Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

popieram

Postprzez Blajpios 2007-10-09, 6:19 pm

Waluś napisał(a):Ludzie zastanówcie się co piszecie. Nie pamiętacie co zrobili ludzie z firmy Kotrakt. Wycofali się z umowy chyba po 5 dniach. W tym momencie Włosi chcieli zgłosić klub do rozgrywek 4 ligi bo mieli juz dość prowadzenia Zagłębia na poziomie zawodowym. W tym momencie powrócili do rozmów po raz drugi z Krzysztofem Szatanem i ten nie zostawił klubu, nie obraził się. Teraz sytuacja wygląda jak wygląda, ale właśnie na takich zapaleńcach jak Szatan trzeba ponownie budować nowe a i choćby to 3 ligowe Zagłębie.

oczywiste racje, nawet jeżeli były jakieś błędy (np. z Peŝkovicem, choć też nie wiadomo), nawet jeżeli J. Kowalik jakieś błędy robi, ale chce budować długofalowo zespół, nawet jeżeli coś tam K. Szatan "kombinuje", by oszczędzać. Trzeba uznać sytuację, jaka jest - i nie leczyć kompleksów, upokorzeń czy złości z bezsiły: obrzucaniem błotem własnych ludzi, zwłaszcza tych, co chcieli coś robić.
Blajpios

Re: popieram

Postprzez Waluś 2007-10-09, 6:32 pm

Blajpios napisał(a):
Waluś napisał(a):Ludzie zastanówcie się co piszecie. Nie pamiętacie co zrobili ludzie z firmy Kotrakt. Wycofali się z umowy chyba po 5 dniach. W tym momencie Włosi chcieli zgłosić klub do rozgrywek 4 ligi bo mieli juz dość prowadzenia Zagłębia na poziomie zawodowym. W tym momencie powrócili do rozmów po raz drugi z Krzysztofem Szatanem i ten nie zostawił klubu, nie obraził się. Teraz sytuacja wygląda jak wygląda, ale właśnie na takich zapaleńcach jak Szatan trzeba ponownie budować nowe a i choćby to 3 ligowe Zagłębie.

oczywiste racje, nawet jeżeli były jakieś błędy (np. z Peŝkovicem, choć też nie wiadomo), nawet jeżeli J. Kowalik jakieś błędy robi, ale chce budować długofalowo zespół, nawet jeżeli coś tam K. Szatan "kombinuje", by oszczędzać. Trzeba uznać sytuację, jaka jest - i nie leczyć kompleksów, upokorzeń czy złości z bezsiły: obrzucaniem błotem własnych ludzi, zwłaszcza tych, co chcieli coś robić.

Szacunek choćby z tego faktu, że gramy w 1 lidze Szatanowi się należy bo prócz kibiców nikomu więcej na tym fakcie nie zalezało. Masz rację po drodze pojawiły się błędy (wg mnie sprawa z Peskovicem, transfery Kowalika), ale facet też nie ma ułatwionej sytuacji. Brak możliwości pozyskania nowych rekalmodowców bo i gdzie mieliby wywiesić te reklamy, opózniajace się prace na Ludowym i ciągłe granie na wyjazdowym Wodzisławiu. Wiem wchodził na grunt niepewny, wiadomo, że była korupcja w klubie, ale jak sami pamiętacie do ostatniej nawet 1 kolejki z Lechem nie wiadomo było czy zagramy w 1 lidze.
I to wszystkie te sprawy mają wpływ na obecna sytaucję i ewentualne przyszłe decyzje.
Wg mnie są to tylko ewentualne wyjścia, a decyzje i tak będą podejmowane długo falowo.
Cieszy, że już pod koniec listopada będziemy mogli dopingować swój klub na własnym stadionie.
Waluś
kumaty

Postprzez Mr. M 2007-10-09, 7:24 pm

A ja mam pytanko.

Kiedy w końcu wyjaśni się sprawa naszego odwołania? PZPN obowiązują jakieś terminy czy zrobią tak jak ze szczakowianką. Sprawą zajmą się po seznie jak już będzie po ptokach?

Z góry dziękuję za oświecenie ;)
Mr. M

Postprzez laki 2007-10-09, 7:52 pm

Gdzieś słyszałem że wydział dyscypliny ma kilka miesięcy na ustosónkowanie się do
odwołania i wydania decyzji.
Natomiast Pan Szatan podejmując decyzje o grze w O.E. kierował się bardziej swoim
interesem niż dobrem klubu , ale jako właściciel miał do tego prawo.
Trzeba jednak pamiętać że głównymi winowajcami obecnej sytuacji są osoby zamieszane
w korupcję, ikony Zagłębia ostatnich kilku lat.
laki

Postprzez Fan 2007-10-09, 8:31 pm

A kto przy zdrowych zmyslach liczyl ze dostaniemy licencje i zagramy na Ludowym? Pozbywamy sie ogniw to i mowimy out Lachowskiemu....normalne. Dalej. Szatan sam pozbyl sie Peskovicia jak i Brazylijczyka co dalej gra w LKS bo sie obrazili razem z Baczynskim. Dlatego sytuacja wyglada jak wyglada i mamy epizod w OE a co bedzie dalej sami zobaczymy za rok w nowej 2 lidze.
Fan
Working Class

Postprzez Blajpios 2007-10-09, 9:23 pm

laki napisał(a):Gdzieś słyszałem że wydział dyscypliny ma kilka miesięcy na ustosónkowanie się do
odwołania i wydania decyzji.
Natomiast Pan Szatan podejmując decyzje o grze w O.E. kierował się bardziej swoim
interesem niż dobrem klubu , ale jako właściciel miał do tego prawo.
Trzeba jednak pamiętać że głównymi winowajcami obecnej sytuacji są osoby zamieszane
w korupcję, ikony Zagłębia ostatnich kilku lat.

I ani trochę nie chodziło mu o Zagłębie? Delikatnie ujmując, bardzo delikatnie: byłbym ostrożny z takim stwierdzeniem. Trochę swojej kasy chyba włożył, więcej niż niejeden kibic kupujący bilet na każdy mecz, przynajmniej na razie. Ma prawo - a nawet obowiązek, choćby wobec rodziny: zadbać i o interes swój. Nie mówiłbym jednak tak łatwo, że to tylko patrzenie na interes. Chyba dość kiepsko wyglądał start: drużyna na pewno z kłopotami za korupcję, z możliwą degradacją, bez pozwolenia na grę, z wycieraniem nią sobie gęby przez połowę mediów, które zresztą za to czasami wręcz forują organizatorów korupcji, którzy uciekli;a przyjść mogą tylko zawodnicy z łapanki, bo wiadomo, że nie wiedząc, czy z IIIligowym klubem czy z Iligowym podpisują kontrakt:to raczej przyjdą tylko tacy, co gdzie indziej nie dostaną kontraktów itd. Raczej chyba nie wyglądało to na kokosy - a ponieważ "trochę na interesach się zna", sądząc po tych, co ma: to raczej potrafił te fakty zauważyć. Cóż, może kiedyś to będzie wielka klasa, Europejskie Puchary, w co chyba wierzy jeszcze jakaś "wiara, która przetrwała". Ale chodzi o to - by do tego dochodzić razem, a nie obrzucać się nie wiadomo jakimi obelgami. Może trochę to jednak wygląda i na to, że zależało K. Szatanowi i na firmie Zagłębie? Czemu twierdzić zaraz, że kłamał? Zgoda. Nie wiem, jakie są wzajemne proporcje. Ile o interes chodzi - ile o przywiązanie do tych barw. Ale - jeżeli choć trochę: czemu go zniechęcać? Zwłaszcza, że rzecz może tak wyglądać, że jednak więcej niż trochęmu zależało, skoro w takich warunkach, kiedy inni uciekli w popłochu po 5 dniach, wziął się za Klub.
Blajpios

Postprzez MrCricket 2007-10-09, 9:53 pm

Koledzy nie zapominajcie, że temat jest o przyszłości, a nie o przeszłości. Wiem, że "błędy" naszych "ikon" mają swoje konsekwencje w teraźniejszości, ale naprawdę nie ma sensu przywoływać Lachowskiego i innych koszmarów przeszłości. Ten płacz nad rozlanym mlekiem w niczym nam nie pomoże. Trzeba iść do przodu, bo w sporcie liczy się tylko dziś i następne dni.W klubie czekają z pewnością na decyzję PZPN-u odnośnie naszego odwołania. Szatan i jego ekipa z pewnością mają już (albo przygotowują) plany w zależności od decyzji PZPN. W Polsce już chyba oprócz nas, to mało kto wierzy, że możemy zająć przynajmniej 3 od końca miejsce w tabeli. Ja jednak wiem, że jeszcze w OE, na oświetlonym Ludowym utrzemy nosa niejednemu faworytowi. To moim zdaniem kwestia czasu. Trzeba cierpliwie czekać na decyzje PZPN, bo od niej sporo zależy i dopiero wtedy będziemy mogli zorientować się jaki kurs należy obrać. Teraz trzeba grać i próbować uciułać jakieś punkty, ale przy umiejętnościach i formie niektórych naszych kopaczy jesienią będzie to bardzo trudne...
A tak w ogóle to BYŁO, JEST I BĘDZIE ZAWSZE ZAGŁĘBIE !!!
MrCricket

Postprzez Sir 2007-10-10, 8:09 am

Mr. M napisał(a):A ja mam pytanko.

Kiedy w końcu wyjaśni się sprawa naszego odwołania? PZPN obowiązują jakieś terminy czy zrobią tak jak ze szczakowianką. Sprawą zajmą się po seznie jak już będzie po ptokach?

Z góry dziękuję za oświecenie ;)

Z pewnością po 21 października. Jasne?
Sir

Postprzez mily 2007-10-10, 10:01 pm

Totalna DEGRENGOLADA.
mily

Postprzez tomeknh 2007-10-10, 11:40 pm

Ja mam pytanko z innej beczki. Czy wie ktos moze dlaczego nie dalo sie pozmieniac gospodarzy meczow w przypadku gdy gramy w Wodzislawiu? Chodzi mi o Groclin i Korone. Czy byly jakies przeciwskazania? Czuje, ze na Widzew tez moze byc ciezko ze skonczeniem murawy, szkoda.:(((
tomeknh

jaka jest polityka informacyjna klubu - inaczej: walka medi?

Postprzez Blajpios 2007-10-15, 2:21 pm

inaczej: walka medialna?
To tak trochę ogólniej, bo mam wrażenie, że jednak nadal dość dużo spraw umyka, które powinny być tu podnoszone. Dziś - maleńki przyczynek. Ale dowodzi, że brak reakcji wcześniej - pozwala nadal "ustawiać" Zagłębie. W informacjach Wirtulnej Polski pojawia się wiadomość, że Zagłębie Lubin "nie odpuści nikomu, kto szkalował je będzie" i pozwało J. Tomaszewskiego.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1715,wid,92 ... omosc.html
Poniżej wszakże - odnośniki do odpowiednich działów, gdzie "możesz dowiedzieć się więcej". I są to Ekstraklasa; Piłka nożna; i ... Zagłębie Sosnowiec! Sic.
Pojedyncze protesty kogoś, pewnie wiele nie przyniosą. Powstaje więc pytanie - co na to Klub, jaka jest polityka inofrmacyjno - medialna.
Blajpios

Postprzez dziejus 2007-10-17, 12:08 pm

Krzysztof Malinowski z WD PZPN stwierdzil w wywiadzie ze odjecie 4 pkt Zaglebiu nie bylo oblozone rygorem natychmiastowej wykonalnosci i dlatego nieslusznie jestesmy ich pozbawieni w tabelach.Odwolanie naszego klubu bedzie rozpatrywane w grudniu i dopiero wtedy sie okaze na czym stoimy.Poki co mamy 6 pkt i WALCZYMY dalej.Napisalem WALCZYMY!!!!!
dziejus

Postprzez Zbychu 2007-10-17, 12:40 pm

Prymula i Białek usunięci ze składu Zagłębia 17.10.2007
(...) Piłkarze z Bytomia po serii porażek, pokonali mistrza i wicemistrza Polski. Sosnowiczanie ciągle tkwią w kryzysie, a trener Jerzy Kowalik postanowił usunąć ze składu Jarosława Białka i Krystiana Prymulę.

- Podczas pobytu na stażu we Francji przemyślałem parę spraw. Przeprowadziliśmy z zespołem męskie rozmowy. Białek i Prymula mieli swoją szansę, ale jej nie wykorzystali - mówi Kowalik, a prezes Leszek Baczyński dodaje: - Te dwa nazwiska trener przedstawił zarządowi. Będziemy jeszcze rozmawiać z tymi zawodnikami. Raczej nie ma mowy o przesunięciu ich do zespołu Młodej Ekstraklasy, skończy się na rozwiązaniu kontraktów. Po co mamy trzymać piłkarzy, których nie chce trener?

Prezes Zagłębia nie jest zachwycony łączeniem trudnej sytuacji w lidze (ostatnie miejsce) z brakiem umiejętności dostosowania się do przeciwności losu. - Czasy, gdy ten klub był mlekiem i miodem płynący już minęły, nie ma też tych, którzy w ten sposób żyli - przekonuje Baczyński. - Owszem, jest nam trudno, ale to nie wynika z tego, że przyzwyczailiśmy się tu do zbytków, a teraz nawet nie mamy własnego obiektu. W Zagłębiu są nowi ludzie, chcący coś zbudować, jest nowy właściciel klubu. Trwa modernizacja Stadionu Ludowego, mam nadzieję, że 24 listopada zagramy u siebie z Wisłą Kraków. Biorę jednak też poprawkę na wszelkie problemy związane z tym remontem, jak z przetargiem na podgrzewaną murawę. Nie wiadomo też, czy pogoda będzie sprzyjać pracom remontowym.

- Piłkarze mają już dość grania na wyjazdach, bo przecież w Wodzisławiu też jesteśmy gośćmi. Brakuje nam takiego wsparcia kibiców, jakie byłoby możliwe w Sosnowcu. Z zazdrością patrzymy na pełne trybuny stadionów naszych przeciwników - przyznaje trener Kowalik. (...) Dopiero po zakończeniu jesiennej części rozgrywek Związkowy Trybunał Piłkarski PZPN rozpatrzy odwołanie Zagłębia Sosnowiec w sprawie kary degradacji o jedną ligę i odjęcia 4 punktów. - Chcemy poczekać do zakończenia ligi w tym roku, żeby przez naszą decyzję nie mieszać w ligowej tabeli. Dlatego posiedzenie trybunału odbędzie się w grudniu - informuje członek tego gremium, Krzysztof Malinowski. Przy okazji wyszło na jaw, że Zagłębiu nie powinno się na razie odliczać 4 pkt. - Decyzja Wydziału Dyscypliny nie miała rygoru natychmiastowej wykonalności – podkreśla Malinowski.

źródło: Tomasz Kuczyński, NaszeMiasto.pl
Zbychu

Postprzez kriss68 2007-10-17, 1:09 pm

Prymula to tych szans dostał co niemiara 2 razy w I lidze i po razie w pozostałych rozgrywkach w każdym meczu praktycznie po połowie. Lepiej stawiać na beznadziejnego ziomka Bagnickiego panie Kowalik.Trzeba było tylko umieć wykorzystać jego szybkość.
kriss68

Postprzez Fan 2007-10-17, 1:31 pm

Tu sie Kowalik chciał zesrać za Prymulą a teraz doświadczony wraca i go nie chce. Druga sprawa to po c*** brał Białka z KSG jak teraz juz go chce wywalać i też wcale nie protestował wcześniej. Paranoja.
Fan
Working Class

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna