PUCHAR POLSKI 2015/16 - NASZA DROGA DO PÓŁFINAŁU

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: 1/2 PP: LECH Poznań - ZAGŁĘBIE Sosnowiec

Postprzez Blajpios 2016-03-01, 12:04 am

Dodam jeszcze - ale za to ten sam przepis UEFy może być i dla Zagłębia jakimś "uprzywilejkiem" ("uprzywilejątkiem"?) - bo na przykład podskórne ruchy utrudniające Zagłębiu wejścia do finału mogą być osłabione a wzmocnione stać się mogą te demobilizujące u przeciwników. Mianowicie - kwestia właśnie braku gry w międzynarodowych pucharach w braku zwycięstwa w finale. Cała masa ludzi gotowa przeciwdziałać sukcesowi, by "nie doszło do kompromitacji jak zagra pierwszoligowiec" - może być uspokojona, nie pobudzona do działań przeciwko sukcesowi Zagłębia. Natomiast w Lechu - jak i w niektórych innych postronnych - może być wzmacniana demotywacja: "po co wchodzić, i tak trzeba wygrać, by dojść do Pucharów a kto dziś jest w stanie wygrać z Legią?" Oczywiście, to są dodatkowe niuanse, "cała para", czy raczej "główny nurt" pcha się innymi torami no i rozstrzygająca jest wartość sportowa, umiejętność prezentacji na boisku - ale i takie dodatki jakieś znaczenie mają, choćby do mobilizacji u nas a demobilizacji u przeciwników.
Blajpios

Postprzez Kwalifikator 2016-03-01, 12:17 am

A bez zadnych bardziej wyszukanych prognoz warty spostrzezenia jest fakt jednego dnia przerwy extra w porownaniu z Lechem ktory poprzedzajacy mecz gra jeden dzien pozniej od nas, w dodatku o 19:30 i w Chorzowie. Zatem moga sie spotkac w niedziele po poludniu na pomeczowym rozruchu, a w poniedzialek trzeba sie juz oszczedzac w ramach przedmeczowego rozruchu
Kwalifikator

Postprzez zag23 2016-03-01, 10:27 am

RysioLubicz napisał(a):Zgłoś to na policję. Już biegiem , biegiem !
Co za gamoń z Ciebie , brak słów.

nie będe donosil na kogokolwiek ja sie tylko martwie, że Zagłebie znow dostanie kare za tych kibiców ktorzy jeźdzą na wyjazdy nie po to by ogladac pilke nozną...policja sledzi kazde forum pilkarskie w kraju i o to sie nie bój
zag23

Postprzez zag23 2016-03-01, 10:49 am

Adam1906 napisał(a):
zag23 napisał(a):Ja chce normalną pilkarska zapowiedz zobaczyc

To ją zrób i wrzuć w internet.

zag23 napisał(a):chce by kibice/hools wstydu nie zrobili na cala Polske tzn zachowali sie normalni z klasą.

To jedź 15 marca pod Dorjana i zrób selekcję podczas wsiadania do autokarów. Wpuszczaj tylko tych w krawatach, bo "klient w krawacie jest mniej awanturujący się".

Człowieku, gdzie Ty żyjesz? Na każdym wyjeździe każdego polskiego klubu są osoby ze środowiska hools, ultras i tacy, co jadą po prostu na mecz a nie na zadymę.

wiem, że sa takie grupy co tylko jeźdza na zadymy dlatego wyjazdy sobie odpuszczam (ale na Narodowy bym pojechal w razie awansu), ja z tych spokojniejszych ktorych interesuje pilka a nie mordobicie i "jechanie" drugiego klubu. z tym że mam jechac pod Dorjan i mam zrobic selekcje to niezla ironia...niech jedzie kazdy kto chce tyle zeby sie zachowywal tak zeby kar nie bylo czy to tak wiele? po co narazac klub na kolejne kary które ma placić np za race ktore lubie oglądać no ale coz przepisy sa takie jakie są, lepiej chuchać na zimne i mowic wczesniej niz poźniej sie wstydzic co sie stalo po meczu. nie popieram ustawek, rozwalania stadionów i bicia sie na stadionie. co do zapowiedzi to są osoby które są bardziej obcykane w programach niż ja ale malo bylo podczas tej zapowiedzi pilkarzy ktorych dotyczy ten mecz przecież
zag23

Postprzez Anakin 2016-03-07, 7:55 am

Fragment wypowiedzi Prezesa Lecha:
puchary to cel minimum mistrza Polski. - Brak punktów w meczach z Podbeskidziem i Jagiellonią - delikatnie mówiąc - wkurzył całą Wielkopolskę i bardzo skomplikował nasze plany, choć mamy jeszcze Puchar Polski - stwierdził. - Nie możemy zakończyć tego sezonu w takim stylu, w jakim gramy obecnie, bo wtedy czeka nas poważna przebudowa drużyny - dodaje.
http://www.poznan.sport.pl/sport-poznan ... ndeks_news

Dla Lecha to PP będzie wręcz priorytetem.
Anakin

Postprzez slawekchicago 2016-03-07, 9:28 am

Anakin napisał(a):Fragment wypowiedzi Prezesa Lecha:
puchary to cel minimum mistrza Polski. - Brak punktów w meczach z Podbeskidziem i Jagiellonią - delikatnie mówiąc - wkurzył całą Wielkopolskę i bardzo skomplikował nasze plany, choć mamy jeszcze Puchar Polski - stwierdził. - Nie możemy zakończyć tego sezonu w takim stylu, w jakim gramy obecnie, bo wtedy czeka nas poważna przebudowa drużyny - dodaje.
http://www.poznan.sport.pl/sport-poznan ... ndeks_news

Dla Lecha to PP będzie wręcz priorytetem.

i az sie chce sie dopisac I DLATEGO BEDZIE ICH BARDZIEJ BOLALO :) , ale spokojnie co mam byc to bedzie .To na nich jest presja nie na Nas :brawo: :brawo: :brawo:
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez Adam1906 2016-03-07, 4:26 pm

lukasz1990 napisał(a):Co z meczem ma wspólnego ta zapowiedź?

Może ta ZAPOWIEDŹ już ma?... :)
Adam1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2016-03-07, 5:00 pm

Ale przywaliłeś Adamie z grubej rury - Ja przez lata przejeżdżam pociągiem
przez Okęcie do Centrum i właśnie tam gdzie chłopcy stoją przez lata był
duży napis trójkolorowy ZAGŁĘBIE. W tej chwili już wiele w tym
miejscu się zmieniło - to jest SUPER SPRAWA. Takich miejsc w Warszawie
i pod warszawskich miejscowościach jest więcej. Stąd się wzięło powiedzenie
NAJBARDZIEJ WYSUNIETA DZIELNICA WARSZAWY NA POŁUDNIE = SOSNOWIEC.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Anakin 2016-03-08, 8:20 am

slawekchicago napisał(a):co mam byc to bedzie

No właśnie. Wiadomo, że apetyty rosną w miarę jedzenia ale chyba warto od czasu do czasu przypomnieć sobie jak to jeszcze niedawno bywało. Dlatego warto podchodzić z pokorą do tego co się teraz dzieje
Anakin

Postprzez Adam1906 2016-03-08, 4:18 pm

Anakin napisał(a):Wiadomo, że apetyty rosną w miarę jedzenia ale chyba warto od czasu do czasu przypomnieć sobie jak to jeszcze niedawno bywało. Dlatego warto podchodzić z pokorą do tego co się teraz dzieje

Święta prawda! Wiadomo, że każdy chciałby aby w 2016r. Zagłębie Sosnowiec zaliczyło zarówno awans do Ekstraklasy jak i do Finału Pucharu Polski. Tyle że tak naprawdę to jeszcze na początku sezonu 2015/16 chyba każdy z nas z pocałowaniem ręki wziąłby w ciemno utrzymanie się Zagłębia w I lidze (o awansie do półfinału PP w ogóle nie wspomnę). Tak więc cieszmy się tym, co mamy!
Adam1906

Postprzez slawekchicago 2016-03-08, 7:15 pm

Adam1906 napisał(a): Tak więc cieszmy się tym, co mamy!

Zgadza sie , ale teaz spojrzmy na to inaczej .To co napisalem co ma byc to bedzie , bo nikt sie tego nie spodziewal tu sie z tym chyba wszyscy zgadzamy . Ale czemu mamy sie "BAC????" Jest OGROMNA SZANSAwiec KORZYSTAJMY Z NIEJ. nie bojmy sie a potem sie cieszmy z tego ze taka szansa byla .NIE WYKORZYSTAMY ALE PO WALCE nic sie nie stanie bedziemy dumni ,ALE JESLI WYKORZYSTAMY TO BEDZIE KROK MILOWY W NASZEJ HISTORII.Stadion Narodowy i gdzie sie nie spojrzy ZNAJOME TWARZE ,ZAGLEBIOWSKA BRAC . Sam widze jaka mobilizacja jest w moim srodowisku i chyba podobna u kazdego z Was .
Z Arka gramy przed pucharem i to jest PLUS , NA POLFINALW POZNANIU NIKOGO W DRUZYNIE NIE TRZEBA MOBILIZOWAC , dla Naszych mlodych zawodnikow to moze byc cudowny poczatek kariery dla tych starszych spelnienie marzen, moze nie byc drugiej takiej szansy . To nie jest pompowanie balonika to oczekiwanie na DZIEN PROBY. WIERZE ,ZE NASI POKAZA CHARAKTER . TYLE W TEMACIE

P.S. WIDZE TE ZAZDROSNE TWARZE cyganow i innych przebierajow gdy wlacza Pol;sat Sport we wtorkowy wczesny wieczor . TAK TAK bo wtedy bedzie gralo NASZE ZAGLEBIE Kuzwa kto by przypuszczal ,ale niech to nie bedzie powod by czuc sie jak kopciuszek . Wracamy na salony WRACAMY JAK DO SIEBIE !!!!!!
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez Anakin 2016-03-09, 8:48 am

Adam1906 napisał(a):Tyle że tak naprawdę to jeszcze na początku sezonu 2015/16 chyba każdy z nas z pocałowaniem ręki wziąłby w ciemno utrzymanie się Zagłębia w I lidze (o awansie do półfinału PP w ogóle nie wspomnę)

Tak naprawdę mamy za sobą nieodległe czasy gdy albo musieliśmy walczyć o pozostanie w 3 lidze bądź też w ogóle nie było wiadomo czy piłkarskie Zagłębie przetrwa że o kiblowaniu przez tyle lat w 3 lidze nie wspomnę. Fakt, że organizacyjnie klub przedstawia wiele do życzenia ale sportowo zanotowaliśmy niesamowity progres. Dobrze by było tego nie zmarnować. I mam tu na myśli przede wszystkim to, żeby do końca rozgrywek walczyć o awans w lidze. Ewentualna wysoka porażka z Gdynią spowoduje, że te szanse będą mocno ograniczone bo wtedy potrzebowalibyśmy minimum trzech kolejek, w których Gdynia musiałaby stracić punkty przy naszej pełnej puli i to pod warunkiem, że dystans się nie zwiększy. No a jeszcze jest Zawisza gdzie raczej niekorzystnego bilansu nie poprawimy. No i oczywiście niesamowitą sprawą były sam awans do finału PP. To byłoby coś dla tych pokoleń kibiców, którzy nie mogą pamiętać żadnego tego rodzaju sukcesu Zagłębia, a zwłaszcza tych, którzy nawet nie pamiętają czasów regularnych występów Zagłębia w ekstraklasie. I jeszcze jedno. Może najbliższy tydzień będzie morderczy, ale takiego maratonu jak jesienią już raczej nie będzie
Anakin

Postprzez Tomcjo 2016-03-09, 9:23 am

Zawisza jeszcze przyjedzie do Sosnowca .
A w meczu z Arka nie tylko punkty sie liczą . Porażka sprawi ze piłkarze przestaną wierzyć w awans i bedzie to widac po kolejnych meczach . A zwycięstwo ich uskrzydli i beda szli jak burza . Dlatego tak ważny jest ten mecz .
A sukces to my juz mamy teraz tylko gra idzie co jeszcze więcej możemy ugrać w tym sezonie .
Tomcjo

Postprzez Anakin 2016-03-09, 9:32 am

Tomcjo napisał(a):Zawisza jeszcze przyjedzie do Sosnowca

Chodziło mi o to że wyjść na korzystny bilans po 1-6 będzie raczej trudno

Tomcjo napisał(a): sukces to my juz mamy

Oczywiście po latach posuchy sukcesem samym w sobie jest awans z 3 do 2 ligi, obecne miejsce w tabeli czy awans do półfinału Pucharu polski. Natomiast chodziło mi o coś bardziej spektakularnego czym byłby udział w finale PP. Pisałem to w kontekście sukcesów Zagłębia osiąganych w lidze, Pucharze Polski itd…
Anakin

Postprzez Tomcjo 2016-03-09, 10:56 pm

Ja to rozumiem . Ale z mojego punktu widzenia jesteśmy klubem dopiero co ogarniętym z marazmu i sukcesy sportowe sa ciut na wyrost . Oczywiście nie ma co czekać az będziemy zorganizowani Top Top . Bo wiele klubów z kasa cienko przędzie . Jak chociażby Miedź. Będziemy sie cieszyć jak cos ugramy ale jak sie nie uda to nie ma powodów do płaczu . Bedzie smutno jak dobra passa sie zakończy ale ja z tego sezonu i tak bede zadowolony a jak sie trafi awans badz finał bede wniebowzięty . Żywcem :lol:
Tomcjo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna