Marketing klubu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marketing klubu

Postprzez maly__kibic 2010-09-23, 8:57 pm

August napisał(a):
maly__kibic napisał(a):ty czekasz na kalendarz tegoroczny, a ja nie mogę się doczekać na 2011.

Nie czekam tylko zwracam uwagę na bzdety. Swoją drogą nawet jak na początek roku taki kalendarz jest dość drogi.

no wiesz, to jest jakby 'oryginalne', niczym nike ;d. aczkolwiek zgadzam się, że pod koniec roku, kiedy właściwie każdy kto potrzebował kalendarz już go kupił, jest w takiej samej cenie jak na początku bez żadnej promocji. Ja się jednak zastanawiam, kiedy będą te na rok następny, w styczniu?
maly__kibic

Postprzez DHSB 2010-09-23, 11:41 pm

August napisał(a):Zaraz się skończy wrzesień a kalendarz w sklepie internetowym klubu nadal za 49 zł. Wstyd Panie i Panowie z klubu.

I tu nasuwa się pytanie czemu to widzą zwykli kibice a nie ludzie w klubie odpowiedzialni za marketing.
DHSB

Postprzez Darian 2010-09-24, 11:32 am

No i co z tych wielkich zapowiedzi odnoszących sie współpracy klubów zagłebiowskich?

Mamy wekeend i 3 mecze Zagłębia?(piłka i hokej) Gdzie są te zapowiedzi odnośnie bliższej współpracy klubów?

W Czarnej Dupie Panie Adamczyk, Panie Bernat i Panie Kisiel! :czerwona:

Jak kluby sosonowieckie nie potrafia sie dogadać w najprostszych kwestiach to nie ma co marzyć o współpracy z pozostałymi klubami regionu. Naszych prezesów stać tylko na piękne słówka i frazesy ale na konkretne działania ich poprostu nie stać i przerasta ich kompetencje.

Zagłębie Sosnowiec + marketing = :lol: :lol: :kiepsko: :kiepsko: :czerwona: :twisted:
Darian

Postprzez django 2010-09-28, 11:13 pm

W miniony weekend rozpoczęła się tegoroczna edycja „Sosnowiec Gra!”. Urząd Miejski w Sosnowcu przygotował dwa weekendy pełne wrażeń i atrakcyjne nagrody dla najbardziej aktywnych!
Zagłębie gra z Sosnowcem
Co obejmuje „Sosnowiec Gra!”? Wyprawy w ciekawe miejsca, zwariowane happeningi na Placu Stulecia, degustację kuchni Trzech Cesarzy i sportową niedzielę z Zagłębiem Sosnowiec!

Nasz klub przyłączył się do tej niezwykle ciekawej imprezy, chcąc promować miasto i Zagłębie. W niedzielę, na Stadionie Lekkoatletycznym przy Mireckiego, mieszkańcy Sosnowca mogli strzelać gole bramkarzom Zagłębia Sosnowiec (...)
http://www.zaglebie.eu/zaglebie-gra-z-s ... _1056.html

Bardzo fajnie, że taka impreza odbyła się w miniony weekend, tylko czemu informacja o niej pojawiła się dopiero wtedy, jak ona już się odbyła? Może ktoś chciałby się wybrać i sprawdzić dyspozycję tych naszych bramkarzy, którzy podobno są w zespole, ale na boisku nikt ich jeszcze nie widział? A tak to mamy tylko info, że klub w coś tam się angażuje. Tylko dla kogo to robi, skoro informuje kibiców po fakcie? Inna sprawa, to piłkarze oddelegowani na "sportową niedzielę z Zagłębiem Sosnowiec". Na zdjęciach są min.Szlakotin, Strojek i jakiś zawodnik, którego niespecjalnie kojarzę z twarzy. Ja rozumiem, że niedziela i starym się nie chce,ale wypychanie na takie imprezy młodzieży i rezerwowych w żaden sposób nie przyczynia się do promocji klubu.
django

Postprzez emdżej 2010-09-29, 12:26 am

django napisał(a):Na zdjęciach są min.Szlakotin, Strojek i jakiś zawodnik, którego niespecjalnie kojarzę z twarzy

To Rafał Bielawski. Chyba, że chodzi ci o Madeja, bo też tam był.
emdżej

Postprzez August 2010-09-29, 7:20 am

django napisał(a):
W miniony weekend rozpoczęła się tegoroczna edycja „Sosnowiec Gra!”. Urząd Miejski w Sosnowcu przygotował dwa weekendy pełne wrażeń i atrakcyjne nagrody dla najbardziej aktywnych!
Zagłębie gra z Sosnowcem
Co obejmuje „Sosnowiec Gra!”? Wyprawy w ciekawe miejsca, zwariowane happeningi na Placu Stulecia, degustację kuchni Trzech Cesarzy i sportową niedzielę z Zagłębiem Sosnowiec!

Nasz klub przyłączył się do tej niezwykle ciekawej imprezy, chcąc promować miasto i Zagłębie. W niedzielę, na Stadionie Lekkoatletycznym przy Mireckiego, mieszkańcy Sosnowca mogli strzelać gole bramkarzom Zagłębia Sosnowiec (...)
http://www.zaglebie.eu/zaglebie-gra-z-s ... _1056.html

Bardzo fajnie, że taka impreza odbyła się w miniony weekend, tylko czemu informacja o niej pojawiła się dopiero wtedy, jak ona już się odbyła? Może ktoś chciałby się wybrać i sprawdzić dyspozycję tych naszych bramkarzy, którzy podobno są w zespole, ale na boisku nikt ich jeszcze nie widział? A tak to mamy tylko info, że klub w coś tam się angażuje. Tylko dla kogo to robi, skoro informuje kibiców po fakcie? Inna sprawa, to piłkarze oddelegowani na "sportową niedzielę z Zagłębiem Sosnowiec". Na zdjęciach są min.Szlakotin, Strojek i jakiś zawodnik, którego niespecjalnie kojarzę z twarzy. Ja rozumiem, że niedziela i starym się nie chce,ale wypychanie na takie imprezy młodzieży i rezerwowych w żaden sposób nie przyczynia się do promocji klubu.

To pokazuje, że w klubie coś takiego jak marketing nadal nie istnieje. A pokazuje przede wszystkim że nie ma nie tyle pieniędzy co pomysłu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2010-09-29, 9:02 am

emdżej napisał(a):
django napisał(a):Na zdjęciach są min.Szlakotin, Strojek i jakiś zawodnik, którego niespecjalnie kojarzę z twarzy

To Rafał Bielawski. Chyba, że chodzi ci o Madeja, bo też tam był.

Sprawdziłem zdjęcie na 90minut. Chodziło mi o Morawskiego.
django

Postprzez Sir 2010-09-29, 12:23 pm

jak się sprawdza w nowej funkcji RZECZNIK PRASOWY?? Jakie są już widoczne rezultaty jego pracy?
Sir

Postprzez August 2010-09-29, 12:54 pm

Sir napisał(a):jak się sprawdza w nowej funkcji RZECZNIK PRASOWY?? Jakie są już widoczne rezultaty jego pracy?

Na razie to raczej trudno cokolwiek powiedzieć. Żadnych wystąpień prasowych z jego strony jeszcze nie widziałem
August

Postprzez Sir 2010-09-30, 12:30 pm

August napisał(a):
Sir napisał(a):jak się sprawdza w nowej funkcji RZECZNIK PRASOWY?? Jakie są już widoczne rezultaty jego pracy?

Na razie to raczej trudno cokolwiek powiedzieć. Żadnych wystąpień prasowych z jego strony jeszcze nie widziałem

Dziwne.....
Sir

Postprzez August 2010-10-01, 8:20 am

Ja w tym nie widzę nic dziwnego. Trudno o szersze zainteresowanie prasy klubem trzecioligowym.
August

Postprzez django 2010-10-03, 9:05 pm

Odnośnie imprezy "Aktywne Zagłębie". Mimo dobrej pogody bardzo mało ludzi, ale przy całkowitym braku reklamy trudno się dziwić. A szkoda, bo moim zdaniem impreza udana i przy odpowiednim nagłośnieniu niewielkim kosztem można było zrobić klubowi dobry PR. Cieszy, że prezesowi udało się zaangażować sporo instytucji z regionu: od prywatnych firm (Nemo) do organizacji pozarządowych (Kana). Oby jak najwięcej takich wydarzeń organizowanych przez klub przy zastrzeżeniu, że będą lepiej "sprzedawane".

PS Z ciekawości wszedłem sobie na stronę akcji SosnowiecGra i wśród partnerów nie ma co prawda Zagłębia, które brało w niej udział, jest za to kilka tworów z "Silesią" w nazwie.
django

Postprzez August 2010-10-04, 12:58 pm

Nawet dość sporo tworów sileisanskich. J się doliczyłem chyba ze czterech.
August

Postprzez uzielone 2010-10-05, 4:33 pm

Jesteśmy jednym z najstarszych klubów piłkarskich w Polsce, logo Zagłębia należy obok eRki Ruchu i eLki Legii do najbardziej rozpoznawalnych w Polsce a w sklepiku na oficjalnej stronie gadżetów jak na lekarstwo, na stronie hokejowej, która ma prawa do legendarnego znaku ani jednego produktu, w sklepie stacjonarnym w Sosnowcu nie wiem jak to wygląda bo jest mi tam nie po drodze. Trochę to żałośnie wygląda i świadczy o totalnym zaniedbaniu z tej strony marketingu klubu. Większość nowocześnie zarządzanych klubów uzyskuje znaczne przychody ze sprzedaży właśnie pamiątek klubowych.
uzielone

Postprzez maly__kibic 2010-10-05, 7:47 pm

django napisał(a):Odnośnie imprezy "Aktywne Zagłębie". Mimo dobrej pogody bardzo mało ludzi, ale przy całkowitym braku reklamy trudno się dziwić. A szkoda, bo moim zdaniem impreza udana i przy odpowiednim nagłośnieniu niewielkim kosztem można było zrobić klubowi dobry PR. Cieszy, że prezesowi udało się zaangażować sporo instytucji z regionu: od prywatnych firm (Nemo) do organizacji pozarządowych (Kana). Oby jak najwięcej takich wydarzeń organizowanych przez klub przy zastrzeżeniu, że będą lepiej "sprzedawane".

PS Z ciekawości wszedłem sobie na stronę akcji SosnowiecGra i wśród partnerów nie ma co prawda Zagłębia, które brało w niej udział, jest za to kilka tworów z "Silesią" w nazwie.

zgadzam się, impreza świetna. dzieciaki mogły się powygłupiać ćwicząc capoeirę, czy grając w nogę,
poza tym miły gest z tymi balonami i zdjęciami, nie mówiąc o pani na szczudłach, która u dzieciaków
wzbudzała uśmiech.

na szczęście z tego, co doczytałam, następną akcją ma być : Mikołajkowe Zagłębie, a to dobrze,
choć szkoda, że tych plakatów nie było więcej, bo oprócz Radia Zet i dwóch plakatów koło na przystanku EGZOTARIUM, ja nic więcej nie zauważyłam.
maly__kibic

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna