Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez August 2009-10-17, 9:03 am

Mnie się nie podoba przesadny koniunkturalizm Pierścionka, który jakby nie rozumiał, że jesli nie będzie miał wyników to i tak wyleci. Tu nie będzie zmiłuj się.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez classic 2009-10-17, 12:35 pm

August napisał(a):Mnie się nie podoba przesadny koniunkturalizm Pierścionka, który jakby nie rozumiał, że jesli nie będzie miał wyników to i tak wyleci. Tu nie będzie zmiłuj się.

Post roku 2009.
Auguścik czy ty nie za dużo piszesz i w jakim celu.
Wstawiasz linki dostępne ogółowi i po co ?
Chcesz zaistnieć na forum Zagłębie 100% :lol:
Obejrzyj. posłuchaj i przemyśl http://davidicke.pl/index.php bo dostaniesz strzała i odfruniesz nie wiedząc kiedy :-)
classic

Postprzez August 2009-10-17, 2:20 pm

[quote="classic"]
Post roku 2009.
Auguścik czy ty nie za dużo piszesz i w jakim celu.
Wstawiasz linki dostępne ogółowi i po co
Chcesz zaistnieć na forum Zagłębie 100%
Obejrzyj. posłuchaj i przemyśl http://davidicke.pl/index.php bo dostaniesz strzała i odfruniesz nie wiedząc kiedy classic

Jak widzę ktoś tu ma na moim punkcie manię prześladowczą. Najprawdopodobniej tylko i wyłącznie dlatego, że "śmiałem" negatywnie ustosunkować się do destrukcyjnej - moim zdaniem - wypowiedzi Myster classica. Nie mam zamiaru się z niczego tłumaczyć zważywszy na to, iż z powyższej treści wynika, że intencją autora jest tylko i wyłącznie próba wyprowadzenia innego uczestnika forum do sprowokowania tudzież wyprowadzenia z równowagi. Otóż od razu piszę, że to daremna robota. tym bardziej, że wszelka moja aktywność na forum i ta głupsza i ta mądrzejsza trwa już lat kilku, cały czas sprawia mi ogromną frajdę i pozowliła mi na nawiązanie fajnych znajomości czy to tylko internetowych jak równiez osobistych. I nie zamierzam tego niszczyć. Nie jestem i nie czuję się świętą krową ani kimś lepszym czy też gorszym od nikogo tutaj. Jestem tylko jednym z wielu ludzi z czerwono-zielono-białym sercem, któremu zależy na dobru ukochanego klubu. Amen
August

Postprzez łoś 2009-10-17, 8:16 pm

August pisz dalej jak pisałeś wg. mnie nie musisz na forum zaistniec bo już istniejesz i trudno będzie komukolwiek to zmienic. Manie przesladowczą nie tylko na twoim punkcie ale np. na punkcie młodego Szatana ma tu więcej osób ;-) linki które wstawiasz moze i sa dostępne większosci ale do tej pory nikomu to nie przeszkadzało / jak clasic nie chce to niech nie ogląda / tym bardziej że w wiekszości sa interesujące.Kończe nie będe wiecej słodził bo i mnie sie oberwie :-) Pozdrawiam wszystkich kibiców ZAGŁĘBIA
łoś

Postprzez August 2009-10-17, 8:19 pm

Miłe słowa big thx. Jeszcze jedno. Bycie na takim forum chyba nie jest dla samego w sobie zaistnienia. Tylko po to aby podzielić się info, własnym zdaniem etc... To nie Sejm ;-)
August

Postprzez Blajpios 2009-10-17, 8:37 pm

łoś napisał(a):August pisz dalej jak pisałeś wg. mnie nie musisz na forum zaistniec bo już istniejesz i trudno będzie komukolwiek to zmienic. Manie przesladowczą nie tylko na twoim punkcie ale np. na punkcie młodego Szatana ma tu więcej osób ;-) linki które wstawiasz moze i sa dostępne większosci ale do tej pory nikomu to nie przeszkadzało / jak clasic nie chce to niech nie ogląda / tym bardziej że w wiekszości sa interesujące.Kończe nie będe wiecej słodził bo i mnie sie oberwie :-) Pozdrawiam wszystkich kibiców ZAGŁĘBIA

no, dodam tylko, że - nie tyle nie zgadzam się, tylko doprecyzowuję, bo ktoś mógł nieco inne wnioski wyciągnąć z wypowiedzi Kolegi - że ta manie prześladowcza ze strony wielu, to dotyczy w zasadzie tylko chyba Szatana, przynajmniej z tej dwójki wymienionej. Mam wrażenie, że co do Kol. August jakichś protestów ze strony większej ilości osób nie było ani jednego chyba. W każdym razie, raz drugi, czy trzeci to i ja się nieco "starłem" z Kol. August - niemniej nie odbierałem tego, jako powodu wtrącającego mnie w jakąś depresję, niemoc czy poczucie prześladowań. Ot, mamy inne zdanie, w tej czy innej kwestii; a w innych - akurat zbieżne są te nasze zdania. Ot, taka rzeczywistość, normalna między ludźmi. Przypuszczam, że inni podobnie - tak więc Koledze classic podpowiadałbym to samo, nie ma co popadać w drażliwość.
Natomiast z T. Szatanem, to problem jest, rzeczywiście. Podobnie jak chyba - w wypadku niektórych - z "Szatanem Seniorem", z Pierścionkiem itp. Te "upatrzenia i polowania" widziałbym jako poważniejsze, choć też radziłbym, by przeskoczyć kwestię...
Hm. Trochę długie wyszło, jakby zaś "złaźka poza temat". Ale to było - po prostu zareagowanie "ad vocem", od razu odpowiedź "przy temacie", więc liczę, że darowane będzie... A "dla pełnego zabezpieczenia" dodam, że Gazeta Polska" z zeszłego tygodnia znów podejmowała temat piłkarski, przybliżając trochę sylwetkę A. Placzyńskiego. Mowa tu o artykule "Kontratak PZPN, czyli esbek wchodzi do gry", którego autorem jest Przemysław Harczuk.
Blajpios

Postprzez August 2009-10-17, 8:44 pm

Chłopaki schodzicie z tematu a nasz najbliższa przyszłość i mam nadzieję, że 3 puuunnnnnnnkkkkkkkkkktyyyyy dla Zagłębia Sosnowiec !!!
August

Postprzez Sir 2009-10-17, 8:58 pm

August napisał(a):Chłopaki schodzicie z tematu a nasz najbliższa przyszłość i mam nadzieję, że 3 puuunnnnnnnkkkkkkkkkktyyyyy dla Zagłębia Sosnowiec !!!

Ostatnie posty w tym wątku takie sielankowo świąteczne....oby ten dobry nastroj jutro nam sie wszystkim nie popsuł. Mam złe przeczucia z zagranicy co do wystepu naszych pilkarzy w Czestochowie. Obym sie mylil.
Sir

Postprzez August 2009-10-17, 9:00 pm

Właśnie dlatego próbuję zasiać troche więcej optymizmu Sir. I obym się NIE mylił. Trzymajmy za chłopaków kciuki. :niezle:
August

Postprzez classic 2009-10-17, 9:08 pm

Blajpios napisał(a):Ot, taka rzeczywistość, normalna między ludźmi. Przypuszczam, że inni podobnie - tak więc Koledze classic podpowiadałbym to samo, nie ma co popadać w drażliwość.

Nie ma drażliwości na logiczne posty ale wpisy typu: po ile bilety, kiedy będzie przedsprzedaż
lekko zaśmiecają. Również linki wrzucane ze strony ZS 100% trochę śmieszą.
Pozdrawiam kol.Blajpios i wszystkich czerwono zielono białych.
Tu link http://www.legialive.pl/news/32426_Repo ... liwic.html żeby nie było, że zaśmiecam
classic

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-10-18, 1:02 pm

Kol. August DAWAJ, DAWAJ dalej robisz to z głową, sercem i nie złosliwie jak inni
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2009-10-19, 12:03 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. August DAWAJ, DAWAJ dalej robisz to z głową, sercem i nie złosliwie jak inni
Pozdrawiam Tadeusz

No to dajemy. Przy okazji dziękuję za ciepłe słowa.A wracając do tematu mamy pierwszą ofiarę wygranej Załębia:

Leszek Ojrzyński przestał pełnić funkcję trenera Rakowa Częstochowa. Dzisiaj została rozwiązana umowa.

Jako powody zwolnienia podano:
- zły stan finansów klubu, a co za tym idzie brak możliwości zatrudniania trenera zgodnie z jego wymaganiami płacowymi,
- niezadowalające wyniki sportowe,
- przedstawianie klubu w złym świetle przez szkoleniowca w środkach masowego przekazu.

Obowiązki tymczasowego szkoleniowca do zakończenia rundy będzie pełnił Robert Olbiński.

źródło: Rakow.com.pl
http://www.90minut.pl/news/105/news1059 ... akowa.html
August

Postprzez django 2009-10-19, 1:15 pm

To raczej nie nasza zasługa. Ojrzyński podpadł wielu ludziom w Rakowie zbytnią szczerością i odnoszę wrażenie, że przegrana z Zagłębiem była tylko pretekstem.
django

Postprzez August 2009-10-19, 8:03 pm

django napisał(a):To raczej nie nasza zasługa. Ojrzyński podpadł wielu ludziom w Rakowie zbytnią szczerością i odnoszę wrażenie, że przegrana z Zagłębiem była tylko pretekstem.

Takie życie. Podzielam głosy mowiące o tym, że Pierscionek powinien się zająć swoją robotą a nie byciem adwokatem Ojrzyńskiego. Zwłaszcza, że jak slyszałem w środowisku nie czegoś takiego jak solidarność zawodowa bo liczy sie robota. Jak poszła wieść o zawale Ulubieńca Sosnowieckich Kibiców Boguia B. to ponoć momentalnie pojawiły się ofert ze strony bezrobotnyej części polskiej myśli szkoleniowej.
August

Postprzez PawełK 2009-10-20, 5:56 pm

Lechia dostanie 2 miliony od miasta

Miejskie spółki będą sponsorować Lechię Gdańsk. W zamian "biało-zieloni" mają promować miasto - poinformowała "Gazeta Wyborcza".

Pieniądze przekażą Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji oraz Zakład Komunikacji Miejskiej. Umowa zostanie podpisana w przyszłym tygodniu.

- Drużyna w ekstraklasie piłkarskiej to także wizytówka miasta - mówi Antoni Pawlak, rzecznik prezydenta Gdańska. - Miastu powinno zależeć, by był to zespół na najwyższym poziomie. Stąd naturalna decyzja o sponsorowaniu Lechii - dodaje.

Satysfakcji nie ukrywają władze klubu: - Jesteśmy zadowoleni, że wszyscy pracują na projekt "wielka Lechia" - mówi prezes klubu Maciej Turnowiecki. - Umowy z MOSiR i ZKM pozwolą wzmocnić zespół. Pieniądze przeznaczymy na pensje, premie dla piłkarzy czy staże trenerskie.

W zamian klub będzie promował miasto - logo miasta pojawi się na banerach reklamowych, biletach wstępu, stronie internetowej klubu czy planszach przygotowanych jako tło do wywiadów telewizyjnych.

źródło: Gazeta.pl , http://www.90minut.pl/news/106/news1060 ... iasta.html
PawełK
pyszałek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna