TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez jondek 2010-11-18, 2:07 pm

Bujać to my,panowie szlachta!!!!Nowa koncepcja stadionu mnie bardziej przypomina,nomen omen,trumne :kiepsko:
jondek

Postprzez SO_1906 2010-11-18, 2:09 pm

Słabiutki jak barszcz jest ten projekt...
SO_1906

Postprzez greno 2010-11-18, 2:13 pm

Witam choć nie jestem zwolennikiem Kazia to pragnę zapytać wszystkich którzy brali udział w sondzie dlaczego oddali swój głos na Adamca? Czy zwróciliście uwagę że p. Adamiec to człowiek który uważa że Hytry robił dobrą robotę w klubie ? Ludzie Szatan, Hytry,Pierścionek wszyscy wiemy jak to się skończyło czy nie powiedzieliśmy już że ''IM'' to my już dziękujemy? Wiem że Kaziu obiecuje co rok to to samo ale żeby na ......... nie rozumiem was . A osobiście uważam że na zaprezentowany projekt budowy stadionu Sosnowiec jest stać ! Pozdrawiam !
greno

Postprzez Misaki 2010-11-18, 2:41 pm

To może najpierw powiesz Greno na kogo Ty oddałeś swój głos i uzasadnij dlaczego. ;-)

Jeśli chodzi o stadion to nie ma czego komentować.
Misaki

Postprzez August 2010-11-18, 3:35 pm

django napisał(a):Nawet więcej niż niezły. Żeby budować stadion, nawet w ramach PPP, miasto będzie musiało wyłożyć dużą kasę. Żeby wyłożyć kasę, zgodę musi wyrazić RM. Jak RM się nie zgodzi, bo np. w budżecie nie będzie środków, to Kaziu zastosuje swoją sprawdzoną taktykę - chciałem, ale mi radni nie pozwolili. I tak, czy inaczej wyjdzie na jego.

Niewykluczone ze tak własnie będzie. Nie wiem jednak czy zwróciliście uwagę na jedno małe "ale". W spotkaniu uczestniczyło dwóch członków zarządu a zatem wysokiej rangi przedstawicieli dwu polskich spółek należących do czołowych euorpejksich korporacji. Górski mógł robić w "bambuko" Adamczyka czy choćby Kozielskiego z Książkiem zapraszając ich na konferencję służącą swoim wyborczym celom. Natomiast w przypadku przedstawicieli tych dwóch firm to śmiem wątpić aby goście tracili czas na przyjazd z Warszawy tylko po to aby się afiszować z Kaziem przed wyborami. Oczywiście Sosnowiec jest na tyle dużym miastem że kontaktów z miejskimi decydentami nie może ignorować żadna nawet duża firma. Wiadomo, że są przetargi i różne zlecenia. Ale za kilka dni wybory i nic nigdy nie wiadomo. A mniemam, że takie firmy mają na tyle niezły wywiad i wiedzą kto i gdzie ma jakie szanse. Dlatego też mam tutaj "wątpliwość" polegającą na tym, że rozmowy, które były prowadzone od jakiegoś czasu są na takim etapie iz istnieje możliwość iż Miasto - mimo braku podpisania wiążącego dokumentu - nie oleje tym razem tematu i bez względu na powyborcze konfiguracje polityczne będzie kontynuowało temat. Trzeba pamiętac o tym, iż w jakimkolwiek biznesie takich partnerów jak wspomniane firmy nie można ot tak sobie olewać. I trudno mi wyobrazić sobie, że Górski byłby aż takim idiotą i narażałby miasto na kompromitację. Pamiętajmy też, że Expo S. - niezależnie od nazwy - to świetny projekt i mimow wszystko zasługa Kazia. Co pokazuje, że stać go na dążenia do realizacji określonego celu. Choć jestem - po wielu obiecankach - raczej sceptycznie nastawiony, to całkiem bym tego projektu na starcie nie skreślał.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez petromar 2010-11-18, 4:37 pm

srutu tutu majtki z drutu - tak to widzę !!!!!!!!!!!!
petromar

Postprzez Misaki 2010-11-18, 4:46 pm

W ogóle do mnie nie przemawia ta koncepcja, pomijając fakt, że bryła tego stadionu to tragedia i w porównaniu do poprzedniej koncepcji holenderskiej ( w podobnym przedziale cenowym) wygląda jak jakiś bubel. Czy taki maluszek na 16 tys to stadion, który ma zaspokoić aspiracje klubu regionu? Taka inwestycja jest na lata i jak będzie wyglądało Zagłębie w porównaniu z sąsiadami zza miedzy (Zabrze >30 tys, Katowice 25 tys)?
W Zagłębiu jest większy potencjał kibicowski niż w Białymstoku, z projektem dla którego było porównanie a tam budują stadion na 22,5 tys. My za to równamy do prowincjonalnego Lubina.

Oczywiście lokacja jest dla Górskiego idealna, gdyż jak twierdzi na granicy Sosnowca i Katowic jest idealne miejsce dla stadionu klubu regionu...pytam się jakiego regionu? Chyba tej jego silezji.
W Gdańsku i Sopocie potrafiono się dogadać i nawet zmieniono granice miast, żeby przechodziła ona przez środek hali i miała dwa adresy...dało się? Dało tylko chcieć trzeba Wtedy można liczyć na to ,że sąsiednie miasta włożą wkład do budżetu budowy bo dlaczego maja to robić teraz? . Właśnie w taki projekt realizowany na górnym Zagórzu można by wtedy zaangażować targi EXPO i nie rozmywać się na drobne. Zamiast mieć coś naprawdę porządnego będziemy mieć kilka tandet.
Misaki

Postprzez uzielone 2010-11-18, 4:49 pm

Stadion na tym projekcie wygląda jakby był wykonany w wojskowej technologii "stealth" czyli ma być niewidoczny. I wszystko jasne, Kaziu zaprojektował stadion, którego nie będzie widać i nie będzie w rzeczywistości. :lol:
Jeżeli cała ta konferencja ma jednak zadatki na realizację to niestety wybrano fatalny projekt, który przy "holenderskim" prezentuje się żenująco. Rozumiem aspekty ekonomiczne ale to ma być stadion, który będzie wizytówką miasta i całego regionu. Już tyle lat budujemy stadion i wyrzucamy kolejne projekty do kosza, że może nadszedł wreszcie czas aby przedstawić kilka szkiców projektów kibicom i dać możliwość głosowania, np. w ankiecie aby wybrać najlepszy a potem na jego podstawie zrobić profesjonalny projekt i dopiero wtedy wydać na to pieniądze. Chociaż skoro projekt "holenderski" przypadł do gustu większości kibiców to dlaczego nie skupić się na nim?
Całe szczęście, że to tylko kolejne przedwyborcze obiecanki Górskiego ;-) .
uzielone

Postprzez Leżak 2010-11-18, 5:49 pm

bla bla bla

dziwny zbieg okolicznosc konferencji prasowej i zbliżających sie wyborów :kiepsko: równie dobrze można było to ogłosic np. w najbliższy wtorek skoro sprawa jest tak zaawansowana.
Leżak

Postprzez GrubyPerez 2010-11-18, 6:48 pm

trochę o wyborach, bo do Hyde Parku mało Was tam zagląda,a chyba warto wiedzieć, nawet nie głosując, kto pracuje w naszym Zagłębiu!

cytat z innego forum:

tak zwany "Zagłebiak" Paweł Ryngier jest już u mnie przekreślony :evil:

Przeczytajcie sami:
http://www.ryngier.com/2,2,pawel-ryngie ... a7b41b0047

Urodziłem się i od ponad trzydziestu pięciu lat zamieszkuję w Sosnowcu-Zagórzu. Mieście położonym w aglomeracji śląskiej, wyróżniającym się jednakże przynależnością do tzw.: „Zagłębia Dąbrowskiego” (...) .

zostawiam bez komentarza.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez turku 2010-11-18, 6:56 pm

Stadion słabiutki jak te całe rządy Górskiego.

Przykro to mówić ale w regionie jest sporo kibiców sukcesu. Ale jest tez tego plus jak przyjdzie sukces przyjdą i kibice a te 16k zostanie wypełnione i jeszcze ludzie przed kasami zostaną

Na mecz w III lidze przyszło ponad 10k to na ekstraklasę przyjdzie spokojnie 20k. Samych karnetów sprzeda się z 15k.

Tylko Zagłębie musi się stać takim graczem jak Jaga czy chociażby Śląsk
turku

Postprzez Sosnowieczanka 2010-11-18, 7:03 pm

Tak , "wybudują stadion "
Ciekawe gdzie i komu , bo na pewno nie w Sosnowcu , ani Zagłębiu , bo 3 ligowej drużynie to by wystrczył stadion na Czarnych.....
Chodźby prezydentem został w Sosnowcu "Barack Obama " to i tak nie inwestował by w stadion dla Zaglębia , bo to póki co skarbonka bez dna... A nie ma takich naiwniaków jak my kibice ,że wierzymy , iz nasi cudowni , najwspanialsi piłkarze coś będą grali , oczywiście coś na wzór i podobieństwo piłki nożnej....\A i oczywiście gratulacje dla nszych grajków za sparing ze Skrą...
Bo jak tak dalej pójdzie to jeszcze z nimi bedziemy siemęczyli w 3 lidze-starej i oczywiscie 2 nowej....:)
Sosnowieczanka

Postprzez Sosnowieczanka 2010-11-18, 7:05 pm

turku napisał(a):Stadion słabiutki jak te całe rządy Górskiego.

Przykro to mówić ale w regionie jest sporo kibiców sukcesu. Ale jest tez tego plus jak przyjdzie sukces przyjdą i kibice a te 16k zostanie wypełnione i jeszcze ludzie przed kasami zostaną

Na mecz w III lidze przyszło ponad 10k to na ekstraklasę przyjdzie spokojnie 20k. Samych karnetów sprzeda się z 15k.

Tylko Zagłębie musi się stać takim graczem jak Jaga czy chociażby Śląsk

Jeżeli rządy Górskiego oceniasz tylko po tym co zrobił w sprawie stadionu , to gratulacje .on ma na głowie cały Sosnowiec , a nie tylko naszych grajków... :zolta:
Sosnowieczanka

Postprzez turku 2010-11-18, 7:11 pm

Sosnowieczanka napisał(a):Jeżeli rządy Górskiego oceniasz tylko po tym co zrobił w sprawie stadionu , to gratulacje .on ma na głowie cały Sosnowiec , a nie tylko naszych grajków... :zolta:

Rządy Górskiego oceniam po tym czego nie zrobił. Jeszcze poprzednia kadencja była jako taka ale w tej to raczej się nie napracował.
Z resztą to nie temat o nim. Nie siejmy tu polityki.
turku

Postprzez FanatycznaŚrodula 2010-11-18, 7:13 pm

Po co my marnujemy czas,i tak wiadomo że stadion nie powstanie,chyba że taki jak na Czarnych.! :)
FanatycznaŚrodula

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna