Marketing klubu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marketing klubu

Postprzez YOOSHKY 2010-03-23, 6:43 pm

August napisał(a):
mario1 napisał(a):Mam nadzieje ze bedzie obmyslona jakas znizka na taxi(np cale Zaglebie Dabrowskie to 1 strefa) dla posiadaczy kart zeby to mialo rece i nogi

Zniżkę masz mieć z racji posiadania karty kibica, o ile się nie mylę.

Nie mylisz się, wszystko jest tu:
http://zaglebie.eu/dodatkowe-korzysci-d ... 0_249.html
YOOSHKY

Postprzez Szakal 2010-03-23, 7:23 pm

Spoko Yooshky, raczej nie skorzystam ;-) wszystko powinno być transparentne w klubie ! Od A do Z . Konkurs na prezesa klubu, na człowieka odpowiedzialnego za marketing, za rzecznika klubu, do cholery za wszystko !!
Panie Szatan, Pan chce robić biznes, czy robić biznes z naszym ukochanym Zagłębiem? Bo jeżeli Pan twierdzi, ze dobro Zagłębia leży Panu na sercu to powinny być odpowiednie osoby na odpowiednim miejscu ! Skończmy z wieczna tradycyjną już sosnowiecka chałturą .
To właśnie przez tą cała polską nijakość, wieczne "a jakoś to będzie", piłka nożna w Polsce jest nijaka, a od owej nijakości w Sosnowcu jest bardzo daleko !! Ale to nie wazne bo naiwni wierni kibice ( tacy jak ja ) przyjdą na mecz, będą stali w błocie, usiądą na mokrych krzesełkach na trybunie "krytej" ( tak wiele kosztuje wysłanie 2 osób na godzinę przed meczem ze ścierką żeby przetrzeć ) Jak się chce to się da! Ale tu się nie chce ! Albo się nie widzi !

Jaki marketing klubu? Że co proszę ? Marketing to ma Lech Poznań !

Jedyne co to napoje energetyczne, 3 taksówki, zdjęcia kolekcji ciuchów które są LATA ŚWIETLNE od zdjęć artykułów spożywczych z gazetki Real !! To jest marketing klubu Zagłębia Sosnowiec, prezesem Zagłębia Sosnowiec jest kto ? Pan Hytry ! Prezes jest odpowiedzialny w tym klubu za cokolwiek czy nie ?
Kto obkleił im te taksówki ? Podam przynajmniej 2 adresy ( 30 min szukania w internecie ), gdzie w ciągu kliku dni będą mieli profesjonalnie oznakowane auta, w ciągu 7 roboczych dni firma przedstawi im kilka projektów, na to faktura i napewno dobra cena ! zdjęcia ciuchów ? Byle student fotografii z Krakowa z pomysłem zrobi super sesje zdjęciową z obróbką !

Są zniżki dla mieszkańców regionu ( in plus ) plakaty na prześcieradłach ( doceniam zaangażowanie kibiców , bo bez nich ten klub jeszcze gorzej by działał ) plakaty drukowane na domowych drukarkach !! Skoro największym potencjałem klubu są kibice to trzeba to wykorzystać !! Duży stadion który dzięki odpowiednim zniżką na dojazd do klubu, tańsze bilety zapełni się co weekend liczbą 20 tyś kibiców !!
Zabieram znajomych na mecze, wszystkim mówię, że się zmienia, że na Ludowym jest lepiej - sorry ale nie jest lepiej i długo jeszcze nie będzie, garstka naiwniaków którzy ślepo wierzą w Zagłębie będzie przychodzić na mecze, bo produkt piłki nożnej w Sosnowcu nie znajdzie żadnej innej grupy docelowej na tą chwile !

Nie znam się na zarządzaniu, nie znam się na marketingu, ale płace za bilet, kupuję produkt, oczekuje czegoś w zamian, 90 minut gry piłkarzy to jedna część tego co dostaje w cenie biletu, do tego powinna być czysta toaleta gdzie mogę iść z dzieckiem, miejsce gdzie kupie coś do picia do jedzenia , miejsce parkingowe, suche krzesełko i mógłbym wymieniać tak jeszcze długo!!
Szakal

Postprzez August 2010-03-23, 8:15 pm

Czuć dużą dawkę goryczy w tym, co napisał Szakal. Niełatwo jest być kibicem Zagłebia Sosnowiec, ot co.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2010-03-23, 8:28 pm

YOOSHKY napisał(a): Syf totalny, poziom moderacji dorównał poziomowi polskiej piłki nożnej.

Dla mnie większym problemem niż poziom moderacji forum jest poziom funkcjonowania klubu, który nawet na tle dziadowskiej polskiej piłki jest bardzo słaby. Szakal w swoim poście rozsądnie uzasadnił swoje zdanie.

P.S. Szakal - napoje energetyczne produkują kibice a nie klub.
django

Postprzez patrios91 2010-03-23, 8:47 pm

django napisał(a):
YOOSHKY napisał(a): Syf totalny, poziom moderacji dorównał poziomowi polskiej piłki nożnej.

Dla mnie większym problemem niż poziom moderacji forum jest poziom funkcjonowania klubu, który nawet na tle dziadowskiej polskiej piłki jest bardzo słaby. Szakal w swoim poście rozsądnie uzasadnił swoje zdanie.

P.S. Szakal - napoje energetyczne produkują kibice a nie klub.

Szkoda,ze klub funkcjonując nie idzie do przodu tylko cofa sie coraz bardziej. Jestem sklonny stwierdzic,ze gdyby klub byl zarzadzany przez ludzi,ktorzy robia to "dla siebie" w sensie dla wlasnej duchowej potrzeby stworzenia czegos wielkiego badz z serca dla klubu,a nie tylko dla wlasnego portfela,klub bylby dzisiaj w Ekstraklasie mocnym konkurentem o miejsca 4-7. Gra w Ekstraklasie rok w rok to coraz wiekszy prestiz,coraz wieksza frekwencja i coraz wieksze emocje pilkarskie i oczywiscie coraz wieksze finanse. Mam nadzieje,ze nie bedziemy musieli odbic sie od dna tak jak Pogon,by to w koncu zrozumiec.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez YOOSHKY 2010-03-23, 8:54 pm

django napisał(a):

Spoko, tylko po co to robić w każdym możliwym temacie?
Zrobiła się mała Lepperiada - "Balcerowicz musi odejść" przy każdej okazji przy każdej rozmowie.
Widać nie ma już o czym rozmawiać, jakoś to przeżyję. Skoro tylko mnie to przeszkadza to muszę się dostosować do większości.
YOOSHKY

Postprzez Blajpios 2010-03-23, 9:29 pm

adas napisał(a):
Blajpios napisał(a):Z jednej strony - :brawo:
a z drugiej... :redface: to nie ma skróconej liczby, jak w innych miastach, typu 1-96-33 ? Na przykład - 19066? albo 11906? bo 01906 chyba niemożliwy jest do osiągnięcia...
Proszę mi uwierzyć, że nie ma, a jeśli są jakieś wolne pięciocyfrówki, to w żaden sposób nie kojarzą się z Zagłębiem. Od jutra taksówkę będzie można również zamawiać pod numerem 7ZAGLEBIE.
August napisał(a):Mnie się wydaje, że ważniejszą będzie jakośc usług. Jesli będzie do niczego, najwierniejszy kibic może się zrazić bez względu na ilośc cyfr

Tu proszę o wyrozumiałość, gdyż większość z ludzi jeżdżących na taksówkach to nowicjusze w tej branży.

OK! Rozumiem i oczywiście bez jakichś konieczności nadzwyczajnych przekonywań, jak ktoś mi "po ludzku" przedstawia zapewnienie - wierzę. Dzięki za wyjaśnienie, bo przyznam, że to trochę zaskakuje, że nie da się nic dobrać, przecież sieci taksówek w Sosnowcu aż tyle nie ma. No, ale pewnie w grę wchodzi cały region górnośląsko-zagłębiowski; ponadto - na taksówki "rezerwowane" jest chyba tylko określone pasmo tyc numerów.
Jeszcze skorzystam z okazji "pocieszenia" wobec Kol. YOOSHKY Nie, zaś nie taki jedyny - i nie jest chyba też nas tylko dwóch takich (ja co jakiś czas przypominam, że nie można tylko czarno widzieć nawet słońca - wczoraj całą analizę jednej sytuacji złożonej z plusów i minusów zrobiłem, dodając "zapis", jak ona jest przedstawiana na Forum przez wielu: oczywiście, z samych negatywów się składa u tych osób). Kto by jednak miał tyle sił i choćby czasu, by na każdy czas (aż dziw bierze, skąd go mają) poświęcony na biadolenie, wyzywanie itp - odpowiadać cierpliwie przywracając proporcje z normalnego, ludzkiego świata, gdzie jest i pozytyw i negatyw? Toteż niektórzy - wręcz nic nie napiszą. Niemniej, sądzę że jest nas więcej niż dwóch, co męczymy się, gdy trzeba się przebijać przez ścianę zrobioną z określeń typu "debil, debilny, co on umie, nic nie umie, nie tak, tylko inaczej, to też źle, to niedobrze - och, patrzcie jak kochamy Zagłębie, jesteśmy dobrzy i mądrzy i wszystko, co inni robią to nędza".
Ostatnio edytowano 2010-03-23, 11:02 pm przez Blajpios, łącznie edytowano 1 raz
Blajpios

Postprzez roxy 2010-03-23, 10:27 pm

mam pytanie.Nie mogę znalezć żadnych informacji dotyczących nowego stadionu.Projekt ładny,ale czy ktoś coś wie na temat ewentualnych działań miasta w tym zakresie?Tak sobie oglądam neta i prawie we wszystkich w miare liczących się miastach piłkarsko coś się buduje...Znowu w Sosnowcu nic?
roxy

Postprzez Smazu 2010-03-23, 10:27 pm

roxy napisał(a):mam pytanie.Nie mogę znalezć żadnych informacji dotyczących nowego stadionu.Projekt ładny,ale czy ktoś coś wie na temat ewentualnych działań miasta w tym zakresie?Tak sobie oglądam neta i prawie we wszystkich w miare liczących się miastach piłkarsko coś się buduje...Znowu w Sosnowcu nic?

Już po wyborach .
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez dziejus 2010-03-23, 10:54 pm

Proponuje załozyć temat:"Jaki był/jest najgorszy prezes Zagłębia i dlaczego jest nim P.Hytry" i będzie po sprawie ;-)
dziejus

Postprzez August 2010-03-23, 10:56 pm

adas napisał(a):Tu proszę o wyrozumiałość, gdyż większość z ludzi jeżdżących na taksówkach to nowicjusze w tej branży.

Na moją w tej kwestii możecie liczyć.
A gdzie taxóweczki mają swój postój ?
August

Postprzez patrios91 2010-03-23, 11:41 pm

dziejus napisał(a):Proponuje załozyć temat:"Jaki był/jest najgorszy prezes Zagłębia i dlaczego jest nim P.Hytry" i będzie po sprawie ;-)

Zaloz go na trybunie bo na forum polowa "zlewa" temat,a polowa nic szczegolnego nie zauwaza. Odpowiem dlaczego jest ciagle prezesem. Jest nim dlatego gdyz po dymisji Baczynskiego nie bylo innych kandydatow na to stanowisko. Dochodzi jeszcze "przyjazn" z wlascicielem i mamy telenowele. Masz od razu odpowiedz.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2010-03-24, 8:35 am

patrios91 napisał(a):
dziejus napisał(a):Proponuje załozyć temat:"Jaki był/jest najgorszy prezes Zagłębia i dlaczego jest nim P.Hytry" i będzie po sprawie ;-)

Zaloz go na trybunie bo na forum polowa "zlewa" temat,a polowa nic szczegolnego nie zauwaza. Odpowiem dlaczego jest ciagle prezesem. Jest nim dlatego gdyz po dymisji Baczynskiego nie bylo innych kandydatow na to stanowisko. Dochodzi jeszcze "przyjazn" z wlascicielem i mamy telenowele. Masz od razu odpowiedz.

Obecnie zapewne Hytry trwa ze względu na bliżej nieznane układy z włascicielem i - jak kiedyś twierdził Szatan - małe pieniądze, jakie dostaje jako Prezes. Jak już wielokrotnie wspominałem, nie tędy droga. Spóką powinien kierować zawodowy, dobrze opłacony (m.in. z kasy załatwionych rzez niego sponsorów) menago, który powinien poświęcić się wyłącznie pracy w klubie.
August

Postprzez uzielone 2010-03-24, 5:47 pm

Jeżeli mamy liczyć na zmiany to miasto jako współwłaściciel powinno włączyć się w zarządzanie klubem. Należy do zarządu dokooptować profesjonalistów, jeżeli takich nie ma wśród radnych to należy odpowiednie osoby zatrudnić. Jest pewna poprawa w klubie, panowie Szatan i Hytry wspomagani przez kibiców uczą się na błędach i starają się coś zmienić. Szczęście dopisało bo udało się wynająć stadion Wiśle i Cracovii i klub zasiliła bądź zasili konkretna kasa. Nie można się jednak łudzić, że ci ludzie wprowadzą Zagłębie do ekstraklasy, tutaj potrzeba profesjonalistów i dużych pieniędzy. Zgadzam się, że najprostszym sposobem na znalezienie sponsora jest wybudowanie nowoczesnego stadionu, który zapełniając się nawet w ilości 15 tys da już potężny zastrzyk gotówki i będzie zachęcał do inwestowania w klub. Mamy XXI wiek i stadion ma być jak nowoczesne kino, komfortowy, bezpieczny i gwarantować rozrywkę za, którą się płaci. Dziś Ludowy posiada takie same standardy jak w latach 70-tych i 80-tych i nie bójmy się tego słowa, że przyciąga na trybuny samych fanatyków, ludzi, którym nie straszny mróz, deszcz, śnieg, zamieć, palące się nad głowami race, wybuchające petardy, sikanie z wału pod wiatr itp. Jeżeli Zagłębie ma powrócić do ekstraklasy to potrzebny jest nowy komfortowy stadion z infrastrukturą i parkingami (zaplecze treningowe już powstaje) wtedy przyjdą całe rodziny, pozyskamy nowych sympatyków i odrodzimy się piłkarsko. Nawet w Tychach to już zrozumieli i budują stadion na poważnie.
uzielone

Postprzez Onslow 2010-03-26, 7:13 pm

Proponuje wszystkim zobaczyć sklep Jagielloni tak się robi dobry marketing firmy mają nawet szczoteczki do zębów ze swoim logiem pozatym uważam że oprócz barw klubowych powinna być dobra jakość materiału i w miare żeby miało to wygląd !!!
Onslow

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna