Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Gilardino 2006-08-29, 10:38 pm

wierny do końca napisał(a):
Gilardino napisał(a):Wychodząc na przeciw tym wszystkim anty....

Jimmy juz nie tak długo może być w Lechu...

Na zdrowie mu wyszło pożegnanie się z naszą publicznością. (a Franz Smuda co innego....)

Pozdro dla MD

widząc w akcji dżymonta, za każdym razem (prawie) dochodziłem do wniosku, że nie znam się na piłce...po tej informacji po raz kolejny dochodzę do takiego wniosku...ale jestem tylko i wyłącznie laikiem...więc wszystko ok...w każdym razie życzę mu powodzenia!

No tak.
W Odrze grał przypadkiem, w Koronie też i w sumie Franek Smuda sie również nie bardzo zna....
Cos w tym Twoim zdaniu po pierwszym nawiasie musi być...

Pozdro i zycze mu jak najlepiej, bo to nasz wychowanek , którego spora rzesza kibiców Zagłębia przeklinała, a On jednak daje rade.
Gilardino

Postprzez slawojka 2006-08-30, 7:38 am

slawojka

Postprzez emdżej 2006-08-30, 2:11 pm

gazeta.pl napisał(a):Lech Poznań wymieni się z Koroną Kielce - do Kielc trafi rezerwowy napastnik "Kolejorza" Ilijan Micanski, do Poznania zaś rezerwowy stoper kielczan Marcin Drzymont.

Okienko transferowe zostanie zamknięte jutro o północy - tylko do tego czasu można kupować bądź sprzedawać zawodników, którzy posiadają ważne kontrakty. Wiadomo, że do kilku przetasowań dojdzie w poznańskim Lechu. Polityka transferowa klubu jest jasna - zespół ma jeszcze zostać wzmocniony, a nie osłabiony. To oznacza, że więcej piłkarzy trafi do "Kolejorza", niż z niego odejdzie.

Wzmocnień wymaga przede wszystkim linia obrony. Ma się w niej znaleźć miejsce dla Marcina Drzymonta - stopera Korony Kielce, który w "Kolejorzu" mógłby powalczyć o miejsce w składzie z niezbyt pewnie grającym Dawidem Kucharskim. W poprzednim sezonie Drzymont grał sporo - najpierw w Odrze Wodzisław, a wiosną już w Koronie Kielce, do której wtedy trafił. W sumie wystąpił aż w 33 meczach ligowych i pucharowych. W tym sezonie albo jest rezerwowym, albo nie ma miejsce w 18-osobowej kadrze Korony na mecz. W ekstraklasie zagrał raptem przez kwadrans, w ostatnim meczu z Pogonią w Szczecinie. W podstawowym składzie kielczan pewne miejsce mają Veselin Đoković i Hernani, a pierwszym rezerwowym jest Sławomir Rutka. Wysoki, bo mierzący 188 cm wzrostu Drzymont gra więc przeważnie w rezerwach kielczan.
emdżej

Postprzez MarcelZS 2006-08-30, 9:22 pm

Przełom Kaniów - Podbeskidzie II Bielsko-Biała 1:5 (1:3):
J. Maroszek - Sacha 3, Kochutek, Butryn.
MarcelZS

Postprzez Sebastian 2006-08-30, 9:27 pm

Górnik P - Jagiellonia 1:0
Asysta Morasia
Sebastian

Postprzez August 2006-08-30, 9:46 pm

Pisali dziś w Sporcie, że Tochel Butryna nawet do autokaru jadącego do W-wy nie weźmie bo ma jego gry serdecznie dość.
August

Postprzez warchlak 2006-08-31, 3:36 pm

czyli że wreszcie sie poznał na jego "talencie" :lol: :lol:
warchlak
Prowokator

Postprzez bartekcz92 2006-09-01, 9:52 pm

Marcin Drzymont strzelil dzisiaj swoja debiutancka bramke w sparingowym meczu Lecha z Energie Cottbus przegranym 4:3!
Ostatnio edytowano 2006-09-01, 9:57 pm przez bartekcz92, łącznie edytowano 3 razy
bartekcz92

Postprzez bartekcz92 2006-09-01, 9:53 pm

Na stronie Lecha jest wywiad z marcinem! Podalbym link ,ale pojawia mi sie tekst:

Linki reklamowe. Tresc postu niezgodna z regulaminem: http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/view ... 8955#68955

:(
bartekcz92

Postprzez bankier 2006-09-02, 6:15 am

To już jest całkiem chore - też chętnie poczytam o występie naszego wychowanka ale od urodzenia siedzi we mnie leń, który blokuje wszelkie czynności wykraczajace poza minimum potrzebne do przeżycia. O tak wielkich skokach w historii ludzkości jak otwarcie kolejnego okna przeglądarki, wyszukanie stron Lecha Poznań i grzebanie w ichniejszych wiadomościach już nie wspomnę!

Inną sprawą jest to, że forum robi się formą dziwnego azylu w którym kapo Monti, Soyer i Adam (nie wiem kto jeszcze przykłada do tego rękę) decyzdują, które linki mozna wklejać - a które pomijać odsyłając do regulaminu tego medium. Dlatego mam dwie sugestie (przepraszam, ze działajac niezgodnie z regulaminem piszę o tym tu a nie w odrębnym temacie):

1. Zmienić nazwę wyświetlającą się w "topie" strony z forum z "Forum Kibiców Zagłębia Sosnowiec" na "Forum Redakcji i innych osób kibicujacych drużynie Zagłębia Sosnowiec"

2. Zmienić regulamin forum - dodając paragraf 115, ustęp 2, punkt 1 o treści:

ZAKAZ WKLEJANIA LINKÓW DO OBCYCH STRON

Zamknięmy się w naszym "Zagłebiowskim CUBE" ku radości kilku gości myślących, ze podanie linka do obcej strony internetowej jest formą jej reklamy - a nie tylko ułatwieniem w dostępie do bardziej rozległych w treści informacji (jak pokazuje przykład powyżej - Drzymont strzelił bramkę... i co? i nic?)

Pod rozwagę!

ps. a konkretnie w temacie - w Lechu gra już 2 naszych byłych zawodników (Pitry i Drzymont). Mam nadzieję, że pod okiem Franza Smudy uda się rozwinąć ich talent piłkarski tak by stali się czołowymi postaciami ligi!
bankier

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-09-02, 9:34 am

podpisuje sie obiema rękami i nogami pod powyższym postem.... jakos kiedys nikomu nie przeszkadzaly linki do obcych stron....a tu sie narobilo nowych moderatorów , redaktorow i mamy co mamy......... :evil: :x
BuBy_MaDnEss_#4

Wklejam wywiad z Marcinem przeprowadzony przez Wyborcą!

Postprzez bartekcz92 2006-09-02, 1:59 pm

Rozmowa "Gazety Wyborczej" z nowo pozyskanym obrońcom Lecha, Marcinem Drzymontem.

Czy możemy uważać Pana za duże wzmocnienie obrony "Kolejorza"?

Na razie mogę powiedzieć, że jestem w kadrze Lecha. Nie wiem jeszcze, czy w ogóle będę grał w podstawowym składzie, wszystko zależy od trenera.

Nie po to jednak opuścił Pan szeregi Korony Kielce, by siedzieć na ławce rezerwowych.

- Przychodzę tu po to, by walczyć o miejsce w podstawowym składzie. W Koronie mi się to nie udało. Nie grałem w pierwszych pięciu kolejkach sezonu.

Jaka jest zatem Pańska forma?

- Nie potrafię jej ocenić. Nie grałem w lidze, ale w Koronie jest podobna sytuacja jak w Lechu, tzn. rezerwy grają w III lidze. Dzięki nim podtrzymywałem formę.

Dlaczego stracił Pan miejsce w składzie Korony Kielce?

- Taka była decyzja trenera, choć wiem, że zdziwiła ona nie tylko mnie. Do Korony przyszedł Veselin Djoković z Legii Warszawa. To zawodnik z dużego klubu, więc dla mnie zabrakło miejsca. Postanowiłem czekać cierpliwie, aż tu rękę wyciągnął do mnie trener Smuda.

Znacie się jeszcze z Odry Wodzisław?

- Tak. Ja u trenera Smudy debiutowałem w ekstraklasie. Mam zatem do niego wielki sentyment. Wtedy dał mi szansę, teraz znowu. Postaram się ją wykorzystać.

Zagra Pan w Lechu zapewne już w piątek, w towarzyskim meczu z Energie Cottbus.

- Nikt mi tego nie powiedział, więc nie wiem. Sam fakt przyjścia do Poznania nie upoważnia mnie jeszcze do gry w pierwszym składzie, ale powalczę o to.

Rozmawiał Pan już z Bartoszem Bosackim? To opoka poznańskiej obrony.

- Jeszcze nie miałem okazji rozmawiać z Bartkiem, ale wiem, że jest to piłkarz dużego kalibru. Gra u boku reprezentanta Polski może mi tylko pomóc.

Bosacki jest zawodnikiem niezwykle szybkim. Pan również jest typem szybkościowca?

- Raczej nie. Wręcz zdecydowanie odwrotnie. Szybkość nie jest moją mocną stroną, ale będę to nadrabiał innymi cechami.

Dobrze gra Pan głową?

- Trudno mi oceniać siebie, ale ja uważam, że głową gram w miarę nieźle.

Mam wrażenie, że nie grał Pan jeszcze w klubie, któremu towarzyszy takie zainteresowanie i taka presja ze strony kibiców, jak w Lechu.

- Presji się nie boję, bo każdy zawodowy piłkarz musi umieć sobie z nią radzić. Wiem, że kibice w Poznaniu są wymagający. Pozostaje mi tylko sprostać ich wymaganiom.

Dodatkową trudnością w Lechu jest fakt, że zapewne w obronie trzeba będzie grać z obcokrajowcami, którzy na razie nie znają języka. Weźmy nowego Argentyńczyka o nazwisku Bonjour.

- Grałem w Kielcach z Hernanim i Hermesem. To Brazylijczycy, z którymi też początkowo trudno się było porozumieć. Dobra gra w piłkę jest najlepszym językiem i dzięki niej można się dogadać z każdym.

Mówią na Pana "Drzimi". To od nazwiska?

- Tak. To przylgnęło do mnie jeszcze na początku gry w Sosnowcu.

Grał Pan w Zagłębiu Sosnowiec w czasach, których dotyczy ostatnia afera korupcyjna. Jak Pan ją skomentuje?

- Na ten temat nie chciałbym w ogóle rozmawiać. Bez komentarza.

Jest Pan kibicem Zagłębia Sosnowiec?

- Czy kibicem, to nie wiem. Mam do Zagłębia ogromny sentyment. Lecha traktuję jako największe życiowe wyzwanie. Przychodzę do Poznania z Korony Kielce, która jest klubem dobrym, nawet bardzo dobrym. Lech jednak jest klubem wielkim, jak na polskie warunki. Zamieniam więc bardzo dobre na wielkie. Z zawodowego punktu widzenia to świetna sprawa.

Przeprowadza się Pan do Poznania?

- Tak, właśnie szukam mieszkania. Nie będę sam, bo przeprowadzam się z narzeczoną.
bartekcz92

Re: Wklejam wywiad z Marcinem przeprowadzony przez Wyborcą!

Postprzez WOJTEK 2006-09-02, 2:04 pm

bartekcz92 napisał(a):Rozmowa "Gazety Wyborczej" z nowo pozyskanym obrońcom Lecha, Marcinem Drzymontem.

...Mam wrażenie, że nie grał Pan jeszcze w klubie, któremu towarzyszy takie zainteresowanie i taka presja ze strony kibiców, jak w Lechu.

- Presji się nie boję, bo każdy zawodowy piłkarz musi umieć sobie z nią radzić. Wiem, że kibice w Poznaniu są wymagający. Pozostaje mi tylko sprostać ich wymaganiom.

...Jest Pan kibicem Zagłębia Sosnowiec?

- Czy kibicem, to nie wiem. Mam do Zagłębia ogromny sentyment. Lecha traktuję jako największe życiowe wyzwanie. Przychodzę do Poznania z Korony Kielce, która jest klubem dobrym, nawet bardzo dobrym. Lech jednak jest klubem wielkim, jak na polskie warunki. Zamieniam więc bardzo dobre na wielkie. Z zawodowego punktu widzenia to świetna sprawa.

No to się Drzymi nie popisał. Publicznie zaparł się Zagłębia. Daleko mu klasą do Tomka Wieszczyckiego, Wojtka Kowalczyka czy Sławka Wojciechowskiego.
Pamiętaj piłkarzyno - kiedyś tu wrócisz. A wtedy... przypomnimy Ci ten wywiad.

Ostatnio edytowano 2006-09-02, 2:33 pm przez WOJTEK, łącznie edytowano 2 razy
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez MarcelZS 2006-09-02, 2:27 pm

I pogrzeje ławe z Pitrym - grajkowie ambitni, ale szybko skończą kariery w Wielkim Lechu :lol:
Ostatnio edytowano 2006-09-02, 3:25 pm przez MarcelZS, łącznie edytowano 1 raz
MarcelZS

Postprzez twari 2006-09-02, 2:48 pm

Dźimi bardzo się zmienił. Rozmawiałem nie tak dawno z jego dawnym sąsiadem który powiedział mi że to już nie ten chłopak, że sodówa mu lekko uderzyła.
To nie moja opinia ale coś w tym chyba jest...
twari

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna