Wigry Suwałki - ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wigry Suwałki - ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC

Postprzez wilczy_jezdziec 2017-05-16, 6:59 pm

Wynik był do przewidzenia. Jedne co mi się nasuwa po tym meczu to pytanie. I po co było się pozbywać Palucha? W obecnej sytuacji byłby jak znalazł.
wilczy_jezdziec

Postprzez turku 2017-05-16, 7:18 pm

Jak znam w życie Paluch by się u nas kopał po czole albo ferment siał. Sorry, taki mamy klimat.
turku

Postprzez robercik 2017-05-16, 7:28 pm

Jak to jest ze w Nowym Saczu potrafia zmotywowac zespol? Maja ludzi umiejacych profesjonalnie podejsc do obowiazkow? A u nas prezesina oszukuje kibicow a pan S skautingu nawet nie polizal. I z czym do ex. Tylko z fanatyznem kibicow :)
NIE dla bylejakości w zarządzaniu Zagłębiem
robercik

Postprzez wilczy_jezdziec 2017-05-16, 8:49 pm

A cygany dalej swoje (przynajmniej na 63 minutę). Czyli jutro tradycyjnie i solidarnie też zgubimy punkty?
wilczy_jezdziec

Postprzez wilczy_jezdziec 2017-05-16, 9:25 pm

GKS faktycznie nas bardo nie lubi bo siłą wypycha nas do tej ekstraklasy :lol:
wilczy_jezdziec

Postprzez Anakin 2017-05-17, 7:01 am

Wcześniej istniało w zespole kilka pozycji z gatunku „nie do ruszenia”. Teraz nikt nie może być pewny miejsca w wyjściowym składzie - zapewnia trener Dariusz Banasik.

Sosnowiczanie zakończą w środę krótką serię gier wyjazdowych potyczką z Wigrami Suwałki. W Bytowie zgarnęli komplet punktów, ale już z Legnicy wrócili z pustymi rękami. Stało się tak, mimo że trener Dariusz Banasik posłał do boju tę samą jedenastkę co kolejkę wcześniej. Akurat w jego przypadku brak roszad w wyjściowym składzie to rzadkość…
- Rzeczywiście maksyma mówiąca o tym, że zwycięskiego składu się nie zmienia, u mnie nie zawsze znajduje potwierdzenie – uważa szkoleniowiec. - Rotacje następują dosyć często z wielu względów. Decyduje o tym przede wszystkim dyspozycja moich zawodników, ale również klasa rywala i taktyka, jaką obieramy na dany mecz. Zupełnie odrębny aspekt to kwestia motywacji. Wcześniej istniało w zespole kilka pozycji z gatunku „nie do ruszenia”. Teraz jest inaczej. Nikt nie może być pewny miejsca w wyjściowym składzie. Zawodnicy wiedzą, że o swoją szansę muszą walczyć podczas każdego meczu i każdego treningu. To bardzo pozytywnie wpływa na poziom rywalizacji w zespole.
W Suwałkach korekt personalnych trzeba dokonać, bowiem za kartki pauzował będzie Marcin Sierczyński. Na prawej obronie zastąpi go najprawdopodobniej Konrad Budek. Niewykluczone, że zobaczymy również inną parę stoperów niż w Legnicy. Zarówno Kamil Wiktorski, jaki i Łukasz Bogusławski nie ustrzegli się tam błędów. Do meczowej jedenastki może zatem wrócić Arkadiusz Najemski.
- Roszady dotyczą w Zagłębiu również formacji defensywnej, mimo że akurat tu teoretycznie powinny zdarzać się najrzadziej – mówi Banasik. - Mamy jednak młodych defensorów, u których o stabilizację formy na tym etapie kariery trudno. Gdybym miał do dyspozycji czterech doświadczonych obrońców po 30. roku życia, wyglądałoby to pewnie trochę inaczej. Ważne jednak, że wyklarował się trzon drużyny i jeśli w jego obrębie widzimy zmiany, to głównie wymuszone – wynikające z kartek lub kontuzji.
Tym razem na liście absencji znalazł się tylko „Siara”. Reszta ekipy na polski biegun zimna wyrusza już dzisiaj…

http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ka ... 12479.html
Anakin

Postprzez Adam1906 2017-05-17, 7:58 am

Pełna relacja live dzisiejszego meczu Wigry Suwałki - Zagłębie Sosnowiec będzie przeprowadzona przez Michała Wasika w radiu ZAGŁĘBIE FM
Adam1906

Postprzez Anakin 2017-05-17, 8:25 am

Co do samego meczu aż takim pesymistą to bym nie był bo mimo wszystko mamy grajków zdolnych powalczyć o dobry wynik. Jak pokazał chociażby mecz w Bytowie to woli walki i ambicji im nie brakuje. Gorzej oczywiście z umiejętnościami zwłaszcza w defensywie co pokazało wiele meczy i straconych bramek, a także to, że wobec braku innych napastników z musu od początku musie grać na szpicy rekonwalescent Fidziukiewicz, który tak naprawdę powinien wchodzić w tej rundzie co najwyżej na ogony i widać bądź słychać ze chłop w meczach oddycha rękawami. Inna kwestią jest również podnoszona tu już sporo razy „jakość” trenerska Banasika. O Magierze nie wspomnę bo to w ogóle inna bajka ale i do Mandrysza do którego mieliśmy sporo zastrzeżeń wydaje się sporo mu brakować. A widać że chłop ma problemy, nie czuje i chyba po prostu przerasta Banasika możliwość dostosowania odpowiedniej taktyki i dokonać umiejętnych zmian w składzie. Ktoś tu niedawno podał przykład Smudy w Łęcznej i problemy w defensywie. I że chłop na „już” wymyślił Pitrego i Sasina z dobrym skutkiem. Podobnej rzeczy próbował jesienią Mandrysz z Wilkiem. Banasik też spróbował, ale tylko na lewej obronie z Bartczakiem który – jak mi się wydaje – bardziej pasowałby na prawą defensywę gdzie z kolei na zmianę grają Budek z Siarą. Na stoperze wszystko obraca się praktycznie tylko w trójkącie Najemski-Wiktorski-Bogusławski. Raz tylko z Puławami i to z musu zagrał Budek który cały czas twierdzi że najlepiej czuje się właśnie na stoperze. I wszystko kończy się błędami. Jeszcze inna sprawą – jak dla mnie świadczącą o wątpliwych kwalifikacjach taktycznych jest monotonne i upierdliwe ściąganie po godzinie gry najlepszych ostatnio w drużynie Michalaka i Pribuli albo np. pozostawianie tego ostatniego na ławce jak z Grudziądzem. Nie chcę się wymądrzać bo fachowcem nie jestem ale po prostu nie rozumiem dlaczego trener nie próbuje ustawienia, w którym w defensywie na prawej będzie Bartczak, na stoperze Budek. A może też i spróbować wykorzystać tu doświadczonego Matusiaka który w linii pomocy tak zawodzi ? Na lewej Udovicić który na lewej wraz z Pribulą może dać to coś co może zdecydować o końcowym wyniku. A może w końcu spróbować z Krzykowskim który chyba już drugi sezon jest w kadrze. W ataku może warto postawić na Ryndaka a może spróbować z Udoviciem ? Na prawej pomocy jak nie właśnie Ryndak to może Sierczyński (w nastepnych meczach) który moim zdaniem jako prawy pomocnik może dać o wiele większą jakość aniżeli obrońca. Itd. Itd. To rzecz jasna tylko moje dywagacje ale chodzi mi po pierwsze aby spróbować pokazać ze ten skład daje jakieś możliwości manewru a przynamniej sensu prób dokonania zmian które mogłyby podnieść choćby odrobinę jakość w defensywie a i trochę odciążyć skutecznie Fidziukiewicza. Po wtóre niestety pokazać jak słabym taktycznie trenerem jest Banasik bo ani Bartczak na lewej obronie nie jest monolitem ani Łuczak na szpicy nie jest tym który odciążyłby Fidziukiewicza. Dlatego niezależnie od miejsca jakie zajmiemy. Widać w tej chwili że Banasik nie jest trenerem z którym powinno się bić o ekstraklasę nie mówiąc już o grze w ekstraklasie. I jeśli czegoś się boję w meczu z Suwałkami to tego że znów taktycznie chłop coś sp….i
Anakin

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-05-17, 8:35 am

Szanowny Adamie - do Ciebie kieruję pytanie jako osoby najbardziej
kompetentnej - Zagłębie FM - nadaje lokalnie audycje ? Ja nie mogę
odbierać relacji ze spotkań Zagłębia ? Dziękuję
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Anakin 2017-05-17, 8:42 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Szanowny Adamie - do Ciebie kieruję pytanie jako osoby najbardziej
kompetentnej - Zagłębie FM - nadaje lokalnie audycje ? Ja nie mogę
odbierać relacji ze spotkań Zagłębia ? Dziękuję
Pozdrawiam
Tadeusz

Może Pan bezpośrednio z ich strony w internecie:
http://www.zaglebiefm.pl/
Anakin

Postprzez Anakin 2017-05-17, 8:49 am

Może to trochę szalone ale wyjściowe składy (czyli bez dokonywanych zmian) to mógłbym widzieć na tę nutę:
Skaba
Krzykowski Budek Matusiak Bartczak
Bogusławski
Pribula Milewski Nowak Ryndak
Udovicić

Albo tak

Skaba
Krzykowski Budek Matusiak Bartczak
Pribula Milewski Nowak Ryndak
Łuczak
Udovicić
Anakin

Postprzez slawekchicago 2017-05-17, 10:06 am

Smiem twierdzic ze w Legnicy postawilismy na minimalizm , druga polowa pokazala ze stac Nas na duzo .Oby druzyna o tym pamietala dzisiaj w Suwalkach
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez Luis 2017-05-17, 12:03 pm

Już się cieszyłem, że będzie zmiana w bramce. Już liczyłem na debiut Skaby to ch.... bąbelki strzelił. Skaba owszem nie będzie siedział na ławce... bo wypadł ze składu. Wraca Szumski i on siądzie na ławie. Kuźwa, Fabisiak gra fatalnie, druzyna (NIE)walczy o awans, Banasik mówi, że nie ma już pozycji pewnych, a w bramce dalej Fabisiak. Ja nie wiem, co on musi zrobić, aby ze składu wylecieć.

A ja skład w takim razie widze tak ;

Fabisiak :twisted: - Bartczak - Budek - Najemski - Udo - Michalak - Nowak - Milewski - Łuczak - Pribula - Fidżi
Luis

Postprzez Anakin 2017-05-17, 12:24 pm

Luis napisał(a):Fabisiak - Bartczak - Budek - Najemski - Udo - Michalak - Nowak - Milewski - Łuczak - Pribula - Fidżi

Nieźle ale ja właśnie i Michalaka i Fidziego widziałbym jako tych, którzy wejdą np. na początku 2 połówki. Świeżutki Michalak z turbiną w tyłku i tylko wiatr z tyłu.
Anakin

Postprzez novack 2017-05-17, 5:10 pm

Czy jest transmisja radiowa?
Jest!
Szumi gra :brawo:
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna