Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Rynek 2005-12-20, 11:26 pm

Wam to przez ten internet poprzestwialo sie w glowach!!!!
Kto by nie przyszedl do Zaglebia to marudzenie , ze za mlody, ze z III ligi jak by ktos sie zjawil doswiadczony to znowu ze za stary itd. tylko narzekac umiecie!!! DAJCIE mu szanse! Pitry tez mial grac w rezerwach, Dzymont byl za slaby na Zaglebie a w Odrze gra pierwsze skrzypce w obronie ma przejsc do Zaglebia L!!!
Ja mam nadzieje ze chlopak pokaze charakter i bedzie choc tak dobpry jak Pitry ktory pewnie odejdzie po zakonczeniu sezonu!!!
Zapomnialem napisac adas usun te komentarze ze strony glownej!!! Nie powiny obrazac pilkarzy Zagłębia Sosnowiec!!!
Rynek
Obserwowany

Postprzez Carlos 2005-12-20, 11:34 pm

strzelił 9 bramek ale 4 z nich padły z karnych , niby bramka to bramka ale miejmy nadzieje ze coś wniesie do zespołu . Dziwi mnie sytuacja w klubie , skoro mamy awansowac to czemu nie kupujemy dobrych ogranych zawodnikow i nie bijemy sie od nich na początku. Pare osób wczesniej bardzo się denerwowało ze spisują Tyca na straty i nawołują do wypowiadania się an jego tepat po kilku spotkaniach , Zagłębie nie ma na to czasu . Wiosna zaczyna sie ciekawie i trzeba urywać punkty rywalom a nie czekać aż pan Tyc lub inni nowo pozyskani napadalce będą obwąchiwać murawe i przyzwyczajać się do składu i regularnych wypłat
Carlos

Postprzez Pasta 2005-12-20, 11:38 pm

Właśnie jestem po lekturze forum Odry i faktycznie Tyc okazuje się być ich "ulubieńcem". W Opolu rzeczywiście musiał grać słabo jednak wystarczyła mu zmiana klimatu by zaczął grać lepiej. A może to nadszedł jego najlepszy czas :?: Nie wiemy, ale jego obecna forma na to wskazuje.
Zgodzę się z wami że to nie jest transfer który powala na kolana. Nie jest to transfer na jakich powinniśmy budować I ligę ale może być naprawdę dużym wzmocnieniem.
A co do imprezowego trybu życia to jest jego wielki minus. Tu zgadzam się z Fanem łatwo będzie mu się wkupić do drużyny :cry:
Pasta

Postprzez Frogo 2005-12-20, 11:38 pm

byłem do niego pozytywnie nastawiony do czasu kiedy zobaczyłem na 90minut że 4 z 9 bramek zdobył z karnych :(
Frogo

Postprzez Pluto 2005-12-21, 12:09 am

Nie chcę krytykować p. Tyca pod względem umiejętności piłkarskich, ale znajomy z Opola mówi, że za czasów gry w Odrze był on liderem opolskiej "Grupy rozrywkowej" Nie twierdzę, że to 100% prawdy, ale skoro (biorąc też pod uwagę inne wypowiedzi kibców OO) spora część kibiców tak twierdzi, to choć trochę prawdy w tym być musi. Cóż, pozostaje liczyć, że melanże już p. Tycowi nie w głowie i pomoże naszemu Zagłębiu w awansie...
Pluto

Postprzez LucasUSA 2005-12-21, 12:28 am

Marpic napisał(a):
MYŚLĘ ŻE TEN CYTAT JEST ZBĘDNY I NIE POWINIEN SIĘ UKAZAĆ
W NEWS-ie....Adam jako współautor strony jesteś nie obiektywny i lekko nie sprawiedliwy dla tego młodego chłopaka, myślę że to jest nie fair zamieszczając takie cytaty na głównej stronie...DAJMY CHŁOPAKOWI SZANASĘ...

Zgadzam sie w zupelnosci. Na takie komentarze jest miejsce na forum, a nie na glownej stronie. Wiecej obiektywnosci i spokoju, panie Redaktorze.
LucasUSA

Postprzez Cygan 2005-12-21, 2:06 am

Sprowadzę troszkę temat na inny tor :) . Jak już "mozemy kupować" zawodników, to Korona wystawiła na listę wartosciowych 2 piłkarzy na lewe skrzydło: Kozubka i Kolendowicza. Jako, że mamy deficyt na tej stronie, o przecietnego Chwalibogowskiego stara sie Szczaksa, moze warto byłoby zainteresować sie którymś z nich (ze wskazaniem na Kolendowicza)?

http://www.90minut.pl/news.php?id=359359
Cygan

Postprzez adas 2005-12-21, 6:23 am

LucasUSA napisał(a):Zgadzam sie w zupelnosci. Na takie komentarze jest miejsce na forum, a nie na glownej stronie. Wiecej obiektywnosci i spokoju, panie Redaktorze.

CZY JA SIĘ WYKAZAŁEM NIEOBIEKTYWIZMEM? CZY NAPISZAŁEM, ŻE ZAWODNIK TEN JEST ZŁY? PRZEPISAŁEM TYLKO KOMENTARZE KIBICÓW ZE STRONY ODRY. CIESZYCIE SIĘ JAK DZIECI, ŻE UDAŁO NAM SIĘ KOGOŚ POZYSKAĆ. CZY JEDNAK MAMY CZAS NA PRZEKONANIE SIĘ O TYM CZY ZAWODNIK SPEŁNI NASZE OCZEKIWANIA CZY NIE? MY POTRZEBUJEMY WZMOCNIEŃ OD ZARAZ, A NIE ZAWODNIKÓW PERSPEKTYWICZNYCH. NIE CZAS NA TESTY, CHYBA ŻE PRZESTAŃMY SIĘ ŁUDZIĆ ŻE BĘDZIE AWANS. JA PRZEBYWAJĄC 2-3 RAZY W TYGODNIU W KLUBIE, JUŻ PRZESTAŁEM. STĄD TEŻ MOJE NIEZADOWOLENIE Z POCZYNANŃ DZIAŁACZY. NIE BĘDĘ NIGDY STAŁ I PATRZYŁ JAK SIĘ WSZYSTKO JEBIE!!
adas

Postprzez Marpic 2005-12-21, 7:26 am

adas napisał(a):
LucasUSA napisał(a):Zgadzam sie w zupelnosci. Na takie komentarze jest miejsce na forum, a nie na glownej stronie. Wiecej obiektywnosci i spokoju, panie Redaktorze.

CZY JA SIĘ WYKAZAŁEM NIEOBIEKTYWIZMEM? CZY NAPISZAŁEM, ŻE ZAWODNIK TEN JEST ZŁY? PRZEPISAŁEM TYLKO KOMENTARZE KIBICÓW ZE STRONY ODRY. CIESZYCIE SIĘ JAK DZIECI, ŻE UDAŁO NAM SIĘ KOGOŚ POZYSKAĆ. CZY JEDNAK MAMY CZAS NA PRZEKONANIE SIĘ O TYM CZY ZAWODNIK SPEŁNI NASZE OCZEKIWANIA CZY NIE? MY POTRZEBUJEMY WZMOCNIEŃ OD ZARAZ, A NIE ZAWODNIKÓW PERSPEKTYWICZNYCH. NIE CZAS NA TESTY, CHYBA ŻE PRZESTAŃMY SIĘ ŁUDZIĆ ŻE BĘDZIE AWANS. JA PRZEBYWAJĄC 2-3 RAZY W TYGODNIU W KLUBIE, JUŻ PRZESTAŁEM. STĄD TEŻ MOJE NIEZADOWOLENIE Z POCZYNANŃ DZIAŁACZY. NIE BĘDĘ NIGDY STAŁ I PATRZYŁ JAK SIĘ WSZYSTKO JEBIE!!

Może nie napisałeś że zawodnik jest zły, ale dałeś tymi cytatami (od kogoś tam) do zrozumienia wszystkim i samemu piłkarzowi ,że jest do niczego.Myślę że Tyc czytając NEWSa trochę mu morale spadło.
Jestem przekonany, że nikt z nas kibiców nie wpada w zachwyt wzmocnieniami i tym całym burdelem w klubie , ale w maju rozliczymy działaczy i damy pewnie wyraz temu na meczach.

PS. szacunek Tobie Adam że chcę Ci się i masz czas na to aby były jakieś wiadomości z klubu...pozostali wypadli z obiegu z braku czasu ( eeeh te żony :D ) pozdrawiam Montiego i Soyera
Marpic

Postprzez keff79 2005-12-21, 7:44 am

Spokojnie.. jeśli chodzi o Tadków to "lepszy Tyc niż Rydz"

plus tego transferu to zaskoczenie.. o zainteresowaniu Zagłębia "tym Tycem" :D się nie pisało, może jeszcze nas zaskoczą - oby pozytywnie..
bardzo potrzebny jest nam rozgrywajzący z prawdziwego zdarzenia, zresztą sam dyr. Rudy po zakończeniu rundy o tym wspominał i trzymam, go za słowo + kogoś takiego jak "Sobol" w Wiśle u nas to zdaje się miał byc Butryn.. no ale.. - tu miał być Grzyb ale już jest zdaje się pozamiatane.

Teraz Siwy, Bajera, Drumlak i Lato :wink:
keff79

Postprzez WOJTEK 2005-12-21, 8:58 am

Nigdzie nie napisałem, że to patałach ( to do Marasa), napisałem, że juz wielu u nas było zdolnych z 3 ligi. Miałem raczej na myśli, że przeciętniak z przeciętnego zespołu nie pomoze nam awansować. Inni się zbroją a my liczymy na cud. Ale czy on nastąpi ?? Wątpię...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez FIGHTER1906 2005-12-21, 9:48 am

Adas trochę przesadziłeś. Nie tyle cytatami kibiców Odry, co napisaniem słowa wzmocnienie w cudzysłowiu.

EDIT: W. Grzyb ma dzisiaj urodziny, zasypcie go falą życzeń to może do nas przyjdzie :D:D:D
FIGHTER1906
Pokemon z żółtą kartką

Postprzez mike79 2005-12-21, 10:00 am

Zagłębie Sosnowiec - Odra Opole 1:3 (0:2)
0:1 Sobotta 21'
0:2 Lisiński 30'
0:3 Tyc 65'
1:3 Gręda 85'

Ktoś kto w lipcowe przedpołudnie znalazł chwile czasu i chęci aby wybrać się na sparing ZAGŁĘBIA do Klimontowa wie ŻE NA TLE naszej drużyny(co by nie mówić rezerwowej+ m.in Morawski,Malinowski,Chylaszek)
kol. Tyc i jego Odra prezentowali się CONAJMNIEJ TAK JAKBYŚMY TO WŁAŚNIE "My" KOPALI GDZIEŚ NA 3-4 LIGOWYCH BOISKACH A ONI KLASĘ(DWIE) WYŻEJ.
Dlatego też JEŚLI CHŁOPAK WYRÓŻNIAŁ SIĘ NA TLE KILKU NASZYCH AKTUALNYCH ZAWODNIKÓW TO ABSOLUTNIE ZASŁUGUJE NA TO ABY POKAZAŁ CO POTRAFI, BĘDĄC JUŻ W NASZEJ DRUŻYNIE !!

A PO DRUGIE NIKT, NIGDY NIE DA GWARANCJI ŻE KTOŚ Z NAZWISKIEM,GRAJĄCY NA 1-LIGOWYCH BOISKACH BYŁBY WŁAŚNIE TYM KOGO POTRZEBUJEMY

POST TEN SKIEROWANY JEST DO PŁACZKÓW, NARZEKACZY itp. "FACHOWCÓW"...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez cyfron24 2005-12-21, 10:22 am

Lepszy TYC niż NIC!!
Mam nadzieję, że to przystawka do dania głównego, ale i tak jest to dobra wiadomość. Jest dla mnie zupełnie naturalne, że jeden z najlepszych strzelców trzeciej ligi przechodzi do drugiej. Przy naszym niedoborze napastników ten transfer musi cieszyć. Nie chcę się bawić w cenzurowanie newsów na stronie głównej, ale uważam, że jeżeli przedstawiane są opinie kibiców Odry o tym piłkarzu, to może dla kontrastu podać kilka opini z naszego forum, oczywiście tych pozytywnych. Wiem, że jest zimno i dzień jest krótki, wszystkim smutno do okoła, ale apeluję o odrobinę optymizmu!! Przed nami jeszcze cała wiosna i należy budować pozytywną atmosferę wokół drużyny, a nie tylko krytykować. Ja uważam przyjście tego zawodnika za wzmocnienie, i to bez "cudzysłowiu".
cyfron24
Żółta kartka

Postprzez MrCricket 2005-12-21, 10:43 am

Na 90minut.pl wyczytałem o Tycu taką opinię:

BaJa - 21 grudnia 2005, 10:31:31 - 62.233.177.18
To naprawdę śweitny napastnik jak na drugoligowe warunki, dobry technicznie, świetnie się zastawia, pewny egzekutor rzutów karnych!!
Przydałby się w Śląsku Wrocław.
Brawo prezesi Zagłębia. To świetny transfer.
Pozdrawiam.
BaJa - dziennikarz z Wrocławia

Mam nadzieję, że przyda się, chociaż on jest tak młody, że nie wiem czy wytrzyma taką presję. Poza tym, jeżeli odejdzie Pitry to trzeba sciągnąć jeszcze chyba jeszcze jednego napastnika.

Forumowi płaczkowie kogo byście chcieli Kubicę, a może Czereszewskiego czy Pruska. W końcu trochę meczy rozegrali w 1 lidze :wink:
MrCricket

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna