TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez dziejus 2010-01-23, 7:30 pm

To ze Drązkiewicz nie"czuje bluesa" w temacie sportowym to wiadomo od dawna.Dziwie sie natomiast Baczynskiemu-jako zawiadujacemu tym obiektem- ze nie zezwolil kibicom na wejscie na obiekt.Oprocz szumnych napisow na temat osrodka przygotowan na Euro powinien byc ogromny napis ze OBIEKT TEN ZOSTAŁ WYBUDOWANY Z PODATKOW MIESZKANCÓW SOSNOWCA I SĄ ONI JEGO WSPÓŁWŁAŚCICIELAMI.Chyba ze boisko bylo wybudowane dla potrzeb tylko wlasciciela klubu-no to wtedy jest inna bajka a ja moglbym poprosić UM o wybudowanie krytego basenu przed moim blokiem z wylączościa korzystania przeze mnie i moich przyjaciół. :-)
dziejus

Postprzez django 2010-01-23, 8:12 pm

dziejus napisał(a):To ze Drązkiewicz nie"czuje bluesa" w temacie sportowym to wiadomo od dawna.Dziwie sie natomiast Baczynskiemu-jako zawiadujacemu tym obiektem- ze nie zezwolil kibicom na wejscie na obiekt.

A ja się przestałem dziwić, bo pamiętam dyskusję kibiców z Szatanem, która zamiast na stadionie była pod budynkiem klubowym.
django

Postprzez August 2010-01-23, 9:03 pm

Na Drążkiewiczu można i to zasadnie psy wieszać. Ale w kwestii ewentualnych trybun bardziej sensownym wydaje się wybudowanie ich przy boisku obok nasypu, a nie na tym bliżej rzeki.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez pasjonat 2010-01-24, 9:26 am

Wybrałem się na wczorajszy sparing z chęcią zobaczenia Zagłębia . I to się udało choć - by cokolwiek zobaczyć [ z tym się liczyłem ] trzeba było " pochodzić " trochę po śniegu . Nasuwa się pytanie dla kogo wybudowano ten obiekt - dla piłkarzy to oczywiste , bo jeżeli chodzi o kibiców to jak zawsze o nas zapomniano . Podobno na podgrzewaną płytę [ miała być ] , specjalne zadaszenie [ miało być ] , małą trybunę [ też miała być ] zabrakło pieniędzy . I tak oglądanie treningów i sparingów będzie kojarzyło się z wycieczką do ZOO - daleko o siatki by było bezpiecznie . Z brakiem pieniędzy [ MOSIR -u ] na wykończenie pod klucz kawiarenki będzie się musiał zmierzyć przyszły właściciel tzn. wykończyć za własne pieniądze . Tak też można .Jeżeli można w takim razie należy się spodziewać że w niedalekiej przyszłości [ niedalekiej ]że MOSIR poprosi nas kibiców o wybudowanie no powiedzmy - trybun i wtedy usiądziemy na nich albo i nie . Pozdrawiam
pasjonat

Postprzez YOOSHKY 2010-01-24, 10:02 am

Powstanie trybuna od strony rzeki, coś na wzór tej z AKS Niwka.
Ciesz się że udało się dokonać odbioru boiska jeszcze przed okresem przygotowawczym bo jeszcze 3 tyg. temu to był plac budowy. Jak wiadomo na placu budowy nie można trenować. Piszesz o trybunach, tym czasem nie ma jeszcze nawet ławek rezerwowych, zwyczajnie boisko jest nie skończone.
Cieszmy się że zawodnicy mają gdzie trenować i nie muszą się włóczyć po Szopienicach. Nasze własne dupska mogą jeszcze poczekać jak obiekt będzie wykończony.
YOOSHKY

Postprzez django 2010-01-24, 10:42 am

YOOSHKY napisał(a):Cieszmy się że zawodnicy mają gdzie trenować i nie muszą się włóczyć po Szopienicach. Nasze własne dupska mogą jeszcze poczekać jak obiekt będzie wykończony.

Czyli jednak szklanka jest do połowy pełna?
django

Postprzez YOOSHKY 2010-01-24, 10:58 am

Lepiej żeby trenowali teraz na własnych śmieciach niż mieliby jeździć po regionie i szukać boisk bo u nas się akurat buduje trybunka lub inne elementy infrastruktury nie potrzebne do tego by wygodnie trenować. Z resztą warunki pogodowe uniemożliwiają tego typu prace. Będzie na to czas to będzie się budowała.
Treningi się odbywają 2 razy dziennie po ok. 1,5h co daje 15h tygodniowo (1,5h*2treningi*5dni). Rzadko kto ma takie warunki do trenowania jak nasi zawodnicy i na razie z tego się cieszmy.
YOOSHKY

Postprzez django 2010-01-24, 11:06 am

Ale z drugiej strony boisko miało być oddane bodajże w lipcu. Mamy styczeń i jest oddana sama płyta: bez trybuny, zaplecza, nawet bez ławek rezerwowych. Zastanawiam się jak to jest, że na tego nieudacznika Drążkiewicza nie ma bata.
django

Postprzez dziejus 2010-01-24, 11:40 am

BMW!!! Bierny - Mierny - Wierny!!Przynajmniej do wyborow samorządowych.
dziejus

Postprzez dami325 2010-01-24, 2:13 pm

nigdy nam nie zrobią stadionu takiego którego chcemy nasi przyjaciele z legi będą mieli lepszy obiekt a my możemy tylko im pozazdrościć bo pan Leszek Baczyński nic sobie z tego nie robi i bezszcześcili historię ludowego :zolta: :zolta: a Wisła te kurwy podpalili nam krzesełka i murawę nam zniszczyli :czerwona:

wyrazaj no sie kolego i pisz poprawine jako ze to Twoj pierwszy post to tylko ostrzegam :zolta: / swiezy52
dami325

Postprzez patrios91 2010-01-24, 3:52 pm

My nie mamy czego pozazdroscic Legii. Mamy wspanialych kibicow,ktorzy sa wierni swojemu klubowi,a stadion to sprawa drugorzedna. Skoro zniszczyli,a nasi wlodarze milcza i nie domagaja sie zalplaty to chyba swiadczy o bardzo wysokim budzecie i checi zmarnowania kasy na waciki. Pozdro.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez jezus890 2010-01-25, 1:04 pm

ja to z balkonu chyba bede ogladal heheh
jezus890

Postprzez uzielone 2010-01-28, 9:05 am

Na dzisiejszej sesji Rada Miejska (prawdopodobnie) przyjmie uchwałę ws. wykupu przez gminę Sosnowiec ½ udziału do działki o pow. 5033 m kw. zabudowanej Stadionem Ludowym. Wynegocjowana cena zakupu wynosi 503,3 tys. zł, tj. 200 zł/ m kw.

Według informacji uzyskanych przez sosnowiec.info.pl drugi współwłaściciel przedmiotowej działki, który dotychczas bardzo niechętnie odnosił się do propozycji sprzedaży gminie swojej części, teraz zgłosił gotowość do negocjacji.

Zgodnie z zapewnieniami Urzędu Miejskiego jest to ostatnia działka zabudowana Stadionem Ludowym, która należy do osoby prywatnej. Pozostałe działki są własnością gminy Sosnowiec lub Skarbu Państwa.

Sprawa wykupu działek powinna być załatwiona ponad pół wieku temu, ale tak się nie stało, gdyż ówczesne władze lekceważyły przepisy prawa. W ostatnich latach władze Sosnowca próbowały rozwiązać ten problem. Wielokrotnie słyszeliśmy od prezydentów miasta, że sprawa jest już załatwiona, jesteśmy na finiszu, wszystko jest O.K. itp.itd., mimo, że tak nie było.

Tym razem kwestia uregulowania praw własności terenów zabudowanych Stadionem Ludowym rzeczywiście zbliża się do końca i takie rozwiązanie jest dla miasta korzystne również w aspekcie finansowym, gdyż pozwala uniknąć płacenia wysokich kwot za korzystanie z nieruchomości.

Przypomnijmy - budowę Stadionu Ludowego rozpoczęto w 1954 roku na terenie Szopienic. Miał to być wspólny stadion Szopienic i Sosnowca, ale od tego pomysłu władze odstąpiły i postanowiły, że grunty, na których zbudowano obiekt, zostaną włączone do Sosnowca. Tak też uczyniono, wbrew woli właścicieli działek.

http://www.sosnowiec.info.pl/informacje ... ,1,4,16458
uzielone

Postprzez Rider 2010-02-27, 2:57 pm

Witam. Ja mam nietypowe pytanie. Zawsze byłem kibicem Zagłębia ale jeszcze nigdy nie byłem na meczu ponieważ daleko mieszkałem (Londyn). Teraz po powrocie do Polski wybieram się na mecz z Pogonią i mam pytanie. Wiem mniej więcej gdzie jest stadion (wysiąść na przystanku Egzotarium i iść w stronę Mercedesa). Tylko jak tam dojść bo nigdy tam nie byłem. Jeśli to nie problem to proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam.
Rider

Postprzez SO_1906 2010-02-27, 3:15 pm

Rider napisał(a):Witam. Ja mam nietypowe pytanie. Zawsze byłem kibicem Zagłębia ale jeszcze nigdy nie byłem na meczu ponieważ daleko mieszkałem (Londyn). Teraz po powrocie do Polski wybieram się na mecz z Pogonią i mam pytanie. Wiem mniej więcej gdzie jest stadion (wysiąść na przystanku Egzotarium i iść w stronę Mercedesa). Tylko jak tam dojść bo nigdy tam nie byłem. Jeśli to nie problem to proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam.

Gdy wysiądziesz na przystanku egzotarium to kieruj się w kierunku takiej szerokiej alei z ławeczkami po bokach, taka poprostu do spacerowania. Poznasz ją po charakterystycznym pomniku na środku i masz sie kierowac właśnie w jego kierunku. Gdy do niego dojdziesz ujrzysz most nad Brynicą, przez którą musisz przejść i już jesteś w domu ;) Ale nie martw się bo na takim meczu ludzi z szalikami bedzie szło multum we właściwym kierunku wiec nie ma mozliwości nie trafić ;)

EDIT: P.S. A skąd twoje zainteresowanie Zagłębiem ? ;-)
Ostatnio edytowano 2010-02-27, 3:16 pm przez SO_1906, łącznie edytowano 1 raz
SO_1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna