I LIGA - SEZON 2019/2020

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: I LIGA - SEZON 2019/2020

Postprzez Tomcjo 2020-06-19, 10:35 pm

A ja pamietam sezon gdy byliśmy w środku tabeli potem zaczęło być słabiej a po meczu z Odrą i przestrzelonym karnym posypało się wszystko . Jeśli przegramy dwa najbliższe mecze to tez wszystko będzie możliwe choć dzisiaj taki wynik wydaje się nieprawdopodobny
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2020-06-20, 7:15 am

Tomcjo napisał(a):Jeśli przegramy dwa najbliższe mecze to tez wszystko będzie możliwe choć dzisiaj taki wynik wydaje się nieprawdopodobny

Ty tak serio? Bo ja uważam, że "taki wynik" jest bardzo prawdopodobny.

Oczywiście bardzo chciałbym się mylić... :)
Adam1906

Postprzez August 2020-06-20, 8:49 am

slawekchicago napisał(a):Juz raz niedocenileś tego bankruta ! Ja im kibicuje, właśnie za tą wole walki !!!

Raczej nie doceniłem trenerskiego dziadostwa. A Bełchatów i tak zdechnie. Ja kibicuję Zagłębiu a nie żadnemu innemu. Ich grajki też walczą o siebie, o to aby jakiś kucyk ich przyuważył. A nawet gdyby utrzymał się sportowo to będzie problem z licencją. Na razie Bełchatów -obok Radomiaka -jej nie ma. A Krzychu Smulski 8) ma sporo wątpliwości: https://sportdziennik.com/szef-komisji- ... zachowane/
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez novack 2020-06-21, 9:44 am

Mało mamy w tym sezonie powodów do radości, więc wklejam to, ku pokrzepieniu serc ;-)
http://www.90minut.pl/strzelcy.php?id=10550
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tomcjo 2020-06-21, 3:51 pm

Stal Mielec tez poległa w Bełchatowie 2-1
Tomcjo

Postprzez slawekchicago 2020-06-21, 3:55 pm

August napisał(a):
slawekchicago napisał(a):Juz raz niedocenileś tego bankruta ! Ja im kibicuje, właśnie za tą wole walki !!!

Raczej nie doceniłem trenerskiego dziadostwa. A Bełchatów i tak zdechnie. Ja kibicuję Zagłębiu a nie żadnemu innemu. Ich grajki też walczą o siebie, o to aby jakiś kucyk ich przyuważył. A nawet gdyby utrzymał się sportowo to będzie problem z licencją. Na razie Bełchatów -obok Radomiaka -jej nie ma. A Krzychu Smulski 8) ma sporo wątpliwości: https://sportdziennik.com/szef-komisji- ... zachowane/

Hmmm , Szanowny Kolego.
To może zakładzik o Pszeniczne Piwko na Stawikach ?
Utrzyma się ten "bankrut" czy nie ? ;-)
Ja wiadomo za ambicję im kibicuje.
Dzisiaj poległ Mielec z bankrutem
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez August 2020-06-21, 4:33 pm

Ja Ci mogę postawić kilka pszenicznych bez zakładu. A czy Bełchatów się utrzyma, dostanie licencję czy nie to mi dynda. Ślą mnie najważniejsze jest Zagłębie
August

Postprzez pyla 2020-06-21, 6:16 pm

jest jakas relacja z meczu
pyla

Postprzez August 2020-06-21, 6:23 pm

pyla napisał(a):jest jakas relacja z meczu

Jeśli Ci chodzi o Odrę to na Polsat Sport
August

Postprzez pyla 2020-06-21, 7:38 pm

August napisał(a):
pyla napisał(a):jest jakas relacja z meczu

Jeśli Ci chodzi o Odrę to na Polsat Sport
dzieki
pyla

Postprzez slawekchicago 2020-06-21, 11:37 pm

Tak sobie pomyślałem , ;-) a jednak. Mecz z Odrą gramy w piątek , a tabela jest jaka jest. 3pkt dadzą Nam na chwilę 5 miejsce .... i teraz My będziemy się cieszyć i w klubie mam nadzieję że też. Czy jednak może będziemy się musieli po raz kolejny domyślać , że to ryzykowne miejsce bo co jeśli inni stracą punkty.
OK w Jastrzębiu pokazali Nam że możemy przez chwilę mieć nadzieję. POKAŻCIE CHARAKTER W PIĄTEK. Cały czas uważam , że mimo wszystko łatwiej będzie się za rok utrzymać w EXTRAKLASIE niż do niej awsnsowac później przez 3-4 lata.
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez August 2020-06-22, 7:16 am

slawekchicago napisał(a):3pkt dadzą Nam na chwilę 5 miejsce .... i

...zapewnią spokojniejsza końcówkę sezonu w kontekście utrzymania
slawekchicago napisał(a):Cały czas uważam , że mimo wszystko łatwiej będzie się za rok utrzymać w EXTRAKLASIE niż do niej awsnsowac później przez 3-4 lata.

Zewrzyj porządnie pośladki, uruchom na maxa swoją wyobraźnię i spróbuj:
- zaprezentować z aktualnej kadry jedenastkę piłkarzy, którzy być może, ewentualnie dawaliby jakąkolwiek choćby najbardziej mglistą szansę skutecznej walki o utrzymanie w przyszłym sezonie w ekstraklasie,
- co do pozostałych grajków, z którymi , w przypadku zwycięskich baraży, należałoby się pożegnać po sezonie sprawdź, choćby na transfermarkcie, kiedy im się kończą kontrakty,
- w przypadku ewentualnej większej liczby niezbędnych transferów, przedstaw i uzasadnij, czy obecny trener Dębek, ze swoim dotychczasowym doświadczeniem, byłby ta osobą, która byłaby w stanie w bardzo krótkim czasie, zgrać się aby w miarę skutecznie punktować w ekstraklasie,
- spróbuj dokonać porównania obecnej drużyny z tą, która awansowała 2 lata temu. Który zespół był/jest silniejszy i dlaczego,
- czy masz pewność, że Kok z Prezesem byliby w stanie dokonać lepszych wzmocnień niż 2 lata temu po awansie ? Czy wyciągnęli wnioski po spadku gdzie mieliśmy najgorszą defensywę w lidze ? Zresztą, obecnie, po 27 kolejkach mamy, jeśli się nie mylę, ex-aequo 4 miejsce jeśli chodzi o najgorszą obronę, na tym samym poziomie co m.in. ostatnie w tabeli Wigry.
August

Postprzez Adam1906 2020-06-22, 11:11 am

No i w Miedzi Legnica dłużej nie wytrzymali. Podobno lada moment ma być oficjalna informacja o zwolnieniu trenera Dominika Nowaka...
Adam1906

Postprzez August 2020-06-22, 11:22 am

Nowak już ponoć zwolniony. Faworytem do objęcia po nim schedy jest ponoć Kaziu Moskal. Przyznam, że chciałbym abyśmy, z powodów PR-owych, prześcignęli Miedziankę na koniec sezonu.
August

Postprzez August 2020-06-22, 3:07 pm

August napisał(a): Faworytem do objęcia po nim schedy jest ponoć Kaziu Moskal

A jednak nie:

OFICJALNIE! Sensacyjny wybór. Ireneusz Kościelniak nowym trenerem Miedzi
46-letni Ireneusz Kościelniak zastąpił Dominika Nowaka na stanowisku trenera Miedzi Legnica. Jego asystentem będzie Wojciech Łobodziński.

Ireneusz Kościelniak to bardzo utalentowany trener, który dotychczas pracował głównie w niższych ligach oraz w młodzieżowych reprezentacjach Polski. To były piłkarz m.in. takich klubów jak GKS Katowice, Pogoń Szczecin, Amica Wronki czy Górnik Zabrze – w sumie w ekstraklasie rozegrał 143 mecze. W 1997 r. był także powołany na konsultację do reprezentacji Polski. Występował na pozycji obrońcy. Dwukrotnie zdobył Superpuchar, a trzykrotnie Puchar Polski.

Po zakończeniu kariery rozpoczął pracę trenerską w niższych ligach. Wisłę Ustronianka wprowadził do IV ligi, później Rekord Bielsko-Biała do III ligi. W GKS-ie Katowice pracował przejściowo jako asystent trenera, a w latach 2015-2016 jako pierwszy trener drugoligowej Polonii Bytom.

W 2016 roku z wyróżnieniem ukończył kurs UEFA PRO. To był bardzo mocny rocznik w szkole trenerów – kończyli go m.in. Marek Papszun z Rakowa, Krzysztof Brede z Podbeskidzia czy Zbigniew Smółka z Chojniczanki. W przeciwieństwie do nich Kościelniak nie rozpoczął od razu po zdobyciu licencji pracy w klubie, a dostał pracę w PZPN – pracował w sztabach reprezentacji Polski U-20, U-19, U-18 i U-16.

Jak sam przyznaje, starał się czerpać wzorce od wielu ludzi piłki, z którymi współpracował – wśród nich wymienia m.in. Stefana Majewskiego, Jacka Zielińskiego, Michała Probierza czy Dariusza Gęsiora. Za sobą ma staże trenerskie m.in. w Leicester City FC czy FC Liefering (zaplecze Red Bull Salzburg).

Dlaczego Miedź stawia właśnie na trenera Kościelniaka? -To trener bez dużego jeszcze doświadczenia w prowadzeniu zespołów na wysokim poziomie, ale ma świetne opinie w środowisku i być może to jest właśnie ten moment, kiedy trzeba powiedzieć „sprawdzam” i dać mu szansę zaistnienia w dużej piłce. Tym bardziej, że w czasie rozmów najtrafniej zdiagnozował problemy naszego zespołu i wie, jak je naprawić. Sytuacja nie jest łatwa, dlatego apeluję o wsparcie kibiców dla nowego trenera – mówi Andrzej Dadełło, właściciel Miedzi.

- W ciągu krótkiego czasu trudno zmienić poziom przygotowania fizycznego czy automatyzmy w zachowaniach zawodników. Ale można podnieść jakość organizacji gry w defensywie i to jest jedno z pierwszych zadań, jakie stoją przed nowym trenerem – dodaje Marek Ubych, dyrektor sportowy Miedzi.

Trener Kościelniak pracę w Miedzi rozpocznie we wtorek. – To dla mnie duże wyzwanie, ale też ogromna szansa. Bardzo wierzę w ten zespół. Ale na razie ma on swoje problemy, które szybko musimy rozwiązać. Przede wszystkim trzeba poprawić grę w obronie całej drużyny. To musi być monolit – mówi nowy szkoleniowiec Miedzi. Umowa z trenerem została podpisana do końca sezonu z opcją przedłużenia o kolejny sezon.

Asystentem trenera Kościelniaka będzie związany z Miedzią od 2012 roku Wojciech Łobodziński, który posiada licencję trenerską UEFA A i doskonale zna obecny zespół, a swoją przyszłość wiąże także z pracą szkoleniową. Jeśli chodzi o pozostałe osoby w sztabie szkoleniowym, to nowy trener podejmie decyzje w ciągu kilku najbliższych dni.

Trener Ireneusz Kościelniak ze względu na izolację i badania na koronawirusa nie będzie mógł spotkać się bezpośrednio z dziennikarzami. - Przed nami mnóstwo pracy, najbliższy mecz już w sobotę. Dlatego proszę dziennikarzy o wyrozumiałość i czas. Najważniejsze są najbliższe mecze, musimy poprawić grę i wyniki – zaapelował do przedstawicieli mediów.
https://tulegnica.pl/artykul/oficjalnie ... ny/1017163
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna