Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Gilardino 2007-06-24, 2:19 pm

Liberał napisał(a):Również uważam, że powinni karać osoby odpowiedzialne za en niecny proceder.

Jak to ???
Smialiśmy się kiedyć jak niejakiego Pana Żemajtisa z Piasta aresztowali, a PZPN jego ukarał bo niby to on sam działał a klub nie miał nic wspólnego z tym.

Niestety każdy z biorących udział w tym procederze działali na rzecz klubu , w którym są/byli zatrudnieni. Poza tym dzięki kupowaniu meczów kluby też osiągały wymierne korzyści, więc nie można karać niestety tylko "osób"

Saluto !
Gilardino

Postprzez novack 2007-06-24, 2:34 pm

Gdyby karać tylko ludzi, to dalej gralibyśmy w drugiej lidze. Z czwartego miejsca nie byłoby awansu.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez koniu1906 2007-06-24, 3:06 pm

novack napisał(a):Gdyby karać tylko ludzi, to dalej gralibyśmy w drugiej lidze. Z czwartego miejsca nie byłoby awansu.
Czyli co? Awans zawdzieczamy korupcji? A nie pomysleliscie ze gdyby jej nie bylo to Zaglebie nie musialo by kupowac i juz dawno gralo by w ekstraklasie np zamiast Arki bo zamiast niej by awansowalo. I skonczmy juz moze w tym temacie z korupcja bo to jest temat o przyszlosci naszego ukochanego klubu a tej z korupcja nie ma co wiazac. BYLO JEST I BEDZIE ZAWSZE ZAGLEBIE
koniu1906

Postprzez Monti 2007-06-24, 8:37 pm

Zagórze_Fan napisał(a):Powinni Rudego zamknąć, a nie karać cały klub o ile to będzie miało miejsce :!:

Prawda jest taka że jesteśmy winni wszyscy także my kibice. Odwracanie sie teraz plecami i wytykanie Rudego jako jedynego winnego to nieporozumienie. On chciał tak jak my za wszelka cenę 1 ligi w Sosnowcu, tyle że więcęj mógł. Nie jeden mecz wyglądał dziwnie i nikomu wtedy nie przyszło do głowy protestować jeśli tylko były punkty. Były tłumaczenia "a nas to co raz skrzywdzono ? Nie ważne że sędzia mylił sie dla nas , ważne że są punkty." Winni są wszyscy bez wyjątku - działacze, piłkarz i kibice.

Poniesiemy konsekwencje i powinniśmy je przyjąć z pokorą. Mam jednak nadzieje że kara przyjdzie do nas po przyszłym sezonie i obecnie wystartujemy w rozgrywkach Orange. Mam jednocześnie nadzieje że na nas się nie skończy bo każdy dobrze wie że są kluby na których prokuratura nie mam papierów a kibice bez wahania wytypują je jako kandydatów do korupcji.

Co do stadionu sprawa jest ewidentna. Obiecanki cacanki a głupiemu radość. Obiecali - oszukali. Będą walkowery i pretensje możemy mieć tym razem tylko do naszych władz lokalnych a na pewno nie do PZPN.
Monti
Moderator

Postprzez MarcelZS 2007-06-24, 9:08 pm

Monti nie wybielaj ..... co ja jestem winny - winny jest system i korupcja w piłce nożnej, tak samo jest winny Tochel, Rudy i grajkowie i w tym Lachowski, Antczak, Teresa i paru innych.
Szczerze pisząc to wolałbym by nie było awansu niż by mieli kupować mecze, które w większości powinni sami wygrac.... równie dobrze można było rozjebać układ sędziowski.

Było co było .... i trzeba będzię przełknąć pigułe w postaci degradacji ... bo wątpie by się obyło na punktach ujemnych. - teraz nie ma dobrych rozwiązan, są tylo lesze i gorsze.

I wątpie by się cokolwiek zmieniło po aferze .... tymbardziej że ktos mocno lobbuje byśmy nie zagrali w OE.... kto??? wisła płock i jeszcze pare innych ludzi.
MarcelZS

Postprzez mario999 2007-06-24, 9:23 pm

ciekawy tylko jestem jednego jezeli doszloby do czarnego scenariusza i nie przyznadza nam licencji do gry w oe i co za tym idzie wrocimy do 2 ligi to kto za to odpowie? bo nasza ostatnia deska ratunkowa jest stadion slaski ale cos nie chce mi sie wierzyc ze przeloza tam remont plyty ze wzgledu na zaglebie.
mario999

Postprzez Przemek26 2007-06-24, 9:50 pm

Oglądałem , słuchałem i powiem tak. Nowy dyrektor nie przekonałby mnie do darmowej paczki zapałek.Sorry ale miałem takie odczucie że ten człowiek będzie odstraszał potencjalnych piłkarzy czy trenerów niż przyciągał. No chyba że w TV tylko tak wypadł , a normalnie przy jakich kolwiek negocjacjach potrafi przekonywać i negocjować.
Poza tym to co mówiło już tu wielu. Rzuciliśmy sie po awans nie mając nic. Po fakcie szukamy stadionu i w ogóle wszystkiego.
Kopia sytuacji to przejęcie przez Ko... coś tam a teraz szukanie kasy , sponsora . Sądzę że takiej amatroszczyzny nie ma nawet w Huraganie Kocikowa.
Przemek26

Postprzez August 2007-06-24, 9:56 pm

Zero konkretów. Z rozmowy z Mr Dyrektorem wynikało jedynie, że chce sprowadzić Luczywka, rozmawia z 2 potencajlnymi sponsorami , nie odpowiedzał na pytanie dotyczące przyjścia Koźmińskiego i odejścia Folca, sprawa nowego trenera niby jeszcze nie przesądzona. Na temat chęci sponsorowania przez Yarę nic nie wie. I własciwie tyle.
August

Postprzez laBombonera 2007-06-24, 9:59 pm

skoro niedaja ani zlotowki wychodzi nato ze tak naprawde kazdy mogl przejac Zaglebie.
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez Misaki 2007-06-24, 10:05 pm

Jak tak narzekacie to przypomnijcie sobie jeszcze tydzień wstecz w jakiej sytuacji było Zagłębie. Dajmy nowym właścicielom trochę czasu Pamiętajmy - Włosi szukali kogoś kto by współfinansował klub przez 3 lata i go nie znaleźli. Myśle, że nowi właściciele znajdą taką firmę w krótkim czasie, gdyż jak sami powiedzieli ich największym kapitałem są szerokie kontakty.
Moge sobie tak pogdybać ale nie ździwiłbym się gdybyśmy się dowiedzieli, że nowym inwestorem w Zagłębiu będzie np firma Torell czy Sharp Torell (była sponsorem tytularnym źeńskiej basket ligi) Co do decyzji personalnych w klubie to na razie tylko patrze z dystansu Zobaczymy jak to się wyklaruje
Misaki

Postprzez tomeknh 2007-06-25, 5:47 am

novack napisał(a):Gdyby karać tylko ludzi, to dalej gralibyśmy w drugiej lidze. Z czwartego miejsca nie byłoby awansu.

Tak apropos z piatego miejsca. Przeciez Hydrotwory wycofaly sie z powodu korupcji....
tomeknh

Postprzez tomeknh 2007-06-25, 5:59 am

Wszyscy chca OE, ale po co? Po pierwsze nam sie nie nalezal ten awans. Za de fakto 5 miejsce (wycofany Hydrotwor bylby zapewne lepszy, gdyby sie nie wycofal, gdybanie), a po za tym gdzie niby mamy grac te mecze w OE? Przeczytalem gdzies, ze w Belchatowie. Dla mnie to chore. W drugiej kwesti zawalil Prezydent Miasta Sosnowca, a o kogo chodzi dobrze kazdy wie. Trzecia sprawa jest taka, ze nie slyszalem jeszcze nic o potencjalnych wzmocnieniach. Luczywek? Nie osmieszajmy sie. W Zabrzu go nie chca? Ktore miejsce zajal Gornik na koniec OE? Nie robmy parodii turbooptymisci....
tomeknh

Postprzez bolo73 2007-06-25, 7:27 am

Przepraszam bardzo ale czytając niektóre Wasze posty podnosi mi się ciśnienie.Czy my Polacy musimy być takimi ludźmi którzy potrafią tylko narzekać i szukać dziury w całym?k***a ludzie opamiętajcie się wreszcie!Mamy nowego właściciela,dajmy ludziom czas na to by mogli się rozejrzeć, poznać realia - oni dopiero od paru dni są w klubie a Wy chcielibyście nie wiadomo czego.Trzeba postępować z głową a nie na hurrra. A co myśleliście,że Dyrektor przyjdzie do studia i przedstawi cały plan - z kim gadają ,gdzie,o której godzinie?Weźcie się zastanówcie troszeczkę zanim będziecie wypisywać bzdury na forum.Sprawa Tomka Luczywka - to,że nie sprawdził się w Zabrzu nie znaczy,że u nas będzie grał padakę!Krzysiu Warzycha i Leszek Pisz (wymienię tylko tych kolesi) grali cudownie we własnych klubach,podczas gdy w reprezentacji byli nieproduktywni.Dajmy szansę "Siwemu",na ocenę przyjdzie czas.Jedyne czego możemy być pewni to to,że kolo nie przejdzie obok meczu i w grę będzie wkładał serce bo Zagłębie jest jego klubem a Sosnowiec jego miastem!Ten tydzień będzie kluczowy,w nim zapadną pierwsze poważne decyzje na podstawie których będzie można wyciągnąć jakieś wnioski i dopiero wówczas rozpocząć jakąś małą debatę na forum.Tak więc Panowie i Panie Take it easy.Wszystko będzie dobrze.
bolo73

Postprzez Liberał 2007-06-25, 8:04 am

Beniaminek działa na dwóch frontach. Intensywnie walczy o licencję i nowego szkoleniowca. Na ławce trenerskiej zasiądzie Krzysztof Chrobak lub Jerzy Kowalik. Ten pierwszy przebywał w sobotę w Sosnowcu na rozmowach.

Chrobak ma jednak poważnego rywala, którym jest opiekun Kmity Zabierzów, Jerzy Kowalik. Został on polecony przez byłego trenera i dyrektora sosnowiczan, Leszka Baczyńskiego, który miał zostać prezesem Zagłębia. Kowalik, jeśli otrzyma nominację, przyprowadzi ze sobą kilku graczy Kmity. Podobnym atutem dysponuje Chrobak, który ma zachęcić do zmiany klubu dwóch, może trzech graczy Górnika Łęczna. Licytacja trwa więc w najlepsze.

PRZEGLĄD SPORTOWY: Czy pańska wizyta w Sosnowcu zaowocowała konkretnymi ustaleniami?
KRZYSZTOF CHROBAK: Tego nie można jeszcze powiedzieć. Wszystko rozstrzygnie się w poniedziałek. Czasu pozostało niewiele i trzeba się decydować.

Na co w takim razie się pan zdecyduje? Na ekstraklasę w Sosnowcu czy też trzecią ligę w Łęcznej?
Na pewno plusem Zagłębia jest to, że zagra w ekstraklasie, natomiast nie można tego samego powiedzieć o Łęcznej. Jestem po rozmowach z dyrektorem Zagłębia, Grzegorzem Klamrą i stwierdziłem, że jest dobra wola, by ten klub przeorganizować. Chodzi o to, by działał bardziej profesjonalnie. Muszę jeszcze przemyśl eć pewne rzeczy, gdyż oprócz plusów tej oferty są również minusy.

PRZEGLĄD SPORTOWY

Czyżby wszystko miało sie wyjaśnić już dziś??
link do artykulu: http://sports.pl/index.php?show=1&s=14&ns=93792
Liberał

Postprzez PaprykarZ19 2007-06-25, 8:35 am

Liberał napisał(a):Beniaminek działa na dwóch frontach. Intensywnie walczy o licencję i nowego szkoleniowca. Na ławce trenerskiej zasiądzie Krzysztof Chrobak lub Jerzy Kowalik. Ten pierwszy przebywał w sobotę w Sosnowcu na rozmowach.

Chrobak ma jednak poważnego rywala, którym jest opiekun Kmity Zabierzów, Jerzy Kowalik. Został on polecony przez byłego trenera i dyrektora sosnowiczan, Leszka Baczyńskiego, który miał zostać prezesem Zagłębia. Kowalik, jeśli otrzyma nominację, przyprowadzi ze sobą kilku graczy Kmity. Podobnym atutem dysponuje Chrobak, który ma zachęcić do zmiany klubu dwóch, może trzech graczy Górnika Łęczna. Licytacja trwa więc w najlepsze.

PRZEGLĄD SPORTOWY: Czy pańska wizyta w Sosnowcu zaowocowała konkretnymi ustaleniami?
KRZYSZTOF CHROBAK: Tego nie można jeszcze powiedzieć. Wszystko rozstrzygnie się w poniedziałek. Czasu pozostało niewiele i trzeba się decydować.

Na co w takim razie się pan zdecyduje? Na ekstraklasę w Sosnowcu czy też trzecią ligę w Łęcznej?
Na pewno plusem Zagłębia jest to, że zagra w ekstraklasie, natomiast nie można tego samego powiedzieć o Łęcznej. Jestem po rozmowach z dyrektorem Zagłębia, Grzegorzem Klamrą i stwierdziłem, że jest dobra wola, by ten klub przeorganizować. Chodzi o to, by działał bardziej profesjonalnie. Muszę jeszcze przemyśl eć pewne rzeczy, gdyż oprócz plusów tej oferty są również minusy.

PRZEGLĄD SPORTOWY

Czyżby wszystko miało sie wyjaśnić już dziś??
link do artykulu: http://sports.pl/index.php?show=1&s=14&ns=93792

Heh, wg mnie Chrobak chyba jednak lepszych piłkarzy z Łęcznej może do nas sprowadzić aniżeli Kowalik z Kmity, która pierwszy mecz barażowy o utrzymanie w 2lidze przegrała 2:0... A tym minusem z objęcia posady trenerskiej w Zagłębiu zapewne jest, nasza klubowa czarna przeszłość korupcyjna.. I za rok może znaleźć się w tym samym miejscu co teraz, w niższej lidze po degradacji przez korupcję, a nie po wynikach drużyny...
PaprykarZ19

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna