TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez August 2009-11-12, 7:15 pm

Klub pyta Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji kiedy będzie mógł korzystać z boiska ze sztuczną nawierzchnią
Zagłębie planuje rozegrać tej jesienni jeszcze trzy sparingi. Mecze mogłyby się odbyć w Sosnowcu, ale będzie z tym problem. - Na boisku można by teoretycznie zagrać nawet dzisiaj, ale formalnie potrzebna jest zgoda Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego. Czekamy na niezbędne dokumenty, zaświadczenia. To nie jest takie proste, bo obiekt przy ulicy Kresowej jest dziś placem budowy. Powstają przecież nie tylko boiska, ale i zaplecze socjalne. Optymistyczny scenariusz zakłada, że z boiska ze sztuczną trawą będzie można korzystać w grudniu - mówi Zbigniew Drążkiewicz. Dyrektora sosnowieckiego MOSiR-u zaniepokoił fakt, że podczas środowego meczu z Turem Turem na głównej płycie Ludowego znowu stała woda. Tym razem ponoć nie zawiódł drenaż tylko pompa odprowadzająca wodę.http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,7248211,Zaglebie_czeka_na_sztuczna_trawe.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez maciek123 2009-11-12, 9:20 pm

Wszystko sie psuje tylko drużyna Zagłebia chodzi jak dobrze naoliwiona maszyna 8)
maciek123

Postprzez Szakal 2009-11-12, 10:29 pm

Dla mnie S K A N D A L E M podczas ostatniego meczu bylo wejscie na tzw. "sektor zadaszony" ... bloto bloto bloto !! Oczywiscie Pan Prezes nie pomyslal o tym zeby udostepnic wejscie dla kibicow Zaglebia od strony wjazdu na parking vip . Ludzie w tym starsi ludzie i dzieci stali w starsznych warunkach zeby wejsc na Stadion Ludowy ! Przeciez tam wystarczyla szybka decyzja i odwaga w podjeciu jej !! Deszcz nie padal od kliku godzin ale od kilku dni, dlaczego nikt nie pomyslal zeby polozyc cokolwiek przed wejsciem na ten sektor, lub umiejscowic wejscie gdzie indziej ? Dlatego ,ze to jest obraz funkcjonowania z Panem Prezesem Hytrym na czele !!!! Po cholere mamy sie tym zajmowac , kibice Zaglebia to chamy i prostaki im to nie bedzie przeszkadzac, pomarudza pod nosem , a za tydzien i tak przyjda. Otoż nie Panie WIELKI Prezesie ( tak Pan jest odpowiedzialny za to ) oprocz stalych kibicow Zaglebia , musicie poszcerzac grupe kibicow i wsrod niej sa tez przypadkowi kibice lub tzw pikniki , i ze mna ostatnio na meczu byl przyjaciel z malym dzieckim . Na pytanie mojego znajomego "dlaczego chcesz isc na mecz skoro z auta sie nie da wysiasc " odpowiedzialem "sam nie wiem " Po wejsciu na Stadion , w ubrudzonych i przemoczonych butach , kolejna niespodzianka (chociaz dla stalych bywalcow standart) mokre krzeselka . Znowu kolejny brak wyobrazni Pana Prezesa Hytrego , nie mogl nakazac jakiemus pracownikowi Zaglebia , ochorny cokolwiek zeby ten wziol pare szmat i przelecial je rozdac , lub powycierac krzeselka ?

Oczywiscie ze nie , bo po co ? Kibice i tak przyjda.... Noga mojego znajomego nie stanie na juz na Stadionie Ludowym , jak sam stwierdzil jest kilka innych jeszcze stadionow w regionie gdzie zapewne na wiosne bedzie sie udawal , a wraz z nim jego 4 letni syn .

Sorry musialem to napisac, troszke off topic
Szakal

Postprzez YOOSHKY 2009-11-12, 10:33 pm

Szakal napisał(a):Noga mojego znajomego nie stanie na juz na Stadionie Ludowym , jak sam stwierdzil jest kilka innych jeszcze stadionow w regionie gdzie zapewne na wiosne bedzie sie udawal , a wraz z nim jego 4 letni syn .

Na Bukowej albo innej Cichej go przyjmÄ… z otwartymi ramionami...
Żałosne....
YOOSHKY

Postprzez August 2009-11-12, 10:41 pm

YOOSHKY napisał(a):
Szakal napisał(a):Noga mojego znajomego nie stanie na juz na Stadionie Ludowym , jak sam stwierdzil jest kilka innych jeszcze stadionow w regionie gdzie zapewne na wiosne bedzie sie udawal , a wraz z nim jego 4 letni syn .

Żałosne....

Z hasłem typu "żałosne" to sobie daruj kolego. Mooże człowiek trochę przesadza, ale faktem jest, że do do tego syfu to i ja dziecka wziąć nie mogłem. I przypomnę jeszcze, że Prezesunio obiecywał dawno temu karnety na sektor rodzinny. I co ? I Gówno.
August

Postprzez pyla 2009-11-12, 10:45 pm

Jeżeli zawiodła tylko pompa odprowadzająca, to przecież nie nawaliła 0 18 w dniu meczu lało prawie od poniedziałku. Albo ktoś jest zupełnie nieodpowiedzialny albo totalnie to olał . :czerwona:
pyla

Postprzez Szakal 2009-11-12, 11:06 pm

YOOSHKY napisał(a):

Żałosne....

Żałosne to jest to ze jest XXI wiek !! a my jestesmy w EU , a 2 lata temu w Sosnowcu byla ekstrakalsa. Znajac mojego znajomego na pewno nie uda sie na stadiony na Slasku , tylko mial na mysli Krakow . Jego wybor , jezeli chce ogladac z dzieckiem pilke nozna , a w Sosnowcu skutecznie mu sie to uniemozliwia ... Yooshky wlasnie ja i Ty jestemy (tak mi sie wydaje) w tej grupie kibicow ktorzy i tak przyjda na Ludowym , pomimo zimna, afery korupcyjnej, traktowania kibicow jako dodatek do zespolu a nie jako partnera
Szakal

Postprzez August 2009-11-13, 1:33 pm

Przemówił Pan Prezes. Jak widać forum100% jest jak najbardziej opiniotwórcze i dowodzi , że o wszystkim trzeba jak najbardziej pisać. Mam nadzieję, że Pan Prezes nie zakończy swoich działań li tylko na piśmie, ale będzie naciskał na MOSiR aby ten podjął odpowiednie działania. Mam również nadzieję, że Pan Prezes podejmie działania w sprawie utworzenia sektora rodzinnego.

Zarząd Zagłębie Spółka Akcyjna wyraża niezadowolenie stanem Stadionu Ludowego podczas środowego spotkania w ramach II ligi piłki nożnej, grupy zachodniej pomiędzy Zagłębiem Sosnowiec a Turem Turek.

Szczególnie nasze obawy budzi system odwadniający płyty głównej, który, w naszym odczuciu, nie spełnia stawianych przed nim wymagań. Wiele do życzenia pozostawiał także stan terenów wokół korony Stadionu, a sytuację, w której kibice chcąc dostać się na trybuny musieli brnąć po kostki w błocie uważamy za skandaliczną.

Zarząd Zagłębie S.A. informuje, iż właścicielem Stadionu Ludowego jest Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Sosnowcu i w jego gestii jest należyte przygotowanie obiektu. Nasza Spółka wynajmuje jedynie Stadion na czas rozgrywanych spotkań.

W związku z zaistniałymi, opisanymi powyżej, sytuacjami Zagłębie S.A. skierowało do MOSiR-u pismo, z prośbą o wyjaśnienie.

(Biuro Prasowe Zagłębia Sosnowiec)
http://www.zaglebie.eu/oswiadczenie-zar ... 2_108.html
August

Postprzez Przemek26 2009-11-13, 2:19 pm

Do Augusta i Szakala.

W lakiereczkach i garniturkach to do teatru.
I nie wyskakuj z dennym tekścikiem że chciałem dziecko zabrać ale było beeeee
Przestać chłopie robić z siebie Pana. Co nie mogłeś dzieciakowi gumiaczków założyć. Czy jak pada deszcz albo jest błotko to trzymasz dziecko w domku???
A co do wypowiedzi Szakala to idź lepiej ze swoim kolega tak ja napisał Yooskhy na Bukowa czy Cichą , i kup mu szaliczek. Tylko jak ci w Sosnowcu ktoś na malucha napadnie to nie zganiaj winy potem na Szatana czy Hytrego.

A tak w ogóle to było iść na trybunę otwarta tam jeden z drugim by sobie lakierków nie ubrudził błotkiem
Przemek26

Postprzez August 2009-11-13, 2:26 pm

Przemek26 napisał(a):Do Augusta i Szakala.

I nie wyskakuj z dennym tekścikeim że chciałem dziecko zabrać ale było beeeee
Przestać chłopie robić z siebie Pana. Co nie mogłeś dzieciakowi gumiaczków założyć. Czy jak pada deszcz alebo jest błotko to trzymasz dziecko w domku???
A co do wypowiedzi Szakala to idź lepiej ze swoim kolega tak ja napisął Yooskhy na Bukowa czy Cichą , i kup mu szlaiczek. Tylko jak ci w Sosnowcu ktoś na malucha napadnie to nie zganiaj winy potem na Szatana czy Hytrego.

Nie będziesz mnie uczył Przemusiu szacowny gdzie jak i z kim mam iśc. I gdzie mam zabrać dzieciaka albo i nie. I to nie ja strugam Pan tylko tobie słoma z butów wychodzi. Jśli tracy jak ty będą wyganiać ludzi na Bukową czy Cichą to nic dziwnego, że za jakiś czas będziemy mieć niebieski Sosnowiec czy gieksiarską Dąbrowę. W dzisiejszych czasach trzeba ludzi zachęcać do chodzenia na mecze a nie ich obrażać.
August

Postprzez LucasUSA 2009-11-13, 2:52 pm

Przemek26 - no i po co obrazasz ludzi, ktorzy maja sluszne uwagi? Chcesz zbudowac potege Zaglebia na 500 osobach mlyna? A kto zapelni ten i przyszly stadion?

A moze wlasnie jakis potencjalny sponsor wybral sie obejrzec Zaglebie tego pieknego dnia i upier....il sobie te lakierki i garniturek po pachy i olal interes? Zastanow sie, co piszesz.

Ludzie maja rozne potrzeby - kiedy i ja mialem 15 lat to niewiele mi do szczescia bylo potrzeba. Jednak teraz, kiedy mialbym zabrac swojego 4 latka na stadion, chcialbym miec godne warunki do ogladania spotkania.
Wielu ludzi w Polsce i pewnie w Sosnowcu interesuje sie pilka nozna - nie kibicuja konkretnemu klubowi. Niestety, zawsze nad tym ubolewalem, ze tej grupie wystarczyla Liga Mistrzow w TV. Ale wlasnie takich ludzi trzeba sciagnac na stadion, zarazic fanatyzmem i zrobic mode na Zaglebie. I trzeba pokazac - tak, na Ludowym jest bezpiecznie, jest mozliwosc ogladania spotkania w dobrych warunkach, spodoba sie wam, przyjdzcie raz jeszcze i zaproscie znajomych.
A argumenty w stylu "wole 2000 mlyna niz 10000 piknikow" nawet nie bede komentowal. W Sosnowcu znajdzie sie miejsce dla wszystkich, bo tylko taka jest recepta na potezny klub.
LucasUSA

Postprzez August 2009-11-13, 3:01 pm

Bardzo mądre słowa Lucas. Niestety część ludzi - nie mam tu akurat na myśli akurat li tylko Przemka - że ważną częścią dobrze działającego interesu piłkraskiego jest również infrastruktura. Nie marzę nawet aby na Ludowym było tak samo jak na Camp Nou ale powinniśmy się doczekać w miarę przyzwoitych warunków zarówno obejrzenia meczu jak i dojścia do niego. Słusznie zauważyłeś, że potencjalni sponsorzy też mogą zwracać uwagę na takie rzeczy. Myślę też, że widzi to również Prezes Hytry stąd taka a nie inna reakcja klubu.
August

Postprzez Chmieluu 2009-11-13, 4:12 pm

ci co przyszli na mecz stracili bo dosyc ze pilka sie zatrzymwala to jeszcze pogoda chujowa wina odpowiedzialnych za odprowadzanie wod i tyle ......... :czerwona:
Chmieluu

Postprzez Przemek26 2009-11-13, 4:14 pm

August napisał(a):
Przemek26 napisał(a):Do Augusta i Szakala.

I nie wyskakuj z dennym tekścikeim że chciałem dziecko zabrać ale było beeeee
Przestać chłopie robić z siebie Pana. Co nie mogłeś dzieciakowi gumiaczków założyć. Czy jak pada deszcz alebo jest błotko to trzymasz dziecko w domku???
A co do wypowiedzi Szakala to idź lepiej ze swoim kolega tak ja napisął Yooskhy na Bukowa czy Cichą , i kup mu szlaiczek. Tylko jak ci w Sosnowcu ktoś na malucha napadnie to nie zganiaj winy potem na Szatana czy Hytrego.

Nie będziesz mnie uczył Przemusiu szacowny gdzie jak i z kim mam iśc. I gdzie mam zabrać dzieciaka albo i nie. I to nie ja strugam Pan tylko tobie słoma z butów wychodzi. Jśli tracy jak ty będą wyganiać ludzi na Bukową czy Cichą to nic dziwnego, że za jakiś czas będziemy mieć niebieski Sosnowiec czy gieksiarską Dąbrowę. W dzisiejszych czasach trzeba ludzi zachęcać do chodzenia na mecze a nie ich obrażać.

August czy ja wyganiam na Bukową słowami czy mam współudział w tworzeniu jak to napisałeś "niebieski Sosnowiec czy gieksiarską Dąbrowę"czy takie teksty jak "Noga mojego znajomego nie stanie na juz na Stadionie Ludowym , jak sam stwierdzil jest kilka innych jeszcze stadionow w regionie gdzie zapewne na wiosne bedzie sie udawal , a wraz z nim jego 4 letni syn .".

Kiedyś nie miałeś trybun a błoto było wszędzie i co były pełne trybuny , wiem to było teraz wszytsko idzie do przodu.
OK, może i mnie poniosło ale tekst kolesia zacytowany powyżej jest przykładem dla mnie kogos kto idzie na Zagłębie w słoneczny dzień i gdy zespół wygrywa mecz za meczem.

Podejrzewam że wiosną kibice z krytej nie będą taplać się w błotku
Przemek26

Postprzez LukaszB 2009-11-13, 5:33 pm

;-( ta murawa to rzeczywiscie skandal...za niedlugo to bedzie jedna wielka rzeka!!!ciagle cosik sie psuje,nawala,no k...nie rozumiem jak do takich rzeczy mozna dopuszczac w 21wieku!!!Za bardzo sie pospieszyli z ta murawa widac i teraz sa tego niestety efekty.Mysle jednak ze zarzad cos z tym w koncu zrobi!!!Natomiast teren wokol Ludowego to tez fatalna sprawa jeden,wielki zalew i tego tez nikt nie potrafi dobrze zagospodarowac :twisted: miala byc tam nowa kostka polozona i co???nic i nic...wogole cieszy tylko budowa tych boisk i calego zaplecza :niezle: jestem ciekaw kiedy sie wreszcie wezma za "te puste sektory",chocby te kolo krytej po obu stronach 8) Pozdrawiam!!!
LukaszB

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników