PrzeglÄ…d prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: PrzeglÄ…d prasy

Postprzez Cygan 2011-09-15, 4:34 pm

Darian napisał(a):Zagłębie Sosnowiec jakim podmiotem jest? Odpowiadam: Spółką Akcyjną!
Kto jest właścicielem klubu? Ten kto posiada pakiet kontrolny akcjii.
Z kim chcesz gadać o przekazaniu herbu? Baczyński,Szatanem czy moze panami KK???

Więc jak sam widzisz nawet gdybyś sam był właścicielem herbu to nie miałbyś komu tego hebu przekazać.
Jedynym sensownym rozwiazaniem jest czekać. Dogadać będzie sie można z miastem o ile urzędasy podejmą temat i przejmią klub tak jak stało sie to z klubem hokejowym Zagłębie który jest obecnie miejski,

Ok, ale czu szatan jest włascicielem...?????? Nie wydaje mi się...
Cygan

Postprzez Adam1906 2011-09-15, 5:52 pm

15 września 2011, 14:07:09 - koofel
Ryszard Czerwiec w sztabie szkoleniowym Zagłębia Sosnowiec

Do sztabu szkoleniowego ostatniej drużyny II ligi zachodniej Zagłębia Sosnowiec dołączył Ryszard Czerwiec.

- Mam nadzieję, że w sztabie szkoleniowym przyda się osoba, która popatrzy z innej strony i w jakimś stopniu pomoże. W Sosnowcu jest młody zespół i musi udźwignąć ciężar najbliższych spotkań - powiedział Czerwiec, który 20 lat temu był zawodnikiem sosnowieckiego klubu, gdy ten grał w Ekstraklasie.

źródło: własne / Zagłębie Sosnowiec

http://www.90minut.pl/news/168/news1682 ... owiec.html
Adam1906

Postprzez alisamyyen 2011-09-15, 8:46 pm

Myśle że to dobra wiadomość na przyszłość.
alisamyyen

Postprzez MrCricket 2011-09-15, 9:19 pm

Adam1906 napisał(a):
15 września 2011, 14:07:09 - koofel
Ryszard Czerwiec w sztabie szkoleniowym Zagłębia Sosnowiec

Do sztabu szkoleniowego ostatniej drużyny II ligi zachodniej Zagłębia Sosnowiec dołączył Ryszard Czerwiec.

- Mam nadzieję, że w sztabie szkoleniowym przyda się osoba, która popatrzy z innej strony i w jakimś stopniu pomoże. W Sosnowcu jest młody zespół i musi udźwignąć ciężar najbliższych spotkań - powiedział Czerwiec, który 20 lat temu był zawodnikiem sosnowieckiego klubu, gdy ten grał w Ekstraklasie.

źródło: własne / Zagłębie Sosnowiec

http://www.90minut.pl/news/168/news1682 ... owiec.html

Pierwszy człowiek w Zagłębiu, który jako piłkarz grał w Champions League :brawo:

W klubie bieda, a tu nagle kolejna osoba zatrudniona w sztabie...
MrCricket

Postprzez August 2011-09-15, 10:10 pm

MrCricket napisał(a):Pierwszy człowiek w Zagłębiu, który jako piłkarz grał w Champions League

Raczej drugi ;-)
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez MrCricket 2011-09-15, 10:33 pm

August napisał(a):
MrCricket napisał(a):Pierwszy człowiek w Zagłębiu, który jako piłkarz grał w Champions League

Raczej drugi ;-)

Hmm, czyżby Peskovic jeszcze ? Niedługo być może też Mierzejewski zadebiutuje
MrCricket

Postprzez LucasUSA 2011-09-16, 2:12 am

Dobra wiadomosc, zawsze ubolewalem, ze tak malo ludzi, ktorzy wyplyneli na szerokie wody dzieki Zaglebiu, wraca, by wspomoc klub doswiadczeniem i kontaktami.

Podejrzewam (i mam nadzieje), ze pan Czerwiec bedzie pelnil role dyrektora sportowego/skauta? . Jego doswiadczenia z tak swietnie zorganizowanego klubu jak Wisla na pewno sie przydadza. Majac zaufanego czlowieka na takim stanowisku Prezes bedzie mogl sie skupic na finansach/sponsorac i biezacym funkcjonowaniu klubu.

Ciekaw jestem, jak ma sie sprawa z jego licencja trenerska. No i jak beda wspolpracowac ze Stachem? Kto wie, moze animusz w drugiej polowie meczu z Miedzia wzial sie z jego obecnosci na trybunie i szatni?
LucasUSA

Postprzez August 2011-09-16, 7:02 am

MrCricket napisał(a):Hmm, czyżby Peskovic jeszcze Niedługo być może też Mierzejewski zadebiutuje

Myślałem o Endriu Kubicy
August

Postprzez LucasUSA 2011-09-17, 12:03 am

Z innej beczki:

http://www.sport.pl/sport-trojmiasto/1, ... elony.html

Akademia piłkarska Lechii Gdańsk jak La Masia FC Barcelony

Kosztem 60 milionów złotych w Bystrej koło Gdańska powstanie najnowocześniejsze centrum piłkarskie w Polsce i jedno z najnowocześniejszych w Europie. Wiemy już jak będzie wyglądać Pomorskie Centrum Futbolu.
Na 11 ha powstanie 5 pełnowymiarowych boisk, kilka mniejszych, internat, bieżnia sprinterska, tor do podbiegów, sala fitness, a w przyszłości również centrum medyczne i hotel. Konkurs architektoniczny, który w maju rozpisała Lechia, wygrało biuro Stalrojekt w Gdańska.
Poparcie dla inwestycji, której koszt szacowany jest na 60 milionów złotych zadeklarował m. in. minister Kancelarii Prezydenta RP Sławomir Nowak. - To niezwykle ważny projekt - uważa Nowak. Projekt ma też przychylność marszałka województwa pomorskiego i zostanie umieszczony w programie rozwoju bazy sportowej województwa.

- Mamy świadomość, że to inwestycja z kategorii bardzo kosztownych, ale według nas jest jednak kluczowa dla dalszego, prawidłowego rozwoju klubu i piłki w regionie - zaznacza prezes Lechii Maciej Turnowiecki. - Dlatego będziemy starali się znaleźć finansowanie ze wszystkich możliwych źródeł.

Prace budowlane powinny ruszyć w drugiej połowie 2012 roku, Pomorskie Centrum Futbolu ma zostać zbudowane w trzy lata.

Młodeci adepci futbolu będą do położonej 12 km od Gdańska Bystej dojeżdżać kurusjącymi co godzinę sepcjlanymi gimbusami. "

Coz, na tle takich wiadomosci nasz "pudrowany" Ludowy zakrawa na okrutny zart, a cale 3 miliony dlugu wizytowki miasta to smieszna kwota. Niestety, pokazuje to nam nasze miejsce w szeregu, a jednoczesnie obnaza zaniedbania naszych wladz miejskich jesli chodzi o inwestycje sportowe i podejscie do pilki noznej w ogole.
LucasUSA

Postprzez IrasArgor 2011-11-29, 6:42 pm

mały up

Chcą zainwestować 5 milionów euro w drużynę Piasta?

Data: 09:29, 2011-11-29
Coraz więcej nowych faktów pojawia się w temacie propozycji niemieckiego konsorcjum, które chce zainwestować w klub z Gliwic. Dlaczego akurat Piast? Bo ma nowoczesny stadion, a właścicielem jest miasto.
Nabyć klub chce niemieckie konsorcjum finansowe, które reprezentowane jest przez kancelarię prawną pana Rutigera Bernatka. Taka forma nabywania klubów jest normalnym procederem powszechnie stosowanym w Europie. Kwota zaproponowana za objęcie udziałów wynosi 200 tys. euro. Jednocześnie nabywca zobowiązuje się pisemnie do zainwestowania w klub w najbliższym czasie 4,8 mln euro. Środki te zostaną wydatkowane na bieżące koszty utrzymania pierwszej drużyny, transfery piłkarzy w celu umożliwienia drużynie awansu do ekstraklasy już następnego lata.

Udziałowcy konsorcjum mają przybyć do Gliwic jeszcze przed 10 grudnia tego roku, o ile miasto wyrazi chęć na podjęcie rozmów na temat zbycia udziałów.

Dlaczego akurat Gliwice? - Tu jest nowoczesny stadion, podstawa do budowania silnego ośrodka piłkarskiego. W innych, polskich miastach, gdzie wybudowane nowoczesne obiekty kluby mają już swoich właścicieli - wyjaśnia Rutiger Bernatek, cytowany przez serwis piast.gliwice.pl.
http://sportslaski.pl/chca-zainwestowac-5-milionow-euro-w-druzyne-piasta,sport-slaski,32910,info.html

tak to jest jak ma się nowy stadion niestety dla nas, na dzień dzisiejszy jedynym sponsorem Zagłębia to może być tylko zakład pogrzebowy, który zajmie się grzebaniem legendy w płytkim grobie.
IrasArgor

Postprzez August 2011-11-30, 9:22 am

Już kiedyś było, ale tak dla przypomnienia związków z Sosnowcem osławionego sekretarza generalnego PZPN z Sosnowcem:

" (...) W związku Kręcina wyrobił sobie markę sprawnego działacza. - To był rok 1987. Ja byłem sekretarzem Zagłębia, on już działał w związku. Klub z Sosnowca zmagał się wtedy z tzw. aferą Gałuszki. Janusz Gałuszka to był piłkarz BKS-ie Bielsko-Biała, który miał trafić do Zagłębia. Z pośpiechu, niekompetencji czy ludzkiego niedbalstwa pisma, które dotyczyły tego transferu, trafiły do zupełnie innych adresatów. Sprawa stanęła na ostrzu noża, BKS niemal zerwał rozmowy i wtedy w rolę mediatora wcielił się Kręcina. Po kilku dniach Gałuszka był już w Sosnowcu - wspomina Krzysztof Smulski, specjalista PZPN-u ds. bezpieczeństwa.
(...)"
Całość na:
http://www.sport.pl/sport-slask/1,12185 ... &startsz=x

W tekście o tym ,że Kręcina był m.in. piłarzem Czarnych Sosnowiec. Wypowiada się o nim. m.in. b. naczelnik w UM Andrzej Równicki czy Stanisław Gawenda były piłkarz naszego klubu.
August

Postprzez RUDI 2011-11-30, 9:38 am

Do IrasArgor- to przeczytaj jeszcze ten artykuł ,zobacz co to jest za inwestor .

Władze Gliwic, które są właścicielem pierwszoligowego klubu nie pozostawiają na potencjalnym inwestorze suchej nitki. - To jest jakaś żenada. 200 tys. euro za Piasta Gliwice? Tyle to kosztuje jeden nasz najlepszy zawodnik! - mówi Piotr Wieczorek, wiceprezydent Gliwic.
Więcej ....http://www.sport.pl/sport-slask/1,12185 ... nada_.html
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez IrasArgor 2011-11-30, 5:54 pm

Przeczytałem ten artykuł dokładnie. Tu nie chodzi o samo 200 tys. euro ale o sam fakt,że dzięki nowemu stadionowi na który przychodzą kibice oraz mądrej polityce władz łatwo o sponsora. Zobaczycie jeszcze, że w Gliwicach pewnie władze będą mogły wybrać z pośród kilku ofert. Co do tego sponsora to podejrzewam ,że będą podbijać cenę.
IrasArgor

Postprzez LucasUSA 2011-12-01, 4:08 am

IrasArgor napisał(a):Przeczytałem ten artykuł dokładnie. Tu nie chodzi o samo 200 tys. euro ale o sam fakt,że dzięki nowemu stadionowi na który przychodzą kibice oraz mądrej polityce władz łatwo o sponsora. Zobaczycie jeszcze, że w Gliwicach pewnie władze będą mogły wybrać z pośród kilku ofert. Co do tego sponsora to podejrzewam ,że będą podbijać cenę.

Ja rowniez mialem dokladnie takie same odczucia.
LucasUSA

Postprzez RUDI 2011-12-01, 9:51 am

IrasArgor napisał(a):Przeczytałem ten artykuł dokładnie. Tu nie chodzi o samo 200 tys. euro ale o sam fakt,że dzięki nowemu stadionowi na który przychodzą kibice oraz mądrej polityce władz łatwo o sponsora. Zobaczycie jeszcze, że w Gliwicach pewnie władze będą mogły wybrać z pośród kilku ofert. Co do tego sponsora to podejrzewam ,że będą podbijać cenę.

Mnie też nie chodziło o 200 tys. euro ,ale o samego sponsora ,Ty go nie znasz ,ja go nie znam ,ale chyba można wierzyć w wypowiedź włodarzy klubu ,sprawdzali chyba inwestora ?Czy to tylko próba podbijania ceny ?jeżeli to kogoś interesuje będzie śledził sprawę .Jeżeli uważasz że podejście ,nie ważne jaki sponsor (czy wiarygodny) byle był ,aby uspokoić wyborców,krytyków i innych ,to Twoje prawo .A sytuacja że sponsora ściąga stadion ,dużo racji na pewno ,ale taki przykład który na gorąco przyszedł mi na myśl Śląsk Wrocław -sponsor był, stadionu jeszcze nie było (wiedział że będzie i dlatego inwestował w klub ,może),Polonia Warszawa -inwestor ,sponsor bez nowego stadionu.Kończąc, nowe stadiony na pewno ściągają inwestorów ,sponsorów ,ale także muszą być wyniki ,a co do naszych władz ,tu się zgodzę ,są nie udolni ,i wychodzi na to że nie zależy im na klubie ,klubach w mieście ,a te sumy które dają na sport ?chyba chcą mieć spokój i w razie czego powiedzieć ,no przecież ratowaliśmy ,a że się nie udało ,nie nasza wina .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników