Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez cala 2009-07-29, 12:16 pm

peterrabit3 napisał(a):miejmy nadzieje ze policja nie zezwoli na publicznosc

Policja musi zezwolic na udzial publicznosci.
Jesli Zaglebie i Wisla moga to Cracovia tez....
cala

Postprzez Smazu 2009-07-29, 12:18 pm

debil z onetu napisał(a):Zapraszamy do Sosnowca! Miło że mogliśmy pomóc

Ja pier**** ,trzeba iść się napić bo na trzeźwo szlag człowieka trafia :!:
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez peterrabit3 2009-07-29, 12:22 pm

cala napisał(a):
peterrabit3 napisał(a):miejmy nadzieje ze policja nie zezwoli na publicznosc

Policja musi zezwolic na udzial publicznosci.
Jesli Zaglebie i Wisla moga to Cracovia tez....

Wszystko zalezy od sformulowania umowy. Policja nie moze angazowac calych jednostek na weekend od piatku do niedzieli tylko w jednym celu - bezpieczenstwaa rozgrywek sportowych a jak nam wiadomo nie jest to 90 minut ale minimum pol dnia.
peterrabit3

Postprzez eduardo555 2009-07-29, 12:31 pm

eduardo555

Postprzez mlody1906zak 2009-07-29, 12:34 pm

Zagłębie zarobi niezłą "kasę" na umowie z Cracovią13:29, 2009-07-29

Autor: Sebastian Skierski, Krzysztof Polaczkiewicz

Cracovia będzie płaciła za wynajem Stadionu Ludowego około 70 tysięcy złotych za jeden mecz. Pieniądze te mają być przeznaczone na wzmocnienie Zagłębia Sosnowiec.

Cracovia wysłała dziś dokumenty potwierdzające wynajem stadionu Zagłębia, gdzie ma rozgrywać swoje mecze w piłkarskiej ekstraklasie. - Postawiliśmy jednak kluczowy warunek. Z racji tego, że na murawie naszego obiektu będą grały aż trzy kluby, po zakończeniu rundy może okazać się, że nawierzchnia nadaje się do wymiany. Jeśli tak się stanie, zapłaci za to właśnie Cracovia - tłumaczy Zbigniew Drążkiewicz, dyrektor MOSiR-u w Sosnowcu.

Wiadomo już, że właściciel Zagłębia, Krzysztof Szatan, wszystkie wpływy z tego tytułu przeznaczy na wzmocnienie II-ligowej drużyny Zagłębia. - Postawiliśmy jednak kluczowy warunek. Co do kwestii finansowych to są to ustalenia między klubami i niech tak pozostanie. Na nasze konto będzie wpływać tylko mała część tych należności. Resztę weźmie klub - podkreśla Drążkiewicz.

Ja udało nam się ustalić Cracovia za koszt wynajmu obiektu na jeden mecz będzie płaciła około 70 tysięcy zł, choć wcześniej nie chciała podobno płacić 50 tysięcy za grę w Katowicach na stadionie GieKSy przy Bukowej.

Pozostaje teraz pytanie, jak dokumenty Cracovii potraktuje PZPN. Bardzo mocno protestują w tej sprawie działacze ŁKS-u Łódź. Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie poinformował, że w piątek rano rozpocznie się rozprawa mediacyjna pomiędzy piłkarską spółką ŁKS i PZPN. Łódzcy działacze zaskarżyli decyzję Komisji Odwoławczej, gdyż ich zdaniem w procesie licencyjnym popełniono wiele błędów proceduralnych i naruszono przepisy zawarte w Podręczniku Licencyjnym.
http://www.sportslaski.pl/Zaglebie-zaro ... ,info.html
mlody1906zak

Postprzez rossoneri 2009-07-29, 12:41 pm

swietna wiadomosc raz ze kasa ,ktora mozemy przeznaczyc na wzmocnienia i wymiana tej naszej nienajlepszej murawy po sezonie:) jedyny problem to co z kibicami i to trzeba rozwiazac ,mysle ,ze najlepsze wyjscie zeby Cracovia grala bez publicznosci
rossoneri

Postprzez SO_1906 2009-07-29, 12:42 pm

Smazu napisał(a):
debil z onetu napisał(a):Zapraszamy do Sosnowca! Miło że mogliśmy pomóc

Ja pier**** ,trzeba iść się napić bo na trzeźwo szlag człowieka trafia :!:

Smazu, ja ide z Tobą.... ;-(

rossoneri napisał(a):swietna wiadomosc raz ze kasa ,ktora mozemy przeznaczyc na wzmocnienia i wymiana tej naszej nienajlepszej murawy po sezonie:) jedyny problem to co z kibicami i to trzeba rozwiazac ,mysle ,ze najlepsze wyjscie zeby Cracovia grala bez publicznosci

Chłopie, murawe to my mamy zajebistą, jedną z lepszych w Polsce ! Problem jest z ziemią znajdującą się pod nią, która nie przepuszcza wody ! A w umowie wyraźnie napisane jest że zostanie wymieniona murawa, czyli trawa a nie ziemia :czerwona:
SO_1906

Postprzez Landryn 2009-07-29, 12:44 pm

rossoneri napisał(a):swietna wiadomosc raz ze kasa ,ktora mozemy przeznaczyc na wzmocnienia i wymiana tej naszej nienajlepszej murawy po sezonie:) jedyny problem to co z kibicami i to trzeba rozwiazac ,mysle ,ze najlepsze wyjscie zeby Cracovia grala bez publicznosci

Mam takie pytanie , a co Ci się w tym podoba że taka świetna wiadomość ? Wystarczy że kasę dostaliśmy od Wisy ( kibice i policja nie wyraziła zgody gry w Sosnowcu ) , a teraz jeszcze zwalają nas nożowników kolejnych bez jakiejkolwiek zgody , ciekaw jestem czy to spotkanie odbyło się .
Co do murawy , to nie kasa lecz Cracovia ma zapłacić za wymianę po sezonie jesiennym za murawę .
Landryn

Postprzez cala 2009-07-29, 12:54 pm

SO_1906 napisał(a):A w umowie wyraźnie napisane jest że zostanie wymieniona murawa, czyli trawa a nie ziemia :czerwona:

Nie wiem o co ci chodzi z ta ziemia??
Przeciez w tej chwili ja wymieniaja
cala

Postprzez SO_1906 2009-07-29, 12:57 pm

cala napisał(a):
SO_1906 napisał(a):A w umowie wyraźnie napisane jest że zostanie wymieniona murawa, czyli trawa a nie ziemia :czerwona:

Ty w ogóle czytałeś jego post ? A więc chodzi mi o to że rossneri napisał że wymienią nam nie najlepszą murawę... Więc mu wytłumaczyłem kwestię murawy... Ludzeeeeeee :redface:
Ostatnio edytowano 2009-07-29, 1:07 pm przez SO_1906, łącznie edytowano 1 raz
SO_1906

Postprzez Smazu 2009-07-29, 1:04 pm

cala napisał(a):

Wymieniają murawę czyli trawe :!: Takie zielone, kojarzysz ? A ziemia zazwyczaj ciemna jest, taaaaaka tyci tyci maluteńka.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Landryn 2009-07-29, 1:06 pm

To ja mu wyjaśnię , murawa jest jedna z najlepszych (czytaj trawę ) , lecz ziemia i piach pod nią robią jako izolator i nie chcą przepuszczać wody dlatego trwają pracę na Ludowym . Po meczach Cracovii oni wymieniają zniszczoną trawę .
Mówiąc że stan murawy nie jest najlepszy , kłamiesz.
Landryn

Postprzez Łuki19 2009-07-29, 1:10 pm

trzeba na najblizszym meczu pozdrowic szatana i reszte dziadów typu Drązkiewicz ze sie z kibicami nie liczą !!
Łuki19
Obserwowany

Postprzez rossoneri 2009-07-29, 1:12 pm

ok moze masz racje z ta ziemia ,ale powiedz co tracimy jak bedzie Cracovia u nas grala? mnie sie wydaje ze to bardzo dobra oferta 70 000 za mecz ,rozegraja 8 czyli po pomnozeniu wychodzi ladna sumka ,a oprocz tego maja wymienic murawe ,to o co chodzi? jedynym problemem sa tylko kibice
rossoneri

Postprzez SO_1906 2009-07-29, 1:19 pm

rossoneri napisał(a):ok moze masz racje z ta ziemia ,ale powiedz co tracimy jak bedzie Cracovia u nas grala? mnie sie wydaje ze to bardzo dobra oferta 70 000 za mecz ,rozegraja 8 czyli po pomnozeniu wychodzi ladna sumka ,a oprocz tego maja wymienic murawe ,to o co chodzi? jedynym problemem sa tylko kibice

A może byś tak pomyślał o naszych piłarzach?? Nie rozumiesz że oni nie będą mieli kiedy grać na Ludowym, a co dopiero trenować ? :!:
SO_1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna