I ligowa WIOSNA 2017 - WALKA O EKSTRAKLASĘ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: I ligowa WIOSNA 2017 - WALKA O EKSTRAKLASĘ

Postprzez slawekchicago 2017-05-08, 6:34 pm

Adam1906 napisał(a):
mason napisał(a):A i tak te wszystkie kalkulacje rozbiją się o kant doopy jak nasi w Legnicy dadzą ciała!

Wszystko na ten temat...

15 pkt do podniesienia z murawy , My pitrzebujemy do pewnego awansu 12 , mecz w Legnicy ma ten smaczek ze pozbywamy sie Miedzi . Zastanawiam sie caly czas nad jednym , jaki wynik jest bardziej korzystny dla Nas w Katowicach ? Wygrana Sandecji powoduje ze juz moga otwierac szampany ich porazka spowoduje ze dalej walka bedzie o 2 miejsca .Nasza druzyna naprawde potrzebuje wsparcia bo co by nie myslec i nie wiadomo jak patrzec mamy najgorszy uklad gier. Teraz potrzeba WIARY ZAANGAZOWANIA I JEDNOSCI , NIE TYLKO W DRUZYNIE ALE ROWNIEZ WSROD NAS .
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez novack 2017-05-08, 7:03 pm

Całym sercem kibicuję Sandecji (i tak ich nie dogonimy, a do tego mamy gorszy bilans) a gdyby tak jeszcze udało się awansować z drugiego miejsca, przy tej samej ilości punktów co cygany, to byłby hit pamiętany przez dekady, tak jak spadek Ruch po golu Jojki. Cygański ból dupy bezcenny!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez krysteksc 2017-05-08, 7:22 pm

Panowie możemy gdybać i wymyślać scenariusze a prawda jest jedna jeśli oni naprawdę chcą awansować to będą szorować dupami po tej murawie wypluwać płuca i walczyć o te punkty teraz nie można już odpuścić odstawić nogi to już nie te mecze nie ten moment sezonu, ja uważam że jeśli wywieziemy z Legnicy 3 pkt to da to chłopakom kopa i tego nie wypuszczą.
Pamiętajcie mamy jeden wielki komfort nie musimy się na nikogo oglądać wszystko w naszych nogach, głowach, płucach.
A tak w ogóle to te panienki z gejksy mają jeszcze Sandecję, górnik(tutaj wiadomo co będzie a może się zdziwimy i nie dadzą się wyruchać?) i Olimpię więc wcale nie łatwiej niż my.
Ja powiem tylko jeszcze jedno jeśli po najbliższych 2 wyjazdach będziemy na Zielonym to nie wyobrażam sobie pustego i cichego stadionu na meczu z Mielcem :!: :!:
krysteksc

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-05-09, 4:37 pm

PZPN zmienił terminy i godziny dwóch ostatnich spotkań i tak:
Chrobry gramy 28.05.2017 o godz. 12.30
Tychy gramy 4.06.2017 o godz. 15.00
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez slawekchicago 2017-05-09, 6:45 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):PZPN zmienił terminy i godziny dwóch ostatnich spotkań i tak:
Chrobry gramy 28.05.2017 o godz. 12.30
Tychy gramy 4.06.2017 o godz. 15.00
Pozdrawiam
Tadeusz

Zycze wszystkim by wtedy jeszcze sie tym emocjonowac , TAKIE MOJE ZYCZENIE PLUS BY W NIEDZIELE 4 CZERWCA ZROBIC NA PATELNI GORACZKE NIEDZIELNEJ NOCY :brawo: :brawo: :brawo: Oj w poniadzialek duzo osob moze nie pojsc do pracy , zaklepywac urlopy hihihihi
slawekchicago

Postprzez Adam1906 2017-05-09, 7:35 pm

slawekchicago napisał(a):TAKIE MOJE ZYCZENIE PLUS BY W NIEDZIELE 4 CZERWCA ZROBIC NA PATELNI GORACZKE NIEDZIELNEJ NOCY :brawo: :brawo: :brawo: Oj w poniadzialek duzo osob moze nie pojsc do pracy , zaklepywac urlopy hihihihi

Nie trzeba będzie robić "gorączki niedzielnej nocy" na Patelni. Zrobimy ją w Parku Sieleckim :niezle: Ps. A w poniedziałek wolne na telefon. Amen :)

Tegoroczne Dni Sosnowca odbywać się będą od 2 do 4 czerwca. W piątek na scenie królować będzie muzyka disco polo. Na scenie pojawi się zamojska formacja Power Play, która na koncie ma takie przeboje jak „Lubisz to lubisz", „Co ma być, to będzie" czy „Zawsze coś". Po niej wystąpi rumuński muzyk Mario Bischin, którego hity takie jak „Special" czy „No Goodbye" grają stacje radiowe w całej Europie. Gwiazdą wieczoru będzie Shazza, piosenkarka, która jest ikoną muzyki disco polo w Polsce. Przypomni ona takie przeboje jak „Bierz, co chcesz", „Egipskie noce" czy „Tak bardzo zakochani".

W sobotę w Sosnowcu wystąpi zespół Sami, wykonawcy hita wakacji 2000 roku „Lato 2000", który od tamtego czasu koncertuje i nagrywa optymistyczne piosenki. Po nim na scenie pojawi się Cleo, która w 2013 roku wraz z Donatanem reprezentowała Polskę na Eurowizji. Gwiazdą tego dnia będzie grupa T. Love, które przedstawiać nikomu nie trzeba. Podczas koncertu nie zabraknie zapewne takich hitów jak „Wychowanie" czy „IV Liceum Ogólnokształcące".

W niedzielę na scenie Dni Sosnowca posłuchamy lokalnych zespołów, które wyłonione zostaną w konkursie. Całą imprezę zakończy koncert grupy Lady Pank, która przypomni swoje największe hity takie jak „Mniej niż zero", „Fabryka małp" czy „Zamki na piasku".
Adam1906

Postprzez novack 2017-05-09, 7:40 pm

Nadzieja umiera ostatnia i gdy już wydawać się będzie, że wszystko stracone Bytovia wygra w cyganolandzie, a Zagłębie z TyCHAMY, co ostatecznie pogrąży Tychy degradując ich do drugiej ligi i jednocześnie pozwoli Zagłębiu zrównać się punktami z Katowicami, a przy lepszym bezpośrednim bilansie spotkań pozbawi ich awansu. Obawiam się pobudki i kolejek na Piotrkowskiej ;)
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez slawekchicago 2017-05-10, 1:23 am

To jesli marzenia sie spelnia to bedzie istne oblezenie Sielca , przemarsz po meczu do parku a na kojiec dedykacja dla cyganow MNIEJ NIZ ZERO !!!!!!!!!! JESZCZE NIGDY TAK NIEWIELU MOZE ZROBIC TAK WIELE DLA TAK WIELU !!!!
slawekchicago

Postprzez mason 2017-05-10, 8:19 am

Adam1906 napisał(a):
slawekchicago napisał(a):TAKIE MOJE ZYCZENIE PLUS BY W NIEDZIELE 4 CZERWCA ZROBIC NA PATELNI GORACZKE NIEDZIELNEJ NOCY :brawo: :brawo: :brawo: Oj w poniadzialek duzo osob moze nie pojsc do pracy , zaklepywac urlopy hihihihi

Nie trzeba będzie robić "gorączki niedzielnej nocy" na Patelni. Zrobimy ją w Parku Sieleckim :niezle: Ps. A w poniedziałek wolne na telefon. Amen :)

Tegoroczne Dni Sosnowca odbywać się będą od 2 do 4 czerwca. W piątek na scenie królować będzie muzyka disco polo. Na scenie pojawi się zamojska formacja Power Play, która na koncie ma takie przeboje jak „Lubisz to lubisz", „Co ma być, to będzie" czy „Zawsze coś". Po niej wystąpi rumuński muzyk Mario Bischin, którego hity takie jak „Special" czy „No Goodbye" grają stacje radiowe w całej Europie. Gwiazdą wieczoru będzie Shazza, piosenkarka, która jest ikoną muzyki disco polo w Polsce. Przypomni ona takie przeboje jak „Bierz, co chcesz", „Egipskie noce" czy „Tak bardzo zakochani".

W sobotę w Sosnowcu wystąpi zespół Sami, wykonawcy hita wakacji 2000 roku „Lato 2000", który od tamtego czasu koncertuje i nagrywa optymistyczne piosenki. Po nim na scenie pojawi się Cleo, która w 2013 roku wraz z Donatanem reprezentowała Polskę na Eurowizji. Gwiazdą tego dnia będzie grupa T. Love, które przedstawiać nikomu nie trzeba. Podczas koncertu nie zabraknie zapewne takich hitów jak „Wychowanie" czy „IV Liceum Ogólnokształcące".

W niedzielę na scenie Dni Sosnowca posłuchamy lokalnych zespołów, które wyłonione zostaną w konkursie. Całą imprezę zakończy koncert grupy Lady Pank, która przypomni swoje największe hity takie jak „Mniej niż zero", „Fabryka małp" czy „Zamki na piasku".

A jeszcze na tej imprezie Chęciński ma ponoć rozdać kilkaset flag regionalnych, które są kompatybilne z flagami klubowymi i jeżeli te flagi trafią w ręce kibiców to na stadionie może być też kolorowo ! :)
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez Tomcjo 2017-05-10, 10:16 am

Mam nadzieje ze flagi beda tez sprzedawane i kolejne kilkaset kupią kibice .
Tomcjo

Postprzez novack 2017-05-10, 2:56 pm

Z tego co udało mi się ustalić, w tym sezonie nie ma opcji kontrolowanego zaciągania hamulca, klub i mam nadzieję piłkarze chcą awansować, poczyniono już nawet pewnie ustalenia na po awansie, pozostaje tylko kwestia formy sportowej, czy będzie wystarczająca.
Sandecja już podpisała umowę na grę w Mielcu w razie awansu, to kolejny dowód, źe nie odpuszczą Dospelowi.
novack

Postprzez Adam1906 2017-05-10, 6:59 pm

UDOVICZIĆ: NIKT W NAS NIE WIERZYŁ, A MY ZNOWU JESTEŚMY W CZUBIE

Obrazek

Cieszę się, że drużyna podniosła się w najtrudniejszym momencie. Jestem dobrej myśli. Czuję, że wyprawa do Legnicy będzie dla nas udana - mówi lewy obrońca z Serbii, Żarko Udoviczić.

Legnica to jedno z tych miejsc, które Żarko Udoviczić pamięta doskonale. Jesienią 2015 roku to tam rozegrał dla Zagłębia pierwszy wyjazdowy mecz ligowy i tam obejrzał premierową żółtą kartkę na polskiej ziemi.

– Sfaulowałem Wojciecha Łobodzińskiego, byłego reprezentanta Polski – przypomina sobie serbski defensor. – Pamiętam też, że trener Artur Derbin był przed meczem trochę mną przestraszony. Byłem nowy, nie znałem jeszcze ligi ani zawodników, którzy w niej grają. Ale nie zawiodłem szkoleniowca. Zagrałem wtedy bardzo dobry mecz. Miałem nawet asystę drugiego stopnia przy jednym z goli.

Zdrowy i gotowy

Dodajmy – przy jednym z czterech goli. Zagłębie rozegrało wtedy jeden z najlepszych meczów sezonu, gromiąc „Miedziankę” 4:1. Udoviczić zaliczył 90 minut na pozycji lewego obrońcy. Szybko stał się suwerenem w tym sektorze boiska. W najbliższy piątek może jednak w Legnicy nie zagrać, mimo że problemy z mięśniem czworogłowym ma już za sobą.

- Z moją nogą jest już wszystko w porządku – potwierdza Żarko. – Rehabilitacja, jaką przechodziłem w Chorzowie, przyniosła bardzo dobry skutek. Dwa treningi z drużyną zdążyłem jeszcze zaliczyć przed wyjazdem do Bytowa. Nie zagrałem tam ani minuty, ale to chyba nawet lepiej dla mojego zdrowia. Na tak fatalną murawę zaraz po okresie rekonwalescencji lepiej było nie wychodzić. Zresztą spodziewałem się, że zostanę na ławce, bo wcześniej miałem przecież prawie tydzień przerwy w zajęciach.

„Barry” dał radę

Na lewej flance defensywy zastąpił go Robert Bartczak. Jest nominalnym pomocnikiem, ale z zadań stricte defensywnym wywiązał się bez zarzutu. Należy się spodziewać, że trener Dariusz Banasik zaufa mu po raz kolejny.

- „Barry” zagrał dwa bardzo dobre spotkania, oba zakończone zwycięstwem – mówi Udoviczić. – To najlepszy dowód na to, że w zespole cały czas toczy się rywalizacja na wysokim poziomie. Nie wiem, czy zagram w Legnicy, bo stara piłkarska prawda mówi, że zwycięskiego składu się nie zmienia. Jestem profesjonalistą, więc potrafię to zrozumieć. Mogę jednak powiedzieć, że ze swojej postawy w tej rundzie jestem zadowolony. Choć wiadomo – zawsze może być lepiej. Cieszę się przede wszystkim, że drużyna podniosła się w najtrudniejszym momencie, jaki nastąpił po domowej porażce ze Zniczem Pruszków. Nikt w nas już nie wierzył, a my znowu jesteśmy w samym czubie tabeli.

Rywal lubiany

Przewaga Zagłębia nad legniczanami wynosi obecnie pięć punktów. Na tym etapie rozgrywek nikt jednak nie bawi się w mierzenie dystansów. Z prostego powodu – nie pozwala na to ścisk panujący obecnie w górnej połowie stawki. Wystarczy moment nieuwagi, słabszy dzień lub jedna niewykorzystana szansa, by spaść w tabeli o kilka pozycji.

Akurat sosnowiczanie w ostatnim czasie potykają się rzadko. W sześciu poprzednich kolejkach wygrali czterokrotnie i ponieśli tylko jedną porażkę. Za każdym razem na boisku zostawić musieli mnóstwo zdrowia.

- W piątek będzie nam się grało łatwiej niż w dwóch ostatnich spotkaniach – uważa Udoviczić. – Miedź musi grać w piłkę i musi atakować. Też walczy o awans i goni czołówkę, więc nie może się cofnąć na swoją połowę. Takie zespoły lubimy. Jestem dobrej myśli. Czuję, że wyprawa do Legnicy będzie dla nas udany.

http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ka ... 12479.html
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2017-05-10, 9:31 pm

Olimpia straciła Angielskiego . Złamanie kości okolic oczodołu i trafił do szpitala . To był ich kluczowy zawodnik wiec szanse awansu spadają .
Tomcjo

Postprzez Blajpios 2017-05-10, 10:04 pm

novack napisał(a):Z tego co udało mi się ustalić, w tym sezonie nie ma opcji kontrolowanego zaciągania hamulca, klub i mam nadzieję piłkarze chcą awansować, poczyniono już nawet pewnie ustalenia na po awansie, pozostaje tylko kwestia formy sportowej, czy będzie wystarczająca.
Sandecja już podpisała umowę na grę w Mielcu w razie awansu, to kolejny dowód, źe nie odpuszczą Dospelowi.

Miło czytać takie wieści. Z tego co wiem, to faktycznie Sandecja rzeczywiście zdecydowanie walczy o awans. Trochę szkoda, że mają zaniedbany ten stadion - bo element zagłębiowski (w rozumieniu Zagłębia Wielkiego) do Ekstraklasy dwoma kanałami jednocześnie (o. Augustynek, którego imię nosi stadion, pochodził ze Szczakowej) ;-) no ale tak, to będzie drugi kanał trochę odroczony.
Wracając wszak do obiecującego wpisu, że udało się ustalić, iż w tym sezonie nie ma opcji kontrolowanego zaciągania hamulca — dzięki za info, faktycznie pozwalające jednoznacznie obserwować ligę, przynajmniej co do Zagłębia. Ale tak "na marginesie", to napiszę, choć oczywiście nie odwołuję swoich krytyk tam, gdzie ten hamulec występuje: że jednak też i rozumiem logikę klubów tak postępujących. Mianowicie - kibic jest emocjonalny, natomiast realia w postaci np. właśnie stadionu, infrastruktury, przewidywanych budżetów mówią swoje. Jeżeli by wprost podano, że nie gramy o awans - albo kibice by działaczy zamordowali, albo siadłaby frekwencja, względnie morale, solidarność kibiców z zespołem, co trudno naprawiać. Stąd - czują się zmuszeni właściciele i/lub działacze takich klubów prowadzić tę grę, moim zdaniem jednak nieuczciwą, bo zbudowaną na pozorach, kłamstwach. Wracam do propozycji więc już kiedyś opisywanej, zresztą podobnej do praktyk, które gdzie niegdzie stosują, tylko nie do końca konsekwentnie. Na przykład - na początku podaje się, na ile ocenia się możliwości zespołu - na którą lokatę w lidze na koniec. Nadto - co w Pucharze Polski chce się osiągnąć, jaki turniej dodatkowo wygrać, czy ilu zawodników wprowadzić do jakiejś kadry, ile zwycięstw, zwycięstwa z jakimi zespołami są priorytetowe, pozycja najlepszego strzelca, ile bramek zdobytych i różne takie, by kibic miał czym żyć oprócz tego, czy zaplanowaną pozycję zajmą, czywyżej. Potem od pozycji "wycenionej" w lidze - uzależnia się jakąś pulę pieniędzy, podstawowe pensje nie muszą być wysokie, tylko system premiowania, za każde miejsce wyżej bonus plus parę procent; jeżeli niżej z kolei, to ujmuje się też tyle procent (nadto system premii za te "poboczne zadania"). Można też założyć, że ta kasa nawet, którą "przegrają", bo pójdą niżej: pójdzie na przykład na udogodnienia dla kibiców (oni najłatwiej gotowi są, kibice, "grać przeciw sobie", to znaczy jak będzie lepiej lub wg założeń to i tak będą szczęśliwi, choć mniej będą mieć udogodnień; natomiast jak piłkarze nie realizują zadań - to rekompensata jest słuszna). Inny kierunek tych "przegranych przez piłkarzy pieniędzy", to np. Akademia Piłkarska Klubu. Albo jeszcze inny, może najbardziej przemawiający do piłkarzy: kasa przez nich przegrana dodatkowo zasila pulę pieniędzy przeznaczonych na... transfery w następnym sezonie.
Myślę, że trzeba by iść w kierunkach mniej więcej takich, bo wtedy łatwiej uczciwie rozmawiać z kibicami o tym, o co naprawdę gramy. Zwłaszcza, jeżeli wpisane byłoby to w długofalowe plany, z nimi połączone. Jako że - na pewno też fajniej będzie się rozmawiało z kibicami, jeżeli usłyszą nie tylko, że "w tym roku nie gramy o awans", ale też i usłyszą dodatkowe cele, o które gramy, które wyżej przedstawiłem oraz jeszcze ponadto usłyszą, o co gramy w kilku najbliższych latach.
Blajpios

Postprzez slawekchicago 2017-05-11, 4:35 pm

Obejrzalem dzisiaj z odtworzenia magazyn ! ligi i powiem tyle , Nikogo tak nie boli ZAGLEBIE jak iwana , chocby dlatego warto by bylo AWANSOWAC a sam jesli taka bedzie mozliwosc wygarne mu to , iWAN ! CO??? gdzie ten gks????? OBY BYLO MI TO DANE !!!!!!!!!!!
slawekchicago

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna