Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez tiktak 2011-06-23, 1:45 pm

Mówiąc bardzo "niemerytorycznie": nie sadziłem że kadzidło może dawać większego kopa niż marihuana.
tiktak

Postprzez Anakin 2011-06-24, 11:12 am

Przed chwilą RMF podało o zatrzymania (pseudokibiców) z Sosnowca, przywódców bojówki Zagłębia
Anakin

Postprzez zaglebie76 2011-06-24, 11:19 am

Kol.Blajpios - podałeś informację ,ok ,ja to rozumiem i nie czepiam się że robisz reklamę akurat tej gazecie.
Wpisy kolegów komentujących twoją reklamę odebrałem (i raczej nie tylko ja) jako żarty ,ale Tobie chyba żyłka pękła i pojechałeś po bandzie - (w sensie barierze ,nie chodzi mi o piszących kolegów ;) ).

Ale te wszystkie Twoje późniejsze wynurzenia i odmienianie słowa "lewactwo" przez wszystkie przypadki mógłbyś sobie darować ,bo to jest strona o Zagłębiu ,a nie salon24 ,antysalon ,czy rozmowy niedokończone.
Swoją gorliwością w walce z jak je nazywasz - "lewactwem" ,będziesz mógł się wykazać w wyborach.Tu wolałbym sobie poczytać o piłce ,zamiast jakieś partyjnej agitki.

PS:Swoją drogą ciekawy jest fakt kibicowania przez Ciebie drużynie z którą kojarzone są hasła Working Class czy Czerwone Zagłębie - i jednocześnie pisanie takich rzeczy (proszę potraktować to z przymrużeniem oka i nie odpowiadać mi trzystronnicowym elaboratem rozpoczynającym się w czasach Piasta Kołodzieja ;) ,bo dla mnie jesteś kibicem po szalu i nie obchodzą mnie twoje poglądy polityczne).
zaglebie76

Postprzez Anakin 2011-06-24, 11:30 am

Policjanci z Centralnego Biura Śledczego zatrzymali trzech członków bojówki Zagłębia Sosnowiec, którzy utrzymywali, kontakty ze śląskimi grupami przestępczymi. Trudnili się m.in. porwaniami dla okupu i handlem narkotykami

Na trop pseudokibiców policja wpadła rozpracowując jeden z gangów narkotykowych. Okazało się, że jego członkowie współpracują z pseudokibicami bojówki Zagłębia Sosnowiec. W środę zatrzymano trzech jej członków.

Prokuratura postawiła im zarzuty organizowania ustawek, udziału w burdach stadionowych, wymuszeń rozbójniczych, handlu narkotykami oraz porwań dla okupu. - Mamy już jeden taki udokumentowany przypadek - potwierdza komisarz Aneta Orman z zespołu prasowego śląskiej policji.
Podczas rewizji mieszkań sosnowieckich szalikowców znaleziono kilkaset działek narkotyków. Zostali areszt na dwa miesiące

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,90 ... z1QBjVj1uZ

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,90 ... z1QBj9TQ1U
Anakin

Postprzez Cygan 2011-06-24, 11:34 am

Anakin napisał(a):Policjanci z Centralnego Biura Śledczego zatrzymali trzech członków bojówki Zagłębia Sosnowiec, którzy utrzymywali, kontakty ze śląskimi grupami przestępczymi. Trudnili się m.in. porwaniami dla okupu i handlem narkotykami

Na trop pseudokibiców policja wpadła rozpracowując jeden z gangów narkotykowych. Okazało się, że jego członkowie współpracują z pseudokibicami bojówki Zagłębia Sosnowiec. W środę zatrzymano trzech jej członków.

Prokuratura postawiła im zarzuty organizowania ustawek, udziału w burdach stadionowych, wymuszeń rozbójniczych, handlu narkotykami oraz porwań dla okupu. - Mamy już jeden taki udokumentowany przypadek - potwierdza komisarz Aneta Orman z zespołu prasowego śląskiej policji.
Podczas rewizji mieszkań sosnowieckich szalikowców znaleziono kilkaset działek narkotyków. Zostali areszt na dwa miesiące

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,90 ... z1QBjVj1uZ

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,90 ... z1QBj9TQ1U

Tutaj link do filmiku z zatrzymania... http://www.youtube.com/watch?v=tr3bsKUJBp4
Cygan

Postprzez LucasUSA 2011-06-24, 12:10 pm

Z filmiku wynika, ze zatrzymano ich glownie za posiadanie duzej ilosci szalikow klubowych, ktore zrecznie rozlozono jako dowod rzeczowy...
LucasUSA

Postprzez IrasArgor 2011-06-27, 9:00 am

Wojciechowski tworzy akademię na Śląsku! Kozielski mu pomoże?

07:47, 2011-06-27

Autor: Krzysztof Kubicki
KP Polonia Warszawa ma być najważniejszym akcjonariuszem akademii piłkarskiej, która powstaje w Wodzisławiu Śląskim. Będzie ona korzystała z obiektów Gosława Jedłownik. Co to oznacza?

Józef Wojciechowski, właściciel Polonii Warszawa, dotąd zabierał śląskim klubom najlepszych piłkarzy. Za duże pieniądze. Tomasza Brzyskiego, Artura Sobiecha i Macieja Sadloka kupił z Ruchu. Z kolei z Górnika pozyskał Grzegorza Bonina, Roberta Jeża i Daniela Sikorskiego. Wojciechowski docenia najwyraźniej pracę wykonywaną na Śląsku. Teraz zamierza wyciągać z naszego regionu najlepszych juniorów. A wszystko na bazie pomysłu Dariusza Kozielskiego, który kilka lat temu założył szkółkę - Gosław Jedłownik, a następnie przejął młodzież Odry.

- Powstanie nowa spółka, nowy podmiot piłkarski, który swoją siedzibę będzie miał w Wodzisławiu Śląskim - informuje Kozielski. Obecnie ustalane są szczegóły całego przedsięwzięcia. Polonii Warszawa, która zostanie głównym udziałowcem, zależy na tym, aby pełną ofertę przygotować tak do 6-latka, jak i 18-latka. Na razie wiadomo tyle, że młodzi adepci piłkarscy z okolic Wodzisławia Śląskiego będą korzystali z boisk Gosława Jedłownik, a więc z bazy, którą tworzył Kozielski. - Piłka to biznes. Najpierw trzeba zainwestować. Brakowało nam "ojca" z prawdziwego zdarzenia, bo ja nie jestem tak majętnym człowiekiem. Teraz będziemy mieli partnera, który ma większe możliwości - tłumaczy i zapowiada, że pod koniec tygodnia dowiemy się o pierwszych konkretach.

Sam Dariusz Kozielski zamierza do tygodnia czasu zrzucić z siebie większość spraw piłkarskich! A wszak jest udziałowcem Zagłębia Sosnowiec i GKS-u 1962 Jastrzębie oraz właścicielem wspomnianego Gosława. W dodatku mocno angażował się w działalność Odry Wodzisław. - Za kilka dni obchodzę 40. rocznicę urodzin. Obiecałem żonie, że od tego czasu poświęcę się rodzinie - oznajmia.

Dodaje, że swoją osobę widzi jedynie przy szkoleniu młodzieży i w roli doradcy. - Chyba, że miałbym jeszcze kiedyś okazję walczyć o mistrzostwo Polski i europejskie puchary. Wtedy zrobiłbym wyjątek - kończy z uśmiechem.

Jeszcze dziś obszerny wywiad z Dariuszem Kozielskim na naszym portalu.

http://sportslaski.pl/wojciechowski-tworzy-akademie-na-slasku-kozielski-mu-pomoze,sport-slaski,29088,info.html

czekam na wywiad z naszym szczodrym współwłaścicielem :twisted:
IrasArgor

Postprzez August 2011-06-27, 2:11 pm

IrasArgor napisał(a):Sam Dariusz Kozielski zamierza do tygodnia czasu zrzucić z siebie większość spraw piłkarskich

To oznacza, że Daruś bedzie chciał spierdolić z Zagłębia. I dobrze. Pytanie tylko, kto przejmie jego pakiet ? Maisto ? Szatan ? A moze kto inny ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez IrasArgor 2011-06-27, 3:14 pm

Fragment wywiadu z Kozielskim:

Przejdźmy więc do Zagłębia. Nie udało się awansować i wygląda na to, że klub popadnie w marazm. Odchodzą najważniejsi zawodnicy...
- Kiedy wchodziliśmy ze znajomym (Grzegorz Książek - przyp. red.) w ten klub w listopadzie, akcjonariuszem było już miasto. Sądziliśmy więc, że wszystko jest klarowne, finanse zaudytowane. A okazało się, że spółka jest zadłużona. I to masakrycznie, bo na około trzy miliony złotych. Z każdej szafy wypada jakiś trup. Trzeba się z tym "garbem" zmierzyć, podjąć drastyczne kroki. Ludzie myślą, że w Zagłębiu wszystko było dotąd super, bo płacone było na czas. Tak, tylko, że zadłużenie narastało. Dlatego teraz kadra się zmieni. Czasami trzeba zrobić krok do tyłu, by zrobić dwa kolejne do przodu. A czy nadal będę związany z tym klubem? Okaże się 30 czerwca.

To w związku z obietnicą, którą dał pan żonie?
- Dałem jej słowo, że gdy skończę 40. rocznicę urodzin poświęcę się rodzinie. Mam więc tydzień czasu, by zamknąć tematy Sosnowca czy Jastrzębia...

reszta pod tym adresem
http://www.sportslaski.pl/dariusz-kozielski-dal-obietnice-zonie-chce-sie-poswiecic-rodzinie,sport-slaski,29102,info.html

mówienie czystym sumieniu i chęci pomocy wkurwiło mnie strasznie
IrasArgor

Postprzez August 2011-06-27, 3:24 pm

Lepsze jest to:
Póki co sytuacja wygląda tak, że szkoleniowiec w II-ligowym Zagłębiu zarabiał 15 tysięcy złotych, bo taki miał podpisany kontrakt, a trener młodzieży w tym samym klubie pobierał ledwie 600 złotych

Jeśli Chojnacki czy Okrzyński zarabiali tyle kasy to jest to po prostu skandal
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2011-06-27, 3:40 pm

Raczej Chojnacki. Wiemy, że Hytry bardzo lubił rozdawać klubowe pieniądze. Gdyby tyle zarabiał ściągnięty przez Kozielskiego Ojrzyński, to piekarz pewnie by się tym nie chwalił.
django

Postprzez ZS ABC 2011-06-27, 4:56 pm

django napisał(a):Raczej Chojnacki. Wiemy, że Hytry bardzo lubił rozdawać klubowe pieniądze. Gdyby tyle zarabiał ściągnięty przez Kozielskiego Ojrzyński, to piekarz pewnie by się tym nie chwalił.

Marek Choinacki zarabiał w Naszym Klubie 10.000 tys na fakturę (miał swoją działalność) wiem od znajomego który widział kontrakt w PZPN, a Pan Kozielski niech powie ile on włożył do Naszego Klubu- podarował Zagłębiu 3 TORTY!!!!! NIE MIAŁ I NIEMA Z KLUBEM ŻADNEJ UMOWY SPONSORSKIEJ!
ZS ABC

Postprzez tiktak 2011-06-27, 10:05 pm

tiktak

Postprzez Cygan 2011-06-28, 10:00 pm

Cygan

Postprzez novack 2011-07-05, 2:31 pm

W Sosnowcu trwa gorączkowe poszukiwanie pieniędzy i sponsorów, którzy pomogą zbudować budżet na drugą ligę.

Z klubową kasą już dawno nie było tak źle. Zagłębie nie dość, że nie ma pieniędzy na bieżącą działalność to jeszcze musi zmagać się z potężnym długiem. Marek Adamczyk, były już prezes klubu relacjonował sosnowieckim radnym, że do spłaty jest prawie 3 mln złotych. Około 1,7 mln to tzw. długi wymagalny.

Komu klub jest winny tak duże pieniądze? Do spłaty są na pewno pożyczki, jakich udzielał Zagłębiu Krzysztof Szatan. Były właściciel klubu szacował w wywiadach prasowych, że to około miliona złotych. Leszek Baczyński, nowy prezes Zagłębia i Szatan nie są w najlepszych relacjach, więc trudno oczekiwać, żeby biznesmen podarował to co mu się należy.

Do spłaty jest też piłkarz Daniel Treściński, wyrzucony z klubu po tym jak jego nazwisko znalazło się na liście osób zamieszanych w aferę korupcyjną. Treściński tak komentował to w wywiadzie dla „Gazety”: „Do klubu przyszedł faks z PZPN-u informujący, że dwanaście osób związanych z Zagłębiem, w tym ja, jest podejrzanych o korupcję. Okazało się, że oprócz tego, że miałem nogę pod pachą [piłkarz leczył kontuzję - przyp. red.], to nowy zarząd wyrzucił mnie jak śmiecia. A czy można wyrzucić człowieka z pracy nie udowadniając mu winy? Nie rozumiem postawy tych ludzi. Myśleli, że pozbywając się nas wyczyszczą sobie klub i dzięki temu nie zostanie on ukarany? Dla mnie to nienormalne. Przecież to wszystko działo się od lat. Nie od pięciu, sześciu, ale od dziesięciu. Moje serce pękło”.

Piłkarz odwołał się do sądu pracy i wygrał. Na Kresowej szacują, że trzeba mu zapłacić około 200 tys. złotych.

Do klubu pukają też komornicy, którzy występują w imieniu innych piłkarzy czekających na wypłatę zaległych poborów. Pieniędzy nie dostał m.in. Mateusz Prus - bramkarz z Zamościa, którego Zagłębie sprzedało do holenderskiej Rody Kerkrade. - Potwierdzam. Mateusz wciąż nie rozliczył się z Zagłębiem - mówi Krzysztof Jakubczak, menedżer piłkarza.

Prezes Baczyński rozpoczął swoje rządy od przygotowania listy osób i firm, których pieniądze mogą pomóc drużynie ze Stadionu Ludowego powstać z kolan. Na razie pewne są środki, jakimi dofinansuje spółkę miasto. Z nieoficjalnych informacji wynika, że będzie to kwota na poziomie 60 tysięcy złotych miesięcznie.

tod, GW Katowice

Więcej... http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnowiec
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna