Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez cyfron24 2006-07-19, 8:59 pm

Nie można chyba wiele złego napisać o drużynie, która wygrywa 3:0. 8) Momenty przestoju były, ale liczy się fakt, że Zagłębie było lepsze. Dla mnie oprócz Folca, który może być dla nas w końcu tym napastnikiem, na którego czekamy, to dobrze też wyglądali Pach i Kościukiewicz. To może być nowa jakość w naszej grze, takich piłkarzy dawno u nas nie było. Oczywiście mówię to po obejrzeniu jednego meczu, ale widzę potencjał. Do tego dochodzi Lacha i Berek, którzy dzisiaj się oszczędzali raczej. Nie ma powodów do marudzenia.
cyfron24
Żółta kartka

Postprzez rossoneri 2006-07-19, 11:05 pm

masz racje MrCricket moze troche przesadzam ale musi byc ktos kto tonuje zapedy niektorych hurraoptymistow i lepiej byc potem mile rozczarowanym sorki postaram sie juz tak nie nazekac bylo sporo plusow ok ale jeszcze to nie jest to czego bysmy chcieli i mysle ze sie ze mna zgodzisz
rossoneri

Postprzez soohoq 2006-07-20, 12:06 am

Mecz bardzo przyzwoity.Jak na sparing duzo sie dzialo.
Z grajkow za ten meczyk wyroznilbym na plus ,w kolejnosci:

Piatkowski - pokazal kilka swietnych zagran szybki ,silny - mysle ze to bedzie jeden z naszych najlepszych pomocnikow w tym sezonie

Arek Kloda - swietny gracz juz od dawna , nie ma co pisac wszyscy bywalcy Ludowego znaja jego dobra gre...

Berensztajn - to jest chyba to czego chcialem ... lekko cofniety rozgrywajacy z "kopytem" i dokladnym podaniem taki nasz Pirlo 8)

Dawid - tak ma grac i tak gra - serce na boisku

Tadek - nic wiecej od Niego nie chce , walka , zejscia do srodka z pilka przy nodze.

Reszta na zupelnie przyzwoitym poziomie.Jednak ja do naszego napadu nie moge sie przekonac.Rasowy napastnik ehhh.... :)
Wiadomo Folc 3 bramki .... od Strzelby to jest na pewno lepszy :)
Araby tez grali fajna pilke ,techniczna - krotko rozgrywali pilke ale z charakterystycznym dla nich brakiem zdecydowania i konsekwencji.
soohoq

Postprzez MarcelZS 2006-07-20, 6:45 am

Pach mnie trochę rozczarował, zapędy ma na kiwacza, a potem nie wie co z piłką zrobić i ją cofa do obrony.

Przeciwnik dobry, choć tak szybkich i poukładanych zespołów nie ma w II lidze, a zarazem słabych fizycznie, więc mecz z Widzewm pokaże więcej.

Tragedia jest z napstnikami, Zuban i Tyc słabiutko pomimo wsparcia z pomocy, a Folc - no jego piłka chyba lubi, a pozatym szybki i zwrotny choć umiejętności najsłabsze z całej trójki.

Nazrazie ma bół głowy Białek, jak to postawiać na boisku, żeby gra szła, a w szczególności kogo wystawić na skrzydłach bo ma 8 zawodników na 4 miejsca.
MarcelZS

Postprzez sprzedawca_cebuli 2006-07-20, 9:37 am

nie widzialem meczu... nie moge sie wypowiedziec ... ale co poniektorzy chca od Nich skoro wygrali... to ze brzydko grali? widzieliscie jakis mecz Wlochow na mistrzostwach ladny? no oprocz tego z niemcami... a jak zakonczyli? chyba kazdy by chcial i wolal aby grali brzydko ale skutecznie aby byly wyniki.. co nam po ladnej grze skoro by mieli przegrywac? oby tylko grali tak w lidze zero z tylu 3 z przodu.. mozna im tylko pogratulowac ladnego zwyciestwa i zyczy aby tak samo konczyly sie mecze w lidze !
sprzedawca_cebuli

Postprzez Technik 2006-07-20, 3:32 pm

MarcelZS napisał:
Tragedia jest z napstnikami, Zuban i Tyc słabiutko pomimo wsparcia z pomocy, a Folc - no jego piłka chyba lubi, a pozatym szybki i zwrotny choć umiejętności najsłabsze z całej trójki. Twoim zdaniem Tyc,ma większe umiejętności od Folca :shock: :?:
Technik

Postprzez zgredos 2006-07-20, 3:41 pm

Wynik lepszy niż gra (ale to jest piłka tu nie ma ocen za styl liczy się wynik) Berensztajn potwierdził swoją klase (szkoda że pan KT nie kupił go kilka lat wcześniej) martwi mnie kilka niepewnych interwencji Wierzchowskiego. Będzie dobrze
zgredos

Postprzez MarcelZS 2006-07-20, 4:30 pm

Technik - jak nie zrozumiałeś to raz jeszcze - jeżeli Folc, który jest nr 3 w Zagłębiu wśród napastników wypada jak profesor przy Tycu i Zubanie - to chyba nie zadobrze co????
MarcelZS

Postprzez Technik 2006-07-20, 6:19 pm

MarcelZS-Sorki ,źle cie zrozumiałem :wink: .Zuban ma częste wachania formy i to jest jego mała wada,Folc pokazał sie z dobrej strony,piłka go szuka,Tyc to jest nieporozumienie,ale taki "walczak"sie niekiedy może się sprzydać.Dobre wrażenie wywarł ma mnie Kościukiewicz ,"bydlak" z zniełą koordynacją ruchową,myśle że, bedzie rozbijał ataki przeciwnikow na wysokości środka pola.Berek nic szczególnego niepokazał, poza jednym świetnym strzałem z dalekiej odległości,ale myśle że, w sezonie pokarze klase,to samo Piątkowski,widać że to dobry zawodnik,w sezonie będzie z niego pociecha,natomiast Pach,wydaje się być jedynie solidnym pomocnikiem(spodziewałem sie lepszej gry tego zawodnika),ale jak kto gra,będzie można ocenić po 4-5 kolejkach.
Technik

Postprzez Przemek26 2006-07-20, 6:32 pm

Technik napisał(a):Berek nic szczególnego niepokazał, poza jednym świetnym strzałem z dalekiej odległości,ale myśle że, w sezonie pokarze klase,to samo

Nie zgodzę się z toba panowanie nad piłka prostopadłe piłki celne zagrania coś czego dawno nie było widać w srodku pola a strzał który opisujesz w między czasie, to twoim zdaniem nic szczególnego???
Chyba jestes w błędzie.
Przemek26

Postprzez rossoneri 2006-07-20, 8:44 pm

ja tez sie nie zgodze bo z trojki Berensztajn,Piatkowski i Pach ten ostatni wywarl na mnie najlepsze wrazenie a juz napewno na tej pozycji w srodku gral lepiej od Lachy
rossoneri

Postprzez Cygan 2006-07-20, 11:10 pm

Off Topic: Rossoneri - pesymistów w Polsce nie brakuje, dlaczego do nich dołączasz? Troche luuuuuzu i optymizmu bracie! KTO WYGRA MECZ..!!!!!!!!!!!
Cygan

Postprzez luks 2006-07-21, 6:11 am

Mnie najbardziej podobała się gra Berensztajna i Piątkowskiego. Ten drugi miał kilka ciekawych wejść w pole karne, pokazał parę niekonwencjonalnych "kiwek". Będzie z chłopa pożytek. Dziwię się niektórym wpisom krytykującym naszą grę. Bardzo dobra w środku pola, praktycznie żadna akcja środkiem nie mogła przebić się przez nasze linie obrony i pomocy. Podobały mi się kontry Zagłębia. Pamiętajcie, to tylko sparing !!! Nikt nie może pozwolić sobie na grę na całego a mam przeczucie, że chłopaki jeszcze pokażą, na co ich stać. Głowa do góry.
luks

Postprzez Przemek26 2006-07-21, 9:29 pm

Przemek26

Postprzez Przemek26 2006-07-22, 9:43 am

Na dworze piekło. Z Widzewem powinni zagrać ze zmainami hokejowymi bo naprawdę zajadą się.
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników