ZAGŁĘBIE - Puszcza Niepołomice 07/03/2020 godz.18:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE - Puszcza Niepołomice 07/03/2020 godz.18:00

Postprzez grub78 2020-03-07, 9:12 pm

Pewnie Dario wytlumaczy te taktyke na konferencji
grub78

Postprzez grub78 2020-03-07, 9:15 pm

Ten pseudo trenerzyna spusci nas lige nizej
grub78

Postprzez novack 2020-03-07, 9:15 pm

Poszedłem na mecz zobaczyć jak Pawłowski dogrywa do Rubio, ale "trener" w dwurzędówce z błyszczącymi guzikami, szybko wybił mi z głowy chodzenie na mecze drużyn których jest " trenerem".
W pierwszej połowie zagraliśmy bez napastnika, w drugiej bez pomocników, gdyby była trzecia tercja, to obawiam się, że zagralibyśmy bez bramkarza. Ta kompromitująca porażka jest winą wyłącznie Dudka, miał dojrzewać, a zapleśniał!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez RUDI 2020-03-07, 9:17 pm

Większy szacunek dla kibiców miał dzisiaj kierowca "D-etki" niż trener i piłkarze.
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2020-03-07, 10:04 pm

Strach się bać jak się pomyśli co by sie mogło stać gdyby Zagłębie grało akurat nie z Puszczą a np z Podbeskidziem. Przyjeżdża zespół najmniej bramkostrzelny w lidze i nadrabia z hakiem dorobek o 3 pkt nie wspominając.
Nie jestem trenerem i nie znam się na tym natomiast jako kibic po prost nie jestem w stanie zrozumieć, jak trener może taktycznie podejść tak samo grając z zupełnie inną drużyną, mając do dyspozycji 2 napastników i nie wystawiając od 1 minuty ani jednego. Taki Piasecki jest może i drewniany ale potrafi się znaleźć w określonym miejscu i czasie a kogoś takiego zabrakło w pierwszej, nienajgorszej od strony ofensywnej połowie. Nie rozumiem dlaczego trener ściąga w przerwie dwóch bardziej kreatywnych zawodników gdy wynik jest nierozstrzygnięty. rozumiem, że Pawłowski po kontuzji nie ma siły na cały mecz ale nawet człapiąc jest lepszy np od beznadziejnego Siniora. Beznadziejność taktyczną widać było zresztą na przykładzie Puszczy. Tułacz odrobił lekcję z pierwszego meczu i wyciągnął wnioski.
Mecz był również na swój sposób doskonałym przykładem na to, że jak od lat nie mieliśmy na określonym poziomie obrony tak nie mamy.To co zrobili w I połowie Polczak z Łopatą to chyba się umawiali na jakąś imprezę po meczu po stali jak barany gdy grajek Puszczy strzleił bramkę. Kolejne to już wina całego bloku pseudodefensywnego. Beneta - drugi bardzo słaby mecz. Żaden poziom i już wolę na tej pozycji Denvera. Wolę słaby poziom od żadnego. Polczak z Łopatą nie nadają się nawet n 4534534535 poziom rozgrywkowy na Vanuatu. Słomka - zgodnie z nazwiskiem. Pytanie - po co został sprowadzony ten cały Miguel, zapewne nie jet tani w utrzymaniu, skoro grzeje ławę. Seedorf - właściwie to samo. Tym bardziej, że goście z I składu na ich pozycji nie są fenomenalni. Z pozytywów - Rubio. Fajne wejście w II połowie. Będzie z niego pozytku. Ale za 3 miesiące i tak go w Sosnowcu już nie będzie więc nie się co podniecać. No i znowu skończy się - przynajmniej na jakiś czas - pitolenie o barażach. Jak pokazał mecz. Nie nadajemy się. Jak już wielokrotnie pisałem. Max to walka o utrzymanie. I dlatego szkoda mi tak zwalonego meczu. BO byłaby spokojniejsza wiosna. A tak, trudno powiedzieć jeszcze cokolwiek przewidzieć.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez slawekchicago 2020-03-07, 10:05 pm

Qzwa !!! Co jest ??? Wyleciałem i znów cyrk się zaczyna ??? :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez Tomcjo 2020-03-07, 11:16 pm

To nie była wpadka . To nie był przypadek . Ci ludzie kolejny raz udowodnili ze nie nadają się do piłki nożnej na żadnym poziomie .
Tomcjo

Postprzez Tomcjo 2020-03-07, 11:26 pm

A ta ocena pasuje jak ulał do naszych asów piłkarskich , trenerskich i w zarządzie
https://youtu.be/p1iTfIQx6bM
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2020-03-08, 6:56 am

Nie wiem co Dudek ma w głowie, ale najwidoczniej nieźle nasrane. Jak można, mając do dyspozycji obydwóch napastników, wystawić w pierwszej połowie do ataku najbardziej kreatywnego w tej lidze środkowego pomocnika Pawłowskiego, po czym na drugą połowę wpuścić ich, jednocześnie ściągając Szymona. Po drugie: to co odpierdala od niepamiętnych czasów obrona Zagłębia jest dowodem na tezę, że w klubie zatrudnieni są ludzie specjalnej troski. Jeżeli nikt przy Kresowej nie widział, co nasza defensywa robiła w Ekstraklasie i po spadku, zamiast budować zespół od tyłu, nadal bawi się za publiczne pieniądze w radosną twórczość transferową, to nie mam pytań :redface: Co w Zagłębiu robi Tomczyk i kto tego gamonia bez wiedzy, doświadczenia i niezbędnych na tym stanowisku znajomości w światku menago zatrudnił na stanowisku Dyrektora sportowego??? :twisted:

Dla masochistów wszystkie bramki z meczu do obejrzenia są -> TUTAJ
Adam1906

Postprzez novack 2020-03-08, 7:15 am

Gdyby ktoś (naiwny) liczył, że Dariusz po tej kompromitacji wyciągnie jakieś wnioski, lub przyzna, że coś ze zmianami lub taktyką było nie tak, to nic z tego, okazuje się, że zrobił świetne zmiany i zrobiłby jeszcze raz takie same zdejmując Pawłowskiego, który nie miał żadnej dolegliwości w trakcie pierwszych 45 minut. Facetowi w głowie się poprzewracało od tych kolejnych spadków.
https://youtu.be/4EVtCgQEs68
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Adam1906 2020-03-08, 8:00 am

novack napisał(a):Gdyby ktoś (naiwny) liczył, że Dariusz po tej kompromitacji wyciągnie jakieś wnioski, lub przyzna, że coś ze zmianami lub taktyką było nie tak, to nic z tego, okazuje się, że zrobił świetne zmiany i zrobiłby jeszcze raz takie same zdejmując Pawłowskiego, który nie miał żadnej dolegliwości w trakcie pierwszych 45 minut. Facetowi w głowie się poprzewracało od tych kolejnych spadków.

Prawdą jest w takim wypadku to, co słyszę z klubu, że o ile po jego pierwszym zatrudnieniu w Zagłębiu Dudek był otwartym człowiekiem, który potrafił rozmawiać z innymi ludźmi oraz ich słuchać, to obecnie facetowi tak pojebało się w głowie, że uważa się za alfę i omegę, jest zadufany w siebie, nie przyjmuje od kogokolwiek żadnych rad ani żadnych słów krytyki, jak to mi powiedziano w klubie: "Dudek to jest straszny pozer. Pod względem kontaktów z kimkolwiek jest najgorszy od czasów Mandrysza".

Takiego to mamy sosnowieckiego Mourinho. A dodając do kompletu nie mającego zielonego pojęcia o polskim światku piłkarskim Tomczyka, który załatwia kopaczy tanich, ale najważniejsze mających menago dzielących się, hmmm, "doświadczeniami", to jak w tym klubie ma być dobrze?... :redface:
Adam1906

Postprzez slawekchicago 2020-03-08, 8:18 am

I znów to Nasza wina (internetowych hejterow ). Ile to już lat piszemy ze nie mamy OBRONY a w klubie wszystko ok. Jeszcze nie jest tragicznie ale po Tychach juz może. Ech brak słów No i na głównej stronie pod meczowym sorawdzonianiu obrońcy jedynej słusznej władzy jakby ucichli .
Widzicie teraz różnice między Naszymi a waszymi wypowiedziami. Każdy z Nas potrafi pochwalić za wynik (fartowny bo fartowny ) w Legnicy a wy jakoś po wczirajszajszej kompromitacji MILCZYCIE .Czemu ????
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez August 2020-03-08, 8:20 am

Cyrkowcy w obronie Zagłębia Sosnowiec. Zasłużona wygrana Puszczy Niepołomice
Wojciech Todur
Zagłębie Sosnowiec z tak marną grą w obronie będzie miało szansę na punkty tylko przy furze szczęścia. Tak jak tydzień temu w Legnicy. Puszcza Niepołomice nie była już tak wyrozumiała.
Wyniki Puszczy na pierwszoligowych boiskach wymykają się zdrowemu rozsądkowi. Zespół z Małopolski z 23 punktów, z którymi przyjechał na Stadion Ludowy, aż 19 zdobył na wyjazdach. Mimo tak okazałego dorobku zespół trenera Tomasza Tułacza ciągnie się w ogonie tabeli. U siebie bowiem przegrywa na potęgę.

Zagłębie po cennym zwycięstwie w Legnicy na inaugurację rundy wiosennej przystąpiło do meczu z Puszczą z jedną zmianą w składzie. Wymuszoną, bo też Rafał Grzelak nie mógł wybiec na boisko z powodu nadmiaru żółtych kartek. Na środku obrony zastąpił go Piotr Polczak.

Karny Pawłowskiego

Większym zaskoczeniem było jednak to, że po raz drugi z rzędu na pozycji napastnika zagrał Szymon Pawłowski. W Legnicy biegał na szpicy trochę z musu, kartki wykluczyły bowiem wtedy z gry Fabiana Piaseckiego. W sobotę jednak Piasecki był do dyspozycji trenera Dariusza Dudka, a i tak usiadł na rezerwie. Przy takim zestawieniu Zagłębiu na pewno łatwiej wypracować przewagę w środku pola, ale brakuje kogoś na szpicy.

Gospodarze powinni wyjść na prowadzenie w 23. minucie spotkania. Błąd popełnił wtedy Michał Mikołajczyk. Kapitan Puszczy nie zauważył, że ma za plecami Patryka Małeckiego, i zamiast do bramkarza zagrał właśnie do skrzydłowego zespołu z Sosnowca.

REKLAMA

Ten znalazł się w sytuacji sam na sam z Karolem Niemczyckim, który odbił piłkę po strzale Małeckiego na rzut rożny.

Zagłębie miało przewagę. Wymarzoną okazję na gola zmarnował Jakub Sinior, który nie trafił czysto w piłkę, stojąc niemal przed pustą bramką. Gol wpadł dopiero po rzucie karnym podyktowanym za faul Konrada Stępnia na Tomaszu Nawotce. Jedenastkę pewnie wykorzystał Pawłowski.

Błąd stoperów Zagłębia

Puszcza wróciła do gry dzięki prezentowi Kacpra Łopaty i Piotra Polczaka. Środkowi Zagłębia mieli dość czasu i miejsca, żeby wybić piłkę sprzed pola bramkowego. Postanowili jednak poczekać, aż rywal kropnie piłkę do bramki. Tym szczęśliwcem okazał się Hubert Tomalski.

REKLAMA

W przerwie spotkania trener Dudek podjął jedną z odważniejszych decyzji, odkąd wrócił do Zagłębia. Postanowił zagrać dwójką napastników i za Pawłowskiego i Filipa Karbowego wprowadził Rubio i Piaseckiego.

Efekt był taki, że gospodarze stracili przewagę w środku pola. Puszcza poczynała sobie coraz śmielej. Bliska zdobycia gola była już po błędzie Krystiana Stępniowskiego, który niemal sam wbił sobie piłkę do bramki. Ta – po nieudanym piąstkowaniu – wyszła na rzut rożny, po którym Jewhen Rodionow strzelił głową drugiego gola.

Puszcza kontra Rubio

Goście zaczęli tańczyć z radości, ale nim rezerwowi Puszczy wrócili na swoje miejsca, już był remis. W gąszczu nóg w polu karnym do bramki trafił Rubio.

Zawodnicy z Niepołomic po stracie gola znowu przejęli inicjatywę, a że obrona Zagłębia była tą formacją tylko z nazwy, to po kolejnych czterech minutach Zagłębie znowu było na minusie. Z bliska piłkę do bramki wbił Rodionow.

No, ale od czego jest Rubio… Okazało się, że piłka lgnie do niego niczym magnes do drzwi lodówki. Znowu zamieszanie. Znowu Hiszpan w gąszczu nóg trafia do bramki.

Cyrkowcy grający w obronie Zagłębia robili jednak wszystko, żeby popsuć Rubio debiut na Ludowym. Po kolejnej minucie i prostej, ale składnej akcji Puszczy goście znowu wyszli na prowadzenie.

Po zdobyciu czwartej bramki goście oddali inicjatywę drużynie z Sosnowca. Wystarczyło jednak, że na chwilę przyspieszyli. Wypracowali rzut wolny i po chwili obrona Zagłębia znowu była bezradna i szukała piłki za plecami.

https://sosnowiec.wyborcza.pl/sosnowiec ... szczy.html
August

Postprzez Adamek182 2020-03-08, 8:22 am

Zaraz, zaraz. Panowie. Musze powiedziec cos nawiazujac do ludzi od transferow. NIE MAM WIEKSZYCH ZASTRZEZEN do transferow tym razem. Łopata dla mnie to strzal w 10, podobnie jak last minute Rubio. Quintas moze byc pomocny, ale chcialbym zobaczyc go w meczu o punkty. Beneta? Jak dla mnie najwiekszy jego plus to Nawotka w pomocy.
A mecz zapisuje tylko i wylacznie na konto Dudka. Jak dla mnie nawet Polczak jest mniej winny. Polczaka mozna bylo odrobic, nie trzeba bylo rezygnowac z ofensywnej pomocy.
Adamek182

Postprzez August 2020-03-08, 9:09 am

Adamek182 napisał(a):NIE MAM WIEKSZYCH ZASTRZEZEN do transferow tym razem

Poważnie ? Jak patrzyłem na Łopatę z Polczakiem to czułem "tęsknotę" za Jędrychem i Cichockim. Bo jest jeszcze ogrzej. To własciwie Łopata powinien wyp...ć piłkę przy pierwszej bramce. Beneta drugi i ponownie tragiczny mecz. Gdzie był przy kontrze na 3 bramkę ? Na zakupach w Lidlu ? Co mi po Nawotce i jego harówie na prawym skrzydle skoro to nie równoważy braku obrońcy z prawdziwego zdarzenia. Rubio jest tylko wypozyczony last minute i w czerwcu już go i tak nie będzie. A Portugalczyk dziwnym trafem siedzi drugi mecz na ławie. Słowem, transfery póki co ekstra.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna