Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-02-05, 8:48 pm

Przejscie Przemka do Widzewa to jest ZLOSLIWOSC PILKARZA, lub brak
znajomosci pilkarzy ktorych sie posiada i ich profesjonalizmu. To nie jest
pierwszy przypadek w Zaglebiu i dziala to w obie strony.
Pozdrawiam - tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Blajpios 2008-02-05, 9:41 pm

Sachi napisał(a):Oziębała już strzela dla Widzewa...

http://www.sport.pl/sport/1,65025,4901634.html

To jeszcze nic, jeżeli w sparingu. Gorzej, jeżeli w lidze się okaże, że może - ale nie dla Zagłębia, jeszcze gorzej, gdy przeciw Zagłębiu. A najgorzej, gdyby okazało się, że miał jakieś słuszne podstawy, nie tylko "kasa grała".
Blajpios

Postprzez Raul75 2008-02-05, 10:56 pm

z całym szacunkiem dla waleczności i szybkości Oziębały, myślę, że jeszcze dużo wody w Brynicy upłynie zanim Przemek będzie zauważalną postacią w OE. Na dziś wygląda to tak, że pewnie pojawił się jakiś "doradca" , który zamieszał chłopakowi w głowie. Marne szanse widzę dla niego w obecnym składzie Widzewa ale jednocześnie może się okazać, że w kolejnych sezonach ten chłopak, przy odpowiednim prowadzeniu, zaskoczy. Wtedy będzie można mieć mieszane uczucia.

[ Dodano: 2008-02-06, 12:06 am ]
Piątkowski to wychowanek Klimontowianki Klimontów, który bronił też barw Siarki Tarnobrzeg, Korony Kielce, ŁKS Łódź, a ostatnio Zagłębia. Rozstaje się z tym klubem w przedziwnych okolicznościach i swoich spraw dochodzić będzie w sądzie.
(...) menedżer Piątkowskiego twierdził, że jego zawodnikiem zainteresowane były ŁKS i Torpedo Moskwa
zródło: http://www.resovia.info/
wygląda na to, że straciliśmy wielką gwiazdę... Nie zapomnę tego "jeźdźca bez głowy" na prawej stronie a Moskwa niech żałuje!
Raul75

Postprzez Blajpios 2008-02-06, 12:50 am

Ja też nie napisałem, że w tym roku, czy nawet w ogóle, że na pewno to osiągnie. Nie wykluczam też, że już w tym roku wywalczy miejsce. Z punktu widzenia młodego zawodnika, to naturalna kolej rzeczy, niech walczy, tego należałoby mu życzyć. Choć pamiętam, jak twierdził jeden po drugim trener w Zagłębiu, że jeszcze nie czas. Czy to były "układy", przekonanie typow u polskich trenerwó, że do 25 lat, to "jeszcze młody"? Nie wiem, wydaje się, że jednak nie, że rzeczywiście młody. Zub - mówi to samo, że to "pieśń przyszłości". Co więcej, z okoliczności sądząc, to nawet nie można wykluczać, że na razie dla Widzewa, to jego głównym atutem jest, że rozbija u przeciwnika ławkę, na którą Zagłębie liczyło. A nie ma Zagłębie kasy. Nawet do zawodów chyba teraz nie staną, choć dobry czas, bo "odpadają z ławek" w dobrych klubach: Klepczarek chyba, z Wisły ktoś spadnie itd. Ale - pewnie Zagłębia już nie stać walczyć. Toteż - takie rozbicie Zagłębiu ławki, to gratka dla rywali. Oby się na tym przejechali! Bo naprawdę nie wiem - już pomijam układy korupcyjne, bo wiadomo, że takie kluby u konkurencji, które ciągle jadą na starych układach, to nie są wielkim wzorem. Ale nie wiem nawet, czy wolę politykę Ruchu, czy Zagłębia. Ruch - "spokojnie na długach jedzie". Od kilku lat mają duże długi, restrukturyzują, dogadują się z wierzycielami, że tylko trochę w ratach spłacą: i jednocześnie kasę prawie równoważną spokojnie wydają na transfery. Czy nie wolę jednak polityki Zagłębia, które długi mając, spłaciło i nie zaciąga, choć budżet malutki, ale nie ma, to nie zaciągamy. Co lepsze?
Natomiast, wracając do Oziębały. A cóż on teraz ma ekscytować w Zagłębiu? Ano, niewiele. Mogę zrozumieć, młody, to chce coś wywalczyć, niech walczy. Jeżeli miał odstępne w kontrakcie to być może nawet w niczym nie złamał prawa, jedynie co najwyżej rzetelność podejścia do kolegów. Może. Ale jednocześnie - może też i w klubie było wobec niego nie tak? To mnie teraz najbardziej zaciekawia. Bo oburzyli się, jakby brat im narzeczoną poderwał. Chciałbym żyć w czasach, gdy powie się: Zagłębie! Wiadomo, że nie zrobili świństwa. To na pewno on zrobił. Niestety, nie mam takiej pewności. Może - nie tyle Zagłębie zrobiło świństwo, co po prostu dopuściło do sytuacji, że nie jest wielkim świństwem albo w ogóle nie jest świństwem to, co zrobił? A może nawet - też robili świństwo, naobiecywawszy grę i inne rzeczy jeszcze a potem gwizdali na niego? Nie wiem, ot, tyle. Może tylko on Zagłębiu - a może jest inaczej. I dla mnie - to już jest smutne. I to najbardziej interesuje.
Blajpios

Postprzez tomeknh 2008-02-06, 5:49 pm

tomeknh

Postprzez Sachi 2008-02-06, 5:54 pm

Sami go odesłaliśmy, nie płakać mi tu D:

Zresztą, tak jak mówione - jeden gol nie czyni napastnika klasowym
Sachi

Postprzez Waluś 2008-02-06, 6:59 pm

A pamiętacie tego super napadziora, w swoim debiucie w barwach Zagłębia w meczu z Lechem tez strzelił gola i na tym w lidze sie zatrzymał.
Jak do Wisły przyjdzie Matusiak to jak zawsze cienko widze Grzegorza szansę na granie czyli jak zawsze ława, albo wypożyczenie do innej drużyny.
Waluś
kumaty

Postprzez maciek123 2008-02-06, 7:21 pm

albo ME ! :P
maciek123

Postprzez Sachi 2008-02-09, 8:38 pm

Sachi

Postprzez Waluś 2008-02-10, 8:01 pm

Jarosław Piątkowski będzie występował w Resovii

Występujący ostatnio w Zagłębiu Sosnowiec Jarosław Piątkowski porozumiał się z władzami trzecioligowej Resovii i w rundzie wiosennej będzie reprezentował barwy klubu z Rzeszowa.

Piłkarz ma na swoim koncie 16 spotkań w pierwszej lidze. Wcześniej występował m.in. w Koronie Kielce i Łódzkim Klubie Sportowym.

źródło: resovia.res.pl
Waluś
kumaty

Postprzez sosnowiczanin ! 2008-02-10, 8:08 pm

O minute Cie wyprzedzilem z ta informacja

Swoja juz usunalem. W tym temacie bardziej pasuje.

A co do samej informacji to ciesze sie. Nie gral zbyt czesto a jak gral-to slabiutko.
Na prawej stronie mamy Skrzypka i Cygnara-jest z czego wybierac.
sosnowiczanin !

Postprzez emdżej 2008-02-10, 9:14 pm

sosnowiczanin ! napisał(a):Na prawej stronie mamy Skrzypka i Cygnara-jest z czego wybierac.

Cygnar to bardziej na lewą stronę, chociaż po prawej też może grać. A jest jeszcze przecież Bednar.
emdżej

Postprzez gumiś 2008-02-13, 3:30 am

a gdzie gra Konrad Kozminski bo ostatnio to chyba gral w Tychach strzelal sporo bramek
gumiś

Postprzez emdżej 2008-02-13, 12:23 pm

gumiś napisał(a):a gdzie gra Konrad Kozminski bo ostatnio to chyba gral w Tychach strzelal sporo bramek

Latem trafił do Szkocji do Peterhead FC. To klub Division 2.
emdżej

Postprzez django 2008-02-22, 10:12 pm

No i Grzesiu Kmiecik wszedł na końcówkę meczu z Koroną. W tym czasie dwa razy się przewrócił, pobiegał trochę swoim słynnym krokiem jelonka Bambi, ale niestety nie miał żadnej stuprocentowej sytuacji, którą mógłby zmarnować.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna