Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez quickstarter 2005-11-28, 11:18 am

Za Moloche nikt nawet polowy butelki wina by nie dal wiec po co mial obciazac budzet pobieraniem wynagrodzenia za cos czego i tak nie byl w stanie zrobic?
quickstarter

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-28, 11:21 am

Kol. Morpheus - z Malocha to moze byc i tak bedzie, iz pikarz rezygnuje z pewnych sum pieniedzy, ktore Klub musialby wyplacic.
A napewno nie dostanie zadnych pieniedzy od Klubu kupujacego.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez czeladzianin 2005-11-28, 1:56 pm

Jesli ktos jes choc troche kumaty to domyslil sie, ze chodzi o Ware, a informacje ktore podalem pochadza z jego ust a nie jedna ciotka drugiej, pisze juz z nazwiskiem bo i tak odchodzi, I bardzo dobrze!! nie potrzeba nam takich zawodnikow. :evil: Wszystko w tym temacie!!! Potrzeba nam ambitnych pilkarzy ktorzy chca grac w I lidze a nie kopac na zapleczu i spokojnie czekac co miesiac na pewne latwo zarobione pieniadze na koncie. Pozdrawiam.
czeladzianin

Postprzez gruby 2005-11-28, 3:10 pm

Jak informuje dzisejszy P.S ( Przękręt Sportowy :wink: ) działacze Zagłebia Sosnowiec chcą na wiosnę linię ataku oprzeć na Andrzeju Kubicy ,który jest zawodnikiem Górnika Łęczna.Sam zainteresowany twierdzi że ma ważny kontrakt z Górnikiem ale wszytko może się zdarzyć :wink:
gruby

Postprzez KoValoo 2005-11-28, 3:34 pm

To dopiero info;)
"Bozyszcze" powróci? kto pamieta jego wyczyny?

pozdro
KoValoo
Żółta kartka

Postprzez WOJTEK 2005-11-28, 3:36 pm

KoValoo napisał(a):To dopiero info;)
"Bozyszcze" powróci? kto pamieta jego wyczyny?

pozdro
Ja pamiętam. Słaby był jak cholera.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez zgredos 2005-11-28, 3:36 pm

Po tym co mówił Andrzej Kubica o Zagłębiu w wywiadzie dla GW to byłoby głupotą zatrudniać tego piłkarza w naszym klubie. Jemu napewno nie będzie zależało na awansie, on chce tylko dorobić do emerytury takich zawodników nam nie potrzeba!

Ps. Ja też pamiętam jego wyczyny na Ludowym - to był taki wczesny Stawecki :D
zgredos

Postprzez gruby 2005-11-28, 3:53 pm

Trener Zagłębia Sosnowiec Krzysztof Tochel rozgląda się za nowymi zawodnikami.Jeżeli pogoda dopisze,to w środe zagłębie rozegra sparing z Górnikiem Jaworzno.Mają w nim zagrać piłkarze z niższych klas rozgrywkowych.

źródło. F :wink:
gruby

Postprzez Sadek 2005-11-28, 4:43 pm

Benjamin Imeh
Dariusz Patalan
Cezary Kucharski
Mariusz Nosal
Adam Kompała
Andrzej Krzyształowicz
Grzegorz Pater

Myslę, że kilku zawodników z wyżej wymienionych mozna by sprowadzić do Sosnowca za dosyć umiarkowane ceny

Sadek
dj. transfer

ech,gdybyśmytakprócz kibicowskichemocji równowagęzachowywali

Postprzez Blajpios 2005-11-28, 5:16 pm

Jak pisałem, myślę podobnie jak Kol. Wojtek, czy inni pamiętający Kubicy wywiad do GW - choć nie jestem tak skrajny. Uważam, że te wątpliwości nie są rozstrzygnięte, tylko, że do rozważenia na pewno jest, czy A.Kubica w wywiadach nie pokazał, że odcina się od Zagłębia na tyle, by nie można było mówić o powrocie. Niemniej - to wymaga (przynajmniej dla mnie) sprawdzenia, choćby dlatego, że niepewny jestem "wrażeń" niektórych - znając emocjonalność irracjonalną Kibiców, którzy sobie jednego uznają za idola i wymuszają to od innych, drugiego wg swych uczuć skreśLą, bo im nie pasuje. Miałem już nie poruszać kwestii niemal paranoicznych natomiast pomysłów niektórych, którzy wciąż mówią, że "widzieli go kilkanaście lat temu" i mają dość, całą resztę pewnie za wirtualną bajkę widzą i ci, którzy zatrudniali Kubicę, to pewnie wg nich frajerzy nie znający się na piłce. Kol. Leyton wytłumaczył to bardzo dobrze. Jeżeli ktoś tego nie pojął, tylko emocje mają przewagę, to trudno, myślałem sobie. Tylko, że naprawdę takie opinie mają wpływ szkodliwy. Podając tak irracjonalne argumenty i niesprawiedliwe - wręcz zmusza się np. osoby inkryminowane (tak było i z A. Bałą i wszystkimi, których kol. Leyton bodaj wyliczył): do niechętnych wypowiedzi, skoro irracjonalnie są odrzucani.
Natomiast co innego, czy rzeczywiście A. Kubica chciałby się zaangażować w "coś dla Zagłębia". W tej chwili rzeczywiście może się nastawiać na "emeryturę" bez wkładu w to, by np. przekazać doświadczenie młodemu. Tyle, że z nim na pewno większe są szanse na to zaangażowanie włożone w rozwój drużyny, niż z kimś innym. Jeżeli obudzi się to przywiązanie zagłębiowskie. Tyle, że na pewno nie będzie łatwo, jeżeli jest obrzucany i odrzucany "na dzień dobry i bezinteresownie". Znów, jak to przypominali Kol.Kol. T.Wiśniewski, Leyton: zagłębiowskość, to właśnie zobowiązuje; zobowiązuje do wsparcia. Dodam: "wsparcia wstępnego", czyli oczywiście nie kumoterstwa irracjonalnego, ale wsparcia. Tak samo - wbrew kumoterstwu już istniejącemu. No i z rozsądkiem. To właśnie jest Zagłębie - a nie wydzieranie się "Zagłębie to my" choćby upiwszy się 1 piwem czy podpiwkiem i kierując się przy tym nie rozsądkiem (to za trudne po wielu piwach), tylko emocjami, fobiami, kompleksami.
W każdym razie - osłabia więc, gdy w następstwie się czyta... o powrocie do całej listy emerytów, którzy chcą dorobić, dali dowód już w kilku klubach a tu nagle padają pomysły, by ich zatrudnić, jak Kucharski, Pater, Moskalewicz, Berensztajn, Krzyształowicz, czy nawet Kompała. Choć Kompała to może jeszcze być coś innego, może być zainteresowany, podobnie jak Imeh, rzeczywiście młody (tyle że co do kreatywności to mam pytania)... Natomiast pełne poparcie dla Prezesa, za "nie" dla Berensztajna, co wyraźnie zawsze Zagłębie miał jako rozwiązanie dla niego ratunkowe. Tak więc trudno inaczej niż osłabieniem reagować, gdy jest w ciemno "nie" dla zawodnika, który stąd startował i coś w piłce osiągnął międzynarodowej a na poważnie rozważa się takich emerytów.
Blajpios

Postprzez musztra 2005-11-28, 5:22 pm

Sadek napisał(a):

Benjamin Imeh
Dariusz Patalan
Cezary Kucharski
Mariusz Nosal
Adam Kompała
Andrzej Krzyształowicz
Grzegorz Pater

Myslę, że kilku zawodników z wyżej wymienionych mozna by sprowadzić do Sosnowca za dosyć umiarkowane ceny

Szkoda że tylko kibice widzą takich zawodników bo klub widzi tylko młodych, a wkońcu ci młodzi od kogoś się muszą uczyć taki Pater albo Kucharski napewno by wniesli spokój do drużyny i ich doświadczenie kto wie czy nie zaważyłoby o wyniku nie jednego meczu.
musztra

Postprzez MrCricket 2005-11-28, 6:17 pm

Słusznie ktoś stwierdził, że za Małochę nie dostaniemy nawet na flaszkę wina. Niech on już jedzie na ten Cypr, bo tam potrzebują takiego dryblasa do zrywania cytrusów :lol:

A jeśli chodzi o zawodników z tzw nazwiskiem to jestem bardzo sceptyczny. Bo za grę to oni chcieliby "górę złota", a po ich umiejętnościach zostały już najczęściej tylko wspomnienia. Liczy się to co obecnie prezentują i czy będą lepsi od obecnych.
Dlatego też mam nadzieję, że Tochel tym razem już nie popełni takiego błędu i nie sprowadzi kolejnych "worków z cementem"
MrCricket

Postprzez rossoneri 2005-11-28, 6:21 pm

padaja tu rozne nazwiska ,ale czy ktorys z tych pilkarzy rzeczywiscie bedzie wzmocnieniem ,mnie sie wydaje, ze nie, a poza tym zaden z nich nie bedzie gral w Zaglebiu bo nas poprostu na nich nie stac, moze rzeczywiscie dobrze by bylo poszukac jakiegos rozgrywajacego za granica i coraz bardziej sie zastanawiam nad awansem ,czy klub i pilkarze tego chca, po tym co do nas dociera od pilkarzy ,patrz Ujek i Warakomski i od klubu i miasta, patrz stadion i transfery letnie oraz sponsora ,ktory sie chce wycofac
rossoneri

Postprzez Codino 2005-11-28, 8:52 pm

Mógłby mi ktoś powiedzieć, co takiego i kiedy opowiadał Kubica w Wyborczej na temat Zagłębia?
Codino

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-28, 9:59 pm

Nie tak dawno zapoznalem sie z trescia wypowiedzi trenera Jezierskiego - Lodzianina z ktorej to wypowiedzi wynika iz w obecnych rozgrywkach ligowych szanse na AWANS maja dwie Lodzkie druzyny LKS i Widzew.
Abt tak sie stalo obie druzyny musza wzmocnic sie doswiadczonymi zawodnikami.
Jezeli tej klasy pedagog taka stawia teze to znaczy i potwierdza sie jedno
ze NASZ trener mysli i postepuje slusznie.
Stawiam sobie pytanie dotyczace kwestii bardzo waznej dla nas wszystkich AWANSU, a pytanie brzmi CZY A.KUBICA JEST GOTOWY SWOJA GRA POMOC NASZEJ DRUZYNIE W AWANSIE ?
Chcialbym wiedziec kto w napadzie bedzie gotow do gry w Zaglebiu a moze PITRY, ZUBAN, LACHA a moze Piotr BAJERA.
Jedna kwestia jest pewna ze A.Kubica potrafi grac w pilke, twierdzenie opieram na kilku meczach ktore widzialem w C+ z udzialem A.Kubicy.
Jest to pikarz technicznie dobry, potrafi oddac strzal, portafi wyjsc na pozycje, potrafi ladnie dograc , potrafi sie ustawic, zastawic itd. itp.
Skutecznosc oceniam na srednia. Zaznaczam, iz jest to moja Kibicowska opinia, inna opinie maja trenerzy.
Odpowiadam na wyzej postawione pytanie A.KUBICA JEST GOTOW POMOC NASZEJ DRUZYNIE SWOIM DOSWIADCZENIEM, SPOKOJEM W GRZE, ALE NIE LICZMY ZE BEDZIE ZDOBYWAL DUZO BRAMEK.
A teraz kwestia jego korzeni Zaglebiowskich, otoz widzialem w C+ program z udzialem Pana Andrzeja osoby prowadzace ten program podkreslaly w rozmowie iz zaczynal swoja gre w tak znaczacym Klubie
jak ZAGLEBIE - nie powiem zeby to robilo na tym zawodniku wrazenie.
Nie mam pewnosci, iz w sercu Pana Andrzeja - NASZE UKOCHANE ZAGLEBIE tkwi tak gleboko jak w naszych sercach. A.Kubica jako pilkarz w footbalu krajowym osiagnal nie wiele, natomiast duzo wiecej osiagnal w footbalu poza granicami.
I na koniec jezeli teza trenera Jezierskiego jest sluszna to sprowadzenie A.Kubicy moze pomoc w AWANSIE jednak pod warunkiem ze kazdy mecz bedzie gral z pelnym zaangazowaniem i poswieceniem.
To by bylo na tyle.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna