prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-02-27, 5:59 pm

Sprawa nagłośniona we wszystkich możliwych mediach a tu jest tak:
nie wiadomo co jest przedmiotem zatrzymania,
nie jest prowadzone śledztwo,
nie są postawione zarzuty,
Tylko spokój w takiej sprawie jest najlepszym rozwiązaniem - myślę
że jutro będzie więcej info.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez RUDI 2017-02-27, 6:06 pm

To co, honorowy Prezes znowu będzie ratował Zagłębie ? no bo kto inny zna tak klub ?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Tomcjo 2017-02-27, 6:29 pm

Nawet jak jest niewinny to do Zagłębia raczej nie wróci a zarząd najlepsze co moze zrobic to powołać pełniącego obowiazki . Pewnie LB ale najlepiej jakby rozegrać to tzw ucieczka do przodu i na stanowisko prezesa wybrać biznesmena i jednocześnie sponsora . Wtedy klub nie tylko nie straci ale zyska . Tylko ze zarząd znany z nieruchawości to pewnie i teraz sie nie sprawdzi .
Tomcjo

Postprzez GrubyPerez 2017-02-27, 6:53 pm

Nikogo nie bronię. Marcin nie raz mnie frustrował niezrozumiałymi decyzjami.
Ale łatwo rzucać kalumnie.
Zatrzymać dziś można każdego, szczególnie właśnie "na stanowisku".
Brudne i śmierdzące gierki.
Tyle.
Poczekajmy może z tymi chusteczkami
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez wilczy_jezdziec 2017-02-27, 6:57 pm

Podobno ma chodzić o rzekome dwa bilety na mecz Legia - Ajax które Marcin miał wręczyć (ale finalnie nie wręczył) urzędnikowi państwowemu. Tak przynajmniej wynika z jego oświadczenia.

A miał być romantyczny wieczór na Łazienkowskiej z Chęcińskim... :lol:
wilczy_jezdziec

Postprzez novack 2017-02-27, 6:58 pm

Marcin już na powietrzu.
Wg informacji z ABW początek sprawy datowany jest na październik zeszłego roku, czyli czas, gdy nikt nie mógł wiedzieć i pewnie mało kto wierzył, źle Legia wiosną dalej będzie w grze i źe w ogóle będzie mecz z Ajaxem, czyli bilety i Zagłębie to jakaś poboczna sprawa, a clou dotyczy fiszy ze Skarbowego i tajemniczego trzeciego aresztanta. Marcin znalazł się w złym czasie i złym miejscu, czyli blisko rozpracowywanego delikwenta.
Ostatnio edytowano 2017-02-27, 7:25 pm przez novack, łącznie edytowano 3 razy
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez zag23 2017-02-27, 7:09 pm

Chyba nikt z nas nie spodziewał sie że prezes zostanie zatrzymany za korupcje...dosyc ze mielismy miec przejrzyste i czyste zasady w klubie od ostatniej afery korupcyjnej w której nasz klub uczestniczył tzw., "Lista Fryzjera", to jeszcze takie cos...dla mnie gosc stracil w oczach i nie powinien byc juz prezesem naszego zasłużonego klubu---Jaroszewski twoj czas sie skonczyl pomimo wielu pozytywów korupcja w klubie jest niedopuszczalna i znowu szkaluje nasz klub... :czerwona:
zag23

Postprzez robercik 2017-02-27, 7:16 pm

Moze cos pan prezes powie w jakims oswiadczeniu. Chyba, ze ma zakaz mowienia o sprawie. Mial byc zatrzymany do jutra a juz go wypuscili. Albo nic nie maja albo zlozyl obszerne wyjasnienia.
NIE dla bylejakości w zarządzaniu Zagłębiem
robercik

Postprzez michaelus 2017-02-27, 7:19 pm

Ależ jest i oświadczenie ze strony zaglebie.eu

Witam wszystkich kibiców Zagłębia Sosnowiec, Sponsorów, Radnych Naszego Miasta, Przyjaciół i Zarząd Miasta. W dniu dzisiejszym zostałem zatrzymany przez Agencję Bezpieczeństwa Wewnętrznego, pod zarzutem obietnicy wręczenia korzyści majątkowej - w postaci dwóch biletów na mecz Legia Warszawa - Ajax Amsterdam - urzędnikowi państwowemu.

Biletów jednak ostatecznie nie przekazałem w/w, ale już sama obietnica okazała się wystarczającym powodem. Po złożeniu wyjaśnień zostałem zwolniony do domu. Oddaję się do dyspozycji właściciela spółki zarządu miasta Sosnowca w osobie Prezydenta.

Proszę w mediach używać pełnego imienia i nazwiska oraz wizerunku.

Pozdrawiam i obojętne w jakiej roli, do zobaczenia na meczu ze Stomilem
michaelus

Postprzez krysteksc 2017-02-27, 7:56 pm

Dobra mamy oświadczenie, ale skupmy się na ostatniej linijce tego oświadczenia. Kupować bilety i w sobotę w jak największej liczbie zjawmy się na stadionie i pomóżmy chłopakom dobrze zacząć tą rundę niech w końcu zobaczą że ten klub ma więcej niż 1500 kibiców. !
krysteksc

Postprzez Adam1906 2017-02-27, 8:06 pm

Na całe szczęście z dużej chmury mały deszcz. I chodzi tutaj zarówno o sytuację Marcina jak i samego klubu, przypomnę bowiem, że jeszcze 4 godziny temu wszystkie media podawały, że prezes został zatrzymany jako "podejrzany o kilka przestępstw, za które grozi do 8 lat wiezienia", a w internecie posypał się hejt wobec Zagłębia Sosnowiec jako klubu przeżartego korupcją :twisted: Niech teraz pismaki odszczekują swoje wypociny.

Ps. Tak tak, katowickie dziwki, wiemy, że zaglądacie na to forum i niejeden z was zwalił sobie konia ze szczęścia po informacji o "korupcji" prezesa Zagłębia Sosnowiec :lol: Do waszej informacji: walcie sobie gruchy dalej. 17 marca i tak wpierdol dostaniecie :)

W SOBOTĘ WSZYSCY NA ZAGŁĘBIE - STOMIL!!!
Adam1906

Postprzez robercik 2017-02-27, 8:09 pm

Ja tez z Katowic, wiec lece do kryjowki :-D
NIE dla bylejakości w zarządzaniu Zagłębiem
robercik

Postprzez August 2017-02-27, 8:09 pm

Łatwo kopać leżącego. Niezależnie do mojej oceny działalności Jaroszewskiego jako Prezesa uważam, że najlepiej wstrzymac się z oceną jakichkolwiek ewentualnych działań korupcyjnych Prezesa. Tym bardziej, że tyle wiemy że z jednej strony Jaroszewski twierdzi, że chodzi li tylko o kwestie związane z ewentualnym załatwieniem biletów (nie wiadomo w zamian za co) z drugiej oświadczenie Prokuratury i rzecznika służb specjalnych o kilku zarzutach grożących 8 lat wiezienia. Od wymierzania sprawiedliwości jest Sąd i dopóki nie uzna ewentualnych zarzutów prokuratury o ile zostaną skierowane do sądu i ten nie wyda wyroku, który się uprawomocni to Jaroszewski jest może w każdym czasie i chwili podpisać oświadczenie o niekaralności. Mogę mieć własne odczucia, że sprawa biletów jest zbyt banalna na spektakularne zatrzymanie Prezesa alt to nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Natomiast inną kwestią je fakt, że zatrzymanie Jaroszewskiego jako prezesa ewidentnie godzi w wizerunek i dobro klubu. Dlatego w mojej ocenie powinien nie tyle się oddawać do dyspozycji co złożyć na ręce Przewodniczącego RN w uzgodnionej dacie rezygnację tak aby klub mógł bez przeszkód funkcjonować. Wszak zarząd jest jednoosobowy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez LucasUSA 2017-02-27, 8:22 pm

Nie taki maly deszcz, niestety. Ja bym tego nie trywializowal.
Trzeba nie miec rozumu, zeby w obecnym klimacie rozdawac "bilety" URZEDNIKOM PANSTWOWYM. To nie kuzwa epoka "Pilkarskiego Pokera". Nasuwa sie pytanie, ile kosztowal bilet (jesli jakas loza VIP, to koszt mogl byc niemaly). Pytanie numer dwa: czy oczekiwal w zamian jakiejs "przyslugi". Jesli tak, to mamy problem.
LucasUSA

Postprzez August 2017-02-27, 8:24 pm

LucasUSA napisał(a):Nie taki maly deszcz, niestety. Ja bym tego nie trywializowal.
Trzeba nie miec rozumu, zeby w obecnym klimacie rozdawac "bilety" URZEDNIKOM PANSTWOWYM. To nie kuzwa epoka "Pilkarskiego Pokera". Nasuwa sie pytanie, ile kosztowal bilet (jesli jakas loza VIP, to koszt mogl byc niemaly). Pytanie numer dwa: czy oczekiwal w zamian jakiejs "przyslugi". Jesli tak, to mamy problem.

Dokładnie. POza tym prokurator rejonowy wyraźnie zaznaczył, że zarzuty będą postawione. Wizerunek klubu został mocno nadszarpnięty. Ciekawe co zrobi Rada Nadzorcza a właściwie Leśniodorski bo to jego ludzie dominują w radzie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna