Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez kacek 2007-06-21, 11:08 am

QBA ośmieszył się całej linii. i jak dla mnie każdy jego następny post będzie traktowany jako śmieszna ciekawostka. Miliardy.. chłopie, powiedz mi co palisz, tech chce mieć takie odloty! ;D
i na pewno będę Cię teraz traktował całkiem poważnie, wszystkie Twoje posty!
żal.pl

a co do KOTRAKTU. Pożyjemy, zobaczymy. Na razie wstrzymam się od komentarzy.
kacek

Postprzez Xavier88 2007-06-21, 11:12 am

Piłkarską drużynę sosnowieckiego Zagłębia przejęła katowicka firma Kotrak Bis zajmująca się m.in sprzedażą systemów informatycznych, oprogramowaniem dla hoteli, gastronomii oraz urządzeń fiskalnych.
Na czele klubu stanie Irena Kurdziel, pierwsza kobieta prezes w historii Zagłębia, która jest też współwłaścicielem Kotraku Bis. Dyrektorem Zagłębia został Grzegorz Klamra, syn Dariusza, w przeszłości piłkarza i trenera sosnowieckiego klubu. Nowi działacze Zagłębia są już po spotkaniu z prezydentem Sosnowca Kazimierzem Górskim.

Dotychczasowy właściciel klubu, spółka ERSI Poland, podpisała z Grupą Kotrak umowę sprzedaży Zagłębia Sosnowiec. Jednocześnie, w najbliższym sezonie Włosi pozostaną sponsorem drużyny.

- Cieszymy się, że w ostatnich latach mogliśmy wspierać rozwój klubu. Kiedy staliśmy się jego właścicielem był w III lidze, a teraz awansował do rozgrywek w ekstraklasie - informuje Giancarlo Motto, wiceprezes zarządu Grupy ERSI Poland.

- Dziękuję kibicom, piłkarzom, sztabowi szkoleniowo-technicznemu klubu oraz władzom miasta Sosnowiec za ich dotychczasowe oddanie i zaangażowanie w sprawy klubu. Jednocześnie głęboko wierzę, że oddajemy prowadzenie klubu w dobre ręce. Z naszej strony planujemy pozostać sponsorem drużyny w nadchodzącym sezonie - przekazał w specjalnym oświadczeniu Motto.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4241050.html
Xavier88

Postprzez eric 2007-06-21, 11:15 am

Krzaki(!)...
eric

Postprzez YOOSHKY 2007-06-21, 11:16 am

Kamilosx napisał(a):Posty pana Qba:

"forum: Piłka nożna Wysłany: Wczoraj 22:50 Temat: re
zapewniam, ze bedzie wielkie hurra :)
[...]
Na drugim forum pisał, że jest to większa firma niż ITI i Telefonika razem wzięte. :lol: :lol: Chłopie, może się wytłumacz?

Daj mu spokój, może to jeszcze nie koniec rewelacji? Muszą mieć jakiegoś asa w rękawie bo firma "kogucik" raczej nas nie uciągnie chyba ze kupiła sobie reklamę na rok a resztę ma gdzieś. Qba mógł paść ofiarą plotki jakich było wiele....

masloo napisał(a):A za przeproszeniem. Gdzie były osoby wypisujące bzdury na tym forum od 10 do 11:30?? Poza adminami serwisu? Tak krzyczeli za manifestacją i w domu siedzieli... bez komentarza...

W pracy.... ale to nie ten temat.
YOOSHKY

Postprzez Kolumb 2007-06-21, 11:26 am

Hmm...nie wiem co mam myslec na ten temat i tej firmy.Wydaje mi sie ze zaden SAP za nimi nie stoi.Jezeli juz to jest to...COMARCH, ktorego reklam pelno na ich stronie,a Kotrak jest liderem sprzedazy ich systemow informatycznych.Tylko ze COMARCH Filipiaka jest juz sponsorem zarowni pilkarskiej jak i hokejowej Cracovii.
Kolumb

Postprzez bolo73 2007-06-21, 11:29 am

Widzę,że większość kolegów to pesymiści.Rozumiem,że apetyty zostały rozbudzone ale Panowie więcej spokoju i optymizmu.Czy znamy jakieś konkrety tej umowy?Nie znamy,więc poczekajmy na oficjalny komunikat w tej sprawie.To po pierwsze.Po drugie widzę,że co niektórym uderzyła już sodówka do głowy i chcieliby od razu zawojować Europę.A my jesteśmy beniaminkiem,który po wielu latach tułaczki po niższych ligach wraca do Ekstraklasy i celem jaki sobie powinniśmy tam stawiać na najbliższy sezon jest godne zaprezentowanie się,nabranie doświadczenia i spokojne utrzymanie się w elicie.Panowie!Kasa to nie wszystko.Spójrzmy na Płock.Potężny sponsor,wielka kasa a gdzie oni teraz są??To że firma jest bogata nie jest równoznaczne z tym,że będzie łożyć nie wiadomo jakie krocie na drużynę objętą sponsoringiem.Spójrzmy na taką ekipę z Hiszpanii, z przedmieść Madrytu - Getafe.Ekipa o najniższym budżecie w lidze a górna połówka tabeli, w sobotę będzie walczyła w finale Pucharu Hiszpanii co powoduje,że ma tym samym zapewniony start w UEFA (w finale zmierzy się z Sevillą, która będzie walczyć w el. do LM).Kolejny przykład - czy myślicie,że potęga Lyonu została zbudowana z dnia na dzień??Nie,potrzebowali na to kilku ładnych lat aby znaleźć się tam gdzie są.I nie dysponowali na początku swojej drogi wielkimi pieniędzmi.Dysponowali natomiast odpowiednimi fachowcami,ludźmi znającymi się na rzeczy,oddanymi klubowi, którzy poprzez swoją ciężką pracę doprowadzili Lyon na szczyt we Francji i na salony Europy.To czy my będziemy mieli na początek 100 mln czy 10 mln nie jest aż tak istotne,Ważne aby znaleźli się odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach oraz zawodnicy,dla których to nie kasa będzie priorytetem przy przyjściu do naszego Zagłębia (choć to też jest ważny czynnik) lecz możliwość gry w dobrze zarządzanym i zorganizowanym klubie,który ma określony długofalowy cel i dzięki któremu będą mogli się rozwijać.Tak więc najpierw czynnik ludzki a potem finansowy.Można mieć mnóstwo kasy a nie osiągnąć nic - przykład Wisły Kraków czy Legii jest tutaj jak najbardziej na miejscu - oba kluby miały wszelkie dane ku temu aby na stałe zagościć w Europie (szczególnie Legia gdy grając w LM zdobyła jak na nasze warunki całkiem pokaźną kaskę) lecz nie wykorzystały swojej szansy.Ja proszę Was jedynie o cierpliwość.Poczekajmy na oficjalny komunikat, w którym zostanie ogłoszona (nazwijmy ją) strategia poczynań naszego sponsora.Pozdrawiam
bolo73

Postprzez wodorek21 2007-06-21, 11:33 am

A mnie dziwi że jak klub miał przejąc Szatan to praktycznie wszyscy byli zadowoleni i optymistycznie nastawieni a teraz kiedy przejmuje na s teoretycznie bogatszy inwestor to narzekamy... Myśle że Włosi też chcą dobrze dla Zagłebia i wybrali lepsza ofertę ...
wodorek21

Postprzez NHK12 2007-06-21, 11:35 am

Witam, pożyjemy , zobaczymy , oby tylko nie stało sie tak jak postąpiono z GKS Katowice, mianowicie Dospel ( tfu tfu ) zrobił sobie tanią roczną reklame i osrał wszystko i GKS podobnie jak my gra tam gdzie nie jest ich miejsce ( chociaz ich nie lubie życze powrotu do 2 ligi ). Miejmy nadzieje ze firma Kotrak Bis wie co robi.

POZDRAWIAM
NHK12

Postprzez eric 2007-06-21, 11:45 am

Ja, owszem jestem rozczarowany, ale jak ktoś pisze, że na pewno multi-miliarderowa firma to się trochę podjarałem i nie ma się co dziwić, że można czuć rozczarowanie. Teraz jak już emocje opadły i uważam, że może będzie coś z tego skoro ludzie skoro ręczą własnym nazwiskiem i pozycją, na którą jak udało mi się dowiedzieć długo i ciężko pracowali. Może faktycznie sponsorem strategicznym zostanie jakaś duża firma. A dla mnie najważniejsze jest mądre zarządzanie, bo jak słusznie bolo73 zauważył na dużych pieniądach jeszcze w naszej piłce nikt europy nie zawojował. Potrzeba przee wszystkim mądrości w działaniach i poczynaniach. Będzie dobrze, teraz to już musi być. Zresztą ufam Włochom i liczę na to, że dostali dobry biznes-plan i go porostu zaakceptowali. Pzdr
eric

Postprzez flex 2007-06-21, 11:48 am

Myśl, że stoi za tym większa firma jest możliwy:
http://www.center.com.pl/index.php?page ... nts&id=153
Spotkanie Partnerów Computer Center
Dodano: 24.03.2005 o 22:05:19
W dniu dzisiejszym tj. 24-go marca w sali NOTu miało miejsce spotkanie Partnerów Computer Center i ComArchu. Na spotkanie przybyło niemal 30 naszych Partnerów. ComArch reprezentowali: Pani Kinga Szewczyk i Panowie Paweł Jachyra i Grzegorz Klamra.
Spotkanie było świetną okazją do omówienia planów rozwojowych ComArchu w sektorze MSP na 2005 rok oraz do wymiany uwag i wzajemnych oczekiwań.
Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękujemy za przybycie i aktywny udział w Konferencji !

Nie wiadomo jaką rolę w Kotrak pełni Grzegorz Klamra, ale z informacji powyżej wynika był on pracownikiem Comarchu.
Znalazłem też w necie info, że Grzegorz Klamra grał kiedyś w Unii Dąbrowa Górnicza.
flex
Administrator

re

Postprzez Qba 2007-06-21, 11:56 am

nie rozumiem tego.. dostalem wczoraj info z firmy Ersi... ja bym dalej obstawial, ze to jesdnak nie to..

jeszcze wczoraj myslalem, ze to 100% pewniak... i tak mi sie dalej wydaje..

no chyba, ze ta firma wchodzi w sklad tej wiekszej.. bo zajmuja sie tym samym, wiec pewnnie teraz domyslicie sie o jaka firme chodzilo...

gosc na forum gazety wyborczej mial takie samo info jak ja.
Qba

Postprzez zag23 2007-06-21, 11:59 am

Grzegorz Klamra to syn Dariusza Klamry gracza i trenera Zagłębia Sosnowiec. Jeśli chodzi o wybór sponsora to wole firmę Szatana niż Kotrak Bis, nie podoba mi sie ta nazwa i nie chce jej widzieć na koszulkach naszego zespołu i mam nadzieje, że nie będą dodawać nazwę firmy do nazwy klubu np: Kotrak Bis Zagłębie Sosnowiec jak to brzmi chu..wo.
zag23

Postprzez eric 2007-06-21, 12:00 pm

Qba, niestety ja wczoraj też miałem niby wtykę w zarządzie, ale pary nie puściła, więc może ktoś Ci puścił szczura... kapa, ale skoro zerwali rozmowy z Szatanem to jeszcze jakis as z rękawa zostanie wyciągnięty. Ale już jestem pogodzony. Pzdr
eric

Re: re

Postprzez YOOSHKY 2007-06-21, 12:04 pm

Qba napisał(a):nie rozumiem tego.. dostalem wczoraj info z firmy Ersi... ja bym dalej obstawial, ze to jesdnak nie to..

jeszcze wczoraj myslalem, ze to 100% pewniak... i tak mi sie dalej wydaje..

no chyba, ze ta firma wchodzi w sklad tej wiekszej.. bo zajmuja sie tym samym, wiec pewnnie teraz domyslicie sie o jaka firme chodzilo...
[...]

Raczej nie możliwe bo ta firma to spółka jawna którą tworzą osoby fizyczne, nie posiada osobowości prawnej, nie może podlegać innym podmiotom, ale może być partnerem, może wchodzić w konsorcja itp.
YOOSHKY

re

Postprzez Qba 2007-06-21, 12:09 pm

Dzwonilem - firma Kotrak jest przedstawicielem na Polske firmy SAP... takze nie mylilem sie duzo.. i jest jej podlegla, wiec chyba wiadomo skad pieniazki beda plynac.

w kazdym badz razie bylem wczoraj pewien swojego zrodla... jezeli byl by jakis cien niepewnosci - na pewno nikogo bym nie wprowadzal w blad. takze jezeli ktos sie za bardzo podniecil (m.in. ja) to przepraszam.
Qba

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników