TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez żabomiro 2004-10-28, 10:17 pm

zgadzam się z Carlosem wszyscy na następne wybory zemsta będzie słodka wróg Zagłębia jest moim wrogiem amen :mlyn:
żabomiro
Żółta kartka

Postprzez Cygan 2004-10-28, 10:35 pm

żaba napisał(a):Jestem sedzią piłkarskim i kibicem Zagłebia.Wczoraj na Ludowym mielismy egzamin z przygotowania kondycyjnego i przy jego okazji obserwowałem pracujacych tam pracowników.Muszę powiedzieć że panowie robotnicy pracuja sobie umiarkowanie wolnym tempem, zamiast pracować przygladali sie naszym biegom.Ja nie wiem , albo słabo im płaca albo pracuja na godziny albo w dupie mają ta robotę.Jak tak dalej pójdzie ten remont nigdy sie nie skończy. Ten remont to i tak prowizorka,prawda jest taka że nalezałoby zbudować od podstaw choć jedną trybune i to z tej ztrony gdzie nonorowa, trybunę z prawdziwego zdarzenia.Takie roboty nic nie dają i nasz stadion wyglada rodem z lat 50-tych.

Kiedyś, gdy remontowana była część stadionu ogólnodostepna (przygotowywana byłam wylewka pod krzesełka), w pewien upalny dźień wracaliśmy z ziomkami z rozegranego wcześniej meczu na treningowych boiskach. Postanowiliśmy wstapić na stadion, by zobaczyć jak ida prace. Akurat otwarta była brama, przez która wjeżdża na mecz karetka, straż itp. Weszliśmy nią na stadion i oczom naszym ukazał sie obraz polskich pracowników: postanowili sie poopalać w świecącym słoneczku i wyłożyli sie pokotem na trybunach?! Podeszliśmy bliżej z: wstawać ku..a, do roboty!!! Jak się zerwali na równe nogi, chwycili kilofy, łopaty i... do roboty ochoczo zabrali się, aż miło było popatrzeć :D :lol:
Trza pogonić nierobów, bo z PZPN może być naprawdę różnie.

A z drugiej strony: załóżmy, że mam firmę i zleciłem prace remontowe na swoim obiekcie. Jestem obecny przy tych pracach przynajmniej 2 razy dziennie i sprawdzam ich postęp oraz zaangażowanie prowadzącej je ekipy. Przecież to ja wykładam na to pieniądze. A co robi pan Rusy? Ano nic! Mając przed nosem prowadzony remont, nawet nie pokwapił sie pewnie zobaczyć jak ludzie go wykonuja! Chyba, że mu nie zależy, bo to nie on wykłada diengi, tylko miasto...? Tylko niech pamięta: cierpi na tym nasz klub!!!
Cygan

Postprzez WOJTEK 2004-10-29, 6:18 am

RUSY ?? CHODZI CI ZAPEWNE O RUDEGO.
UCZEPIŁEŚ SIĘ CHŁOPA JAK RZEP PSIEGO OGONA. ALE ZROZUM WRESZCIE , ŻE RUDY NIE MA WPŁYWU NA REMONT. JEST DYREKTOREM KLUBU ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC A NIE DYREKTOREM MOSIRU , DO KTÓREGO NALEŻY STADION I OD KTÓREGO ZALEŻY REMONT. TAK TRUDNO ZOBACZYĆ JAKA JEST RÓŻNICA ???
BO OCZYWIŚCIE ŚLIMACZENIE REMONTU TO OSOBNY TEMAT. ALE MOZE TRZEBA ODWIEDZIĆ PANA DRĄŻKIEWICZA ?? :wink: :wink:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Cygan 2004-10-29, 12:00 pm

WOJTEK napisał(a):RUSY ?? CHODZI CI ZAPEWNE O RUDEGO.
UCZEPIŁEŚ SIĘ CHŁOPA JAK RZEP PSIEGO OGONA. ALE ZROZUM WRESZCIE , ŻE RUDY NIE MA WPŁYWU NA REMONT. JEST DYREKTOREM KLUBU ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC A NIE DYREKTOREM MOSIRU , DO KTÓREGO NALEŻY STADION I OD KTÓREGO ZALEŻY REMONT. TAK TRUDNO ZOBACZYĆ JAKA JEST RÓŻNICA ???
BO OCZYWIŚCIE ŚLIMACZENIE REMONTU TO OSOBNY TEMAT. ALE MOZE TRZEBA ODWIEDZIĆ PANA DRĄŻKIEWICZA ?? :wink: :wink:

Tak, chodziło mi o Rudego (mały błąd literowy). Niestety nie wiem o co chodzi Ci, ponieważ nie uczepiłem sie Rudego w żadnym innym temacie?!! Ja tylko zwracam powyższym postem uwagę na 1 fakt. Wpływ szybkości prac remontowych, ma z kolei wpływ na dopuszczenie stadionu do rozgrywek, a to z kolei decyduje o tym, czy będziemy ogladać Zagłębie na nim! Jest to stwierdzenie o tyle na czasie, że już raz Pan delegat Czarnecki groził nam.A jak wiadomo PZPN nie jest nam zbytnio przychylny.... Tak więc nic by się nie stało, jeśli ktokolwiek z klubu (może Rudy, może kto inny?) połaskawiłby się niekiedy na stadion i zobaczył jak przebiegają prace i jak pracuja wykonujacy je ludzie!!! To tyle. A Rudego narazie nie mam się zamiaru bardziej czepiać :D

Pozdrawiam
Cygan

Postprzez Gość 2004-10-29, 2:46 pm

TAJNY REMONT!!!!!!!!

Wracałem dziś z uczelnii autobusem przez Borki. Pomyślałem, żo skoro mam trochę czasu to pojadę na około i po drodzę wstąpię zobaczyć jak idzie ten "remont". Niestety wszystkie bramy były zamknięte. Jedna otwarta, przez którą udało mi się wejść (wjazdowa na koronę stadiony), ale zanim dobrze się przypatrzyłem zostałem wygoniony przez robotnia. Tak samo nie udało mi się wejść przez budynek klubowy mimo posiadanej legitymacji prasowej. Jak widzimy dyrekcja MOSiR czegoś się boi po ostrzeżeniu delegata PZPN, albo ja mam takiego pecha.

Jedyne co zobaczyłem (widać to z miejsca ogólnodostępnego) to, to że jest coś robione przy tablicy wyników i chyba rzeczywiście na Podbeskidzie będzie już nowa.

Tym optymistycznym akcentem kończe swojego posta :)
Gość

...

Postprzez Krawiec 2004-10-29, 2:58 pm

żabomiro napisał(a):zgadzam się z Carlosem wszyscy na następne wybory zemsta będzie słodka wróg Zagłębia jest moim wrogiem amen :mlyn:

Tak z ciekawości , jaka opcja bedzie bardziej przychylna remontowi stadonu ? Może i ja zagłosuje ;-)
Krawiec

Re: ...

Postprzez Lars 2004-10-30, 10:01 am

Krawiec napisał(a):
żabomiro napisał(a):zgadzam się z Carlosem wszyscy na następne wybory zemsta będzie słodka wróg Zagłębia jest moim wrogiem amen :mlyn:

Tak z ciekawości , jaka opcja bedzie bardziej przychylna remontowi stadonu ? Może i ja zagłosuje ;-)

Wybory dopiero za 2 lata, ale napewno przychylny stadionowi nie bedzie kolejny wybor SLDowca. Tym skurwysynom juz podziekujemy...
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Robson_sc 2004-10-30, 10:05 am

O ile wiem Winiarski tez uwaza ,ze stadion nie jest najwazniejszy ,wiec na wielka pomoc z jego strony raczej bym nie liczyl.
Robson_sc

Postprzez Lars 2004-10-30, 10:15 am

Robson_sc napisał(a):O ile wiem Winiarski tez uwaza ,ze stadion nie jest najwazniejszy ,wiec na wielka pomoc z jego strony raczej bym nie liczyl.

Są jeszcze inne partie prawicowe oprocz PO. Moim zdaniem PO sklada sie wyłącznie z karierowiczów. Poczynając od samej góry tzn. Tuska, nastepnie Rokity, Gilewskiej po Winiarskiego i innych Miklasinskich, Kulawiaków, Rykałów itd
Trzeba poczekac do wyborów, konkretnych nazwisk, programow itd. Ale myśle ze skoro w Wa-wie PiS (Kaczynski) buduje stadion, to i w Sosnowcu z Pisem nie bylo by nam źle
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez żabomiro 2004-10-30, 11:43 am

wybory dopiero za dwa lata ale obecny prezydent działa przeciwko klubowi i trzeba go zmienić może być prezesem szermierzy. A następny prezydent napewno nie Winiarski pewnie będzie kandydował Hałasik to chyba najlepszy wybór
żabomiro
Żółta kartka

Postprzez zgredos 2004-10-30, 4:44 pm

żabomiro napisał(a):wybory dopiero za dwa lata ale obecny prezydent działa przeciwko klubowi i trzeba go zmienić może być prezesem szermierzy. A następny prezydent napewno nie Winiarski pewnie będzie kandydował Hałasik to chyba najlepszy wybór

To jest forum kibiców a nie wyborcze
zgredos

Postprzez dziubol 2004-10-30, 6:50 pm

Zgredos popieram Cie w całej rozciągłości. Lars nie wiem ile masz lat ale proponuje głosować na samoobronę czyżby sosnowiecki napływ kielecki ?
dziubol

co tu z polityką? - odopowiedź dziubolowi, Zgredosowi, żabom

Postprzez Blajpios 2004-10-30, 7:38 pm

...iro, larsowi (ucięcie w temacie nicka żabomiro było automatyczne!, przez przypadek wyszło, jak wyszło). Pierwsza odpowiedź sprostowania dziubolowi - Lars nie proponuje SO tylko PiS! (jeżeli to nie przypadkowa pomyłka była, tylko celowe przekłamanie, to..., hm, czyżby "przewrotna walka polityczna?). Akurat jeżeli chodzi o opcję wskazaną przez Larsa, dla mnie też byłaby co najmniej "do rozważenia". Natomiast w podstawowy sposób popieram zgredosa: to forum kibiców nie polityczne. Co prawda będzie szkopuł. Na pewno będzie "zahaczać" o politykę sprawa poparcia dla sportu, dla piłki. Całkowicie od tego się nie ucieknie. Natomiast warto pomyśleć jak ominąć rafę, by nie wpadać w walkę polityczną? Może umówić się np., że można cytować coś z programu, zapowiedzi odnoszących się do sportu - ale bez nazwisk, bez nazwy partii? Kto chce, niech już sam sobie poszuka, która to partia mu odpowiada albo drażni?
Blajpios

Postprzez Pesto 2004-10-30, 11:26 pm

zgredos napisał(a):
żabomiro napisał(a):wybory dopiero za dwa lata ale obecny prezydent działa przeciwko klubowi i trzeba go zmienić może być prezesem szermierzy. A następny prezydent napewno nie Winiarski pewnie będzie kandydował Hałasik to chyba najlepszy wybór

To jest forum kibiców a nie wyborcze

kibice tez sa wyborcami. a swoich interesow trzeba pilnowac , zamiast potym zrzedzic.

dziubol - odpusc sobie antynaplywowe madrosci , to nie jest forum klaunow z Konwiktorskiej.
Pesto
kumaty

Postprzez WOJTEK 2004-10-30, 11:31 pm

LARS. PUKNIJ SIĘ W GŁOWĘ. KAŻDA OPCJA MA W DUPIE STADION. KUMASZ ?? TYLKO PIERWSZA LIGA MOŻE PRZYSPIESZYĆ ZMIANY NA LUDOWYM. ALE TO CHYBA ZA TRUDNE DO ZROZUMIENIA.
UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF....
WOJTEK
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna