Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez Diouf39 2009-08-14, 7:44 am

Hytry, ja się pytam gdzie Ty masz ambicję. Dlaczego jesteś jeszcze w tym klubie grubasie. Jak Ci nie wstyd swoim nazwiskiem firmować Zagłębie. Teraz są wyniki ,więc pomyślałeś sobie zostanę i przejdzie to bez echa. Nic bardziej mylnego. Jestes na cenzurowanym, Pamiętaj

A pamiętasz jak byłeś kierownikiem drużyny w której grał Twój synalek. Oni mieli wszystko. Nawet w Chorwacji się bawili bo nie mów mi, że grali. A w drużynie, w której grał mój syn a byli wtedy na samym szczycie w ŚLJ( 2 miejsce w tabeli wygrywając mecze z Górnikiem Zabrze 2:1 i Gwarkiem Zabrze 2:0 ) nie było nic. Totalne zero. Nawet po wodę mineralną jeżdzili sami rodzice za swoje pieniądze bo na mecz ligowy od klubu dostali wielkie g ...
Przemyśl co napisałem. Pozdrawiam
Diouf39

Postprzez Minion 2009-08-14, 8:48 am

Wejsciówki Super Vip jako forma sponsoringu są jak najbardziej na miejscu. Pomysł jest dobry, nikogo nie zmusza sie do kupienia. Tyle ze oprocz Super Vip powinien być Vip, User ;) itd itd :D Kazdy powinien miec mozliwosc zakupienia takiego karnetu czy wejsciówki na jaki aktualnie go stac. Mysle ze w przyszłym sezonie program "wejściówkowy" zostanie rozszerzony.
Minion

Postprzez Blajpios 2009-08-14, 8:52 am

uzielone napisał(a):Idąc za ciosem wywiadu z p. Jaskiernią redakcja naszego serwisu powinna skontaktować się z urzędnikami z ościennych miast zagłębiowskich w sprawie wspólnego Stadionu Zagłębia Dąbrowskiego by temat odkurzyć bo na sosnowiecki magistrat w tej sprawie bym nie liczył. Bez presji ze strony kibiców skończy się na wariancie trzecim bo wszystko do tego zmierza. Za wywiad duże :brawo:

za co? Za przysłużenie się temu panu w robieniu sobie kampani? Takie słynne wywiady, w których chodziło tylko o zaprezentowanie pod hasłem wywiadu tego, co "pan mówca chciał powiedzieć" - to robili właśnie w Trybunie i później też, łącznie ze słynnym panem Gembarowskim (o ile dobrze pamiętam nazwisko) albo pani Olejnik, o ile nie chce zniszczyć wroga, tylko podłożyć się "umiłowanemu trybunowi ludu". No, zgoda, niech będzie - samo zrobienie wywiadu, to przednia myśl, na pewno to jest osoba znacząca. Co do samego wywiadu jednak - podtrzymuję moje zarzuty, całkiem konkretnie a nie na zasadzie "och" "ach" przedstawione.
Blajpios

Postprzez jaca661966 2009-08-14, 10:07 am

Diouf39 napisał(a):A pamiętasz jak byłeś kierownikiem drużyny w której grał Twój synalek. Oni mieli wszystko. Nawet w Chorwacji się bawili bo nie mów mi, że grali. A w drużynie, w której grał mój syn a byli wtedy na samym szczycie w ŚLJ( 2 miejsce w tabeli wygrywając mecze z Górnikiem Zabrze 2:1 i Gwarkiem Zabrze 2:0 ) nie było nic. Totalne zero. Nawet po wodę mineralną jeżdzili sami rodzice za swoje pieniądze bo na mecz ligowy od klubu dostali wielkie g ...

Tu akurat się mylisz Diouf39.Mój syn również trenował w tej grupie,razem z K.Hytrym i możesz być pewny,że też dostalismy od klubu wielkie g....Wszystko kupowaliśmy my (rodzice).Począwszy od wody mineralnej a kończac na wyjazdach i obozach ( min.Chorwacja,wcześniej Francja )
jaca661966

Postprzez swiezy52 2009-08-14, 1:40 pm

Panowie nie na temat :!: :!: :!:
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez zbych12 2009-08-14, 1:54 pm

Blajpios najwyraźniej ma kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem, pomimo ze napisał 956 postów. Prezydent mówi wyraźnie, że na chwilę obecną, gdzie brak wyraźnego zdeklarowania sie gmin ościennych, najbardziej prawdopodobna jest lokalizacja przy Kresowej, ale w innym miejscu pisze "Jeżeli chodzi o sprawę przyszłości tego stadionu, to są trzy warianty: pierwszy, bardzo optymistyczny, to stadion zupełnie nowy w ZUPEŁNIE INNYM MIEJSCU , oczywiście jako wspólne przedsięwzięcie regionalne, które miałoby większą szansę wspomożenia. Ten scenariusz byłby o tyle najlepszy, że stadion byłby budowany od podstaw, bez zakłócania rozgrywek. W naszych sosnowieckich warunkach ten scenariusz jest realny" Oznacza to, że w tej koncepcji Ludowy nadal funkcjonuje i gra się na nim do ukończenia budowy w INNYM MIEJSCU, BEZ ZAKŁÓCANIA ROZGRYWEK. Przecież nie ma już miejsca przy Kresowej na drugi nowy stadion. Poza tym jest stwierdzenie, że wsparcie zewnętrzne jest możliwe tylko jako projekt regionalny 4 gmin. Jeżeli np UE by dała ok 50-60% jak często się dzieje, to w efekcie końcowym ta inwestycja dla Miasta jest TAŃSZA a nie DROŻSZA. Reasumując, jeżeli włączą się pozostałe 3 gminy to jest kasa z zewnątrz, jesli nie to nie i od tego wszystko zależy, lokalizacja też. Termin przedsięwzięcie regionalne oznacza udział wszystkich 4 gmin. Tak trudno to zrozumieć?
Kumasz wreszcie ?
zbych12

Postprzez Blajpios 2009-08-14, 5:27 pm

zbych12 napisał(a):Blajpios najwyraźniej ma kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem, pomimo ze napisał 956 postów. Prezydent mówi wyraźnie, że na chwilę obecną, gdzie brak wyraźnego zdeklarowania sie gmin ościennych, najbardziej prawdopodobna jest lokalizacja przy Kresowej, ale w innym miejscu pisze "Jeżeli chodzi o sprawę przyszłości tego stadionu, to są trzy warianty: pierwszy, bardzo optymistyczny, to stadion zupełnie nowy w ZUPEŁNIE INNYM MIEJSCU , oczywiście jako wspólne przedsięwzięcie regionalne, które miałoby większą szansę wspomożenia. Ten scenariusz byłby o tyle najlepszy, że stadion byłby budowany od podstaw, bez zakłócania rozgrywek. W naszych sosnowieckich warunkach ten scenariusz jest realny" Oznacza to, że w tej koncepcji Ludowy nadal funkcjonuje i gra się na nim do ukończenia budowy w INNYM MIEJSCU, BEZ ZAKŁÓCANIA ROZGRYWEK. Przecież nie ma już miejsca przy Kresowej na drugi nowy stadion. Poza tym jest stwierdzenie, że wsparcie zewnętrzne jest możliwe tylko jako projekt regionalny 4 gmin. Jeżeli np UE by dała ok 50-60% jak często się dzieje, to w efekcie końcowym ta inwestycja dla Miasta jest TAŃSZA a nie DROŻSZA. Reasumując, jeżeli włączą się pozostałe 3 gminy to jest kasa z zewnątrz, jesli nie to nie i od tego wszystko zależy, lokalizacja też. Termin przedsięwzięcie regionalne oznacza udział wszystkich 4 gmin. Tak trudno to zrozumieć?
Kumasz wreszcie ?

gratuluję wiary w siebie, że jak się napisało zupełnie absurdalnie nie rozumiejąc co jest tematem, ale z założenia krytykując - to jednak, z tej racji, że samemu się to napisało - niby to zaraz wszyscy uznają za mądre. To tyle à propos zarzutów do Blajpiosa, bo łagodniej nie da się odpowiedzieć na filipikę, w której jej autor się ośmiesza zerwanymi z księżyca stwierdzeniami.
Co do zaś reszty - dzięki za dodanie następnego zarzutu do autora (autorów) wywiadu, których to zarzutów już nie chciałem mnożyć. Rzeczywiście jednak, zawarty tu wywód to de facto kolejne, jakie można było dodać do moich pytań: dlaczego Koledzy przeprowadzający wywiad nie postawili i tego kolejnego kłopotliwego pytania, czemu forsuje się koncepcję, która w wypadku poślizgu w wykonaniu prac spowoduje utrudnienia w grze Zagłębia na własnym stadionie?
Blajpios

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-08-14, 6:56 pm

http://2lz.ubf.pl/photogallery.php?photo_id=45
jak to zobaczyłem to mnie o mało ch*** nie strzelił :redface:
napisałem już do admina tego portalu ale Was też proszę o reakcje
pozdrawiam
pawelpkibicpogoń

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-08-14, 7:01 pm

już usunęli więc wyjaśnie Wam o co chodziło......tam w galerii zdjęć przedstawiających kibiców naszego klubu na zdjęciu do którego podałem link byli kibice ( o zgrozo :redface: ) z Lubina :kiepsko:
pawelpkibicpogoń

Postprzez bbartek 2009-08-15, 7:48 am

Oczywiście ,że pomysł z wejściówkami dla Super VIP jest bardzo dobry ,ale problemem jest jak został wprowdzony.
Nie może to być karnet, tym bardziej, że nie ma "normalnych karnetów".
Uważam, że wejściówka dla Super VIP powinna być przeznaczona, również gratis, dla osób , w tym sponsorów, których chce ( ?) pozyskać Klub.
Rozumiem trudna sytuację finansową Kluby dlatego też można zaproponowąc normalne karnety z cenami jak na regularne bilety, ale zaproponować nabywcom takich karnetów większe możliwości kontaktu z zarządem, zawodnikami, trenerami np. poprzez udział w imprezie intergracyjnej ...itp. ( do dyskusji).
bbartek

Postprzez bari 2009-08-15, 8:16 am

Pójdą za ciosem?
MG/sosnowiec.info.pl
W meczu 4. kolejki piłkarskiej II ligi grupy zachodniej, Zagłębie Sosnowiec zmierzy się na wyjeździe z Miedzią Legnica. Początek rywalizacji o godz. 17:00.

W ostatnim spotkaniu ligowym, sosnowiczanie pokonali Unię Janikowo 1:0, po golu zdobytym przez Krzysztofa Bodzionego i zapisali kolejne trzy punkty na swoje konto. Rywale natomiast przegrali w tym sezonie dwa spotkania (z Górnikiem Polkowice 3:4 i Bałtykiem Gdynia 0:2) i jedno zremisowali (Olimpia Grudziądz 1:1). Miedzianka z jednym „oczkiem” zajmuję 14. miejsce w tabeli.
Do naszego zespołu po kontuzji wrócił już Adrian Marek, który grał w środowym meczu.
W pełni sił nie jest jeszcze natomiast Sławomir Pach. W spotkaniu nie wystąpi również Vladimir Bednar. – Władek musi nadrobić zaległości treningowe. Oprócz tego musi wkomponować się w szeregi zespołu. To nie jest tak, że zawodnik przyjdzie do klubu i od razu będzie grał. – wyjaśnia trener Piotr Pierścionek.
W dobrej dyspozycji jest Krzysztof Bodziony. Pomocnik w meczu z Unią i Przebojem był wyróżniającą się postacią i strzelił w obu spotkaniach po jednym golu. Na występ liczy Krzysztof Myśliwy, który powraca do swojej dobrej dyspozycji. – Nadrobiłem braki w treningach i czuję się bardzo dobrze pod każdym względem. Jestem gotowy do gry w pełnym wymiarze czasowym i tylko decyzja trenera wpłynie na to czy wystąpię i jak długo będę przebywał na boisku. – mówi piłkarz.
Szkoleniowiec Miedzi – Janusz Kudyba – mimo porażki z Zagłębiem w Pucharze Polski, liczy na wygraną w pojedynku ligowym. – Puchar się odbył i przegraliśmy. To już historia. Jednak każde spotkanie jest inne i wierze w możliwości swojego zespołu. – mówi. – Zagłębie wzmocniło się doświadczonymi zawodnikami i nie ukrywam, że jest faworytem tej rywalizacji jak i całej ligi. Podopieczni Piotra Pierścionka są na fali i trzeba na nich uważać. – dodaje.
Kudyba tłumaczy również, dlaczego jego drużyna słabo spisuje się w tym sezonie. – Odeszło od nas czterech piłkarzy, którzy decydowali o grze tego zespołu. W pierwszej „11” mam aż siedmiu młodzieżowców, potrzebujących czasu na ogranie. Stąd takie wyniki, a nie inne. – wyjaśnia.
Zapowiada się zatem ciekawe spotkanie. Czy niepokonane jeszcze w tym sezonie Zagłębie pójdzie za ciosem i zgarnie kolejny raz trzy punkty? A może młoda Miedź przebudzi się i zacznie wreszcie wygrywać? Lepiej dla nas, aby sprawdził się ten pierwszy scenariusz
bari

Postprzez novack 2009-08-20, 5:02 pm

Już w sobotę dojdzie do hitu 5. kolejki II ligi zachodniej. W Sosnowcu na Stadionie Ludowym tamtejsze Zagłębie podejmie Ruch Radzionków. - Włożymy całe serce w ten mecz - zapewnia szkoleniowiec sosnowieckiego klubu.

W Sosnowcu od dłuższego czasu mówi się o pojedynku z Ruchem Radzionków. Na dalszy plan zszedł nawet pucharowy mecz z I ligową Flotą Świnoujście. Trener Zagłębia Piotr Pierścionek zapewnia jednak, że walka na boisku będzie do ostatniej kropli potu. - Jeżeli ktoś nie będzie walczył w tej drużynie, to nie ma szans na grę - zapewnia. - Kibice robią akcję "wszyscy na biało". My również wybiegniemy na boisko w białych koszulkach, jeśli jednak ktoś z boiska będzie schodził również białą koszulką, do szatni nie wejdzie. Od swoich zawodników oczekuję walki - stanowczo mówi szkoleniowiec.

Ruch dotychczas w czterech spotkaniach zdobył komplet dwunastu punktów. To jednak nie przeraża sosnowiczan. - Ja się nie boję, chłopcy też się nie boją. Wszyscy wspólnie doszli do wniosku, że w tamtym zespole też grają ludzie. Czy to Gierczak, czy Kompała mają po dwie ręce, dwie nogi i głowę. Niczym od nas się nie różnią - przekonuje trener. - W każdym meczu Ruchu pada dużo bramek, ale to dlatego, że nie grali jeszcze z Zagłębiem. Znamy przeciwnika, szanujemy go, ale zagramy o zwycięstwo. Nie mogę obiecać, że wygramy, ale mogę zapewnić, że włożymy serce w ten mecz.

W sobotę w składzie Zagłębia zabraknie aż trzech zawodników. - Trener Rafał Górak ma tę przewagę, że w zasadzie od trzech lat ma niezmieniony skład, a dodawane są tylko do niego nowe ogniwa. Na pewno Ruch ma lepszą sytuację kadrową niż my. W Zagłębiu z gry wypada Sławek Pach, Wojtek Białek i Arek Kłoda - powiedział trener Pierścionek.

W sobotę na Stadionie Ludowym gorąco będzie również na trybunach. W Sosnowcu zapowiada się komplet publiczności, co wypływa bardzo motywująco na drużynę gospodarzy. - Wszelkie porównania dotyczące Ruchu i Zagłębia kończą się, gdy porównamy sytuację na trybunach. Mamy super kibiców i wierzę, że będą nam chcieli pomóc w sobotę. Każdy mecz w tym sezonie to fantastyczne przeżycie. Zawodnicy nie mogą doczekać się każdego spotkania na własnym boisku, a w poprzednim sezonie było zupełnie odwrotnie. Kibice w Sosnowcu zaczęli bawić się piłką i to co robią na meczach, przechodzi ludzkie pojęcie, oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu. W meczu z Unią w 60. minucie rozpoczął się oszałamiający doping, który poprowadził nas do zwycięstwa. Wierzę, że w sobotę będzie tak samo - dodał Piotr Pierścionek.

W treningach drużyny nadal bierze udział dwóch, testowanych zawodników Hubert Jaromin i Marcin Kononowicz. Na razie decyzja dotycząca angażu któregokolwiek nie zapadła. - Obaj to bardzo fajni chłopcy, jednak problemem jest to, że późno do nas dołączyli. Ich umiejętności są spore. O Jarominie nie ma nawet co dyskutować. To facet, który grał w ekstraklasie. Są o nim różne opinie, ale ja lubię osoby o takim charakterze - powiedział trener.

GazetaSosnowiec.pl / 11.pl
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez pawelpkibicpogoń 2009-08-21, 12:23 pm

Na klub Arka Gdynia nałożona karę finansową w wysokości ośmiu tysięcy złotych w związku z rażącym naruszeniem przepisów PZPN w zakresie zasad przyjmowania kibiców gości podczas meczu 2. kolejki Ekstraklasy Arka Gdynia - Legia Warszawa - wpuszczenie grupy około 160 kibiców Legii Warszawa bez autoryzacji klubu macierzystego na sektor kibiców gospodarzy." - poinformowała w czwartek Ekstraklasa SA.

Włodarze Legii i Ekstraklasy SA niestrudzenie starają się uprzykrzyć wyjazdy kibicom Legii. Już dzień po meczu KP Legia wysłał pismo do Gdyni, w którym poprosił o informację na temat okoliczności wpuszczenia fanów ze stolicy na trybuny. Legię zainteresował sposób dystrybucji biletów oraz to, czy Arka Gdynia jest gotowa przekazać odpowiednim organom (w tym Policji) listę kibiców z Warszawy.

W myśl nowej ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych (Art. 15 ust 1 i 2) podczas zakupu biletu należy podać w kasach dane osobowe (bilet musi być imienny). W którym więc miejscu Arka Gdynia złamała prawo? Czyżby sprzedając imienne bilety na sektory gospodarzy? Zastanawiającym jest również, na jakiej podstawie i w jakim celu dane osób, które zakupiły legalnie bilet, miałyby zostać przekazane odpowiednim organom...

ze stronki legia.live.pl

Wydaje mi się,że te leśne dziadki z PZPN i ekstraklasy SA to już nie mają co robić i z tych nudów to już przestali myśleć. Pomijam tu temat działań Mik_asa bo to co robi to absurd, ale o co chodzi tym z pzpn-u ? Kluby mające kose wpuszczają przyjezdnych, na stadionie jest spokuj - nawet bez wyzwisk.
A tu kara ?
pawelpkibicpogoń

Postprzez Zagłębiak_1906_ 2009-08-21, 9:55 pm

Zagłębie Sosnowiec liczy na płatnego mordercę
Wojciech Todur

Starcie na szczycie piłkarskiej drugiej ligi będzie też pojedynkiem liderów drużyn: Marcina Lachowskiego z Zagłębia Sosnowiec i Adama Kompały z Ruchu Radzionków.
28-letni Lachowski wrócił do zespołu ze Stadionu Ludowego po dwóch latach przerwy. Gdy jego nazwisko zaczęto wiązać z aferą korupcyjną w polskim futbolu, odsunął się w cień i trafił do prowincjonalnego LZS-u Leśnica. Grał w czwartej lidze mimo ofert z lepszych klubów. W rozmowie z "Gazetą" nie bał się przyznać do winy, zachęcał innych piłkarzy by sami zgłaszali się do prokuratury.

- Pewnie, że mogłem wzorem innych osób wszystkiego się wyprzeć. Nie przyznać się. Powiedzieć: słowo przeciwko słowu. Uznałem jednak, że grzechy przeszłości trzeba wziąć na klatę i nie żałuję - mówi dziś Lachowski. Zanim zdecydował się na powrót do Sosnowca, miał obawy jak przyjmą go kibice. - Oczywiście, że była i jest grupa nieprzychylnych mu osób. Uznałem jednak, że nie ma co wracać do historii, która dotyczy przecież nie tylko Marcina, ale wielu piłkarzy, którzy grali wtedy w Sosnowcu. Potrzebowaliśmy się nawzajem - uważa trener Piotr Pierścionek.

Dwa lata w czwartej lidze nie odbiły się na formie Lachowskiego, który od razu stał się liderem Zagłębia. - Umiejętności są ważne, ale ja cenię głównie jego charakter. To człowiek, który nie znosi przegrywać i zaraża tym szatnię. Na co dzień niemal go nie słychać, ale gdy inni spuszczają głowy to jego jest pełno. To taki nasz "płatny morderca". Pojawia się znikąd, wykonuje zadanie i cieszymy się z trzech punktów - uśmiecha się Pierścionek.

Koledzy mówią, że Lachowski po przegranym meczu czasem aż płakał ze złości. - Może nie aż tak, ale po porażce to krew mnie zalewa! Mam nadzieję, że mój powrót do zespołu dodał kolegom pewności - mówi Lachowski, którego życie stanęło ostatnio na głowie. Wszystko za sprawą nowonarodzonego syna Antka. - W nocy nie krzyczy, daje spać, tak więc na treningach nie przysypiam. Wiele osób mówi, że gra w Leśnicy to był krok w tył, ale ja tak nie myślę. Dzięki temu poznałem żonę, mam syna, wybudowałem dom - wylicza. Dom stoi na Opolszczyźnie i oznacza niemal codzienne podróże po drogach śląskiej aglomeracji. - Na trening mam 96 kilometrów, ale i tak jestem szczęściarzem, bo po autostradzie. Czasami to wystarcza mi i 45 minut - wylicza.

- Gdyby nie "wrocławska ośmiornica" jego kariera na pewno potoczyłaby się inaczej. Stracił dwa dobre lata i możliwość gry w ekstraklasie. Mimo wszystko jestem pewny, że jeszcze zagra z najlepszymi - mówi Pierścionek. - Po to właśnie wróciłem do Sosnowca - uśmiecha się Lachowski. - Proszę spojrzeć na Adama Kompałę z Radzionkowa czy Jacka Trzeciaka z Polonii Bytom. Bliżej im do czterdziestki, a nadal są w świetniej formie. Przede mną jeszcze dużo grania - dodaje. Początek sobotniego meczu o godzinie 20. Spotkanie obejrzą też kibice Ruchu. Stanie się tak dzięki działaczom Zagłębia, którzy kupili krzesełka do sektora fanów gości.

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3503 ... derce.html
Zagłębiak_1906_

Postprzez Raul75 2009-08-21, 9:58 pm

w niedługim czasie należy spodziewać się kar za jedzenie słonecznika na stadionach. Paranoja; chcą zrobić filharmonię ze stadionów w najlepszym razie wersję kinową: popcorn i cola. A stadiony nigdy nie były miejscem obciążonym zasadami żywcem przejętymi z teatru. Daj Boże aby bez konsekwencji moża by przeklnąć pod nosem na sędziego. Żenada jeszcze jak się czyta o legijnych Old Fashion Man Club
Raul75

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna