Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Lars 2007-06-16, 7:47 pm

gumisroman napisał(a):
adas napisał(a):
gumisroman napisał(a):a skoro Szatan przejmuje klub to jego syn będzie teraz ciągle grał :)
O ile to ten jego ojciec przejął bo dużo Szatanów w naszym regionie jest :)
Tak to tata Tomka, jednak gdybyś poznał osobiście Tomka miałbyś inne zdanie. Tomek to chłopak niezwykle ambitny i wszystko co osiągnął, osiągnął dzięki swojej pracy.

nie wetuje temu jaki on jest. widziałem go w tych kilku występach i robi wrażenie.

ale ciężko mu będzie samemu zdobyć miejsce w składzie bo w śodku gra
Kościukiewicz i Berensztajn

Pozdrawiam :)

a czym jest kosciukiewicz? długą tyczką wbitą w murawe... zresztą było już to maglowane w innym temacie. pozdro...
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez gumisroman 2007-06-17, 8:19 am

Lars napisał(a):
gumisroman napisał(a):
adas napisał(a):
gumisroman napisał(a):a skoro Szatan przejmuje klub to jego syn będzie teraz ciągle grał :)
O ile to ten jego ojciec przejął bo dużo Szatanów w naszym regionie jest :)
Tak to tata Tomka, jednak gdybyś poznał osobiście Tomka miałbyś inne zdanie. Tomek to chłopak niezwykle ambitny i wszystko co osiągnął, osiągnął dzięki swojej pracy.

nie wetuje temu jaki on jest. widziałem go w tych kilku występach i robi wrażenie.

ale ciężko mu będzie samemu zdobyć miejsce w składzie bo w śodku gra
Kościukiewicz i Berensztajn

Pozdrawiam :)

a czym jest kosciukiewicz? długą tyczką wbitą w murawe... zresztą było już to maglowane w innym temacie. pozdro...

No ale on przecież odbiera piłki i przeszkadza w grze.
choć osobiście nie miałbym nic przeciwko Szatanowi w 1 składzie
Podobnie jak przykład Adriana Marka podaje że trzeba na młodych stawiać
i widziałbym Oziębałe w 1 składzie widać że ma ambicje
gumisroman

Postprzez robchy 2007-06-17, 10:59 am

jak dla mnei jesli chodzi o licencje to oswietlenie moglby zasponsorowac szatan skoro nei ze kupic klubu niech tyle zrobi ..... a nie rozumiem dlaczego nie rozpoczeli wymiany murawy tuz pozakonczeniu szonu przeiez przetarg mozna bylo wczesniej oglosic. W bytomiu jakos bz problemu znalezli ponad 8 mln zł na stadion a u nas piepr&*ni urzednicy nawet nie potrafia przetargu zwołac. WIELKI KANAŁ
robchy

Postprzez eric 2007-06-17, 1:48 pm

Czemu wy z tak przypierd... sie do tego urzędu??!! Przecież dadzą tą kasę, trochę za późno, to nie do końca ich wina, ale dadzą. A co nie wiecie ile przetargi trwają i jak łatwo je unieważnić, to poczytajcie jak to wygląda w Warszawie... Nawet na głupie oświetlenie trzeba zrobić przetarg. A, że pewne nie było czy Zagłębie awansuje, czy Ersi zostanie to miasto nie inwestowało, bo tych pieniędzy nie było na tyle, żeby rozpierdzielić jak nie potrzeba. Ersi sprawę pokpiło i nie czarujmy się, oni po zatrzymaniu Rudego nie wiedzieli co robić, nikt nie podejmował decyzji, zostawili klub samemu sobie, od tak, co będzie to będzie. Na szczęście, awansowaliśmy...A teraz nadal nic nie wiadomo, szczególnie co z trenerem, prezesem, muszą już(!) zacząć działać. Byłem przeciwnikiem Baczyńskiego, ale jako dyrektor i prezes zarządu się nadaje, dzięki temu, że mu tak zależy na Zagłębiu ma u mnie bardzo dużego plusiora. I naprawdę-bez Tochela, bo nie dam rady. Jeszcze jedno-kto to jest ten Nasz Zbawca - Pan Szatan, na co można liczyć...?? Niech ktoś kto wie napisze, ale odnoszę wrażenie, że nikt nie wie, bo ten temat jest już poruszany ze dwa tygodnie na tym forum...może intencje ma szczere, ale co z resztą??
P.s.: Jak nie wierzycie w chęci i dobre intencje prezydenta to co powiecie o POL-AQUA, która to dzięki Górskiemu zainwestowała i chce stworzyć potęgę hokeja w Sosnowcu?? Kubeł zimnej wody na głowę narwańców z tą akcją protestacyjną.
Pzdr
eric

Postprzez dziejus 2007-06-17, 2:27 pm

eric co miala wspolnego modernizacja stadionu z awansem.Stadion ma przede wszystkim sluzyc mieszkancom Sosnowca .Ludzie powinni miec mozliwosc w godziwych warunkach odpoczac po swej pracy a to ogladajac wystepy zespolow muzycznych,a to wybierajac sie na mecz pilki noznej ,a to biorac udzial w spartakiadach osiedlowych.Tak sie dzieje w cywilizowanym swiecie.Stadiony tetnia zyciem na okraglo,wiec bledem jest sprowadzac cala sprawe do awansu czy jego braku.Stadionem zawiaduje MOSiR-Miejski osrodek sportu i rekreacji i m.in z naszych podatkow go utrzymuje.Nowoczesny stadion nalezy nam sie jak chlopu ziemia i nie jest to tylko sprawa kibicow ale nas wszystkich mieszkancow Sosnowca i przyleglych miast zaglebiowskich tylko ze tego nie moga zrozuniec wlodarze naszego miasta[nazwisk nie wymienie]
dziejus

jak to z tymi władzami?

Postprzez Blajpios 2007-06-17, 2:57 pm

dziejus napisał(a):eric co miala wspolnego modernizacja stadionu z awansem.Stadion ma przede wszystkim sluzyc mieszkancom Sosnowca .Ludzie powinni miec mozliwosc w godziwych warunkach odpoczac po swej pracy a to ogladajac wystepy zespolow muzycznych,a to wybierajac sie na mecz pilki noznej ,a to biorac udzial w spartakiadach osiedlowych.Tak sie dzieje w cywilizowanym swiecie.Stadiony tetnia zyciem na okraglo,wiec bledem jest sprowadzac cala sprawe do awansu czy jego braku.Stadionem zawiaduje MOSiR-Miejski osrodek sportu i rekreacji i m.in z naszych podatkow go utrzymuje.Nowoczesny stadion nalezy nam sie jak chlopu ziemia i nie jest to tylko sprawa kibicow ale nas wszystkich mieszkancow Sosnowca i przyleglych miast zaglebiowskich tylko ze tego nie moga zrozuniec wlodarze naszego miasta[nazwisk nie wymienie]

To zalaży, jakie było ostatnio nastawienie władz - a tego nie da się jednoznacznie "wyczuć". Wcześniej - było (po stronie K. Górskiego i ekipy zarządzającej) czysto "wyzyskowe", to znacy wyzyskać do propagandy i tyle. Stąd, skoro nie widać jednoznacznie dowodów, że coś się zmieniło, ludzie mają prawo oceniaćń że nadal jest jak było - oraz mają prawo próbować pociągnąć do odpowiedzialności za słowo, skoro się tak łatwo mamiło obietnicami.
Natomiast - przy założeniu, że to już nie było mamienie, tylko zmiana nastawienia - to awans miał coś do rzeczy. Powtarzam, zakładając, że się coś zmieniło, czyli chce rozwiązać problem, ot - choćby tych godziwych warunków do odpoczynku dla ludzi. Jeżeli szłoby ku budowie nowego stadionu, lepiej położonego dla miasta i i regionu a nie na kresach i peryferiach, jeżeli w grę wchodziłaby większa nowoczesność tego stadionu, to wtedy do remontu Ludowego warto przeznaczyć tyle środków, ile potrzeba na stadion "nie pierwszoplanowy". Stąd - choćby światło nie takie konieczne. Bo mecze przy dużej publiczności, ze światłem, bo zespoły choćby muzyczne: to lepiej na tym nowocześniejszym stadionie, wygodniej dla ludzi położonym a zbudowanym wg potrzeb i standardów XXI wieku.
Logiczne więc to było.
Z tym, że - jak na początku pisałem - nie ma żadnej gwarancji, że to logiczne myślenie już się zaczęło, że nie ma starej "spychologii", to znaczy: propaganda odniosła sukces, zrobiliśmy, co dla propagandy potrzebne - ale teraz to spychamy te obietnice w niebyt. Może jednak być, że nadal tak jest.
Blajpios

Postprzez eric 2007-06-17, 3:03 pm

Owszem, powinno to być zrobione i to bez względu na awans. Ale tak jest w całej Polsce, teraz, po wyborze Polski i Ukrainy na gospodarzy ME 2012, zaczyna się dziać w sporcie i infrastrukturze, a to dlatego, że dopiero teraz mamy możliwości dofinansowania z funduszów europejskich. Wcześniej wszyscy mieli w dupie, nie tylko Sosnowiec. Co do stadionu Zagłębia na Kresowej, też byś się zastanawiał nad inwestycją, jakbyś musiał kilku hanysom zapłacić ponad 3mln zł, za 10 lat użytkowania gruntu, a oni i tak nie chcieliby jeszcze się tych gruntów pozbywać... W maju na sesji miasta prezydent ogłosił, że te tereny na pewno odkupią. W tym samym momencie, ogłoszono, że powstanie nowy stadion. Analizowałem ostatnio działania prezydentów Katowice i Chorzowa, i w kilku artykułach zamieszczone zostały informację, o tym, iż prezydent Sosnowca, upomina się o 50mln złotych na stadion ze środków unijnych jakie dostanie do dyspozycji "aglomeracja śląska". Te 50 mln na nowy stadion, drugie 50 mln dorzuci UM Sosnowiec, a resztę prywatni przedsiębiorcy. Przypominam, że były to artykuły nie umieszczane w gazetach dostępnych dla nas na co dzień, nie związane z Zagłębiem. Więc ja nie mam wątpliwości w starania prezydenta i urzędników. A czemu właśnie nie słyszymy jak to jest z Dąbrową Górniczą?? Dorzuci się jak wybudujemy?? Niech też walczą o stadion Zagłębia Dąbrowskiego. Ja wiem, że nam się należy, Ty wiesz, że się nam należy, ale Ministerstwo Rozwoju Regionalnego nie wie... A i jeszcze jedno, zdajesz sobie oczywiście sprawę z tego, że jeszcze w Sosnowcu są miejsca gdzie, żeby się wysrać to trzeba iść do lasu lub po wodę do studni?? Bo takie są. I nawet ja, "chłop", któremu się należy miejsce gdzie w weekend pooglądam na ładnym i bezpiecznym obiekcie mecz wolę jednak, żeby ludzie żyli w lepszych warunkach, bo ja już żyje. Wiem, że trochę nie na temat ale to na prawdę warto wiedzieć. Pzdr
eric

Postprzez zag23 2007-06-17, 5:16 pm

Eric daj mi gwarancję ,że tej jesieni Zagłębie będzie grało na Ludowym przy oświetleniu i zadaszonej trybunie na 1000 osób oraz podgrzewanej murawie. Prawda jest taka, że miasto ogłosiło tylko przetarg na oświetlenie i nic poza tym i jeszcze są odwołania trochę wszystko jest spóźnione o dobry rok, a ja się pytam gdzie są kolejne przetargi na podgrzewana murawę czy zadaszenie trybun? Gdzie? I czy my w ogóle zdążymy do końca lipca to zrobić śmiem wątpić.
zag23

Postprzez dziejus 2007-06-17, 5:31 pm

Skupilem sie w mojej wypowiedzi na naiwnych zeby nie powiedziec glupich tlumaczeniach naszych rajcow ze modernizacja stadionu zalezy od awansu.Idac tym tokiem rozumowania dojdziemy do tego ze modernizacja studzienek sciekowych zalezec bedzie od rocznych opadow na mieszkanca,unowoczesnienie taboru autobusowego od poziomu halasu w tychze autobusach i ilosci pasazerow wypadajacych z nich,poprawe sanitarna od wzrostu populacji mieszkancow itp itd itp.Doskonale rozumie ze sprawy o ktorych piszesz sa bardzo wazne ale jedno nie wyklucza drugiego.Ludzie oprocz chleba potrzebuja igrzysk.Musimy nauczyc sie lamac pewne schematy i zadac.My po prostu nie znamy swoich praw ,ktorych nawet mozemy dochodzic w sadzie.Przykladem moze byc wykup mieszkan za symboliczna cene a przeciez tyle lat placilismy za nic i zylismy w nieswiadomosci.No ale to juz nie na temat.POZDRAWIAM
dziejus

Postprzez eric 2007-06-17, 6:29 pm

zag23, gwarancji nie ma na lipiec, ale ponoć jakiś termin ustalili i gwarancję zrobienia oświetlenia i podgrzewanej murawy dali. Nie wiem jaki szczerze mówiąc. No, dobre dziejus, faktycznie można by tak powiedzieć, bo mogli w budżecie na 2007 ustalić kwotę na rozbudowę stadionu i tu nie ma wytłumaczenia. Ale ze środków, którymi dysponowali postanowili zrobić sieć wodociągów i kanalizację. Wniosek z tego taki, że w UM myśleli, mając w głowie pozbycie się akcji przez Ersi, iż piłkarze i działacze nie będą chcieli awansować do OE, a tu taki psikus. Ale to nie zmienia mojego stanowiska w sprawie ich chęci (przynajmniej teraźniejszych) na przystosowaniu tego stadionu do norm OE. Czekam do jutra na oficjalne stanowisko w sprawie przejęcia klubu przez Szatana. Aha, w weekendowym wydaniu Pulsu Biznesu, również jest wzmianka o Yar'ze, co daje do myślenia. I jeżeli naprawdę nie dadzą nam tej licencji (chociaż liczę, ze dadzą ze względu na duże problemy innych beniaminków) to jestem za rozgrywaniem meczy w Bełchatowie. Pzdr
eric

Postprzez zag23 2007-06-17, 8:05 pm

Ciekawe ile osób będzie jeździło na mecze do Bełchatowa teraz żeś palnął. Może do Warszawy tam Legia by nas wspierała i była by większa frekwencja ?
zag23

Postprzez Przemek26 2007-06-17, 8:48 pm

dziejus napisał(a):Skupilem sie w mojej wypowiedzi na naiwnych zeby nie powiedziec glupich tlumaczeniach naszych rajcow ze modernizacja stadionu zalezy od awansu.Idac tym tokiem rozumowania dojdziemy do tego ze modernizacja studzienek sciekowych zalezec bedzie od rocznych opadow na mieszkanca,unowoczesnienie taboru autobusowego od poziomu halasu w tychze autobusach i ilosci pasazerow wypadajacych z nich,poprawe sanitarna od wzrostu populacji mieszkancow itp itd itp.Doskonale rozumie ze sprawy o ktorych piszesz sa bardzo wazne ale jedno nie wyklucza drugiego.Ludzie oprocz chleba potrzebuja igrzysk.Musimy nauczyc sie lamac pewne schematy i zadac.My po prostu nie znamy swoich praw ,ktorych nawet mozemy dochodzic w sadzie.Przykladem moze byc wykup mieszkan za symboliczna cene a przeciez tyle lat placilismy za nic i zylismy w nieswiadomosci.No ale to juz nie na temat.POZDRAWIAM

Weź pod uwagę jakie obietnice były składane w zeszłym sezonie.
Pierdolili, że po rundzie jesiennej bedą na miejscu premiowanym zacznie się modernizacja. I co Byli na 5 więc na h*** robic ten jebany stadion. Teraz po rubdzie jesiennej byliśmy na 3 miejscu a w chwili wycofania sie Hudro na 2 I co ..................... I HUJÓE STO TYLE było z tych jebanych zapowiedzi.
Byłem zwolennikiem kuturalnego podejścia ale teraz bym wpierdolił kilkanaście "Mołotowów :" i puścił Aleje Zwycięstwa 20 z jebanym dymem.
Przemek26

Postprzez fan78 2007-06-17, 10:33 pm

Fani klubu zarzucają władzom miasta opieszałość w remoncie Stadionu Ludowego i planują akcję protestacyjną.
Spotkanie organizacyjne odbyło się w sobotę, a wzięło w nim udział ponad 100 sympatyków Zagłębia. Kibice planują przedstawić swoje racje podczas czwartkowego posiedzenia Rady Miasta.

Tymczasem dziś ma dojść do oficjalnego przejęcia klubu przez Krzysztofa Szatana, wcześniej sosnowiecki przedsiębiorca planuje jeszcze spotkanie z prezydentem Kazimierzem Górskim.

Jak już pisaliśmy, nowym prezesem klubu ma być Leszek Baczyński. Sam Szatan nie chce sprawować żadnej oficjalnej funkcji. Wiadomo też, że nowym trenerem Zagłębia nie będzie Krzysztof Tochel. W klubie plotkuje się o zatrudnieniu Marka Wleciałowskiego lub Marka Chojnackiego, ale może być i tak, że zespół nadal będzie prowadził Robert Moskal.
Żrodło:gazeta.pl
fan78

Postprzez Raul75 2007-06-17, 10:47 pm

ja myślę, że to wszystko czyli AWANs zaskoczyło włodarzy miasta. Nie umieją tego przełożyć na sukces MIASTA. To miedialna sprawa, która moze byc swietnie wykorzystana jesli tylko ludzie beda mogli w tym pomoc. Dla p. Szatana jesli wejdzie to pelen SZACUNEK więc malkontenci chylcie czoła.. Czekalismy tak wiele lat; awans jakby kuchennymi drzwiami a tu tyle kłopotów. Przystosowac Ludowy a potem NOWE MIEJSCE !!!!!
Raul75

Postprzez gumisroman 2007-06-18, 12:58 pm

Raul75 napisał(a):ja myślę, że to wszystko czyli AWANs zaskoczyło włodarzy miasta. Nie umieją tego przełożyć na sukces MIASTA. To miedialna sprawa, która moze byc swietnie wykorzystana jesli tylko ludzie beda mogli w tym pomoc. Dla p. Szatana jesli wejdzie to pelen SZACUNEK więc malkontenci chylcie czoła.. Czekalismy tak wiele lat; awans jakby kuchennymi drzwiami a tu tyle kłopotów. Przystosowac Ludowy a potem NOWE MIEJSCE !!!!!

absolutna racja :):)

[ Komentarz dodany przez: YOOSHKY: 18-06-2007, 2:09 ]
Post kompletnie niczego nie wnosi do dyskusji. Opanuj się.
gumisroman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna