Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez viking 2007-06-21, 12:18 pm

...............Dotychczasowy właściciel klubu, spółka ERSI Poland, podpisał z Grupą Kotrak umowę sprzedaży Zagłębia Sosnowiec. Jednocześnie, w najbliższym sezonie Włosi pozostaną sponsorem drużyny.............

To fragment artykułu z gazety dostęny na 90 minut - ciekawy fragment jest ujęty w sformułowaniu że to GRUPA KOTRAK ..........więc moze fucktycznie to więcej większych udziałowców :)
viking

Postprzez dracoola 2007-06-21, 12:22 pm

Moze chodzi im o to, ze maja kilka oddzialow, ale w sensie formalnym/prawnym ja nie slyszalem, zeby mieli jakies spolki zalezne?
dracoola

Postprzez KoloCenter 2007-06-21, 12:26 pm

Jeśli tak jak mówi Qba że za Kontrak Bis sie kryje SAP to byłbym spokojny o jutro.
KoloCenter

Postprzez viking 2007-06-21, 12:35 pm

Kotrak moze mieć też więcej profili działlności. Nie wiem czy ta firma nie ma kilka innych spółek i ten bis moze świadczyć o tym ze jest coś jeszcze :) np.

KOTRAK Profesjonalne Zarządzanie Nieruchomościami
wpis firmy DÄ…browskiego,
Katowice 40-032
tel. 32 257 08 43
viking

Re: re

Postprzez oak 2007-06-21, 12:37 pm

Qba napisał(a):Dzwonilem - firma Kotrak jest przedstawicielem na Polske firmy SAP... takze nie mylilem sie duzo.. i jest jej podlegla, wiec chyba wiadomo skad pieniazki beda plynac.

Tak z czystej ciekawości. Do kogo dzwoniłeś. Jeśli to nie tajemnica.
Pytam bo jestem dystrybutorem sprzętu firmy Cisco (oczywiście nie na zasadach wyłączności) i jakoś nie palą się do pompowania we mnie pieniędzy :-)
oak

Postprzez Xavier88 2007-06-21, 12:39 pm

Mnie też się tak wydaje, tylko dlaczego zamiast wejść z wielką pompą to wchodzą kuchennymi drzwiami przez małą rodzinną firmę?
Może ubezpieczają się na wypadek nieutrzymania lub jeśli zdarzy się inny przypadek losowy.
Po drugie jeszcze ERSI będzie dawało, więc nie muszą pokazywać wszystkiego.

Ale....
za rok jak juz nie będzie włochów, wtedy SAP pokaże lwi pazór...
Xavier88

Postprzez Qba 2007-06-21, 12:48 pm

oak napisał(a):
Qba napisał(a):Dzwonilem - firma Kotrak jest przedstawicielem na Polske firmy SAP... takze nie mylilem sie duzo.. i jest jej podlegla, wiec chyba wiadomo skad pieniazki beda plynac.

Tak z czystej ciekawości. Do kogo dzwoniłeś. Jeśli to nie tajemnica.
Pytam bo jestem dystrybutorem sprzętu firmy Cisco (oczywiście nie na zasadach wyłączności) i jakoś nie palą się do pompowania we mnie pieniędzy :-)

dzwonilem do osoby pracujacej w klubie, wczoraj dostalem ifno, ze jest to SAP, ale nie dostalem pozwolenia na ujawnienie nazwy firmy, wiec probowalem jakos Was naprowadzic, zeby nie zebrac za to po plecach... w koncu sam jestem kibicem, wiec wiem jakie to wazne. Widze, ze duzo osob sie tu ze mnie smieje... pewnie wiele innych jest rozczarowanych - w sumie tak jak i ja, bo wolalbym, zeby to byl po prostu SAP, a nie Kotrak. Wyszlo jak wyszlo - mialem dobre zamiary i mysle, ze w jakims tam stopniu moje wypociny byly trafne.

Patrzac na to chlodnym okiem, to cos musi w tym byc - przeciez byle firemka nie placi grubych milionow (a o takie bezsprzecznie chodzi), bo po prostu ja na takie wydatki nie stac, takze bylbym optymista, bo jednak klub pierwszoligowy to duze zobowiazanie i sadze, ze nikt by sie z motyka na slonce nie porywal, poza tym Wloch musial wiedziec komu oddaje Zaglebie.

pozdrawiam
Qba

Postprzez viking 2007-06-21, 12:50 pm

Ciągnąc temat nasza przysżła szefowa ma cosik takiego jeszcze:)

Kotrak Systems s.c. Irena Kurdziel, Andrzej Kurdziel, Joanna Imosa, Jakub Imosa

Irena Kurdziel
40-028 Katowice
Francuska 34
Telefon: 032 35-12-700
Fax: 032 35-12-701
Adres e-mail: kotrak@kotrak.pl, biuro@kotrak.pl

Tak więc ile jeszcze teamtów jest nie wiemy dokłądnie i z ocenami trzeba zdecydowanie poczekać :)
viking

Postprzez Xavier88 2007-06-21, 12:58 pm

SAP AG międzynarodowa firma informatyczna założona w 1972 r. z siedzibą w Walldorf w Niemczech.

SAP jest uznanym światowym liderem wśród dostawców oprogramowania biznesowego klasy ERP dla firm ze wszystkich branż i sektorów gospodarki.

SAP jest największym producentem oprogramowania do obsługi wewnętrznych procesów w organizacjach i czwartym co do wielkości dostawcą oprogramowania na świecie. SAP ma bogatą historię innowacji i rozwoju, które pozwoliły firmie zająć czołową pozycję w swojej branży. SAP zatrudnia obecnie blisko 30 tys. osób w ponad 50 krajach.

Reputacja
SAP jest czwartym co do wielkości producentem oprogramowania na świecie. Jest sklasyfikowany za Microsoftem i Oraclem jeżeli chodzi o kapitalizację rynkową. SAP jest dostawcą oprogramowania biznesowego do wielkich przedsiębiorstw, a w szczególności oprogramowania klasy ERP.

Produkty
SAP był pionierem w dziedzinie oprogramowania klasy ERP, dzięki czemu uzyskał i utrzymał rolę lidera na rynku. Głównym produktem SAP, jest SAP R/3; gdzie "R" odnosi się do angielskiego terminu Realtime; a "3" do 3 poziomowej architektury systemu: bazy danych, serwera aplikacji i klienta (SAPgui). Poprzednikiem SAP R/3 był SAP R/2, który był oparty na architekturze typu mainframe.

W ofercie SAP oprócz R/3 znajduje się również inne oprogramowanie:

SAP Business Information Warehouse lub SAP BW
SAP Supply Chain Management lub SAP SCM (dawny APO Advanced Planner & Optimizer)
SAP Supplier Relationship Management lub SAP SRM
SAP Customer Relationship Management lub SAP CRM
SAP Master Data Management lub SAP MDM (dawne PLM – Product Lifecycle Management)
SAP Exchange Infrastructure lub SAP XI
SAP Enterprise Portal lub SAP EP
SAP Human Capital Management lub SAP HCM
W najnowszych wersjach, wszystkie te produkty opierają się na tej samej architekturze, którą nazywa się SAP NetWeaver.

Oferta SAP zostaÅ‚a ostatnio (poczÄ…tek lat 2000) rozszerzona o produkty dla maÅ‚ych i Å›rednich przedsiÄ™biorstw – SAP Business One i SAP All-In-One.

Szacuje się, ze na całym świecie jest około 100 800 instalacji produktów SAP w ponad 28 000 przedsiębiorstw. Produkty SAP są używane przez ponad 12 milionów użytkowników w 120 krajach.

http://pl.wikipedia.org/wiki/SAP_%28firma%29

To tak o naszym nowym sponsorze.
Xavier88

Postprzez tsnm 2007-06-21, 1:01 pm

Poczekajmy, az oglosza wysokosc budzetu. Wtedy mozna bedzie oceniac. Poza tym, jesli Kuba mial informacje od kogos z klubu z takim "hitem", to chyba k***a musi cos w tym byc?
Wiecej dystansu panowie.
tsnm

Postprzez YOOSHKY 2007-06-21, 1:03 pm

Xavier88 napisał(a):[...]
To tak o naszym nowym sponsorze.

Przepraszam, o kim?
Na razie znam jednego sponsora - ERSI i właściciela - KOTRAK.
Daj spokój tym rewelacjom. Nikt by się nie obraził jak za tą firemką stałby SAP. Czekamy na dalsze informacje.
Ostatnio edytowano 1970-01-01, 1:00 am przez YOOSHKY, łącznie edytowano 1 raz
YOOSHKY

Postprzez luks 2007-06-21, 1:03 pm

Jeżeli pod nazwą "Kontrak Bis" rzeczywiście kryje się SAP to mam nadzieję, iż wreszcie nadeszły dobre chwile dla naszego klubu. Już nie mogę się doczekać konktetów dot. budżetu. Nawiasem mówiąc, skoro włoch nie wybrał Szatana, to nie wydaje mi się, że mała firma z Katowic byłaby w stanie wyłożyć więcej ze swojego budżetu. Stąd wniosek, że raczej środki nie będą pochodziły wyłącznie od niej. Ale to tylko moje przypuszczenia i oby okazały się prorocze
luks

Postprzez oak 2007-06-21, 1:08 pm

Qba napisał(a):dzwonilem do osoby pracujacej w klubie, wczoraj dostalem ifno, ze jest to SAP, ale nie dostalem pozwolenia na ujawnienie nazwy firmy, wiec probowalem jakos Was naprowadzic, zeby nie zebrac za to po plecach... w koncu sam jestem kibicem, wiec wiem jakie to wazne. Widze, ze duzo osob sie tu ze mnie smieje... pewnie wiele innych jest rozczarowanych - w sumie tak jak i ja, bo wolalbym, zeby to byl po prostu SAP, a nie Kotrak. Wyszlo jak wyszlo - mialem dobre zamiary i mysle, ze w jakims tam stopniu moje wypociny byly trafne.

wstydzÄ… siÄ™ jedni drugich czy jak ?

http://www.sap.com/poland/partners/dire ... /index.epx

http://www.kotrak.pl/index.php
oak

Postprzez Xavier88 2007-06-21, 1:10 pm

YOOSHKY.... tak marzeniami wybiegłem w przyszłość....
Xavier88

Postprzez remwal 2007-06-21, 1:14 pm

remwal

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: kanciak