Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez August 2012-09-26, 1:44 pm

Mdli mnie jak mam przed oczyma "artykuły" red. Todura, zwłaszcza jak ostanio pisze o Zagłębia. Pomijając już fakt, że gość pisze o tym o czym się mówiło już kilka miesięcy temu to martwi sie o coś co nie jest jego sprawą.Jeśli Wyrobek się godzi na cokolwiek to jego sprawa. Z kolei kibica nie interesuje "układ" w sztabie szkoleniowym tylko to,żeby to dawało efekty w postaci zwycięstw zespołu. A na razie jest jak jest. Fakt, że klub 3-ligowy i to w dodatku z problemami finansowymi ma dziś trenera z dwoma asystentami budzi wątpliwości niemniej na ocenę to chyba potrzeba czasu. Może Kmieć ma poznać druzynę i po rundzie przejąć zespół ? Nie wiem. W każdym razie niech Todur wpierw zapyta zainteresowanych, a nie pisze dyrdymał.
Ostatnio edytowano 2012-09-26, 8:21 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2012-09-26, 8:19 pm

Nie wiem, czy Kmieć ma licencję na prowadzenie drużyny w II lidze. Jeżeli nie ma to Wyrobek tak czy inaczej musiałby pozostać w klubie jako słup. Natomiast skoro już mamy w sztabie Kmiecia, Baczyński powinien pożegnać się ze Stankiem. Nie mamy kasy na utrzymywanie osoby, która się nie sprawdziła, tylko dlatego, że jest kolegą prezesa.
django

Postprzez August 2012-09-26, 8:37 pm

Myśl z Kmieciem jako pierwszym w perspektywie czasu przyszła jako juedyna w miarę sensowna decyzja. Jeszcze kilka dni temu Baczyński buczał w mediach, że nie ma sensu zwalniać Wyrobka bo oszty bo jak przyszedł to trzem byłym trenerom musiał płacić. No a teraz ? Zagłebie jest klubem zaledwie 3-ligowym. Jaki sens aby na takim szczeblu i z takimi problemami finansowymi zatrudniać Jorgusiowi dwóch asystantów ? To co, jeden umie czytać, drugi umie pisać? Żadnego sensu i logiki. No, chyba, że się jeszcze weźmie pod uwagę potrzebę zatrudniania przez Baczyńskiego bezrobotnych znajomych.
August

Postprzez RUDI 2012-09-26, 8:55 pm

Oczywiście August , mówiło się o tym od miesięcy ,mówiło się miedzy nami ,na forum i w "zaciszu" trybun. Nie uważasz że nagłośnienie tego faktu może wpłynąć na decyzje o rozwiązaniu umowy ze Stankiem ? A że Todur ? według mnie mógł to nagłośnić nawet Lis ,byle ktoś zrozumiał że może nie wszyscy są naiwniakami ,i dostrzegali kto być może prowadzi drużynę .Mnie interesuje układ w sztabie szkoleniowym ,tym bardziej że układ ten nie przynosi efektów i może artykuł ten przyczyni się do zmian w sztabie.A kogo miał zapytać Todur ?Wyrobka? Baczyńskiego ? I jeżeli była by to prawda ,otrzymałby potwierdzenie z ich ust ?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2012-09-26, 9:31 pm

RUDI napisał(a):Nie uważasz że nagłośnienie tego faktu może wpłynąć na decyzje o rozwiązaniu umowy ze Stankiem

Obyś miał rację, a ja się mylił. Bo nie sądzę.
RUDI napisał(a):A kogo miał zapytać Todur Wyrobka? Baczyńskiego

Czemu nie. Poza tym, popełniając ten artykuł uważam, że Todur oczernia klub. A mając na uwadze kilka artykułów na temat piłkarskiego i hokejowego Zagłebia, sądzę, że zachowuje się jak ostatnia menda.
August

Postprzez Tomcjo 2012-09-27, 6:32 pm

Leeds United zostanie kupiony przez firme która działa w Bahrajnie i Kuwejcie za 50 mln £. Jednym z powodów jest to ze klub ma wieksza widownie niz większość klubów z angielskiej czolówki. I to pomimo tego ze klub po bankructwie nie jest właścicielem stadionu . A jak jest u nas ? Musielibyśmy mieć średnia ok. 10-15 tys . Tylko ze pojemnść Ludowego jest bodajże 6 tys . A prezesunio w ramach oszczędności ograniczył ją do 1,5 tys. I z czym tu startować do sponsorów . Ręce opadają

http://www.sport.pl/pilka/1,65080,12564 ... nited.html
Tomcjo

Postprzez django 2012-09-27, 7:10 pm

Po pierwsze, nie ma co porównywać specyfiki i atrakcyjności dla sponsorów ligi polskiej i angielskiej. Po drugie, jakoś nie udaje się zapełnić nawet tych miejsc, które są udostępnione. W sobotę będzie otwarty cały stadion, jak pęknie te 5 tysięcy, to myślę, że na następny mecz też nie będzie ograniczania liczby widzów.
django

Postprzez Diouf39 2012-09-28, 8:02 am

django napisał(a):Po pierwsze, nie ma co porównywać specyfiki i atrakcyjności dla sponsorów ligi polskiej i angielskiej. Po drugie, jakoś nie udaje się zapełnić nawet tych miejsc, które są udostępnione. W sobotę będzie otwarty cały stadion, jak pęknie te 5 tysięcy, to myślę, że na następny mecz też nie będzie ograniczania liczby widzów.

Pięć tysięcy ? Chyba do kończ sezonu w sumie tyle razem nie uzbieramy
Diouf39

Postprzez Tomcjo 2012-09-28, 8:21 am

[quote="django"]Po pierwsze, nie ma co porównywać specyfiki i atrakcyjności dla sponsorów ligi polskiej i angielskiej. Po drugie, jakoś nie udaje się zapełnić nawet tych miejsc, które są udostępnione. W sobotę będzie otwarty cały stadion, jak pęknie te 5 tysięcy, to myślę, że na następny mecz też nie będzie ograniczania liczby widzów.[/quote]
Akurat to mozna porownac . Pelny stadion jest dobrym magnesem dla sponsora na swiecie i w Polsce . A dzialania ograniczajace publicznosc to zbrodnia na spolce akcyjnej Zaglebie . Poniewaz ograniczyc jest latwo . Ale odbudowanie pelnych trybun moze trwac latami i kosztowac miliony ktorych spolka nie ma . Wiec dla mnie to zbrodnia i dziwne ze nikt w spolce nie reaguje . No chyba ze to LZS Krowie Placki .
Tomcjo

Postprzez August 2012-09-28, 11:03 am

Pełny stadion jest z pewnością ważnym czynnikiem, ale z pewnością nie decydującym o tym, że ktoś zacznie sponsorować klub czy też nie. Przypomnę, że sa czasów włoskich była niezła frekwencja, dobra atmosfera wokół klubu,a tłumu sponsorów nie bardzo. Ano dlatego, że Rudzielec mając pewną kasę od Włochów, nie robił nic aby podjąć jakiekolwiek działania, stworzyć ofertę sponsorską. Wydaje mi się, że wpierw najpierw stworzyć taką ofertę i iopracować strategię pozyskiwania sponsorów, która miałaby polegac na pokazaniu co dany podmiot może dzięki temu uzyskać. Względnie zaproponować jakiś geszeft. Przypomnę, że kilka lat temu w Wisłę Kraów mieli się zaangażować Arabowie pod warunkiem możliwości inwestycyjnych dla terenów wokół stadionu. Ponieważ to nie wypaliło Abdullachy wycofały się. Ja ubolwem, że od wielu lat odłogiem leżą niewykorzystane tereny między Kresową o ekspresówką. Natomiast nikt nie ma pomysłu zarówno na ich ponowne zagospodarowanie w połączeniu z inwestycjami na tym terenie.
August

Postprzez Tomcjo 2012-09-28, 1:24 pm

Chyba pora na założenie nowego tematu .Footbal Club . Powiecony zawodowemu klubowi w Sosnowcu. Będzie można wyszukiwać przykłady zawodowych klubów i przykłady które można przenieść do nas . Nie tylko Barcelony i Manchestery są na świecie . A nasz klub nie istneje jako marka nawet w Zagłębiu Dąbrowskim . Przeciez nie potrzeba kasy żeby dogadać sie z jakimś supermarketem i za reklame na stadionie oni wypucili reklamówki z logo firmy i Zagłębia . A 3000 dzieci ze szkół wpuszczono za darmo i rozdano im papierowe (1 majowe :) ) flagi i czapeczki sponsora akcji i klubu . Amatorszczyzna zarządu jest porażająca . Po włosku to brzmi lepiej amatorzy - dilettanti . Pora dać im przykład i zacząć naciskać bo dilettanti są wniebowzięci jak wspaniale kierują klubem . I chyba tylko kibice widzą żenade bo miasto jest najwyraźniej zachwycone .
Tomcjo

Postprzez django 2012-09-29, 8:25 am

Tomcjo napisał(a): A dzialania ograniczajace publicznosc to zbrodnia na spolce akcyjnej Zaglebie . Poniewaz ograniczyc jest latwo . Ale odbudowanie pelnych trybun moze trwac latami i kosztowac miliony ktorych spolka nie ma .

Przecież trybuna jest zamknięta, bo przychodzi mało ludzi, a nie przychodzi mało ludzi, bo trybuna jest zamknięta. Otwieranie obu trybun na każdy mecz, przy obecnej frekwencji byłoby marnotrawstwem pieniędzy, tak więc zamknięcie otwartej jest jedną z niewielu decyzji Baczyńskiego, za które trzeba go pochwalić.

Wracając jeszcze do ostatnio ogłoszonego porozumienia SKZS z klubem. O ile klub otworzył na ten mecz trybunę, to druga strona ostentacyjnie odpuściła sobie jakąkolwiek promocję meczu. Paradoksalnie Stowarzyszenie Kibiców ma większy wpływ na klub, niż na środowisko kibicowskie. Szkoda kolejnej zmarnowanej inicjatywy, mogącej popchnąć Zagłębie do przodu.

A z innej beczki, przy okazji szukania informacji o Kmieciu, znalazłem informację, że nasz były zbawiciel Krzysztof Szatan, ostatnio zastanawiał się nad zbawianiem Beskidu Andrychów:

"Po przeczytaniu oświadczenia Krzyśka Kokoszki, pragne zwrócić się z ogromną prośbą żeby nie budował swojego autorytetu na fauszu i kłamstwie. Ponieważ jak do mnie odzwonił po otrzymaniu przezemnie propozycji na stanowisko prezesa powiedziałem mu że rozmawiamy jeszcze z innymi osobami i musimy się na chwile z decyzją wstrzymać. Rozmowy prowadził Piotr Mazgaj ze swoimi kandytatami oraz ja z Pawłem Łuczakiem z firmy "PAWBOL", Jerzym Chylewskim z firmy "WIZAN" oraz z Krzysztofem Szatanem byłym właścicielem ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC który miał dać odpowiedz do trzech tygodni
http://www.nowiny.andrychow.eu/index.ph ... wa-kmiecia
django

Postprzez August 2012-09-29, 9:38 am

django napisał(a):przy okazji szukania informacji o Kmieciu, znalazłem informację, że nasz były zbawiciel Krzysztof Szatan, ostatnio zastanawiał się nad zbawianiem Beskidu Andrychów

Na szczęście dla Beskidu nic z tego nie wyszło.
August

Postprzez Adamek182 2012-09-29, 10:53 am

Chcemy całego otawrtego stadionu!!!Chcemy świateł!!! Chcemy 3000 darmowych biletów dla uczniów w szkołach!!!
Śmiech na sali. Przychodzi 1200 osób na krytą. Otworzymy cały stadion-przyjdzie 700 na krytą i 700 na otwartą. Czysty zysk,nie? Chcemy świateł!! Jedyny plus tego to to że mecze mogły by odbywac się później, ale kożystał bym z tego tylko w przypadku meczy środowych. 3000 ticketów? Idź do jakiejkolwiek szkoły, zaproś najpierw wychowawce takiej klasy na krytą, obejrzyjcie mecz,pooglądajcie atmosferę. Potem zapytaj czy chce dostać ten wychowawca dla swojej klasy darmowe bilety? Owszem,ale chyba do sektoru gości żeby nie słyszeć wszystkim mądrych z trybun.

Sam pomysł jak najbardziej dobry, ale najpierw popracujmy nad kulturą.
Adamek182

Postprzez August 2012-09-29, 11:49 am

Adamek182 napisał(a):Chcemy całego otawrtego stadionu!!!Chcemy świateł!!! Chcemy 3000 darmowych biletów dla uczniów w szkołach!!!
Śmiech na sali. Przychodzi 1200 osób na krytą. Otworzymy cały stadion-przyjdzie 700 na krytą i 700 na otwartą. Czysty zysk,nie? Chcemy świateł!! Jedyny plus tego to to że mecze mogły by odbywac się później, ale kożystał bym z tego tylko w przypadku meczy środowych. 3000 ticketów? Idź do jakiejkolwiek szkoły, zaproś najpierw wychowawce takiej klasy na krytą, obejrzyjcie mecz,pooglądajcie atmosferę. Potem zapytaj czy chce dostać ten wychowawca dla swojej klasy darmowe bilety? Owszem,ale chyba do sektoru gości żeby nie słyszeć wszystkim mądrych z trybun.

Sam pomysł jak najbardziej dobry, ale najpierw popracujmy nad kulturą.

W pełni się zgadzam. U nas tradycyjnie wszystko jest po sosnowiecku czyli na odwrót. Takie światła są chyba w dużej mierze po to aby móc zoptymaizować godziny meczy. Natomiast u nas mecze srodowe takie z Bytovią mogą zaczynac się wcześniej natomiast mecz z ROW-em koniecznie - mimo soboty -musi być później bo komuś się wydaje, że przy światłach lepsza atmosfera zapominając, że za fajną atmosferą stoją ludzie, nie urządzenia. Poza tym bezcelowym jest łażenie po szkołach czy bidulach i rozdawanie darmowych biletów, z których większoąśc przy obecnej grze i lidze i tak nie skorzysta. Muszę przyznać, że za czasów Hytrus dobrym pomysłem na ściągnięcie ludzi nył sektor rodzinny gdzie dzieciaki po meczu mogły przybić grabę z Lachą czy Hosiciem.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna