Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez flex 2007-06-05, 8:35 am

...Zagłębie nie ma długów, ale i ... stadionu. 10 czerwca zostanie rozstrzygnięty przetarg na budowę oświetlenia Ludowego. Jeżeli wyników przetargu nikt nie oprotestuje, jupitery rozbłysną po wakacjach. ...

Przetarg w niedzielę ?? Coś mi tu śmierdzi, albo błąd w Gazecie Wyborczej albo UM zaś nam ściemy wali. Słyszałem o terminie przetargu 11/06/2007 to by było bardziej realne.

Ktoś na tym forum już pisał, że będą protesty co do przetargu od firmy z Gdańska, także nie będzie lekko.

Prędzej byłbym już za tym aby poszukać innego alternatywnego stadionu na okres przejściowy, a równolegle załatwiać modernizację Ludowego.
flex
Administrator

Postprzez Przemek26 2007-06-05, 8:42 am

flex napisał(a):
...Zagłębie nie ma długów, ale i ... stadionu. 10 czerwca zostanie rozstrzygnięty przetarg na budowę oświetlenia Ludowego. Jeżeli wyników przetargu nikt nie oprotestuje, jupitery rozbłysną po wakacjach. ...

Przetarg w niedzielę ?? Coś mi tu śmierdzi, albo błąd w Gazecie Wyborczej albo UM zaś nam ściemy wali. Słyszałem o terminie przetargu 11/06/2007 to by było bardziej realne.

Ktoś na tym forum już pisał, że będą protesty co do przetargu od firmy z Gdańska, także nie będzie lekko.

Prędzej byłbym już za tym aby poszukać innego alternatywnego stadionu na okres przejściowy, a równolegle załatwiać modernizację Ludowego.

Przetarg jest 11 czerwca .Co do firmy z Gdańska to ten "protest" chyba jest już załatwiony.

Przedstawiciele Wydziału Dyscypliny złagodzili w ostatnim czasie swoją ostrą retorykę w stosunku do klubów zamieszanych w ustawianie meczów. Wcześniej mówili o karnej degradacji, teraz pojawiły się opinie, że może skończyć się na ujemnych punktach i uderzeniu po kieszeni. - Co do Zagłębia, to mogą być problemy, ale nie teraz – przyznaje szef WD Michał Tomczak. - Na razie sosnowiczanie powinni cieszyć się z awansu. Czekamy na dokumenty z wrocławskiej prokuratury i dopiero po ich analizie podejmiemy decyzję o ewentualnych karach. Nie zanosi się jednak na to, by stało się to w przerwie letniej. Tabela będzie zweryfikowana przez Wydział Gier zgodnie z tym, co było na boisku.
Przemek26

Postprzez NHK12 2007-06-05, 11:22 am

Ciekawe co to za tajemnicze usmiechy L.Baczynskiego jak zapytano o posade dyrektora Zagłębia .Może w gre wchodzi fotel prezesa ?? Czyby zatem nowe miotły Baczyński Tochel . Chyba nie głupie rozwiązanie . Jeszcze potrzeba nowych wykonawców do grania 5-6 zawodników i bedzie dobrze.
Czas pokaże ,za dużo go nie ma, więc do roboty rodacy...

POZDRAWIAM
NHK12

Postprzez adas 2007-06-05, 11:25 am

NHK12 napisał(a):Ciekawe co to za tajemnicze usmiechy L.Baczynskiego jak zapytano o posade dyrektora Zagłębia .Może w gre wchodzi fotel prezesa ?? Czyby zatem nowe miotły Baczyński Tochel . Chyba nie głupie rozwiązanie . Jeszcze potrzeba nowych wykonawców do grania 5-6 zawodników i bedzie dobrze.
Czas pokaże ,za dużo go nie ma, więc do roboty rodacy...

POZDRAWIAM
Rozwiązanie to póki właścicielem są Włosi nie wchodzi w grę, gdy Włochów zabraknie bardzo prawdopodobne.
adas

Postprzez NHK12 2007-06-05, 11:31 am

Dobrze by było , aby Włosi sie określili jaką widza przyszłośc Zagłębia ,czy interesuje ich jeszcze finanowanie klubu ( jeśli tak to w jakim stoponiu) czy ewentualnie po znalezieniu nowego sponsora strategicznego dalej beda pomagać klubowi. Jest to na tyle ważne ,bo jesli sie wycofaja to trzeba szybciutko stworzyc nowe władze klubu.
NHK12

Postprzez Diadem2 2007-06-05, 12:06 pm

Ja myślę, że z Włochami to jest tak.

Z jednej strony chcieliby sponsorować Zagłębie przynajmniej jeszcze przez jeden sezon, gdy będziemy grać w ekstraklasie. Wiadomo promocja ERSI.
Z drugiej strony jeżeli będziemy grać źle w pierwszej lidze (a z takim składem jak obecnie jest to pewne) to występy Zagłębia będą raczej antyreklamą dla Włochów niż reklamą...

Ktoś powie: "To niech Włosi zainwestują więcej kasy, to wtedy nie wypadniemy źle".
Problem jest taki, że oni nie chcą dać więcej pieniędzy, albo... nie mogą.
Wiadomo, że wszystko jest decydowane z Włoch. Jeżeli ktoś tam dojdzie do wniosku, że dobrze mieć w Polsce drużynę na pierwszoligowym poziomie, która mogłaby reklamować włoską firmę to będzie OK, ale osobiście w to wątpię. Polska liga jest mało medialna, a i firma ERSI nie potrzebuje tego "typu reklamy" :(

Włosi czują, że zbliża się porażka, że pasmo sukcesów już się kończy i trzeba by jakoś z twarzą wycofać się ze sponsoringu, tak, aby potem nie mówiono, że ERSI się wycofało i było grabarzem Zagłębia.

Ech... ciężkie czasy nadchodzą dla nas :(
Diadem2

Postprzez kobra 2007-06-05, 1:38 pm

Cieszymy się z awansu i bardzo dobrze.Tylko że już pora myśleć o przyszłości.Inne kluby już rozpoczęły okres transferowy,a u nas nawet nie wiadomo kto się ma tym zajmować.Teraz jest krótki okres przygotowawczy do nowego sezonu.I żebyśmy nie zostali na początek sezonu zaskoczeni że nie mamy kim grać. Myślę że wszyscy kibice Zagłębia nie chcieli by, żeby ten awans był tylko epizodem w naszej historii.Ciesząc się dziś myślmy o jutrze.
kobra

Postprzez Bongo(zz) 2007-06-05, 2:24 pm

Anecioreczek napisał(a):
adas napisał(a):
Diadem2 napisał(a):Baczyński wrócił i dobrze...
Leszek Baczyński nie jest dyrektorem Zagłębia i prawdopodobnie nie będzie, choć i ja bym tego chciał.

a Wiadomo dlaczego,nas chcieli w konia zrobić?Porobili nadzieje kibicom..a teraz?

No, pewnie slaski spisek :/

A tak na powaznie, to niech kazdy za siebie mowi. Osobiscie nie mam zadnych nadziei zwiazanych z L.B. Co najwyzej takie, zeby pozostal tam gdzie byl.
Bongo(zz)

Postprzez ASTER 2007-06-05, 4:35 pm

to mi się nie podoba :/
Dlaczego Polonia W-wa dwa ostatnie mecze przegrała w taki sposób??????????:/
coś na Miodowej kombinują - ARA i ŁĘCZNA chyba pozostaną w 1 lidze.
:/
ASTER

Postprzez eric 2007-06-05, 5:03 pm

Bo Polonia to buraki i tyle w temacie. Co Wy z tym Leszkiem Baczyńskim?? Przecież on to się nadaje na IV no może III ligę, ale dlaczego mamy w OE się w jakikolwiek sposób ograniczać, to jest czas żeby szybko znaleźć sponsora, zatrudnić jakiegoś szanowanego człowieka (w całej Polsce) na stanowisko dyrektora, drugiego na stanowisko prezesa i wartościowego trenera z nazwiskiem (Engel, Smolarek). I zacząć budować zespół, chociaż już jest trochę za późno bo to miał być plan na rundę wiosenną a nie miesiąc przed rozpoczęciem sezonu. Teraz wiadomości w sprawie sponsora to jest bardzo ważne, ale pewnie musimy z tym poczekać do przyszłego tygodnia po meczu z KSZO. Ale wydaje mi się, żę Ersi nie wycofa się ze sponsorowania klubu bez nowego sponsora ponieważ wie, że połowa pracowników to kibice. Miasto wie jak o niego trudno i przystąpi do rozmów z Cimminelli'm na temat przejęcia tych 51%. Ersi da 5mln na ten sezon, miasto załatwi z "Rozwoju Lokalnego" ze dwie bańki i będzie w miarę bezpiecznie jak na I sezon w OE, szczególnie że nie ma długów. Pozytywnie, ale tak bym chciał i może się uda, a w przyszłym sezonie jak ktoś zobaczy w tv mecze : Zagłębie vs Legia, Zagłębie vs Ruch, Zagłębie vs Górnik, Zagłębie vs Lech, Korona, Cracovia itp z całą rzeszą Zagłębiowskich kibiców to po prostu będą się zabijali, żeby nas sponsorować... Panowie, taka jest przyszłość, przyszłość Zagłębia:) Pzdr i trochę pozytywnych myśli..
eric

Postprzez eric 2007-06-05, 5:05 pm

I pamiętajcie Pan Prezydent Kazimierz Górski obiecał nam stadion...jestem pewien, że słowa dotrzyma:)
eric

Postprzez Osman 2007-06-05, 6:12 pm

jasne oni wszyscy narazie słowa dotrzymują!!!
:/
Osman
Żółta kartka

Postprzez MarcelZS 2007-06-05, 6:29 pm

Nasza przyszłość zapewne nie ma koloru ORANGE - jestem święcie przkonany że nie zagramy w Ekstraklasie, mógłby wiele postawić, bo sfery biznesowo - polityczne to rozegrają po swojemu - nie bądzmy naiwni teraz "spółdzielnie" mają włąsnie taki charkter - ja .... tobie ty mi.
A nasze Zagłębie organizacyjnie nie istnieje - to taki klub widmo i dziwie się wam że Baczyński, Tochel i ta cała reszta to dla was przyszłość Zagłębia - to jest przeszłość i zasługi, ale napewno nie ludzie na OE.
Tu potrzeba nowej krwi i nowego biznesowego spojrzenia, ludzi spoza środowiska piłkarskiego, którzy potraktuję Zagłębie jak dobej marki firmę i wyciągną ją z marazmu niebytu.

Można liczyć, iż sprzyjające okoliczności EURO2012 będą magnesem dla sponsorów liczących że piłka nożna w Polsce będzie się rozwijać bardzo dynamicznie. Ale kto postawi na Zagłębie, pomysły z ARRL czy innymi śmiesznymi podmiotami to krok w kierunku degradacji sportowej i organizacyjnej Zagłębia.

Szukajmy nie w regionie ale firm w Polsce czy na świecie, bo dając przeszło 10 mln na zespół w OE to sponsor naprawdę musi być poterzną firmą dla, której ta kasa to będzie jakieś 5 -10% wartości zysków - to pokazuje skale że OE jest dla największych.

Ja nie widzę przesłanek by było lepiej .... mam nadzieje że to tylko mój wrodzony pesymizm a nie realna ocena rzeczywistości.
MarcelZS

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-06-05, 8:15 pm

Przyszlość Naszego Zaglebia jest mocno nieokreślona pod wzgledem finasowym.
Obecna sytuacja jest totalnym PATEM uzywajac okreslen szachowych. Wlasciciel
wloski od pewnego czasu nabral wody w usta i nic nie mowi co chcialby w nowej
sytuacji zrobic tzn. brak konkretnego okreslenia - finansuje Zaglebie przez 2-3 lat
badz wogole nie finansuje. Marazm w Kierownictwie Klubu TOTALNY - stad takie a nie
inne wyniki na boisku - kompletny brak trenera, nie mowie o Dyrektorze.
Jedna rzecz jest pewna Nasze Zaglebie musi zaczac skromnie (finanse) ale jednak
zaczac, ale nieustannie szukac SPONSORA z DUZA KASA - przeciez przypomnijmy
sobie Lech Poznan i poczatki - przeciez mieli duze klopoty a jednak w tej chwili sa OK.
W naszej sytucji ogromna role odgrywa i bedzie odgrywal Prezydent Miasta a co za
tym idzie STADION i jego cale zaplecze.
Poczatek tej DUZEJ PILKI - TYCH SPOTKAN O GODZ. 20.00 PRZY SZTUCZNYM
SWIETLE I SYMPATYCZNEJ ATMOSFERZE DOPIERO PRZED NAMI WIERNYMI KIBICAMI.
Nie badzmy pesymistami innym sie udalo - DLACZEGO NAM MA SIE NIE UDAC.
Bedzie dobrze - trzymajmy kciuki na szczescie
Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

powiem tyle...

Postprzez klara 2007-06-05, 8:25 pm

oto warunki podstawowe aby miec licencje: ...ale absolutnym minimum, które muszą posiadać stadiony, by móc na nich grać, są sztuczne oświetlenie, 3 tys. siedzisk i dach nad stanowiskami dla VIP-ów i prasy.....wiec oswietlenie ma byc w wrzesiu..... 3 tys siedzisk mamy;) dach nad stanowiskiem dla vipow i prasy jest wiec moze jednak dostaniemy licencje......
klara

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna