przez kwachu 2006-04-02, 9:25 pm
Zaskakująca decyzja i cholernie ciężka do skomentowania. Według mnie wóz albo przewóz.
1. Włosci chcą naprawde awansu, więc po 2 meczach w kiepskim stylu szukają jak by tu jeszcze uratować rundę. Piłkarzy nie wymienią - wniosek jest jeden, zmiana trenera który inaczej poustawia piłkarzy, tchnie w nich nowego ducha.
2. Włosi wycofuja się z klubu, wewnętrzne tarcia powodują, że wylatuje trener Tochel. Ponieważ Włochom wszystko jedno, więc dogrywamy sezon byle jak.
Pierwszy wariant może dać nam awans do I ligi, w II wariancie obawiam się że polecimy jeszcze w tym sezonie do III. Tak więc wóz albo przewóz. Co do samej decyzji to mam mieszane uczucia. Trener Tochel zrobił kilka błędów - przede wszystkim to nieszczęsne ustawienie 3-5-2, które przy naszej mizerii w pomocy kompletnie się nie sprawdziło. Po drugie czemu nie gra Bednar? Zawodnik tak wychwalany przez kibiców Widzewa nie dostał nawet szansy. Nie chce komentować tarć wewnątrz klubu - kto kogo lubi, a kto nie, ale czuć było że atmosfera ostatnio nie była najlepsza. Nie widze tez odpowiedniego kandydata na stanowisko trenera. Jestem niewierzący, ale Boże chroń nas przed takimi "trenerami" jak Lorens albo Broniszewski. Nie widze odpowiedniej kandydatury. A potrzebny jest naprawde trener z charakterem. Jeśli mecz ze Śląskiem poprowadzą asystenci i nie będzie nowego trenera to źle to widzę...
Na koniec jeszcze jedno - wielkie podziękowania dla trenera Tochela za to co zrobił dla Zagłębia Sosnowiec. Tak jak napisał Krawiec, Krzyszof Tochel jest niewątpliwie ikoną naszego klubu w ostatnich latach.