PrzeglÄ…d prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: PrzeglÄ…d prasy

Postprzez django 2012-07-19, 11:25 am

Na szczęście Górski ma w dupie Zagłębie i by nam tej licencji nie kupił ;-) Coraz bardziej się przekonuję, że jak szukać sponsorów, to nie u krezusów, tylko większej ilości mniejszych firm. Bo jak przyjdzie taki Wojciechowski, albo Król, to może się skończyć jak z DyskoPolonią i GKS-em. Ewentualnie jak ze Śląskiem olanym przez Solorza. Podoba mi się postawa takich klubów, jak Rozwój Katowice, któremu Radzionków ostatnio proponował odkupienie licencji albo fuzję, ale oni to olali, bo nie chcą pozasportowych awansów.

A przy okazji, to wydaje mi się, że trzeba dziękować Bogu, że te 2 lata temu nie awansowaliśmy do I ligi. Przy mądrych głowach pokroju Hytrego i Szatana zapewne teraz bylibyśmy tak zadłużeni, że wzorem Radzionkowa zwijalibyśmy właśnie manatki.
django

Postprzez patrios91 2012-07-19, 3:17 pm

Fajne to były czasy...Hytry się chwalił,że pilkarze zarabiają po 8 tys oraz robił lewe interesy sprzedajac samochody na Taxi Zaglebie,a Pierścionek glodował. :-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez ATR 2012-07-20, 3:15 pm

Ireneusz Król całkowicie wycofuje się z GKS Katowice! Ze swoim KP być może zagra w Sosnowcu :!:

- Dziś podjąłem decyzję, że nie chcę mieć nic wspólnego z GieKSą - oznajmił Król w "Przeglądzie Sportowym".

To efekt zdecydowanych protestów kibiców GKS Katowice, którzy nie chcieli doprowadzić do fuzji z Polonią Warszawa i w ten sposób awansować do T-Mobile Ekstraklasy. W czwartek obrzucili dom Króla petardami.

- Przekroczyli wszystkie granice. Zapłaciłem za obóz GKS w Kamieniu, ale więcej nie chcę mieć już z nimi nic wspólnego. Kończę całkowicie z finansowaniem tego zespołu, od dziś jest na utrzymaniu miasta. Mój klub to KP, który zagra w ekstraklasie. Trenerem mojego klubu na pewno nie będzie też Rafał Górak, on zostanie w I lidze. W poniedziałek wybiorę szkoleniowca. W klubie zostanie pan Bako, który ostatnio odgrywa zasadniczą rolę w zespole z Warszawy - opowiada Ireneusz Król.

Nie wiadomo jednak, gdzie zagra nowotwór. W Katowicach nikt go nie chce.

- Najwyżej przeniosę drużynę w inne miejsce, Śląsk jest duży. Na 99 procent w Sosnowcu. Zastanawiam się też, czy wszystkim nie utrzeć nosa i jeszcze z tą Polonią nie wrócić do Warszawy na Konwiktorską. Tylko że mam tam za daleko, nie mam do tego klubu żadnego sentymentu, wszystkie interesy robię na południu kraju i za granicą, więc z Warszawą nic mnie nie łączy - mówi Królak.

Ostateczne decyzje mają zapaść w poniedziałek.

- Wtedy podejmę decyzję z panem Baką, co robimy. Znajdziemy piłkarzom jakiś ośrodek do treningowy, poszukamy miejsca na obóz. Mogliby pojechać do Kamienia, ale to nie ma sensu, po co mam ich narażać na reakcje kibiców. Będą trenować sami, tylko jeszcze nie wiem gdzie - opowiada następca Józefa Wojciechowskiego.

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/eks ... tory.shtml
ATR

Postprzez LucasUSA 2012-07-20, 4:24 pm

O cholera, zebym nie wykrakal! :kiepsko:

Krol moze sobie zbudowac druzyne w Krolewcu.
LucasUSA

Postprzez LucasUSA 2012-07-20, 6:03 pm

Z innej beczki - "Budżet miasta ''wspomoże'' Zagłębie 2 milionami zł"

Sosnowiecki drugoligowiec nadal może liczyć na wsparcie miasta. Budżet spółki ma zostać dokapitalizowany pokaźną kwotą.

Według informacji uzyskanych przez sosnowiec.info.pl kierownictwo Urzędu Miejskiego przychyliło się do wniosku prezesa Leszka Baczyńskiego o dokapitalizowanie spółki kwotą 2 milionów złotych. Dzięki temu klub spłaci miastu pożyczkę w wysokości 900 tysięcy złotych.

- Pierwsza transza w wysokości 600 tysięcy zostanie przekazana spółce do końca sierpnia - cytuje Janusza Kaczora - skarbnika miasta - sosnowiecki portal.

Prezes Baczyński nie ukrywa zadowolenia. - Cieszę się z takich informacji, bo to sygnał, że nasza praca nie idzie na marne. Utrzymaliśmy się w drugiej lidze. Zatrzymaliśmy kluczowych piłkarzy z królem strzelców na czele [mowa o Rafale Jankowskim - przyp.red.]. Teraz się wzmacniamy. To pozwala z nadzieją patrzeć w przyszłość - mówi Baczyński.

tod

Więcej... http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnow ... z21BPrEzZ9
LucasUSA

Postprzez AroSpider 2012-07-20, 7:58 pm

Paweł Lesik wypożyczony do Zagłębia Sosnowiec

Prezes Zagłębia Sosnowiec Leszek Baczyński poinformował portal Sport.pl, że do drugoligowca został wypożyczony z Ruchu Chorzów Paweł Lesik.
http://www.90minut.pl/news/192/news1929 ... owiec.html
AroSpider

Postprzez Brynic 2012-07-21, 8:56 am

Brynic

Postprzez Kiba 2012-07-21, 11:58 am

Brynic napisał(a):Poczytajcie to!!!!!!!!!!!!!!

http://www.sportslaski.pl/nowy-pomysl-i ... .html#comm

oby się to sprawdziło. troche bilety będą drogie ale możnaby pochodzić znowu na extraklase ;d
ale spieszyć sie muszą bo do ligi mało czasu zostało
Kiba

Postprzez RUDI 2012-07-21, 12:09 pm

Kiba napisał(a):
oby się to sprawdziło. troche bilety będą drogie ale możnaby pochodzić znowu na extraklase ;d

Gościu wypad z tego forum (ale mnie wku....ł :redface:)
Ostatnio edytowano 2012-07-21, 12:23 pm przez RUDI, łącznie edytowano 1 raz
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez MiChAs089 2012-07-21, 12:19 pm

Kiba napisał(a):
Brynic napisał(a):Poczytajcie to!!!!!!!!!!!!!!

http://www.sportslaski.pl/nowy-pomysl-i ... .html#comm

Chcesz oglądać ekstraklasę to sobie jeździj za KP , k***a co za człowiek ...
MiChAs089

Postprzez robchy 2012-07-21, 12:59 pm

Ale doje... :| wolę x lat jeździć na IIZ niż na jakieś twory sztuczne których i tak niedługo nei będzie :| chce Ci sie ex-sy to zapier... na Cichą lub na Roosvelta :|
robchy

Postprzez ATR 2012-07-21, 2:09 pm

Ireneusz Król - biznesmen, który stoi za przenosinami Polonii Warszawa na Śląsk, nie ma co liczyć na to, że jego nowy klub przystąpi do rozgrywek pod szyldem Zagłębia.
Leszek Baczyński, prezes sosnowieckiego drugoligowca wypowiada się na ten temat w sposób jednoznaczny. - Dopóki ja jestem prezesem klubu to żadne fuzje z Zagłębiem nie są możliwe - podkreśla, ale jednocześnie przypomina, że właścicielem spółki jest miasto.

Władze Sosnowca nie widzą problemu, żeby klub Króla rozgrywał mecze na Stadionie Ludowym, gdyż dzięki temu gmina miałaby dodatkowe środki na utrzymanie Zagłębia. Prezes Baczyński w przyszłym tygodniu ma spotkać się z Królem. - Wtedy przekaże mu także, co o tym pomyśle sądzą nasi kibice - mówi.

Podczas sobotniego sparingu Zagłębia z GKS-em Tychy fani sosnowieckiej drużyny rozmawiali też o KP Katowice. Król w rozmowie ze Sportem stwierdził, że "jeśli kibice z Sosnowca nie będą mieli nic przeciwko to zagramy właśnie u nich". - To nie jest możliwe. Ten człowiek jest obłąkany - komentowali sympatycy Zagłębia.

http://www.sport.pl/sport-slask/1,12401 ... __Ten.html
ATR

Postprzez wojtas sc 2012-07-21, 7:08 pm

[quote="ATR"] :czerwona: Ireneusz Król - biznesmen, który stoi za przenosinami Polonii Warszawa na Śląsk, nie ma co liczyć na to, że jego nowy klub przystąpi do rozgrywek pod szyldem Zagłębia.
Leszek Baczyński, prezes sosnowieckiego drugoligowca wypowiada się na ten temat w sposób jednoznaczny. - Dopóki ja jestem prezesem klubu to żadne fuzje z Zagłębiem nie są możliwe - podkreśla, ale jednocześnie przypomina, że właścicielem spółki jest miasto.
:czerwona:

Władze Sosnowca nie widzą problemu, żeby klub Króla rozgrywał mecze na Stadionie Ludowym, gdyż dzięki temu gmina miałaby dodatkowe środki na utrzymanie Zagłębia. Prezes Baczyński w przyszłym tygodniu ma spotkać się z Królem. - Wtedy przekaże mu także, co o tym pomyśle sądzą nasi kibice - mówi.

Podczas sobotniego sparingu Zagłębia z GKS-em Tychy fani sosnowieckiej drużyny rozmawiali też o KP Katowice. Król w rozmowie ze Sportem stwierdził, że "jeśli kibice z Sosnowca nie będą mieli nic przeciwko to zagramy właśnie u nich". - To nie jest możliwe. Ten człowiek jest obłąkany - komentowali sympatycy Zagłębia. :redface:
:brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
panie prezesie :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:
wojtas sc

Postprzez roxy 2012-07-21, 9:08 pm

Prezesowi Baczyńskiemu brawo!Ale jest jeszcze nieobliczalny Kaziu,który z Królem na tyłach nawija i Bóg jeden wie co mu do łba strzeli...
roxy

Postprzez RRRR18 2012-07-22, 4:36 pm

http://www.weszlo.com/news/11224-Jaka_p ... h_z_ziemia

Zagłębie Sosnowiec

Historia tego klubu mogłaby spokojnie wypełnić niejedną książkę. Wydarzenia z ostatnich pięciu lat to bezustanny kalejdoskop, roller-coaster z Ekstraklasy do II ligi, potem aż do B-klasy i… z powrotem. Rozłamy, łączenia, fuzje, przeniesienia, negocjacje. Brakowało tylko zamachu bombowego i propozycji fuzji z Gieksą Katowice oraz Polonią Warszawa. Mówiąc skrótowo – Zagłębie doczłapało się do Ekstraklasy, ale nim kibice dopili kieliszki szampana, na jaw wyszła korupcja ich klubu. Szybki zjazd niżej, aż do II ligi, nieudolne zarządzanie, wreszcie otwarty konflikt na linii działacze – kibice. Niecierpliwi sosnowieccy fani Zagłębia spisali skompromitowanych ludzi z zarządu klubu na straty i założyli swoją własną drużynę.

Zagłębie 1906 stanowiło znakomitą odskocznię od II-ligowej rzeczywistości, jednak kibice przyzwyczajeni od lat do walki na trzech najwyższych szczeblach nie wytrzymali w B-klasie zbyt długo. Rozpoczęto negocjacje z zarządem II-ligowego Zagłębia, które zaowocowało szeregiem kompromisów. Obecnie kibice wspierają zarówno zespół z II ligi, jak i utworzoną przez nich samych B-klasową drużynę rezerw.

Ten pokój wydaje się być dość trwały, na co wskazują choćby wypowiedzi przedstawicieli klubu i kibiców po zapowiadanej przez Ireneusza Króla fuzji jego Nowotworu z Zagłębiem Sosnowiec. Zarówno działacze, jak i kibice stanowczo odmówili wszelkich negocjacji.
RRRR18

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników