prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Postprzez Luis 2015-01-12, 11:41 pm

Ja uwazam, ze Jaroszewski wcale nie jest kolega Smyly. Gdyby tak bylo juz dawno pozwolilby mu spelnic swe marzenie, czyli rozwiazac kontrakt, aby mogla go zatrudnic Polunia Bytum. Sadze nawet, ze gdyby byl wolny to pilkarze poluni zaczeli przegrywac wszystkie mecze, aby tylko zwolnilo sie miejsce dla fachowca.
Luis

Postprzez szajba555 2015-01-13, 2:04 am

Anakin napisał(a):
szajba555 napisał(a):Piszemy petycję i list do Chęcińskiego

Napisz projekt takiej petycji i przedstaw na forum.

Kolego Anakin

Chciałeś projekt Masz :)! ! !

Szanowny Panie prezydencie miasta Sosnowiec Arkadiuszu Chęciński

My kibice Klubu Sportowego Zagłębie Sosnowiec ubolewamy nad tym że naszym ukochanym klubem zarządza nie kompetentna osoba jaką jest pan prezes Marcin Jaroszewski powody które tkwią w prezesurze pana Marcina Jaroszewskiego to między innymi : notoryczne oszukiwanie grupy jaką stanowimy my kibice Zagłębia Sosnowiec, utrzymywanie przy posadzie trenera sekcji piłki nożnej Klubu Sportowego Zagłębie Sosnowiec pana Mirosława Smyły który również nie posiada kompetencji trenerskich a słabe wyniki w rundzie jesiennej sezonu 2014/2015, siódma pozycja w tabeli drugiej ligi oraz brak efektywnych transferów mówią same za siebie, pan prezes Marcin Jaroszewski również nie które sprawy dotyczące naszego ukochanego klubu o których my powinniśmy wiedzieć załatwia bez naszej wiedzy , oraz kolejny błąd pana Jaroszewskiego to częste zmiany decyzji czyli raz cyt. "Naszym celem w sezonie 2014/2015 będą miejsca 5-8" a także pan prezes mówi że naszym celem będzie awans . Petycję kierujemy do pana dla tego aby pan Jaroszewski zakończył swoją kadencję jako prezes Klubu Sportowego Zagłębie Sosnowiec chcemy to zrobić bez przemocy negatywnym przykładem są kibice Robotniczego Klubu Sportowego Motor Lublin którego byłym prezesem jest pan Tomasz Chmura jednak "Motorowcom" poszło o to że pan Chmura wprowadził system identyfikacji tzw.karty kibica co nie spodobało się kibicom z Aleji Zygmuntowskich co kosztowało go zdemolowaniem mieszkania oraz szykanowaniem jego rodziny jeżeli pan pójdzie z nami na współpracę to i obejdzie się bez brania przykładu z kibiców Lubelskiego Motoru czy nawet i z nie dawnej akcji jaką zorganizowali kibice Wisły Kraków warto przypomnieć że kibice " Białej Gwiazdy " na pana Jacka Bednarza przygotowali bardzo mocny bojkot opisywanie murów w okolicach stadionu min. "Czas pożegnać się z Bednarzem " , wydali wiele gadżetów takich jak smycze, tzw.vlepki czy też koszulki oraz najważniejsze na czym nam zależy to ograniczyć pełne wulgaryzmów okrzyki pod adresem pana prezesa Marcina Jaroszewskiego

CHCEMY :

- Opuszczenia posady przez pana Marcina Jaroszewskiego razem z trenerem Smyłą który w swoim CV ma jedyne awans do tej ligi w której od lat nasz klub tkwi

- Pomocy w zarządzaniu klubem dla następcy pana Marcina Jaroszewskiego lub powrotu pana Leszka Baczyńskiego
Osoba zasłużona dla klubu niegdyś także i zawodnik Zagłębia Sosnowiec jak pan

- A jeśli padnie na inną osobę niż pan Baczyński przede wszystkim niech będzie to ktoś kompetentny a taka osoba przede wszystkim musi mieć znajomości w lokalnych dużych firmach np. Arceroll Mittal lub zaangażowanie w głębszy sponsoring takich firm jak producent piwa Tyskie lub PKP Cargo s.a

- Nasłanie na Klub Sportowy Zagłębie Sosnowiec kontroli Śląskiego Związku Piłki Nożnej

Jeżeli pana zaciekawiła nasza petycja to pański podpis byłby mile widziany jest pan naszym byłym zawodnikiem dąży pan do budowy nowego stadionu więc jeśli pan pragnie razem z nami być dumnym prezydentem z Klubu Sportowego Zagłębie Sosnowiec to zapraszamy do współpracy z nami bo obawiamy się że przez pana Jaroszewskiego i Smyłę podzielimy los takich klubów jak : Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski,Hutnik Kraków,ŁKS Łódź,ŁKS Łomża,Polonia Warszawa i niemalże do tego grona dołączyła Korona Kielce

Z Poważaniem

Kibice Klubu Sportowego Zagłębie Sosnowiec
szajba555

Postprzez Anakin 2015-01-13, 8:29 am

szajba555 napisał(a):Nasłanie na Klub Sportowy Zagłębie Sosnowiec kontroli Śląskiego Związku Piłki Nożnej

To jest Mistrzostwo Świata. Resztę chyba lepiej pozostawić bez komentarza
Anakin

Postprzez novack 2015-01-13, 9:08 am

Anakin napisał(a):
szajba555 napisał(a):Nasłanie na Klub Sportowy Zagłębie Sosnowiec kontroli Śląskiego Związku Piłki Nożnej

To jest Mistrzostwo Świata. Resztę chyba lepiej pozostawić bez komentarza

Ja już od dawna całość wpisów tego pana pozostawiam bez komentarza, zgadzam sie z nim tylko w jednym i to w 300%, zgadzam sie co do trafnosci nicka :) Po takich wpisach Prezes czuje sie uprawniony nazywać forumowiczów gimnazjalistami.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez GrubyPerez 2015-01-13, 9:22 am

czyli część grupy niezadowolonych kibiców już mamy zdefiniowanych. Pozostaje pytanie kto zatem jest w grupie niezadowolonych dziewczyn odrzuconych piłkarzy.Reszta to sfrustrowani lokalni działacze. ;-)
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Anakin 2015-01-13, 10:02 am

novack napisał(a):Po takich wpisach Prezes czuje sie uprawniony nazywać forumowiczów gimnazjalistami.

Na szczęście o wiele więcej jest wpisów o dużej wartości merytorycznej. Szkoda tylko, że nie przekładają się one na praktykę. Wiele wskazuje na to że na razie nic się nie zmieni jeśli chodzi o funkcjonowanie klubu.
Wczoraj zbulwersowała mnie sprawa dofinansowania kwotą aż 7,8mln zł przez miasto Kielce miejscowej Koronie. Kwota publicznej kasy bardzo wysoka jeśli chodzi o miasto takiej samej wielkości jak Sosnowiec. Ale też przeczytałem artykuł na weszlo:
http://www.weszlo.com/2015/01/12/uciecz ... kroplowke/
I znalazłem tam fragmenty wypowiedzi prezesa Korony:
"Chciałbym powiedzieć, jakie działania podjął zarząd w okresie od 1 kwietnia 2014 roku. Z końcem poprzedniego sezonu nie przedłużono kontraktów z siedmioma zawodnikami. Rozwiązano umowę z Maciej Korzymem. Wypożyczono trzech piłkarzy i rozwiązano umowy z tymi, którzy byli wypożyczeni wcześniej. W trakcie sezonu, ze względu na kontuzje, obniżono o 50% kontrakty trzech zawodników. Nowe umowy nie zawierają premii indywidualnych, które docelowo maja zniknąć. Jeśli chodzi o pracowników, rozwiązano umowę z byłym prezesem, dyrektorem sportowym, dyrektorem marketingu i pełnomocnikiem zarządu do spraw public relations. Wszystkie te umowy zostały rozwiązane bez kosztów odpraw tych pracowników. Zrezygnowano też z organizacji zagranicznego obozu przygotowawczego, a przygotowania ograniczono do jednego obozu w Rybniku."

"Z chwilą objęcia funkcji prezesa Korony było dla mnie jasnym, że spółka wymaga planu naprawczego. I taki plan został opracowany, ale przewiduje on wsparcie właściciela. Podstawową sprawą poprawy sytuacji jest obniżenie wydatków na pensje zawodników. Są to koszty, na które spółka nie może sobie pozwolić. To już teraz ma miejsce, a największa redukcja będzie mieć z chwilą zakończenia sezonu. Z końcem czerwca wygasają kontrakty zdecydowanej większości piłkarzy. Rozwiązanie umowy w trakcie trwania umowy jest praktycznie nie możliwe. Spółka będzie obniżać wszystkie koszty. Korona uczestnicząc w Ekstraklasie pewne standardy musi zachowywać."

I chociaż zdania nie zmienię jeśli chodzi o absurdalna wysokość miejskiej dotacji to muszę przyznać, że tego rodzaju słów publicznie wypowiedzianych przez Prezesów Zagłębia nigdy nie słyszałem. Przy okazji Prezes Korony potwierdził to co przypuszczam, odnosi się i do Zagłębia. Rozwiązanie umowy w trakcie jej trwania jest praktycznie niemożliwe (bez poniesienia kosztów ich rozwiązania). Mam oczywiście na myśli rozwiązanie umów z Kursą i Gielem, w przypadku zapewne klub będzie musiał ponieść koszty ich rozwiązania.
Anakin

Postprzez ojcieczawodnika 2015-01-13, 10:33 am

szajba555 napisał(a):
Anakin napisał(a):
szajba555 napisał(a):Piszemy petycję i list do Chęcińskiego

Napisz projekt takiej petycji i przedstaw na forum.

Kolego Anakin

Chciałeś projekt Masz :)! ! !

Szanowny Panie prezydencie miasta Sosnowiec Arkadiuszu Chęciński

My kibice Klubu Sportowego Zagłębie Sosnowiec ubolewamy nad tym że naszym ukochanym klubem zarządza nie kompetentna osoba jaką jest pan prezes Marcin Jaroszewski powody które tkwią w prezesurze pana Marcina Jaroszewskiego to między innymi : notoryczne oszukiwanie grupy jaką stanowimy my kibice Zagłębia Sosnowiec, utrzymywanie przy posadzie trenera sekcji piłki nożnej Klubu Sportowego Zagłębie Sosnowiec pana Mirosława Smyły który również nie posiada kompetencji trenerskich a słabe wyniki w rundzie jesiennej sezonu 2014/2015, siódma pozycja w tabeli drugiej ligi oraz brak efektywnych transferów mówią same za siebie, pan prezes Marcin Jaroszewski również nie które sprawy dotyczące naszego ukochanego klubu o których my powinniśmy wiedzieć załatwia bez naszej wiedzy , oraz kolejny błąd pana Jaroszewskiego to częste zmiany decyzji czyli raz cyt. "Naszym celem w sezonie 2014/2015 będą miejsca 5-8" a także pan prezes mówi że naszym celem będzie awans . Petycję kierujemy do pana dla tego aby pan Jaroszewski zakończył swoją kadencję jako prezes Klubu Sportowego Zagłębie Sosnowiec chcemy to zrobić bez przemocy negatywnym przykładem są kibice Robotniczego Klubu Sportowego Motor Lublin którego byłym prezesem jest pan Tomasz Chmura jednak "Motorowcom" poszło o to że pan Chmura wprowadził system identyfikacji tzw.karty kibica co nie spodobało się kibicom z Aleji Zygmuntowskich co kosztowało go zdemolowaniem mieszkania oraz szykanowaniem jego rodziny jeżeli pan pójdzie z nami na współpracę to i obejdzie się bez brania przykładu z kibiców Lubelskiego Motoru czy nawet i z nie dawnej akcji jaką zorganizowali kibice Wisły Kraków warto przypomnieć że kibice " Białej Gwiazdy " na pana Jacka Bednarza przygotowali bardzo mocny bojkot opisywanie murów w okolicach stadionu min. "Czas pożegnać się z Bednarzem " , wydali wiele gadżetów takich jak smycze, tzw.vlepki czy też koszulki oraz najważniejsze na czym nam zależy to ograniczyć pełne wulgaryzmów okrzyki pod adresem pana prezesa Marcina Jaroszewskiego

CHCEMY :

- Opuszczenia posady przez pana Marcina Jaroszewskiego razem z trenerem Smyłą który w swoim CV ma jedyne awans do tej ligi w której od lat nasz klub tkwi

- Pomocy w zarządzaniu klubem dla następcy pana Marcina Jaroszewskiego lub powrotu pana Leszka Baczyńskiego
Osoba zasłużona dla klubu niegdyś także i zawodnik Zagłębia Sosnowiec jak pan

- A jeśli padnie na inną osobę niż pan Baczyński przede wszystkim niech będzie to ktoś kompetentny a taka osoba przede wszystkim musi mieć znajomości w lokalnych dużych firmach np. Arceroll Mittal lub zaangażowanie w głębszy sponsoring takich firm jak producent piwa Tyskie lub PKP Cargo s.a

- Nasłanie na Klub Sportowy Zagłębie Sosnowiec kontroli Śląskiego Związku Piłki Nożnej

Jeżeli pana zaciekawiła nasza petycja to pański podpis byłby mile widziany jest pan naszym byłym zawodnikiem dąży pan do budowy nowego stadionu więc jeśli pan pragnie razem z nami być dumnym prezydentem z Klubu Sportowego Zagłębie Sosnowiec to zapraszamy do współpracy z nami bo obawiamy się że przez pana Jaroszewskiego i Smyłę podzielimy los takich klubów jak : Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski,Hutnik Kraków,ŁKS Łódź,ŁKS Łomża,Polonia Warszawa i niemalże do tego grona dołączyła Korona Kielce

Z Poważaniem

Kibice Klubu Sportowego Zagłębie Sosnowiec

Kiedyś ktoś mądrze powiedział.
Lepiej siedzieć cicho i ludzie mają cię za idiotę, niż odezwać się i to potwierdzić.
Dla mnie w tym " projekcie " jest brak składni, zmysłu, pomysłu. Nie mówiąc że jedno ze zdań ma charakter straszonka.
Zgadzam się z Anakin, że w taki sposób nikt nas nie będzie poważnie traktował.
ojcieczawodnika

Postprzez Anakin 2015-01-13, 8:34 pm

Cicho to teraz siedzą kumple Prezesa zwłaszcza ci, którzy dostawali erekcji na sama myśl o nim.
Anakin

Postprzez werty2 2015-01-13, 9:59 pm

czwartek, 8 stycznia 2015

W jaskini misia Jogi bez zmian
Dopiero dziś udało mi się przeczytać wywiad z wuefisto-dziennikarzem prezesem piłkarskiego Zagłębia Marcinem Jaroszewskim, opublikowany przed Świętami na Twoim Zagłębiu (http://www.twojezaglebie.pl/prezes-zagl ... gi-wywiad/). Wywiad, który nie różni się kompletnie niczym od wszystkich poprzednich, które udzielił Marcin Jaroszewski, czyli samo słodkie pierdzenie o wszystkim i o niczym.

A przepraszam, w jednym miejscu Marcin Jaroszewski pokazał pazur i oznajmił, że ci co go anonimowo krytykują w internecie stoją tam, gdzie stało zomo to niewątpliwie tatusiowe dzieci, które nie dostały się do drużyny, dziewczyna byłego piłkarza, zazdrośni lokalni działacze, dwóch gimnazjalistów i jacyś życiowi nieudacznicy. Jest też odrobina samokrytyki, gdy zarządzane przez samego siebie Zagłębie określa jako jaskinię misia Jogi (miłego, trochę zaspanego i wytrzeszczającego oczy ze zdziwienia). Jest obowiązkowe zalizanie dupki nowego prezydenta miasta, bo nasz miś Jogi właśnie teraz zaczął czuć całym sobą, że nowy stadion na pewno powstanie. Jest coś o tym, że nie zwolni bytomskiego Kapello, tylko dlatego, że tak chcą oszołomy z internetu. A, i jeszcze, że pomimo perfekcyjnej współpracy z Legią o sparingu możemy zapomnieć, bo wicie, rozumicie, Ajaks czeka i nie ma czasu na zawracanie sobie głowy frajerami. Ale jak dobrze pójdzie to może jakieś głębokie rezerwy Legii znajdą trochę czasu.

Poza tym cały wywiad został przeprowadzony tak, jakby gość z Twojego Zagłębia zabrał ze sobą szablon z pytaniami i poza niego nie wychodził. Nasz miś Jogi może więc pleść największe głupoty, a gość z Twojego Zagłębia nie dopytuje, nie drąży. Bo, i po co? Jeszcze mógłby się nasz miś Jogi obrazić i nie udzielić kolejnego wywiadu o dupie Maryny.

Ja nawet podejrzewam, że gość z Twojego Zagłębia przesłał naszemu misiowi Jogi pytania emailowo, ten napisał co też mu ślina przyniosła na język i odesłał. W Twoim Zagłębiu zrobili kopiuj - wklej i wszyscy zadowoleni mogli się zająć czymś przyjemniejszym.

Jedyna sensowna informacja, jaką znalazłem w przedmiotowym wywiadzie to ta dotycząca straty finansowej rzędu kilkunastu tysięcy złotych na mecz. Czujecie to? Kilkanaście tysięcy złotych straty na jeden mecz. I co? A gówno, za przeproszeniem. Żaden grom z jasnego nieba nie uderzył w naszego misia Jogi, który tematu nie kontynuuje, a i gość z Twojego Zagłębia nie dopytuje. Bo, i po co?

Kilka tysięcy złotych straty na jeden mecz. To ja przepraszam bardzo, coś mi świta, że nasz miś Jogi stawiał sobie za główny cel zwiększenie frekwencji podczas meczów. I jak? Udało się? W końcu wpływy z biletów powinny stanowić znaczą część przychodów.

Z ciekawości zajrzałem na 90minut.pl, popatrzyłem jak wyglądała frekwencja na Ludowym w meczach ligowych rundy jesiennej sezonu 2012/2013, 2013/2014 i 2014/2015, wyliczyłem średnią, i zobaczcie sami, co wyszło:

1. Sezon 2012/2013 – 1.195,
2. Sezon 2013/2014 – 1.217,
3. Sezon 2014/2015 – 1.185.

Dupy nie urywa, ale dobra, nie jesteśmy w końcu małostkowi. Jak na moje oko bez zmian, średnia utrzymuje się na niezmienionym poziomie, średnio tysiąc chłopa na mecz z kawałkiem. Widać wyraźnie, że oklejony barwami Zagłębia autobus nie przyniósł spodziewanego efektu.

To w takim razie, co nasz miś Jogi planuje, by zwiększyć frekwencję? Niestety, nie wiemy.

Skoro jesteśmy już przy pieniądzach, to pociągnijmy temat. Pytanie brzmi: w jaki sposób klub sportowy powinien zarabiać?

Co prawda nie zarządzałem nigdy klubem sportowym, ale na zdrowy chłopski rozum kilka rzeczy bym wykombinował. Po pierwsze wpływy ze sprzedaży biletów. Po drugie wpływy od sponsorów. Po trzecie wpływy z transmisji. Po czwarte wpływy ze sprzedaży zawodników. Po piąte wpływy ze sprzedaży pamiątek i gadżetów.

Jak to wygląda w Zagłębiu? tego też nie wiemy. Podejrzewam, że kiepsko.

No i mamy teraz naszego misia Jogi, który prezesuje już jakieś półtora roku. I jakie są efekty jego pracy? Jak wzrosły słupki w wyżej wymienionych obszarach? O ile wzrosły przychody w roku 2014 w porównaniu do roku 2013? Jakim wynikiem zamknął się rok 2014? Zysk? Czy strata? I jak to wygląda w porównaniu do roku 2013? Jak to wygląda w rozbiciu na poszczególne obszary (sprzedaż biletów, sponsorzy, transfery, transmisje, sprzedaż pamiątek i gadżetów)? Jakie wymierne korzyści (kasa) przyniosła Zagłębiu prezesura naszego misia Jogi?

Facet, weź się odpierdol i daj mu trochę czasu, pewno ktoś zakrzyknie. A ile tego czasu potrzeba? Półtora roku nie wystarczy? Przypomnę tylko, że Zagłębie nie jest olbrzymią korporacją z majątkiem liczonym w miliardach złotych, zatrudniającej tysiące pracowników i posiadającą kilkanaście spółek – córek. Nasz miś Jogi został wyznaczony do ogarnięcia malutkiej spółeczki, prawdopodobnie bez żadnego majątku i z zatrudnionymi kilkoma pracownikami (może z 50, licząc piłkarzy).

Więc, jak to będzie z tymi wynikami Zagłębia? Wynikami finansowymi!

Niestety, obawiam się, że nie prędko poznamy odpowiedź na to pytanie.

http://sosnowieckimoher.blogspot.com/2015/01/w-jaskini-misia-jogi-bez-zmian.html
werty2

Postprzez Anakin 2015-01-14, 6:58 am

Sporo trafnych uwag pod adresem Prezesa
Anakin

Postprzez patrios91 2015-01-15, 3:10 pm

Gdy dowiedziałem się,że Jaroszewski zostanie nowym prezesem Zagłębia,myślałem sobie :''Człowiek medialny. Wykorzysta to w promowaniu klubu i szybko znajdzie nowych sponsorów. Nie pozwoli by Zagłębie było IIgo ligowym przecietniakiem oraz wprowadzi nową krew do organizmu Zagłębia''. Minęło sporo czasu. Rozczarowanie jest takie same jak po złodzieju i idiocie Hytrym czy przydupasowi miasta Adamczykowi. Nowa krew okazuje się zainfekowana kolejnym nowym wirusem tylko pod inną nazwą. Przykra sprawa dla kibica,przykra.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Tomcjo 2015-01-15, 10:36 pm

A ja byłem mocno zdziwiony bo znałem twarz z tv i byłem przekonany ze to jakiś fan gejksy czy innego gufnika ale na pewno nie Zaglebia .
Tomcjo

Postprzez szajba555 2015-01-16, 2:00 am

Też słyszałem że w Bytkowie jechał po Zagłębiu i po nas jak po łysej kobyle :twisted:
szajba555

Postprzez Bizoniasty 2015-01-18, 11:24 am

szajba555 napisał(a):Też słyszałem że w Bytkowie jechał po Zagłębiu i po nas jak po łysej kobyle :twisted:

No z tej nienawiści aż wytatuował sobie herb Zagłębia :) :) :)
Bizoniasty

Postprzez Adam1906 2015-01-18, 5:58 pm

szajba555 napisał(a):Też słyszałem że w Bytkowie jechał po Zagłębiu i po nas jak po łysej kobyle :twisted:

Ciekawe. No to powiedz od kogo i niby co słyszałeś, bo mam wrażenie że piszesz te pierdoły dla samej satysfakcji pisania. Czytając Twoje posty dochodzę do wniosku, ze piszesz nie używając mózgu.
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna