PrzeglÄ…d prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: PrzeglÄ…d prasy

Postprzez August 2018-10-01, 7:43 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):o co napisze teraz to jest moja opinia i tylko moja - ten skład osobowy / zawodnicy
jakich posiada Zagłębie stać na gre w Extra i zajmować spokojnie pozycje w Tabeli
gdzieś 9 lub 10 i tak powinni ćwiczyć gre w Extra - dopiero w następnym sezonie można
myśleć o wyższych miejscach w Extra. No cóż życie pokaże jak to się nam ułoży w
bieżącym Sezonie - na dzisiaj nie myślę o spadku.

Podziwiam Pański optymizm Panie Tadziu ale niestety na dzisiaj to wygląda tak, że zlecimy i to z dużym hukiem z Ekstraklasy. Może jeszcze sprawimy jakąś niespodziankę jak onegdaj z Legią ale to wszystko na co będzie nas stać. Ale co się człowiek naogląda Klapy "live" , w c+ i Eurosporcie to jego. Może lepszy jeden sezon w Ekstraklasie niż wieloletnie kiszenie się w II lidze jak to jeszcze niedawno miało miejsce. W każdym razie ja się nastawiam, że na kolejny - po obecnym - sezon Zagłębia w Ekstraklasie wybiorę się już z własnym balkonikiem.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2018-10-02, 8:54 am

Kol. August - dziękuje za Pana wpis - uważam że przyjdzie taki moment że nasze
Zagłębie odbije się i zacznie stopniowo iść w górę Tabeli. Ale mam do Pana
prośbę niech Pan jeszcze nie kupuje "Balkonika" bo to zbędny wydatek.
Mam takie przeczucie iż w tym roku w bólach ale damy radę utrzymać te Extra.
Pisałem wcześniej - Ja jestem optymistą a i dobrze życzę Zagłębiu.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Blajpios 2018-10-02, 9:34 am

August napisał(a):
Tadeusz Wisniewski napisał(a):o co napisze teraz to jest moja opinia i tylko moja - ten skład osobowy / zawodnicy
jakich posiada Zagłębie stać na gre w Extra i zajmować spokojnie pozycje w Tabeli
gdzieś 9 lub 10 i tak powinni ćwiczyć gre w Extra - dopiero w następnym sezonie można
myśleć o wyższych miejscach w Extra. No cóż życie pokaże jak to się nam ułoży w
bieżącym Sezonie - na dzisiaj nie myślę o spadku.

Podziwiam Pański optymizm Panie Tadziu ale niestety na dzisiaj to wygląda tak, że zlecimy i to z dużym hukiem z Ekstraklasy. Może jeszcze sprawimy jakąś niespodziankę jak onegdaj z Legią ale to wszystko na co będzie nas stać. Ale co się człowiek naogląda Klapy "live" , w c+ i Eurosporcie to jego. Może lepszy jeden sezon w Ekstraklasie niż wieloletnie kiszenie się w II lidze jak to jeszcze niedawno miało miejsce. W każdym razie ja się nastawiam, że na kolejny - po obecnym - sezon Zagłębia w Ekstraklasie wybiorę się już z własnym balkonikiem.
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. August - dziękuje za Pana wpis - uważam że przyjdzie taki moment że nasze
Zagłębie odbije się i zacznie stopniowo iść w górę Tabeli. Ale mam do Pana
prośbę niech Pan jeszcze nie kupuje "Balkonika" bo to zbędny wydatek.
Mam takie przeczucie iż w tym roku w bólach ale damy radę utrzymać te Extra.
Pisałem wcześniej - Ja jestem optymistą a i dobrze życzę Zagłębiu.
Pozdrawiam
Tadeusz

Ha! To już "muszę". Po wpisie Kol. Augusta wczoraj już miałem ochotę napisać zupełnie przeciwnie, ale z różnych względów, między innymi także by nie "szturchnąć" (może nawet boleśnie) niepotrzebnie Kolegi Tadeusz Wiśniewski (bo zachowajmy sobie tę możliwość na ewentualne inne sytuacje, gdy to byłoby przynajmniej nieuniknione a pożyteczne, lub konieczne). No, ale skoro odzywa się Kol. TadeuszWiśniewski... to już i ja "walę":
Ależ nie, ależ nie - kupujże sobie Kolego, albo wypożycz, nieważne! Jakie to pyszne będzie, gdy Kol. August będzei w przyszłym sezonie wjeżdżał balkonikiem na Stadion Ludowy na mecze ekstraklaowe (nawet inne telewizje pokażą, nie tylko transmitujące Ekstraklasę)! Pyszny widok! Balkonik przy tym odpowiednio zmodyfikowany, jako że dla "zdrowego jak byk chopa" - ale z wbudowanymi elementami chwały historii Zagłębia, sygnału z hymnem ale i z "Brunetki Blondynki" albo "Ninon, ach uśmiechnij się" - z nagranym pozdrowieniem dla Zagłębia, jakie da szef UEFA itp. Niech będzie (cóż, nawet zaś gdy jednak będzie to w I lidze, bo po tym, co na razie jest, to realnie trzeba i widzieć tę możliwość - to balkonik będzie mógł być "w pół drogi", do dołączenia elementów z powrotem w Ekstraklasie, albo do wymienienia ich) Hej, Koledzy, pozdrawiam!
Blajpios

Postprzez August 2018-10-02, 10:40 am

Widzę, że Szacownemu Blajpiosowi humor dopisuje. Ale to właściwie miód na moje serce bowiem dobry humor pozwala przypuszczać , że u kol. Blajpiosa wszystko w jak najlepszym porządku ze zdrówkiem na czele. Natomiast wracając do meritum ja po prostu wolę się mylić niż łudzić. Obserwacja tego co widzę i słyszę pozwala mi na realną - jak mi się wydaje - ocenę raczej niewielkich a być może żadnych szans na pozostanie w piłkarskiej elicie. Natomiast wcale to nie musi oznaczać, że mam rację a co więcej nie mam obaw, że w przypadku, iż moja ocena okaże się mylna, móc się do tego przyznać. Pamiętajcie również, że jestem z tego pokolenia, które było bezpośrednim świadkiem wielu krytycznych chwil dla klubu, co być może nie pozostaje bez wpływu na podświadomość. A i muszę podkreślić, że często rozmawiam z ludźmi, którzy chodzą na mecze nieprzerwanie (wręcz) od czasów Stali Sosnowiec i pamiętają mecze na al. Mireckiego. I przyznaję, że w ocenie tych osób - w tym mojego taty - jest taka, że ten sezon będzie jedynym w Ekstraklasie. To też zapewne nie jest bez jakiegoś wpływu na taki a nie inny stosunek w tej kwestii.
August

Postprzez dakos 2018-10-02, 10:56 am

dakos

Postprzez August 2018-10-02, 12:22 pm

August

Postprzez novack 2018-10-02, 1:47 pm

http://sportdziennik.pl/udoviczic-wolal ... ze-wyniki/
Ciekawa wypowiedź Żarko szczególnie w części dotyczącej Dudka.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2018-10-02, 1:57 pm

Rozmowa z Dudkiem od ok. 27 min. z dyskusją nt. sytuacji Zagłębia: http://weszlo.fm/audycje/weszlopolscy-30/
August

Postprzez August 2018-10-02, 2:11 pm

novack napisał(a):http://sportdziennik.pl/udoviczic-wolalbym-zeby-druzyna-notowala-lepsze-wyniki/
Ciekawa wypowiedź Żarko szczególnie w części dotyczącej Dudka.

Dość ostre to "jak nie wiesz to sobie przeczytaj". Generalnie nie pochwalam tego rodzaju tonu. Albo to końcówka współpracy Dudka z drużyną albo Żarko wie że w styczniu będą jakieś oferty jeśli nadal tak (poza Kielcami) będzie tak grał jak dotychczas. W każdym razie ciężko byłoby teraz Dudkowi zrezygnować z jednego z czołowych grajków i Udo o tym wie.
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2018-10-02, 6:34 pm

Kol. August - bardzo ciepło mi się zrobiło jak przeczytałem stwierdzenie
" Ci od Stali Sosnowiec i Al. Mireckiego" - to jestem Ja i bez przerw i tak
zostanie do końca.
Ale jak mówiłem wcześniej - jestem optymistą - damy radę obronić Extra
z wielkimi bólami ale jednak a później już będzie lepiej.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2018-10-02, 6:42 pm

Panie Tadziu. Jeśli to Pan będzie miał rację a nie ja z największą przyjrmnoscią Panu ją przyznam jednocześnie przyznając się do błędu.
August

Postprzez novack 2018-10-04, 10:46 am

Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2018-10-04, 5:12 pm

Z wywiadu wynika że Prezes wreszcie palnął w stół i pogroził palcem. Mo i trzymam za słowo z deklaracją utrzymania się.
August

Postprzez patrios91 2018-10-05, 7:49 am

August napisał(a):Z wywiadu wynika że Prezes wreszcie palnął w stół i pogroził palcem. Mo i trzymam za słowo z deklaracją utrzymania się.

Przecież prezes przed sezonem mówił, że celujemy w pierwszą ÓSEMKĘ. Szybko mu się priorytety zmieniły :)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2018-10-05, 7:59 am

Bo równie dobrze Prezes mógłby obiecać grę o Ligę Mistrzów w przyszłym sezonie. Myślę, że nawet największy optymista ale ze zdroworosądkowym podejściem ma świadomość jak na chwile obecną drużyna wygląda. Nawet to stwierdzenie Prezesa, że powinniśmy się "spokojnie" utrzymać jest na wyrost bo wydaje się, że w najlepszym przypadku będzie to dramatyczna walka o pozostanie. O ile w ogóle będzie.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników