Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mdc dg 2006-07-22, 5:25 pm

Jak na taką pogodę mecz naprawde mógł się podobać.Gra naszych zawodników już nie wyglądała jak kiedyś czyli zagranie do przodu na "Małoche" :lol: .Akcje przemyślane może troche gorzej z wykończeniem ale myśle że w lidze chłopaki się rozkręcą.Bardzo dobre wrażenie zrobili na mnie Pach, Piątkowski,Kłoda i Wierzchowski za bardzo dobrą komunikację z obrońcami.Wynikiem nie ma co się przejmować bo w sparingach nie o to chodzi.Wszyscy narzekają na ustawienie 1-4-5-1 ale zobaczycie że na wyjazdach może to być nasza zabójcza broń :wink:
mdc dg

Postprzez Gilardino 2006-07-22, 5:33 pm

tomas1906 napisał(a): troche zawiodl mnie Dawid kilka strat i niewykorzystane sytuacje ale i tak gra napawa optymizmem przed liga

hmm... Dave grał kilkanaście minut i raczej nie miał "niewykorzystanych" sytuacji :shock: chyba , że ten karny... zamiast się odsunąć- jak zrobił (zero karniaka) - to mógł wślizgiem zagarnąć i pocisnąć na kontrę, objechać paru kolesi i tormana ... 8)
Gilardino

Postprzez tomas1906 2006-07-22, 6:22 pm

Gilardino napisał(a):
tomas1906 napisał(a): troche zawiodl mnie Dawid kilka strat i niewykorzystane sytuacje ale i tak gra napawa optymizmem przed liga

hmm... Dave grał kilkanaście minut i raczej nie miał "niewykorzystanych" sytuacji :shock: chyba , że ten karny... zamiast się odsunąć- jak zrobił (zero karniaka) - to mógł wślizgiem zagarnąć i pocisnąć na kontrę, objechać paru kolesi i tormana ... 8)

wiesz siedzialem akurat po tej stronie co atakowal dokladnie przy bramce i widzialem ze dwa razy mogl sie lepiej zachowac raz pilka go minela a drugi raz troszke sie podpalil i wogole nie oddal strzalu a byl na 15 metrze nie narzekam na nikogo bo grali dzis naprawe bardzo dobrze ale w meczu o punkty takie sytuacje trzeba wykorzystywac
tomas1906

Postprzez MrCricket 2006-07-22, 6:30 pm

Śmiem twierdzić, że w tym składzie utrzymalibyśmy się w ekstaklasie. W pierwszej połowie wyglądało to super, Widzew prawie nie istniał. W drugiej zmęczenie dało o sobie znać, bo Widzew zrobił więcej zmian. Zastanawiam się co Wierzchowski, Piątkowski czy Chwalibogowski robią w 2 lidze :!: :?:
Pach jest trochę ociężały, ale jego zaangażowanie, wszechstronność i super uderzenie z dystansu powodują, że powinien być niezłym wzmocnieniem. Tyc do ataku w systemie 4-5-1 nie nadaje się, w 4-4-2 jakoś ujdzie w tłumie :wink:
Z optymizmem czekam na rozgrywki ligowe :!:
MrCricket

Postprzez rossoneri 2006-07-22, 9:32 pm

mecz bardzo dobry Pach rewelacja jak juz wczesniej pisalem o wiele lepszy od Lachy Piatkowski bardzo dobrze sie pokazal mniej dynamiczny od Skrzypka ale bardzo inteligentny zawodnik i bedziemy mieli z niego pocieche ogolnie kazdy pozyskany zawodnik jest napewno wzmocnieniem i wreszcie mamy silna lawke szkoda tylko ze nie udalo sie nam sprowadzic jeszcze jednego napastnika bo Tadziu jest slabiutki i dwoch zawodnikow na tej pozycji to za malo przy tak dlugim sezonie ale dzisiaj widzielismy naprawde swietny srodek pola i to napawa optymizmem nie bylo bezsensownych wykopow bramkarza tylko super poukladana gra od obrony do ataku i mysle ze z czasem ten zespol bedzie gral jeszcze lepiej i jeszcze wroce do Pacha gosc musial sie marnowac na skrzydle bo w srodku dzisiaj pokazal wiele swietnych zagran i nie boi sie pojedynkow jeden na jeden do tego swietnie wykonuje stale fragmenty gry bardzo przypomina stylem gry Pirlo slabszy troszeczke byl Bednar ale wiadomo ze on nie jest obronca no i wreszcie Chwalibogowski wielki postep zrobil przez rok ten chlopak i mysle ze moze grac jeszcze lepiej ale musze konczyc z tymi pochwalami bo zawiode tutaj paru moich kolegow na forum
rossoneri

Postprzez Warson 2006-07-22, 10:41 pm

Masz Super, i Dla Mnie Zostaje 1-0 Dla NAs :P

Super Mecz Pacha i po raz Kolejny Super Mecz w wykonaniu Piatkowskiego.

Tez uwazam ze Jak na Dzien Dzisiejszy Lacha rezerwa, do podstawy Berek oraz Pach.

Najbardziej z tych wszystkich zawodnikow ktorym dalismy wolna reke Zaluje odejscie Wolańskiego, Wiele razy w zeszlym sezonie wygrywal nam mecze i bronil przed porazkami i to byl gosciu ktory spokojnie mogl grac w napadzie i dzialal wiecej jak T. Tyc. No ale coz, wciaz brakuje klasowego napastnika poza Folcem.

Mysle, że ławke tez bedziemy mieli silna, dawid na zmeczonych rywali, Malina, Kosciukiewicz, Lacha Noi Byle do przodu!

A moge wiedziec czemu Nie gra Teresa?
Warson

Postprzez problematyk-ziom 2006-07-22, 11:10 pm

Warson napisał(a):
A moge wiedziec czemu Nie gra Teresa?

ależ jasne że możesz... czemu byś nie mógł...

co do Kosciukiewicza to sądze że jednak będzie grał na defensywnego w systemie 4-5-1 za dwoma ofensywnymi pomocnikami ;)

a Wolański trudno mega gwiazdą u nas nie był... i prawdą jest że w kilku meczach grał bardzo dobrze... ale też bardzo słabe gdzie był zmieniany po 40 min też mu sie zdarzały... jest profesjonalista chcial większe pieniądze

ps. Terasa leczy kontuzję mieśni brzucha, której nabawił się na obozie podczas trenowania sprintów ;) na piasta jak sam mówi powinien być zdrowy... bo nie chce takiego meczu odpuścić
problematyk-ziom

Postprzez gĘsIA skÓrkA 2006-07-23, 12:14 am

Nie no teraz to ja juz nie wytrzymam :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Lacha zagral zajebisty mecz a juz 3 osoby mowią że ława :evil: pozdro dla was , byliscie wogule na meczu :!: :?:

Pach bardzo dobry :) , Piątkowski to samo , Wierzchowski tez , jak kolega wyzej napisal za dobrą komunikacje z obrońcami . Ciekawy jestem kto wyjdzie w pierwszym składzie. Ogólnie bardzo dobry mecz :wink:
gĘsIA skÓrkA

Postprzez Kry's 2006-07-23, 7:40 am

Ja nie wiem czy to nadmiar piwka czy sloneczko w oczy kolegą swieciło,ale pisać że Lacha na ławę po takim meczu jak z Widzewem zagrał to szok!!! :shock: brawo Malina za I polowę.
Kry's

Postprzez MrCricket 2006-07-23, 10:07 am

Jeśli kol. rossoneri pisze, że było bardzo dobrze to już naprawdę jest coś :wink:

Co do Lachy- grał bardzo dobrze, za faul na nim "Harnaś" w normalnym meczu powinien wylecieć z boiska. Jedyne co można mu zarzucić, że nie wykonczył bodajże 2 sytuacji. Pach był bardziej przydatny i może dlatego stąd ta lekka krytyka :wink:
MrCricket

Postprzez xXx_1906 2006-07-23, 10:08 am

Widać, że w końcu ten zespół zaczyna jakoś wyglądać. Nareszcie jest ktoś oprócz Hosicia kto umie kiwnąć 1 na 1, wiadomo chodzi o Pacha będzie duży pożytek z tego zawodnika. Piątkowski też fajnie wozi po skrzydle i potrafi zakręcić obrońcami. No i na lidera może nam wyrosnąć Wierzchowski, facet ma doświadczenie i umie krzyknąć, a wiadomo że z pozycji bramkarza najlepiej dyrygować zespołem, bardzo dobrze nimi kierował praktycznie przez cały mecz. Lacha też zaczyna coś grać, dwa brzydkie faule na nim pokazały, że pierwszoligowi obrońcy byli chwilami bezradni jak był przy piłce. Chwalibogowski trzyma formę co mnie bardzo cieszy. Solidny Kłoda, dochodzi Teresa i Berek jest naprawdę kim grać, szkoda że w ataku tak trochę średniawo.
Mam nadzieję, że w meczach o punkty też nie będą się bali rozgrywać piłkę sporą ilością podań (w końcu jest 5 dobrych pomocników) wczoraj pokazali, że to potrafią (ole ;)). No i pozytywnie mnie zaskoczyło to, że nawet obrońcy się włączają do akcji ofensywnych a wtedy w środku jest naprawdę ogromna przewaga. Fajnie to wczoraj wyglądało. Ogólnie paka fajna, jak będzie w drużynie wszystko spoko bez żadnych konfliktów to mogą rozjechać każdego w tej 2 lidze.
xXx_1906

Postprzez bbartek 2006-07-23, 10:30 am

Wczoraj pisałem, że jest super,ale w obronie były 3 momenty, że całkowicie zagubliśmy się.
Czy pomysł z Arkiem Kłodą w środku jest awarayjny czy tez stały ?
Optuję za Teresą.
Może to są szczególy, ale.......
bbartek

Postprzez buli 2006-07-23, 12:17 pm

nie wiem co wy na to ,ale ja byłem pod wrażeniem szybko Bartka Chwalibogowskiego... bardzo dobry mecz tez zagrał, choć wiadomo może być lepeiej... a co do Lachy to hmm trochę mu strzały nie wychodziły(za lekkie) ale ogólnie miarowo... Pach, Piatkowski,Wierzchowski,Hosić... wiadomo :)
buli

Postprzez miwost 2006-07-23, 1:21 pm

Wybaczcie mi ta ignorancję ale.... jak się nazywał zawodnik który grał z numerem "8" ? Bardzo podobala mi sie jego gra, w sumie wydaje mi sie, ze to glownie dzieki niemu Zaglebie potrafilo trzymac incjatywe, pozniej zostal zmieniony i jak wiemy Widzew zaczal troche lepiej sobie poczyniac...

(Co do Lachowskiego to zagral bardzo dobre spotkanie, co wy gadacie :P )
miwost

Postprzez Dj_mdc 2006-07-23, 5:46 pm

oby chłopaki zagrali tak w piątek a o wynik nie trzeba się martwić :)
Dj_mdc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna