TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

...

Postprzez Krawiec 2004-12-17, 9:55 pm

No i stało się . Jeżli mozemy na coś liczyć to tylko na gest w rodzaju 600 tys. . Możemy więc zapomnieć o nowoczesnej trybunie na 100-cie . Prezydent chrzanił o 20 mil . Celowo zmylił radnych gdyż ma dobrą orientację co do kosztów. W rozmowie z nami padła kwota 15 mln . Mówiliśmy mu że Lech buduję trybunę za 14 mln więc koszty mozna jeszcze zbić o 1 mln. Oficjalnie oświadczam, że zabrakło dobrej woli i zaangażowania UM i mosiru w najważniejszym momencie czyli przy ustalaniu budżetu na 2005 .

W sprawie gruntów tez nic się nie dzieje mimo zapewnień. Trzeba więc zmienić nastawienie co do tej sprawy.
Krawiec

Postprzez mdc dg 2004-12-17, 10:04 pm

Ciekawe jak będzie wyglądała sprawa z przyznaniem licencji na przyszły sezon jeżeli się utrzymamy,troche głupio by było gdyby przez dziadków z UM drużyna nie mogłaby przystąpić do rozgrywek z powodu stadionu!!!
mdc dg

Reakcja

Postprzez Marpic 2004-12-17, 10:52 pm

STAŁO SIĘ... mamy ZERO zł na Ludowy...Jest nas kibiców kilka tysięcy i trzeba to wykorzystać.Proponuję może jakieś podpisy, protest wobec urzędującego Prezydenta Górskiego.RAZEM możemy dokonać wielkich rzeczy tylko potrzebna jest mobilizacja.W ILOŚCI SIŁA!!....a może ktoś ma inne pomysły..???
Marpic

Postprzez olo69 2004-12-17, 10:52 pm

ponad dwa tygodnie nie miałem netu, włączam i od razu taka wiadomość o stadionie, ten Górski czy jak mu tam to podobno jest sosnowiczaninem, ciekawe jak sie to stało - chyba wypadł z pociągu z półkoszek albo bańki na mleko z pociągu jadacego z Kielc na ziemie odzyskane na południowym dworcu i wzieli go na jedynke i tam sie urodził szczęśliwie niestety
olo69

Postprzez Marpic 2004-12-17, 11:21 pm

UWAGA!! UWAGA!! Oto adres gdzie można zobaczyć ostanio bardzo popularną osobistość Miasta Sosnowca...
http://www.sosnowiec.pl/default.aspx?docId=1
a to jego namiary kontaktowe ( można nawet zadawać pytania) :twisted:
Prezydent miasta Sosnowca
Kazimierz Górski
tel.296 0 542
tel.296 0 544
faks 296 0 519
e-mail:um@um.sosnowiec.pl
Wydział Kultury, Sportu i Rekreacji (WKS)
Ul. S. Małachowskiego 3, pok. 33
Tel. 296-0-647
e-mail:kultura@um.sosnowiec.pl
Naczelnik Wydziału
Andrzej Równicki
e-mail: nacz.wks@um.sosnowiec.pl
Marpic

Postprzez Gość 2004-12-18, 9:59 am

Juz im wyslalem maila protesujacego.
Gość

Postprzez Karo 2004-12-18, 9:59 am

Jak przeczytalem te wiadomosc, to rece mi opadly normalnie... Ale wierze ze na tym sie nie skonczy, mysle dla sporej grupy kibicow bedzie to bodziec, zmobilizuje do dzialania... Tego nie mozna tak zostawic, ale tylko spolnymi silami mozemy cos zmienic!!!!
Karo

Postprzez musztra 2004-12-18, 10:11 am

Thomi napisał(a):Juz im wyslalem maila protesujacego.

ja tesz
musztra

Postprzez Lars 2004-12-18, 11:13 am

jak ja tej qrwy górskiego nienawidze. przypominam sobie obraz tej zakazanej mordy w dniu awansu na Ludowym, co to on nie mówił, jaki to on wtedy kibic nie był.
bogata szmata, w dodatku hipokryta :evil:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez asdf 2004-12-18, 11:14 am

pikieta pod UM, powiedzcie tylko kiedy a wezme nawet siostre i mame
asdf

Postprzez Lars 2004-12-18, 11:24 am

asdf napisał(a):pikieta pod UM, powiedzcie tylko kiedy a wezme nawet siostre i mame

my bedziemy protestowac, nastepnie górski, powie ze przekaze czesc kasy na Ludowy, po czym podpisze uchwalony budżet w którym przewidziano 0 zł na stadion.
z tym człowiekiem nie ma co już dyskutować. on nie ma zadnych zasad.
wydaje mi sie ze protest pod UM tu nic niezmieni. trzeba jakoś inaczej rozwiązać ten problem. przecież kibice ZS to nie jest jakas tam garstka ludzi tylko ogromna ilosc mieszkanców. Nie może urząd miejski decydowac o naszym miescie, bez naszej zgody. To nie jest XVIII wiek, a my niejestesmy 'chłopami' a oni 'szlachtą'!!!
Lars

Postprzez zgredos 2004-12-18, 11:28 am

Nie ma pieniędzy na remont nie będzie licencji, przypomne że dostaliśmy licencje warunkowo. Coś mi się wydaje, że 100-lecie klubu będziemy obchodzić w III lidze
zgredos

Postprzez Tomano 2004-12-18, 11:51 am

Moze taka pikieta niz nie zmieni w kwesti decyzji co do budzetu, ale pokarze ze nie jestesmy obojetni. Moim zdaniem nie mozemy przejsc nad tym do porzadku dziennego :!:
Tomano
Adventure Group

Postprzez Lars 2004-12-18, 11:53 am

teraz troche bardzije inteligentnie.
Panie Prezydencie Górski dlaczego nie stara się Pan polepszyć mi warunków spędzania sobót? Przypominam ze właściciel Zagłębia chciał na 100-lecie wprowadzic zespół do ekstrakalsy. tak tak, dobrze Pan czyta (pewnie Pan nieprzeczyta bo jak tu wejsc na forum klubu ktorego istnienie tak przeszkadza), miasto któremu pan przewodniczy mogło mieć zespół pierwszoligowy. Gdybym ja był własciecielem i widział nastawienie UM do klubu zachowywał bym sie podobnie. bo dlaczego ja mam inwestować w zespół jesli infrastrukturą sie nikt nieprzejmuje.
Może działania miasta niewpłyneły negatywnie na fundusze przeznaczone na klub, może wciąż włascieciel wykonuje swoje plany i nie miał zamiaru jeszcze troszke dofinansować zespołu. Ale moim zdaniem, gdyby władze klubu widzialy ze stadion sie zmienia, powstaję piekny obiekt, i ogólnie miasto sprzyja ekspansji klubu było by troszke inaczej.
Na koniec pragne jeszcze raz Panu przypomnieć iż KIBICE nie są miejszością w Sosnowcu. No ale Panu, to pewnie obojetne czy popierają Pana czy nie. przeciez dzis pogrzeb SLD, wiec pewnie i tak nie wygrał by Pan kolejnych wyborów. Najlepszym rozwiazaniem z Pana punktu widzenia jest dotrwać do konca, pobrać odpowiednio wysokie wynagrodzenie za 'dobrze' wykonana prace, a być moze wziąśc coś jeszcze na lewo do kieszonki, czego niestety moja osoba Panu nie może zarzucic bo nie ma dowodów...no ale, niedaleko spada jabłko od jabłoni, Miller, Peczak...może i za kilka lat okaże sie że Górski.
Pozdrawiam
Lars

Postprzez Robson_sc 2004-12-18, 12:21 pm

Tak to jest jak sie swinia dopcha do koryta. Zapewne prezydent mysli, ze sie bedzie tak na nas wozil w nieskonczonsc. Ten czlowiek nie widzi, ze mozna promowac miasto przez sport. Gada o "gorce" a tymczasem sie okazalo, ze uformowanie gruzow w halde kosztowalo co najmniej 1 mln zl (info od radnej miasta) I co my mamy na tej gorce niby robic?? Zamiast sie zajac istniejacymi obiektami, wymysla jakies pierdoly. Nie mam juz zludzen, ze nawet pikieta cos da. Gorski to czlowiek, ktory opinie ludzi ma gleboko w dupie i nic tego nie zmieni
Robson_sc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna