Może ktoś nie uwierzy, bo brzmi to jak bajka, ale Ci wszyscy ludzie zrobili to sami, bezinteresownie - z poczucia solidarności z naszym Klubem. Ośrodek Gosław Sport Center to dziś naprawdę prężny kompleks sportowy, w którym skrzyżowały się drogi Zagłębia, Odry i KS Gosław - współpracujemy, a będziemy współpracować jeszcze mocniej. Kiedy przy tej okazji ludzie Zagłębia poznali naszą sytuację, po prostu podjęli taką decyzję. Czapki z głów Panowie!
Powyższy cytat pochodzi ze strony Odry Wodzisław. Całość do przeczytania tu:
http://www.odra.wodzislaw.pl/null/46-no-to-wracamyA gdyby ktoś był zainteresowany meczem, który rozpoczął nową piękną przyjaźń może zajrzeć tu:
http://www.odra.wodzislaw.pl/null/47-ma ... wnie-ruszyła
Ubiegły tydzień przyniósł nam fantastyczną wiadomość o rozpoczęciu nowej przyjaźni między naszym Zagłębiem a Odrą Wodzisław, która próbuje się odrodzić na piłkarskiej mapie Polski. Myślę, że dla wielu z nas była to spora niespodzianka, a może nawet szok. Zwłaszcza, że w c-klasowej Odrze Wodzisław postanowili zagrać najważniejsi przedstawiciele naszego Zagłębia (z Prezesem i sztabem trenerskim na czele). A zaznaczony przeze mnie fragment w powyższym cytacie pokazuje, że to dopiero początek.
Przyznam się, że w biznesie i polityce nie przekonują mnie brednie o przyjaźni, miłości, i takie tam. Jeśli ktokolwiek zaczyna do mnie w ten sposób to znaczy, że najpierw chce mnie zmiękczyć, a potem, pardon my French, wydymać. Jedyne, co można zrobić w tym momencie to przegonić delikwenta zapewniającego o przyjaźni. Dlatego dziś zastanowimy się jak głęboka może być przyjaźń pomiędzy naszym Zagłębiem, Odrą i KS Gosław, która została przypieczętowana na boisku Ośrodka Gosław Sport Center.
Gosław Sport Center. Coś mi mówi ta nazwa. Czy to nie przypadkiem miejsce zimowego zgrupowania naszego ZS? Chyba tak. Podobno wysyłane są tam też dzieciaki uczące się grać w piłkę w ZS. Podobno taki wyjazd to koszt rzędu 8 stówek na dzieciaka. Niestety nie wiem czy to atrakcyjna oferta i co dzieciaki dostają za te 8 stówek od łebka. Może wśród czytelników jest ktoś, kto wie i podzieli się tą wiedzą w komentarzu.
Zajrzyjmy, zatem do KRS-u. Gosław Sport Center sp. z o.o. zarejestrowana 4 listopada 2014r. Popatrzmy dalej: Dane wspólników. Zobaczmy. Dariusz Kozielski – 1.000 udziałów o łącznej wartości 50.000,00 zł i Ilmet sp. z o.o. – 997 udziałów o łącznej wartości 49.850,00 zł. Zajrzyjmy, jeszcze do rubryki Zarząd. Prezes Zarządu – Dariusz Kozielski. Do dnia dzisiejszego nie ma też wzmianki o złożeniu sprawozdania finansowego.
Dariusz Kozielski. Skąd ja znam to nazwisko? A zaraz, czy to nie jest przypadkiem były współwłaściciel naszego ZS, który w okolicach 2010 roku wykupił, razem z byłym piłkarzem Książkiem (imienia nie pamiętam), pakiet 51% akcji ZS od śp. Krzysztofa Szatana. Nie wiem, czy dobrze pamiętam, miało być pięknie, jak nigdy, a rozstaliśmy się delikatnie mówiąc z niesmakiem na ustach.
Tak to chyba on. Chociaż może też być zbieżność nazwisk. Prawda?
Spółkę Ilmet na razie zostawimy. W KRS-ie są bowiem dwie. Jedna w Pruszkowie, druga w Tychach. W w żadnej właścicielem, ani prezesem, nie jest Dariusz Kozielski.
To wracamy do KRS-u. Klub Sportowy Gosław. Co tam też możemy znaleźć? Prezes Zarządu. A to niespodzianka. Dariusz Kozielski. Zobaczmy, co tam ze sprawozdaniami finansowymi. Ostatnie złożone za rok 2012. Jakby nie liczyć teraz mamy rok 2015.
Hmm. Kolejna zbieżność nazwisk?
Zajrzyjmy jeszcze raz do KRS-u. W KRS-ie mamy dwie instytucje o nazwie Odra Wodzisław. Zainteresujmy się najpierw Miejskim Klubem Sportowym „Odra” Wodzisław Śląski. Tradycyjnie zaglądamy do rubryki Zarząd. I co? Wiceprezes Zarządu ds. sportowych Dariusz Kozielski. A dalej jeszcze ciekawiej. Ostanie złożone sprawozdanie finansowe za rok 2007 (może dlatego, że od 2007 zaczęła funkcjonować ta druga Odra z Czechami) i kupa zaległości finansowych głównie na rzecz ZUS-u i Urzędu Skarbowego.
Coś mi tu zaczyna brzydko pachnieć.
A teraz najlepsze. W rozgrywkach rybnickiej C – Klasy nie występuje żadna Odra Wodzisław. Powtórzę raz jeszcze w tegorocznych rozgrywkach rybnickiej C - Klasy nie ma drużyny o nazwie Odra Wodzisław.
Ktoś nas najzwyczajniej robi w chuja. Nie wierzycie, to sami zajrzyjcie na stronę Śląskiego Związku Piłki Nożnej:
http://www.slzpn.katowice.pl/index.php? ... s&id=13289Mamy natomiast twór o nazwie: APN Odra sp. z o.o.
I to jest coś fantastycznego, bo przecież współpracujemy, a będziemy współpracować jeszcze mocniej.
To w takim razie pozostaje nam już tylko poznać się bliżej z naszymi przyjaciółmi. Zajrzyjmy ostatni raz do KRS – u.
APN Odra sp. z o.o. została zarejestrowana 16 sierpnia 2011 roku.
Dane wspólników:
1. Dariusz Solarski – 52 udziały o łącznej wartości nominalnej 2.600,00 zł.
2. Robert Galara – 20 udziałów o łącznej wartości nominalnej 1.000,00 zł.
Kapitał zakładowy: 5.000,00 zł (Kto posiada brakujące udziały o wartości 1.400,00 zł? Nie wiadomo.)
Zarząd:
1. Grzegorz Gostyński – Prezes Zarządu,
2. Patryk Gruszka – Wiceprezes Zarządu.
Rada Nadzorcza:
1. Dariusz Solarski,
2. Robert Galara,
3. Krzysztof Gać.
Ostatnie złożone sprawozdanie finansowe – za rok 2012.
I jeszcze taka wzmianka: Postanowieniem Sądu Rejonowego w Gliwicach z dnia 27 maja 2014r. ustanowiono kuratora na okres 6 miesięcy celem dopełnienia obowiązku złożenia do akt rejestrowych tekstu jednolitego umowy.
A na zakończenie zagadka:
Kto w okresie od 16 sierpnia 2011 roku do 12 sierpnia 2013 roku:
1. Był wspólnikiem APN Odra sp. z o.o. posiadającym 49 udziałów o łącznej wartości nominalnej 2.450,00 zł?
2. Prezesem Zarządu APN Odra sp. z o.o.

Ktoś zgadnie. No słucham.
Brawo chłopcze, sam Dariusz Kozielski we własnej osobie.
Jako puenta przychodzi mi do głowy tylko to: współpracujemy, a będziemy współpracować jeszcze mocniej.
http://sosnowieckimoher.blogspot.com/20 ... yjazn.html