Krzysztof Tochel - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Marpic 2006-04-02, 8:42 pm

Transparent dla Krzysia jak najbardziej, ale należą sie jeszcze dwa innne dla Rudego i Górskiego za" wspaniałą" prace jaką wykonuja dla Zagłębia. Na te dwa płótna chętnie się dołoże ...

Rudy wyp....laj!! :twisted: ( przez tego gostka muszę lecieć do nocnego)
Marpic

Postprzez Kamil^ 2006-04-02, 8:48 pm

Nie piszcie tutaj co byscie proponowali tylko piszcie na PW do mnie.
Kamil^

Postprzez kwachu 2006-04-02, 9:25 pm

Zaskakująca decyzja i cholernie ciężka do skomentowania. Według mnie wóz albo przewóz.

1. Włosci chcą naprawde awansu, więc po 2 meczach w kiepskim stylu szukają jak by tu jeszcze uratować rundę. Piłkarzy nie wymienią - wniosek jest jeden, zmiana trenera który inaczej poustawia piłkarzy, tchnie w nich nowego ducha.

2. Włosi wycofuja się z klubu, wewnętrzne tarcia powodują, że wylatuje trener Tochel. Ponieważ Włochom wszystko jedno, więc dogrywamy sezon byle jak.

Pierwszy wariant może dać nam awans do I ligi, w II wariancie obawiam się że polecimy jeszcze w tym sezonie do III. Tak więc wóz albo przewóz. Co do samej decyzji to mam mieszane uczucia. Trener Tochel zrobił kilka błędów - przede wszystkim to nieszczęsne ustawienie 3-5-2, które przy naszej mizerii w pomocy kompletnie się nie sprawdziło. Po drugie czemu nie gra Bednar? Zawodnik tak wychwalany przez kibiców Widzewa nie dostał nawet szansy. Nie chce komentować tarć wewnątrz klubu - kto kogo lubi, a kto nie, ale czuć było że atmosfera ostatnio nie była najlepsza. Nie widze tez odpowiedniego kandydata na stanowisko trenera. Jestem niewierzący, ale Boże chroń nas przed takimi "trenerami" jak Lorens albo Broniszewski. Nie widze odpowiedniej kandydatury. A potrzebny jest naprawde trener z charakterem. Jeśli mecz ze Śląskiem poprowadzą asystenci i nie będzie nowego trenera to źle to widzę...

Na koniec jeszcze jedno - wielkie podziękowania dla trenera Tochela za to co zrobił dla Zagłębia Sosnowiec. Tak jak napisał Krawiec, Krzyszof Tochel jest niewątpliwie ikoną naszego klubu w ostatnich latach.
kwachu

Postprzez Przemek26 2006-04-02, 9:29 pm

Musimy podziękować w sobotew naszemu TRENEREOWI. Jak jest potrzebna zbiórka to jestem chetny dorzucić sie w miarę finasowych możliwości

I tak nie moge w to uwierzyć :cry:

I jeszcze jedna propozycja . Na ten tydzień w wywiadach są pytania do Szymona Gąsińskiego.
Nie zadam pytania dla Szymona Ale mam propozycje . Pytania przed sobotnim meczem do DRUŻYNY ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC.
W tej sytuacji niech powiedzą co dalej.
Ostatnio edytowano 2006-04-03, 9:07 am przez Przemek26, łącznie edytowano 1 raz
Przemek26

Postprzez PTAQ84 2006-04-02, 9:35 pm

Człowiek który naprawde był z Zagłębiem na dobre i na złe..szkoda że nie osiągnął najważniejszego swojego celu..szkoda że nie dano mu szansy do końca sezonu..stał się jednym z symboli naszego klubu..będzie zawsze mile widziany na Ludowym..
DZIEKUJE-SZANUJE-POWODZENIA
Ostatnio edytowano 2006-04-02, 9:37 pm przez PTAQ84, łącznie edytowano 1 raz
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez bankier 2006-04-02, 9:35 pm

Kwachu - co do oceny gry Zagłebia... jezeli dobrze pamiętam to nie widziałes ani jednego meczu w wykonaniu naszej jedenastki w tym roku...

A co do zmiany trenera - ktoś bardzo słusznie to skomentował:

"... o dwa mecze za późno - lub o dwa za wcześnie ..." i oby nie spełniły się "proroctwa" porównujace naszą sytuację do tej z 2002 roku...

:?
bankier

Postprzez kwachu 2006-04-02, 9:40 pm

bankier napisał(a):Kwachu - co do oceny gry Zagłebia... jezeli dobrze pamiętam to nie widziałes ani jednego meczu w wykonaniu naszej jedenastki w tym roku...

Zgadza sie - nie widziałem. Ale oba mecze wg. osób je obserwujących były w naszym wykonaniu delikatnie mówiąc kiepskie. A mam zaufanie do tych osób które mi o grze opowiadały. No i to nieszczęsne ustawienie 3-5-2. Po co taki eksperyment na początku tak ważnej rundy ?? Na to był czas w sparingach. A w nich gralismy raczej 4-4-2. Chyba ze się myle to mnie popraw. Też do końca nie wiem co o tym sądzić, ale swoje nadzieje i obawy napisałem wyżej.
kwachu

Postprzez musztra 2006-04-02, 9:43 pm

Totalne nieporozumienie zwalniać trenera w jakimkolwiek klubie po dwóch meczach w dodatku wyjazdowych,po ponad 2-miesięcznych przygotowaniach nierozumiem tego wogóle. Pan Krzystof Tochel to chyba jedyna osoba której tak naprawde w tym klubie zależało na awansie(prócz kibiców). Problem słabej gry nie leży w rękach trenera ale raczej w tym jaka bezsensowna polityka transferowa jest w naszym klubie. Co to ma być sprzedaje się co roku najlepszych zawodników :?: (Pitry,Łuczywek,Ujek) za śmieszne pieniądze a wzamian kupuje się jakiś cieniarzy którzy tak naprawde nie powinni grać w II lidze bo są poprostu za słabi,albo jedzie się na obóz(Cypr) który i tak nic nie daje.
A trener to tak naprawde guzik może on szuka tylko zawodników z kartą na ręku w dodatku takich którzy nie będą za dużo kasy chcieli i najlepiej z dobrym nazwiskiem i przeszłością I-szo ligową tacy zawodnicy nie mogą być dobrzy. Ktoś w tym klubie musi zrozumieć że za darmo awansu nie da się wywalczyć :!: ... ale to już za późno na naprawę :?
musztra

Postprzez ziomek1984 2006-04-02, 9:46 pm

Szczerze to nie widze tego dobrze.:( Obawiam się najgorszego. Trener Tochel był symbolem Naszego Klubu. Nikt go juz nie zastąpi. Może nic nowego nie na pisałem ale musiałem. A tak do rudego, p***le cie!!!!
Jak go spotkam to go opluje. Jebac działaczy!!!!!!!!

Krzysztof Tochel Dziekujemy!! Szacunek,Powodzenia

BYŁO JEST I BĘDZIE ZAWSZE ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
ziomek1984

Postprzez Sir 2006-04-02, 9:56 pm

Trzeba gorąco podziękować na meczu NASZEMU Trenerowi - wydaje mi sie ze o DWA MECZE ZA WCZESNIE. Wolałbym zeby odeszlo kilku naszych PSEUDOZAWODNIKÓW ( dla ktorych liczy sie tylko fryzura i SOLAR )...anizeli trener.

NAJŁATWIEJ JEST ZWOLNIC TRENERA......A CIEKAWE CZY POMYSLELI CZY ZNAJDĄGODNEGO NASTĘPCE ? MYSLE ZE WCHWILI OBECNEJ N I E

Jedyny ktos to Stawowy..ale nie sadze by przyszedl do ZAGLEBIA
Sir

Postprzez Wally 2006-04-02, 10:10 pm

Panie trenerze dziękuje za te wszystkie lata i serce włożone w ten klub!!
Wally

Postprzez Aci-Wrocław 2006-04-02, 10:17 pm

Pełen szacunek za Wasze zachowanie. Na naszej stronie, też wzmianka o Nim. Pozdro.

http://www.slasknet.com/
Aci-Wrocław

Postprzez Andgaw 2006-04-02, 10:22 pm

Jestem poprostu załamany decyzją zwolnienia K.T. :(
Jest to jedyna osoba w klubie do której miałem pełne zaufanie. Jasne , że początek rundy poszedł wyjątkowo kiepsko, ale to jeszcze nie powód do tak pochopnych i idiotycznych decyzji.
Do tej informacji dowiedziałem się przed chwilą , że mojemu znajomemu tragicznie zginął syn :cry: .
Chce mi się wyć.

Trenerze Krzysztofie: Oni wszyscy są ch... , tylko nie TY.
Czekamy. Do trzech razy sztuka.
Andgaw

Postprzez Pasta 2006-04-02, 11:01 pm

To że Tochel został zwolniony mnie nie dziwi bi przecież od dawnwa wiadomo, że gdy klub gra źle to łatwiej zmienić trenera niż 11 zawodników. Dziwi mnie natomiast, że decyzja zapada po dwóch meczach wyjazdowych, że nie dano mu nawet zagrać na ludowym. Teraz czekają nas dwa trudne mecze u siebie a my póki co jesteśmy bez trenera. Oboma rękami podpisuję się pod tym co napisał mike79 decyzja albo za wcześnie albo za późno o dwa mecze.

Dziękujemy trenerze za to wszystko co zrobiłeś dla Zagłębia
Pasta

Postprzez krzysztof 2006-04-03, 6:21 am

No cóż, do tej wiadomości szczerze mówiąc przygotowywałem się już od piątku. Tłumaczyłem to sobie, że może faktycznie Krzysztof Tochel już był zbyt długo trenerem Zagłebia i ciężko mu już było coś nowego wymyslić aby zaradzić obecnie słabej formie naszej drużyny.

NIE SPODZIEWAŁEM SIĘ ZA TO ZWOLNIENIA TRENERA, KIEDY NIE MA SIE DLA NIEGO GODNEGO ZASTEPCY, A DRUZYNA POZOSTAJE NIE WIADOMO NA JAK DLUGO POD OPIEKA ASYSTENTOW.

O tym, że coś niedobrego się stanie w naszym klubie świadczyła również postawa naszyc zawodników. Jeśli bądź co bądź jeden z liderów naszej drużyny opuszcza zgrupowanie i nie ma ochoty nawet z trybun obejrzeć zmagań swojej drużyny na wyjeździe to coś musiało byc na rzeczy.

Oby nie skończyło się to jak 4 lata temu, bądź teraz po zwolnieniu Kardasa z Kazików.
krzysztof

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna