Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez bankier 2005-11-25, 11:22 pm

A jeszcze jedno - na listę transferową można wystawic dyrektora klubu! Jak się okazało nie potrafi on zadbać o dochody swojego chlebodawcy - bo jak inaczej mozna nazwać zysk z reklam na stadionie na poziomie 50 tysiecy złotych? O innych mankamentach nie wartu tu nawet wspominać! A kogo kupić? Kogoś kto nie bedzie spędzał czasu na pilnowaniu dzieciaków na wuefie a na pracy na rzecz naszego klubu - bo jak wynika z wypowiedzi włochów sami ciężaru pierwszej ligi nie udźwigną! Tylko, ze myslenie właścicieli jest takie, że oni mają BARDZO DOBRY PRODUKT o który caly rynek toczy boje... Niestety prawda jest inna RYNEK ma w dupie piłkę nożną i drugoligowe Zagłębie! Ten towar trzeba odpowiednio pokazac i sprzedac! Takie są realia - nikt z sentymentu nie bedzie ładował milionów w sosnowieckie Zagłębie! Reasumując - KTO KUPI DYREKTORA RUDEGO?
bankier

dyr.R

Postprzez dziejus 2005-11-25, 11:41 pm

Można Go wystawić na aukcji Allegro w opcji KUP TERAZ to będzie szybciej :lol:
dziejus

Postprzez Leyton 2005-11-25, 11:47 pm

Po pierwsze nie kompromitujcie się porównywaniem Kubicy z Małochą ( bankier - bez urazy:D ). Ostatni raz widzieliście go grającego w barwach Zagłebia (czyli na żywo) jakieś 13 lat temu !!!
Nasze doświadczenia ze ściąganiem do klubu doświadczonych zawodników z tzw. "nazwiskiem" są fatalne - Stachurski, Pikuta, Bała, Małocha. I tutaj nie ma o czym dyskutować. Również jestem przeciw.
Ale nie wypominajcie człowiekowi (Kubicy) występów sprzed kikunastu lat. Tak, był prawdziwym drewniakiem jak przeszedł z Sarmacji do 3-ligowego CKS-u Czeladź. Ale i tak strzelał tam bramki mając zaledwie 18 lat.
Kiedy dogorywające Zagłębie spadało z 2 ligi 20-letni Kubica był naszym najlepszym zawodnikiem. Wiem, bo widziałem. Chyba w przeciwieństwie do niektórych, ale nie dziwi mnie to, bo Ludowy świecił wtedy pustkami.
Ciekawe, że właśnie jego - syndyk masy upadłościowej "opchnął" do jakiegoś tam prowincjonalnego klubiku pod tytułem Rapid Wiedeń. Ciekawe też, że ten drewniak w lidze austriackiej strzelił w pierwszym sezonie 9 bramek, a niebawem trafił do Legii.
Rapid Wiedeń, Austria Wiedeń, Legia Warszawa, KSV Waregem, Standard Liege, Maccabi Tel-Aviv.... prawie jak Małocha Wojciech :D :D :D

Jeszcze raz powtórzę: JESTEM PRZECIW, ale trochę szacunku człowiekowi, który nauczył się grać w piłkę w Zagłębiu chyba jednak się należy.
Leyton

Kogo kupić

Postprzez dziejus 2005-11-25, 11:58 pm

Nie można też już teraz krytykować Wojciecha M. bo on dopiero teraz jak przeczytałem w 90minut-transfery startuje do wielkiej piłki [Cypr a może Grecja].No i co wy na to??
dziejus

Postprzez Leyton 2005-11-26, 12:05 am

Panathinaikos, Olympiakos, AEK, PAOK, Aris ??? Jeśli tak, to odszczekam swój poprzedni post przez mikrofon na Ludowym :D :D :D (jak mnie dopuszczą do głosu) :mrgreen:
Leyton

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-11-26, 7:51 am

Leyton napisał(a):Panathinaikos, Olympiakos, AEK, PAOK, Aris ??? Jeśli tak, to odszczekam swój poprzedni post przez mikrofon na Ludowym :D :D :D (jak mnie dopuszczą do głosu) :mrgreen:

Moze byc przez megafon :)??

sory za rozmywanie :lol:
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-26, 9:17 am

Ale po co taka wymiana zdan nikt z nas nie bedzie podejmowal decycji
to po pierwsze a po drugie to A.Kubica potrafi grac w pilke nozna chyba
zgodzimy sie z tym faktem.
Chcialem przypomniec Kol. ktorzy moga nie pamietac, iz A.Jarosik wchodzil do druzyny u boku Cz. Uznanskiego wowczas juz doswiadczonego napastnika. Ta gra wyszla Andrzejowi tylko na dobre jak pozniej wszyscy widzieli.
A tak naprawde to nie wiem czy A.Kubica jest zainteresowany gra w Zaglebiu nie grzejmy sie, mamy duzo czasu.
Ale pamietajmy ze Zaglebiakow z krwi i kosci trzeba poierac to jest nasze obligo.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Zibi33 2005-11-26, 7:23 pm

Co do Kubicy to byłby ciekawy duet z Pitrym,ale ma dobry kontrakt w Łęcznej i na pewno nie jest zainteresowany grą w Zagłębiu na wiosnę.

Moim zdaniem ciekawym zawodnikiem którego można pozyskać (prawdopodobnie) jest Reginis ze
Zibi33

Postprzez Zibi33 2005-11-26, 7:31 pm

Przepraszam za błąd.

Uważam że Reginis ze Świtu to dobry gracz , który potrafi zagrać na każdej pozycji(grał w tym sezonie w ataku,pomocy i w obronie).
To doswiadczony zawodnik o dużych umiejętnosciach i nie byłby dużym obciążeniem dla budżetu Zagłębia.
Zibi33

Postprzez musztra 2005-11-26, 7:35 pm

No i pożegnaliśmy Małoche i Warakomskiego oby tylko ktoś sensowny przyszedł na ich miejsce.
musztra

Postprzez Leyton 2005-11-26, 7:54 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Ale pamietajmy ze Zaglebiakow z krwi i kosci trzeba poierac to jest nasze obligo.
Pozdrawiam
Tadeusz

I to to właśnie mi chodzi !!!
A pamiętamy niestety jak traktowani byli na Ludowym i tutaj na forum: Stawecki, Stolpa, Drzymont... a ostatnio Tochel, Bęben i teraz Kubica. Jeśli sami nie będziemy się szanować, to nie oczekujmy, że szanować nas będą inni.
Leyton

Postprzez CharoN^ 2005-11-26, 8:02 pm

Doczekaliśmy się pierwszych posunięć. Zagłębie pożegnało Warakomskiego i Małoche. O ile drugi z nich był liderem czarnej listy od pewnego czasu, tak obok niego widziałbym bardziej Butryna. Jednakże Warakomski w Sosnowcu także nic specjalnego nie pokazał, a co najważniejsze do pierwszoligowego poziomu mu daleka. Teraz czekamy na wzmocnienia :D.
CharoN^
Zagłębiak

czyżbyśmy jużtworzyli frakcję? ;-) albolepiej: formację :-))

Postprzez Blajpios 2005-11-26, 8:12 pm

Leyton napisał(a):
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Ale pamietajmy ze Zaglebiakow z krwi i kosci trzeba poierac to jest nasze obligo.
Pozdrawiam
Tadeusz

I to to właśnie mi chodzi !!!
A pamiętamy niestety jak traktowani byli na Ludowym i tutaj na forum: Stawecki, Stolpa, Drzymont... a ostatnio Tochel, Bęben i teraz Kubica. Jeśli sami nie będziemy się szanować, to nie oczekujmy, że szanować nas będą inni.

No, ale właśnie o to chodzi!!!
Blajpios

Postprzez emdżej 2005-11-26, 8:49 pm

Prędzej pozbyłbym się Butryna niż Warakomskiego. Jak dla mnie "Wara" dostawał po prostu za mało szans. A za Małochą jakoś nie zatęsknię
emdżej

Postprzez W@llace 2005-11-26, 8:59 pm

Warchlak teraz pewnie płacze bo Małocha odszedł :wink:
W@llace

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna