Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez Adam1906 2009-11-15, 11:18 am

Klubowi z Sosnowca pomoże firma Cargill, międzynarodowe przedsiębiorstwo działające m.in. w branży rolno-spożywczej
- Umowa będzie obowiązywać do końca sezonu. Wszyscy jednak w klubie wierzymy, że to dopiero początek współpracy - mówi Paweł Hytry. Prezes Zagłębia zdradza, że sponsora nie udałoby się pozyskać, gdyby nie zaangażowanie Krzysztofa Szatana, właściciela klubu. Na razie reklamy Cargill znajdą się na stadionowych banerach. Niewykluczonej jednak, że w przyszłości trafią na koszulki piłkarzy. -Prowadzimy rozmowy z wieloma firmami. Od małych po naprawdę duże. Dobre wyniki i awans na pozycję wicelidera drugiej ligi tylko im sprzyjają - dodaje Hytry.

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... sora_.html
Adam1906

Postprzez Adam1906 2009-11-15, 11:23 am

Drugoligowcy zakończyli jesienne zmagania, ale piłkarze jeszcze nie wybierają się na urlopy.

Najwięcej powodów do radości mają w Radzionkowie. Ruch - przecież beniaminek rozgrywek - jest liderem! Prezes Tomasz Baran zapowiada kolejne wzmocnienia. "Cidry" będą szukać przede wszystkim napastnika. Plotkuje się, że miejsce w ataku może zająć Krzysztof Gajtkowski (Korona Kielce) lub Stanisław Wróbel (LZS Leśnica). A może działacze postawią na obcokrajowca? Już kilka miesięcy temu blisko Radzionkowa był piłkarz Bośni. Ruch będzie też testował. Pierwszy jesienno-zimowy sparing radzionkowianie rozegrają 18 listopada w Tychach. Trzy dni później zespół zakończy okres roztrenowania. Mecz z "Cidrami" będzie też czasem próby dla kilku piłkarzy, którzy powalczą o miejsce w kadrze GKS-u. W Tychach brakowało jesienią pieniędzy, więc trener Mirosław Smyła liczy się z odejściem graczy.

- Kilku zawodników ma propozycje z innych klubów [Mateusz Żyła, Bartłomiej Babiarz - przyp. red.]. Innym kończą się kontrakty. Musimy szybko usiąść do rozmów, bo ja nie wyobrażam sobie tej drużyny bez Jarosława Zadylaka czy Mariusza Masternaka. Trudno jednak rozmawiać o konkretach, gdy nie widać światła w tunelu - przyznaje trener, który po meczu z Ruchem da piłkarzom wolne.

Zagłębie już rozpoczęło budowę drużyny na rundę rewanżową. Kontrakty przedłużyli Krzysztof Bodziony (na dwa lata) i Tomasz Balul (na rok). Zespół wzmocnią wiosną Arkadiusz Kłoda i Wojciech Białek, którzy stracili jesień z powodu urazów.

Prezes Paweł Hytry myśli o transferze napastnika, a to może oznaczać, że z drużyną pożegna się ktoś z dwójki Konrad Koźmiński, Krzysztof Myśliwy. Do zespołu może też dołączyć nowy bramkarz. Trenerzy obserwowali m.in. Rafała Dobrolińskiego z Lechii Zielona Góra.

Zespół z Sosnowca będzie trenował do 4 grudnia. W planach ma jeszcze trzy sparingi: GKS Katowice (18 XI), Pniówek Pawłowice (25 XI) oraz Przebój Wolbrom (2 XII).

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice.

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... mysla.html
Adam1906

Postprzez Adam1906 2009-11-15, 11:27 am

Zagłębie czeka na sztuczną trawę.
tod2009-11-12, ostatnia aktualizacja 2009-11-12 17:00

Klub pyta Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji kiedy będzie mógł korzystać z boiska ze sztuczną nawierzchnią
Zagłębie planuje rozegrać tej jesienni jeszcze trzy sparingi. Mecze mogłyby się odbyć w Sosnowcu, ale będzie z tym problem. - Na boisku można by teoretycznie zagrać nawet dzisiaj, ale formalnie potrzebna jest zgoda Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego. Czekamy na niezbędne dokumenty, zaświadczenia. To nie jest takie proste, bo obiekt przy ulicy Kresowej jest dziś placem budowy. Powstają przecież nie tylko boiska, ale i zaplecze socjalne. Optymistyczny scenariusz zakłada, że z boiska ze sztuczną trawą będzie można korzystać w grudniu - mówi Zbigniew Drążkiewicz. Dyrektora sosnowieckiego MOSiR-u zaniepokoił fakt, że podczas środowego meczu z Turem Turem na głównej płycie Ludowego znowu stała woda. Tym razem ponoć nie zawiódł drenaż tylko :czerwona: pompa odprowadzająca wodę.

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... trawe.html
Adam1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-11-15, 1:06 pm

Szanowny Panie Dyrektorze - a gdzie był Service od tej piekielnej pompy. I taki trener WOJNO
z Turka nasmiewa sie i TUTAJ GRAJA DRUZYNY Z EXTRAKLASY - mnie sie zrobiło GŁUPIO - zawsze
cos musi byc NIE TAK w moim miescie na moim Stadionie. Nie wiem jak innym ?
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2009-11-16, 9:38 pm

Działacze drugoligowca zastanawiają się czy nie wysłać drużyny na zagraniczne zgrupowanie

Decyzja jeszcze nie zapadła, ale przyznaję, że oferta z Hiszpanii jest atrakcyjna. Udało nam się ominąć pośredników - zdradza Paweł Hytry, prezes klubu. Zagłębie ma wyjechać na obóz na początku lutego. Tymczasem już w środę sosnowiczanie zagrają sparing z GKS-em Katowice.

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3502 ... anii_.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-11-17, 4:55 pm

I tak trzymac niech chłopaki pojada do Hiszpanii - aby nalezycie sie przygotowac
Jestem za ...
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2009-11-18, 10:42 am

Kiedy grałem w Machaczkale, czasami przez godzinę po treningu nie byłem w stanie ze zmęczenia wyjść pod prysznic - mówi Dżenan Hosić, piłkarz Zagłębia Sosnowiec.

Bośnia i Hercegowina gra z Portugalią o awans do mistrzostw świata. Polacy już dawno pogrzebali sobie te szanse. Dlaczego? - Mentalność narodowa - odpowiada Hosić. - Uwielbiacie narzekać. Zawsze źle i zawsze mało pieniędzy. Młody człowiek zagra 3-4 dobre mecze i już domaga się podwyżki - dodaje Bośniak.

- W FK Sarajewo - czołowym klubie bośniackim - piłkarze dostają równowartość 1000-2000 zł miesięcznie. I to jeszcze ta pensja bywa wypłacana nieregularnie. W Polsce w ekstraklasie otrzymują przykładowo 30.000. Za tym powinna pójść odpowiednia praca. A ja u was słyszę tylko narzekania na obciążenia treningowe. Kiedy grałem w Machaczkale, czasami przez godzinę po treningu nie byłem w stanie ze zmęczenia wyjść pod prysznic. Tutaj ćwiczy się 40 procent lżej niż w Rosji - kontynuuje 33-latek, od siedmiu lat występujący na polskich boiskach.
http://sportslaski.pl/Pilkarz-Zaglebia- ... ,info.html
August

Postprzez patrios91 2009-11-18, 2:24 pm

Swiete slowa.. w dupach sie poprzewracalo i teraz mamy efekty. ;-) + dzialania PZPN= KLESKA

II-ligowy remanent

Autor: (mw) / sportowezaglebie.pl
Przerwa zimowa to czas przemyśleń, zmian i ciężkiej pracy. W Sosnowcu dużych zmian nie będzie, trenerzy podkreślają, że dojdzie jedynie do drobnych korekt w kadrze.

Jesień - i to dość udana - już za nami, teraz piłkarze będą przygotowywać się do wiosny. Sztab szkoleniowy ma w planach szybkie zamknięcie kadry i spokojne przepracowanie zimy.

Umowy z Zagłębiem przedłużyli już Tomasz Balul (o rok) i Krzysztof Bodziony (dwa lata). Nie wiadomo, czy w przerwie zimowej, któryś z zawodników opuści Sosnowiec na dobre, czy tylko zostanie wypożyczonym. Jest pomysł, by nie blokować rozwoju młodych piłkarzy i wypożyczać ich do niższych lig. Tak jak to miało miejsce w przypadku Mateusza Madeja, który ogrywa się w III-ligowym Pniówku Pawłowice Śląskie.

W dzisiejszym sparingowym spotkaniu (z GKS-em Katowice na obiekcie AKS-u Niwka o 12), ma pojawić się pierwszy testowany zawodnik - Radosław Flejterski, który jesienią występował w Ślęzie Wrocław.

Sosnowiczanie po udanej końcówce sezonu będą pracować w komfortowych warunkach, gdyż klub jest na 2. miejscu w tabeli, a do lidera z Radzionkowa traci tylko 3 punkty. Dobrego humoru i chęci do pracy, nie powinno więc zabraknąć.

Na pewno jesień mogła zakończyć się lepiej, czyli np. na fotelu lidera, jednak trzeba pamiętać o trwającej przygodzie z Pucharem Polski. Trzy zwycięstwa nad zespołami z I ligi pokazują, iż w zespole drzemie ogromny potencjał. Dodatkowo sosnowiczanie mogą pochwalić się najszczelniejszą obronną w II-ligowej stawce, a także skuteczną grą na Stadionie Ludowym (w lidze 6 zwycięstw, 2 remisy; w pucharze 4 wygrane).

Trenerzy mają teraz sporo czasu na dokonanie odpowiedniej oceny zespołu. Miejmy nadzieję, że przerwa zimowa zostanie dobrze wykorzystana, a wiosną Zagłębie dostarczy nam jeszcze więcej pozytywnych emocji.

-> http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... t,1,4,1832
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2009-11-19, 8:24 am

Właściwie jak dla nas to powinno być w jakimś dziale typu "ciekawostki" ale napiszę tutaj, że kilka dni temu Pan Klimek (ten od Ruchu) a właściwie firma Reporter kilka dni temu ogłosiła upadłość.
Źródło:
Monitor Sądowy i Gospodarczy z 10.11.2009r.
August

Postprzez Przemek26 2009-11-19, 1:56 pm

August napisał(a):Właściwie jak dla nas to powinno być w jakimś dziale typu "ciekawostki" ale napiszę tutaj, że kilka dni temu Pan Klimek (ten od Ruchu) a właściwie firma Reporter kilka dni temu ogłosiła upadłość.
Źródło:
Monitor Sądowy i Gospodarczy z 10.11.2009r.

Ale Klimek wcześniej sprzedał udziały klubu więc ..........
Przemek26

Postprzez bolo73 2009-11-21, 6:57 pm

Nie wiedziałem gdzie to dać więc dałem tutaj,co prawda temat nie jest związany z Zagłębiem ale warto zobaczyć:
http://www.youtube.com/watch?v=JcwQANJimgg
bolo73

Postprzez bolo73 2009-11-21, 11:59 pm

Kolego patrios91,przeczytaj mojego posta jeszcze raz bo wyraźnie nie doczytałeś.Napisałem,że temat nie jest związany z Zagłębiem ale zobaczyć nie zaszkodzi.Jeżeli nie chcesz to nie patrz.Inni może zechcą - każdy ma wybór.Ja nie widzę w tym nic złego ponieważ jestem kibicem a nie oszołomem.
bolo73

Postprzez patrios91 2009-11-22, 1:43 pm

bolo73 napisał(a):Kolego patrios91,przeczytaj mojego posta jeszcze raz bo wyraźnie nie doczytałeś.Napisałem,że temat nie jest związany z Zagłębiem ale zobaczyć nie zaszkodzi.Jeżeli nie chcesz to nie patrz.Inni może zechcą - każdy ma wybór.Ja nie widzę w tym nic złego ponieważ jestem kibicem a nie oszołomem.

-> http://forum.korona-kielce.pl/ ...jak niewyraznie pisze to powiedz.. boze...
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez swiezy52 2009-11-22, 2:50 pm

kol patrios91... Korona Koroną, wydaje mi się, że kol bolo73 chce pokazać oprawę i jej przekaz z którym ja osobiście się zgadzam, bo pokazuje polską rzeczywistość na stadionach i nie uważam żeby kol bolo73 propagował na naszym forum Koronę Kielce więc moglibyście już skończyć spory na ten temat.
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez Robertus 2009-11-22, 11:14 pm

Widzieliście tabele ekstraklasy na TVP3 (Sportowa niedziela). Okazuje się że na 13 miejscu jest KGHM Zagłębie ....Sosnowiec!!! Pajace z TV niewiedzą co piszą. Chociaż każdy wie że Zagłębie jest tylko jedno ... ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC!!!
Robertus

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna