Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez kriss68 2007-10-17, 1:48 pm

A trzeba też przypomnieć że J.Białek przyszedł w wymianie za B.Peskovica, gdzie pozbywając się za friko bardzo dobrego bramkarza otrzymaliśmy beznadziejnego pomocnika, który to notabene bardzo spodobał się naszemu trenerowi.
kriss68

Postprzez Przemek26 2007-10-17, 7:33 pm

Jeśli chodzi o Dżenana jakoś mnie to nie dziwi. Jak na razie najsłabsze obok Kaliciaka ogniwo defensywa. Odważę się powiedzieć że to wg mnie wina Kaliciaka. Przy nim Hosić zszedł na psy. Skoro zawodnik zamiast pociagnąc zespół asystuje rywalom przy strzelaniu bramek bądź sam trafia do własnej siatki..................... no cóż. Ale lepiej było przywrócić Berka
Przemek26

Postprzez Raul75 2007-10-17, 9:21 pm

nie rozumiem tego, co się dzieje ale mam nadzieję, że Kowalik wie, co robi. Coś musi być na rzeczy skoro trener poniża piłkarza tak doświadczonegojak Dzenan. My nie wiemy o co dokładnie poszło a na stronie głównej komentarze poniżej krytyki. Możeby to jakoś filtrować???? Same inwektywy. Ciekawe jakiego trenera jeden z drugim zaproponują? Może się Baniak z nami przeprosi i opuśi Wartę????? Żartowałem oczywiście ale problem należy traktować szerzej; my wiemy, że spadamy z ligii i to nie ułatwia pracy z zespołem; pamiętajcie też, że dla piłkarzy w dużym stopniu liczy się sama kasa a nie sentymenty. Cholera wie co się tam zdarzyło i co wymyślił Krystian, w końcu w Lechu pożegnano go szybko. Może chłopak bez formy jest? A ja wciąż liczę, że wiosna nasza i Kowalik jednak się sprawdzi. Dajmy mu szansę, bo nikt ciekawy do nas nie przyjdzie
Raul75

Postprzez Waluś 2007-10-17, 9:21 pm

Przemek26 napisał(a):Jeśli chodzi o Dżenana jakoś mnie to nie dziwi. Jak na razie najsłabsze obok Kaliciaka ogniwo defensywa. Odważę się powiedzieć że to wg mnie wina Kaliciaka. Przy nim Hosić zszedł na psy. Skoro zawodnik zamiast pociagnąc zespół asystuje rywalom przy strzelaniu bramek bądź sam trafia do własnej siatki..................... no cóż. Ale lepiej było przywrócić Berka

Przemek przypomnij sobie jak Berek był kapitanem w zeszyłym sezonie i nie była to całkiem dobra decyzja. Brakuje mu tej agresywności i waleczności. Wg mnie wybór Berla jest dobry z dwóch powodów.
Po 1 to jest chłopak z Zagłebia, a konkretnie wychowanek CKS Czeladz
Po 2. gra jak gra, ale zawsze całe swoje serce i zdrowie zostawia na bosiku

Widzieliśmy co ostatnio Dżenan wyprawiał razem z Kaliciakiem na bosiku. Najsłabszy jego sezon w Zagłębiu i 1y w Ekstraklasie. W meczu z Górnikiem został zmieniony po ewidentnym swoim błędzie, gdzie Jarka wozi go po plecach jak dziecko. Może to sa za wysokie progi dla niego i niektórych naszych zawodników.
Waluś
kumaty

Postprzez Raul75 2007-10-17, 9:26 pm

zgadzam się z poprzednim postem. Może za wysokie progi dla niekórych? Widziałem mecze z Cracovią i Górnikiem i Hosić grał taką lipę, że aż nie przystoi
Raul75

Postprzez Misaki 2007-10-17, 9:42 pm

adas jeśli ma być dobrze i ta strona ma być wizytówką Zagłębia w sieci to proszę usuń możliwość komentowania wiadomości na głównej bo to jest żenada i widać, że nic dobrego z tego nie będzie
wiadomo, że decyzje związane z Prymulą czy Hosicem są niezrozumiałe ale coś musi być skoro Kowalik podejmuje taką decyzję, nie bronie trenera ale też nie może być tak, że część ludzi wypowiada się w sposób, który moim zdaniem działa na niekorzyść całej sytuacji w okół Zagłębia
myślę, że tutaj teraz potrzebne jest dużo spokoju i lód na rozgrzane głowy co poniektórych
Misaki

Postprzez PaprykarZ19 2007-10-18, 10:47 am

Mamy pytanie do tych, którzy tak klną na Kowalika. Skąd wiecie, że to on podjął decyzję o zmianie kapitana? Bo ja nie widzę nigdzie takiej wzmianki. Może to drużyna doszła do wniosku, że kapitanem powinien zostać ktoś inny,albo Dżenan się zrzekł opaski i tylko Berliński odważył się ją przejąć po nim? Może Berliński gra słabo, ale to chłop z jajami! I wg mnie na kapitana się nadaje, bo reszta widać, że powoli wymięka...
Co do Prymuli to Smuda ponoć powiedział, że ma lepszych juniorów od niego, więc tak dokładnie nie wiemy jak to jest. Ale szybkość była jego ogromnym atutem, możliwe że niewykorzystanym w obecnym sezonie.
Niech trener dokończy tą rundę na spokojnie i później będziemy się zastanawiać co dalej, bo teraz raczej nic się nie zmieni w tak krótkim czasie.
PaprykarZ19

Postprzez Zbychu 2007-10-18, 1:10 pm

Przegląd Sportowy/wp.pl | 2007.10.18 12:26

W Sosnowcu robią czystkę kadrową. Po powrocie ze stażu w St. Etienne trener Jerzy Kowalik zapowiedział męska rozmowę z piłkarzami. Do zespołu Młodej Ekstraklasy oddelegowano Jarosława Białka i Krystiana Prymulę, natomiast Dżenana Hosocia pozbawiono opaski kapitańskiej. Nowym kapitanem drużyny wybrany został Rafał Berliński.

Na tym – jak się słyszy w klubie – jednak nie koniec, bowiem w przerwie zimowej drużynę czeka kolejny wstrząs, jej szeregi opuszczą następni piłkarze. – Obaj dostali swoją szansę, ale jej nie wykorzystali. Chociażby Białek, który był podstawowym graczem, jak do nas przeszedł – przypomina szkoleniowiec.

REKLAMA Czytaj dalej

Po 10. kolejkach Zagłębie z dwoma zwycięstwami zajmuje ostatnie miejsce w tabeli. W związku z afera korupcyjną jednak drużynie odjęto cztery punkty.
Zbychu

Postprzez rossoneri 2007-10-18, 2:04 pm

pomalu dochodzimy do sytuacji jaka przepowiadalem, a dochodza do mnie glosy, ze w przerwie zimowej wogole pozbedziemy sie wiekszosci pilkarzy i druga runde mamy grac druzyna, ktora gra w Mlodej Ekstraklasie bo ludzie, ktorzy rzadzom Zaglebiem doszli do wniosku, ze i tak bedziemy grac w przyszlym sezonie w 3 lidze, moze to tylko plotki, ale zawsze cos jest na rzeczy, a P. Szatan watpie zeby dalej wykladal swoje pieniadze na tym poziomie rozgrywek ,takze widzimy do czego doprowadzil nas ten sezon ,sztuczny i wymuszony na sile gra w OE i teraz to nawet nie wiem czy wystartujemy nawet w tej 3 lidze w przyszlym sezonie i napewno niektorzy mysla, ze sie ciesze z takiej sytuacji, ale to jest poprostu rzeczywistosc .
rossoneri

Postprzez Zbychu 2007-10-19, 6:28 am

W klubie z Sosnowca podjęto kolejn± (...) próbę ratowania ekstraklasy - odsunięto od składu Jarosława Białka i Krystiana Prymulę (jeden jest chory, a drugi kontuzjowany). - Potrzebowali¶my wstrz±su. Nie możemy udawać, że nic złego się nie stało. Białek dostał szansę i jej nie wykorzystał, a Prymula po testach w Lechu Poznań już nie był tym samym piłkarzem co wiosn±, gdy strzelał gola za golem - tłumaczy Jerzy Kowalik. W klubie mówi się nieoficjalnie, że gdyby trener Zagłębia był konsekwentny, to miejsce w kadrze straciłoby przynajmniej 10 piłkarzy...

Zmienił się też kapitan, Dżenana Hosicia zast±pił Rafał Berliński. - Nie mam nic do Dżenana, to fajny chłopak. Postawiłem jednak na Berlińskiego, bo widzę w nim wojownika. Takiego drugiego Tomka Hajto - przekonuje Kowalik. Co na to Berliński? - Nie jestem czarodziejem - u¶miecha się, ale zapewnia, że na boisku nogi nie odstawi. Hosić nie chce komentować straty kapitańskiej opaski, ale prawdopodobnie przeżył j± mocno. Jeden z działaczy zdradził nam, że Bo¶niak chciał się pożegnać z klubem już teraz. Prawdopodobnie dogra jednak do końca rundy (na razie jest kontuzjowany).

Przed czwartkowym treningiem rada drużyny oraz trener Kowalik spotkali się z wła¶cicielem Krzysztofem Szatanem i prezesem Leszkiem Baczyńskim. (...) W tym czasie reszta drużyny siedziała już w sali wideo, przygotowuj±c się do analizy ostatniego meczu z Koron± Kielce (0:2) w ramach rozgrywek o Puchar Polski. (...)

Przy ustalaniu składu na mecz z Koron± nie będzie brany pod uwagę kontuzjowany Grzegorz Kmiecik. Zdrowy jest za to Adam Bensz. (...) Spotkanie będzie szczególne dla Dawida Skrzypka, który dzień póĽniej bierze ¶lub. W sobotę na weselu córki będzie się też bawił Kowalik. Pocz±tek pi±tkowego spotkania na stadionie w Wodzisławiu o godz. 19.

Ľródło: Wojciech Todur, gazeta.pl
Zbychu

Postprzez Łuki19 2007-10-19, 7:42 am

Z tego co piszą to Dzenan chciał odejsc juz teraz z naszego klubu ale czeka do konca Rundy
Łuki19
Obserwowany

Postprzez sanhedryn_zla 2007-10-19, 9:38 am

rossoneri napisał(a):pomalu dochodzimy do sytuacji jaka przepowiadalem, a dochodza do mnie glosy, ze w przerwie zimowej wogole pozbedziemy sie wiekszosci pilkarzy i druga runde mamy grac druzyna, ktora gra w Mlodej Ekstraklasie bo ludzie, ktorzy rzadzom Zaglebiem doszli do wniosku, ze i tak bedziemy grac w przyszlym sezonie w 3 lidze, moze to tylko plotki, ale zawsze cos jest na rzeczy, a P. Szatan watpie zeby dalej wykladal swoje pieniadze na tym poziomie rozgrywek ,takze widzimy do czego doprowadzil nas ten sezon ,sztuczny i wymuszony na sile gra w OE i teraz to nawet nie wiem czy wystartujemy nawet w tej 3 lidze w przyszlym sezonie i napewno niektorzy mysla, ze sie ciesze z takiej sytuacji, ale to jest poprostu rzeczywistosc .

rzeczywistosc jest taka ze pamiec Ci zawodzi lub po prostu nie czytasz i nie ogladasz wszystkiego, jakbys wiedzial to p,Szatan powiedzial ze bedzie wspieral Zaglebie nawet w 5 lidze wiec chlopczyku i internetowy kibicu nie siej zamentu. bo to nie nasza wina ze w zyciu nic Ci nie wychodzi i starasz sie swe zale i pesymizm przelac na forum, taka moja rada : zglos sie do specjalisty, moze Ci pomoze, aha to nie jest ironia ani glupi docinek, to niosek po tym, jak piszesz z ktorym pewnie 90% forumowiczow sie zgodzi

zeby nie bylo rozmywania; skoro p. Kowalik ma w planach dlugoterminowe budowanie zespolu i ma na to zapewnienie od zarzadu ze mimo aktualnych wynikow nie zostanie pociagniety do odpowiedzialnosci to popieram Go w 100% , niech szuka i stawia na mlodych, oni nic do stracenia nie maja, a jedynie poprzez dobra gre moga dostac lepsze kontrakty, miejsce w podstawie i mozliwosc pokazania sie, nie czarujmy sie nie jestesmy potenatem finasowym i jak ktorys z "mlodych" sie wybije to pewnie zostanie sprzedany ale niech sie wybija i zdobywa chociaz jeden sezon pkt dla Zaglebia, a zawsze za sprzedaz jakiegos talentu mozna kupic 2 mniejsze i rozwijac je u Nas
jak na razie mimo wynikow jestem optymista i co do kary ze zostanie zmniejszona jak i do tego ze na wiosne grajac na wlasnym stadionie urwiemy niejednemu klubowi pkt, , a patrzac na inne druzyny)LKS, Widzew) moze okazac sie to bezcenne dla nas, moze nam to dac utrzymanie

pozdrawiam
sanhedryn_zla

Postprzez Przemek26 2007-10-19, 11:09 am

Kolejny kontrakt rozwiązany. Hmmm, zobaczymy co dalej. Tylko czy nie szkoda kaski. Czy nie musza zapłacić jakiegoś odstępnego za rozwiązanie kontraktu?
Zobaczymy jak dalej to poleci. Ogladając mecze w MOE i grę naszej drużyny sądzę że mogą powalczyć o punkty w OE i dodatkowo na tym ogromnie dużo zyskac piłkarsko.
Przemek26

Postprzez koniu1906 2007-10-19, 1:24 pm

rossoneri napisał(a):pomalu dochodzimy do sytuacji jaka przepowiadalem, a dochodza do mnie glosy, ze w przerwie zimowej wogole pozbedziemy sie wiekszosci pilkarzy i druga runde mamy grac druzyna, ktora gra w Mlodej Ekstraklasie bo ludzie, ktorzy rzadzom Zaglebiem doszli do wniosku, ze i tak bedziemy grac w przyszlym sezonie w 3 lidze, moze to tylko plotki, ale zawsze cos jest na rzeczy, a P. Szatan watpie zeby dalej wykladal swoje pieniadze na tym poziomie rozgrywek ,takze widzimy do czego doprowadzil nas ten sezon ,sztuczny i wymuszony na sile gra w OE i teraz to nawet nie wiem czy wystartujemy nawet w tej 3 lidze w przyszlym sezonie i napewno niektorzy mysla, ze sie ciesze z takiej sytuacji, ale to jest poprostu rzeczywistosc .
ZMIEN FORUM. Po co ty piszesz takie dyrdymaly chlopku? Chyba zeby podniesc cisnienie chlopakom na forum. Nie nazywaj sie kibicem Zaglebia dla mnie jestes bardziej PILKARSKIM EKSPERTEM KTORY WSZYSTKO WIDZI NA NIE. Teraz wejdz na temat o oswietleniu i napisz "po co te oswietlenie szkoda kasy przeciez i tak spadna a w trzeciej lidze swiatla nie potrzebne" a pozniej na temat o murawie powtorz to samo. Powiem ci jedno moj pierwszy raz na stadionie ludowym byl ok.15 lat temu i od tego czasu duzo zlego sie dzialo w tym klubie ale ja wierzylem i dalej wierze ze Zaglebie bedzie wizytowka Sosnowca na salonach pilkarskich a wypowiedzi takie jak twoja tylko ta wiare umacniaja a wiesz czemu? Zebym mogl ci sie smiac w twarz WIARA KTORA PRZETRWALA-ZAGLEBIE SOSNOWIEC
koniu1906

Postprzez LucasUSA 2007-10-20, 1:06 am

Przemek26 napisał(a):Kolejny kontrakt rozwiązany. Hmmm, zobaczymy co dalej. Tylko czy nie szkoda kaski. Czy nie musza zapłacić jakiegoś odstępnego za rozwiązanie kontraktu?

Jak podano na stronie z Kosciukiewiczem rozwiazano kontrakt za porozumieniem stron, wiec odstepnego sie nie placi.

Na ostatnia sytuacje w Zaglebiu troche swiatla rzuca ostatnia wypowiedz trenera o menadzerach, a konkretnie o Kaminskim. Widac ostry konflikt. Jezeli rzeczywiscie jeden menadzer ma w kieszeni pieciu zawodnikow w jednej druzynie, to zachodzi duze niebezpieczenstwo, ze moga oni w pewnym momencie grac pod dyktando takiego menadzera i huk wie jakich jego interesow - np. zwalniac trenera, ktory im nie pasuje itd. Czy Dzenan nie pochodzi przypadkiem ze stajni Kaminskiego? Jesli tak, to wyjasnialo by to niektore sprawy.

Niestety, my kibice nigdy albo ostatni dowiadujemy sie o tych wszystkich pozakulisowych rozgrywkach. Jak bardzo bym chcial nie miec racji...
LucasUSA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna