Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MrCricket 2007-08-02, 10:55 pm

Niestety, ale decyzja jest adekwatna do stawianych zarzutów. Gdyby nie było degradacji byłby to skandal roku ! Byłem naiwny, nie tak sobie wyobrażałem ten proceder, ale jak usłyszałem i przeczytałem Tochela to myślałem, że to tylko sen. Katowice się pozbierały, więc dlaczego nie my. Walczmy i zjednoczmy się, żeby nasz ukochany klub nie spadł o 2 ligi. I śmiać mi się chce z ludz liżących dupy i te wpisy wychwalające Lachowskiego i Tochela. Niech Ci "panowie" i i ch kumple, którzy tak kosztem Zagłębia się ustawili nie zbliżają się do terenów stadionu Ludowego i niech oszczędzą sobie wstydu w ten sposób.
MrCricket

Postprzez slawekchicago 2007-08-02, 11:41 pm

nie ma co plakac ! trudno ,degradacja nalezalo sietego spodziewac ,a czy lepiej teraz czy tak jak jest w przyszlym sezonie wedlug mnie dobrze ze zagramy w OE ,Panowie w tym roku nie dalibysmy rady awansowac a tak po zebraniu doswiadczenia powalczymy o powrot juz z gotowym stadionem a goscie tego typu jak rossonierri niech juz teraz leca kupic bilety albo nawet karnety na giekse tam jest twoje miejsce!!!!!!!!!!
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez vixen 2007-08-03, 12:30 am

Dziwi mnie ze decyzja WD zapadła dzisiaj, skoro nasz klub chce uzyskać status pokrzywdzonego, więc jest to chyba działanie pod presją mediów ale co najmniej wychodzenie przed orkiestrę, chyba że WD wie ze takiego statusu nie uzyskamy.
Żeby tylko urwać to -4 pkt. i sportowo utrzymać sie w OE. młodzi ograją się w ME i postawić sprawę jasno kto z obecnej kadry deklaruje grę w przyszłym roku w 2 lidze i zrobić od razu awans, stadion już będzie wiec problemów z licencją nie będziemy mieć.
Tylko się utrzymać.
Rok czasu to bardzo długo i nie wiadomo co los przyniesie i kto jeszcze pójdzie siedzieć.
Gorzej być już nie może a będzie tylko lepiej.
A do wszystkich płaczków idźcie sobie na onet.pl
vixen

Postprzez Misaki 2007-08-03, 1:14 am

Trochę mnie nie było a tu tyle się działo... No cóż widzę po dzisiejszej decyzji, że PZPN nie wyciągnął wniosków z procesu ze Szczakowianką. Ja dzisiejszą decyzję WD uważam za surową a wręcz niesprawiedliwą dla nas i mam nadzieje, że ta sprawa jeszcze się nie skończyła. Jest jeszcze odwołanie a i na drodze sądowej coś można jeszcze ugrać. Kara za rok więc mamy jeszcze trochę czasu. Tylko kaski nie poskąpić dla dobrego prawnika...Cieszę się jednak, że ten sezon będziemy grać w 1 lidze bo już 15lat to i tak stanowczo za długa przerwa i co poniektórzy mogą zapominać, że Zagłębie to przede wsystkim pierwszoligowiec a ten okres 15 lat to po prostu słabszy okres w naszej historii. Jeśli nie będziemy grać za rok w ekstraklasie to wierze, że będzie to za dwa lata a teraz cieszmy się tą pierwszą ligą choć może nie być to aż tak łatwe...
Misaki

Postprzez Przemek26 2007-08-03, 6:47 am

Grzegorz Baran, wiceprezes klubu, zapowiedział wewnątrzklubową abolicję.
- Wiemy, że w zespole wciąż są piłkarze, którzy składali się na kupno meczów. Nie stali za korupcją bezpośrednio, ale być może wpadli w tryby tego procederu. Oczekujemy, że opowiedzą nam o tym, złożą stosowne oświadczenia. Wtedy nic im nie grozi. Odetniemy ich przeszłość grubą kreską. Dotyczy to także byłych piłkarzy Zagłębia. Warunek jest jeden - ich nazwiska nie były dotąd wymieniane w związku z korupcją - mówi Baran

No to jak ???
Na prezentacji prezes Baczyński i Pan Baran zapewniali że ten zespół( stojący na parkiecie) jest czysty.
Więc............................
Przemek26

Postprzez Raul75 2007-08-03, 7:42 am

posypuję głowę popiołem; ja tu Lachowskiego chwaliłem za postawę; wstyd mi teraz ale w zyciu nie spodziewałem się, że to tak wyglądało. Facet brata się z kibicami, podbiega do sektora, nawet koszulki rzuca... podwójna moralność
Raul75

Postprzez eric 2007-08-03, 8:37 am

Nic nie zmieni faktu, że przygoda z pierwszoligową piłką jest dla mnie negatywnym przeżyciem. Starałem się znaleźć jakieś pozytywy ale jest ich bardzo mało i znikomej wartośći.
Przede wszystkim jekiemu 'najemnikowi' będzie zależało na tym czy Zagłębie spadnie do II czy do III ligi tzn do I lub II :)
Cały rok będziemy pod obstrzałem mediów, które żywią się naszym nieszczęściem.
Poza tym postawa naszego zarządu, nie mogę pozbyć się myśli, że jesteśmy w OE tylko ze względu na kasę a nie dla tego by się w niej uczyć.
Jak byłem dumny z naszego zarządu tak teraz wkładam głowę pod zimną wodę bo nie dawno się już przejechałem.
C+ poinformował dzisiaj w radiu, że nie ma zamiaru płacić zespołowi skorumpowanemu i to jest nie moralne - będą walczyć.
Pan Szatan (z tego co wiem z własnej inicjatywy) odłożył karę w zeszłym tygodniu tylko po to by w tym tygodniu zaproponować degradację (tego już w ogóle nie pochwalam).
Pozostaje mi myśleć tak, że w tym sezonie budujemy zespół, który w przyszłym sezonie będzie walczył o OE (czyli poszukiwanie zawodników, którzy zadeklaruja chęć pozostanie w klubie po spadku), ale nie ukrywam, że ekipy na utrzymanie się w OE na razie nie mamy.
Ktoś tam stawia za nami Odre i ŁKS (!) Śmiechu warte. Odra gra od 10 lat (?) w OE. Mają stabilną i mocną kadrę i niezbędne dośwaidczenie (wszystko przemawia za nimi), ŁKS ?! ŁKS cały czas się wzmacnia i pokazał w pierwszej kolejce, że raczej nie będą chłopcem do bicia (nie przypominam sobie by u nas grał ktoś z doświadczeniem i umiejętnościami Tomka Kłosa).
Ruch pokazał, że utrzymać się utrzyma. Więc pozostała Polonia i Jaga i trzecie miejsce barażowe. Z czego my mamy ujemne 4 pkt.
W II lidze walczą Arka, Polonia, Wisła. Jak trafimy w barażach na kogoś z tej trójki to nie dobrze.
Nie którzy zagalopowali się z oceną naszych możliwości na walkę w OE i to ostro. Jestśmy beniaminkiem z jedną z dwóch najsłabszych kadr w OE. Mamy minus 4pkt i zawodników-najemników, którzy w dupie mają dobro Zagłębia (poza niektórymi wyjątkami, ale te wyjątki to akurat nie są mega potentaci naszej drużyny) i na prawadę będzie kurewsko ciężko.
I tak tak, piszcie, żeby przestać marudzić i kibicować :)
Ja będę kibicował ale w serduchu nie będzie tak jak powinno być, bo nie k***a zasłużyliśmy na to jebane OE czy tego chcecie czy nie, a teraz jesteśmy pasożytów co się przyczepili jak skóry wieloryba :)
Szkoda ale byłem pełen obaw a teraz to wszysto się potwierdziło i to jeszcze w najgorszym ze scenariuszy czyli gra bez sportowej i czystej rywalizacji gdzie 'prawie' wszytsko jest wiadome z góry, bo nie wiemy tylko czy I czy II liga za rok.
Szok !!
eric

Postprzez bolo73 2007-08-03, 9:12 am

eric dobrze piszesz i myślę,że jak wszyscy ochłoną to dojdą do takich samych wniosków.Jedynym pozytywem tego,że gramy teraz w OE jest fakt doprowadzenia stadionu do wymaganych standardów.A musimy zdać sobie wreszcie sprawę z tego,że bez tych minusowych punktów byłoby ciężko utrzymać się w lidze a co dopiero teraz będzie?Na kim chcecie zdobywać te punkty?Przynajmniej połowa ekip jest teoretycznie poza naszym zasięgiem i zdobycie jakichkolwiek punktów z nimi będzie graniczyło z cudem.Realnie patrząc do utrzymania potrzebujemy zdobyć około 25-27 punktów + 4 karne to daje nam około 30 więc zakładam 7 zwycięstw i 9 remisów.Pytam się z kim te punkty zdobywać?I proszę nie pisać mi tu tego typu rzeczy,że marudzę lub żebym zaczął kibicować innemu klubowi bo od ponad 25 lat w sercu mam tylko Zagłębie i nie pragnę niczego innego jak tylko tego aby na stadionie ujrzeć ponownie tłumy zadowolonych kiboli i wspaniałą grę naszych chłopaków w ekstraklasie.Nie chciałbym jednak aby już w najbliższym czasie (a tak może się niestety zdarzyć tfu,tfu) grając ciągle na boiskach OE musieliśmy przyjąć do wiadomości przykry fakt,że za rok znowu będziemy musieli szlajać się po (nie daj Boże) III lidze.Tak więc drodzy koledzy i koleżanki czas spojrzeć prawdzie w oczy i zacząć rozważać wszystkie możliwe warianty,które w najbliższej mogą być następstwem wczorajszego wyroku.Ogólnie humor mam do bani i czuję się podle ale wierzę,że odrodzimy się na nowo i pokażemy jeszcze całej Polsce naszą siłę a wtedy biada tym wszystkim,którzy jadą teraz po nas jak po szmacie nie zważając na fakt,że nie jesteśmy jedynymi umoczonymi w tym szambie.Ale jak to mówią przyjaciół poznaje się w biedzie więc chwała tym wszystkim osobom,które walczą o dobre imię Zagłębia i są z nami na dobre i na złe.Pozdrawiam.
bolo73

Postprzez kubeł_1906 2007-08-03, 9:25 am

mam pytanie, bo nie rozumiem za bardzo jak to ma być.
otóż nie wiem, czy jak Zagłębie będzie w tym sezonie na miejscu spadkowym to spadnie do II czy do III ligi?? bo pisze II(obecnie III).
kubeł_1906

Postprzez emdżej 2007-08-03, 9:31 am

kubeł_1906 napisał(a):mam pytanie, bo nie rozumiem za bardzo jak to ma być.
otóż nie wiem, czy jak Zagłębie będzie w tym sezonie na miejscu spadkowym to spadnie do II czy do III ligi?? bo pisze II(obecnie III).

Degradacja jest o jedną klasę rozgrywkową w porównaniu z tym, w której gralibyśmy za rok. Więc jeśli zajmiemy miejsce spadkowe to spadniemy do obecnej III ligi.
emdżej

Postprzez Darian 2007-08-03, 9:39 am

Za rok odbędzie się reforma w naszym systemie rozgrywek.
Spowoduje ona m. in. powstanie :
Z obecnych zespołów III ligi wyłonione zostaną zespoły które zagrają w dwóch grupach II ligi.
Obecna II liga zmieni nazwę na I ligę (tak jak jest to np. w lidze angielskiej gdzie zaplecze Premiership nosi nazwę 1 Division).
A obecna 1 liga nazywana od jakiegoś czasu będzie EKSTRAKLASĄ.
Darian

Postprzez jackal29 2007-08-03, 10:19 am

Wkurza mnie taka gadka typu "najemnicy". K....wa oni mają taki zawód i go wykonują. A gra w wyzszej klasie rozgrywkowej to wieksza kasa, a przeca o to im chodzi. Jak beda dobrzy i ktos sie nimi zainteresuje to kazdy odejdzie. Nie ma takiego który tylko miloscia do klubu sie kieruje i nie było. Myślicie ze ktos z nich bedzie grał u nas za rok w 3 lidze? NIE!!! wszyscy spierdolą do Oe lub 1 ligi
jackal29

Postprzez MarcelZS 2007-08-03, 10:34 am

Nie miejcie do nich pretensji ... kasa czyni cuda .... nie ma złudzeń że cześć odejdzie, cześć zostanie - jeśli się utrzyma budżet to zostanie większość. Trzeba budować silny organizacyjnie klub, cisnąć miasto o kolejne remonty i pokazać się jak najlepiej od strony kibicowskiej. Albo wszyscy wykonają dobrze swoją prace ... albo wrócimy do III ligi .... tylko tak naprawde to komu ma zależeć jak nie nam????

Dla kogo ma Szatan, Baczyński, Hytry, Baran budować Klub???
MarcelZS

Sprzedawczyki

Postprzez Arek W 2007-08-03, 11:00 am

Mam nadzieję że pare osób z tego forum przeprosi mnie za obelgi,
które kierowano pod miom adresem jak pisałem na temat Lachowskiego
pare miesięcy temu.
Rozumiem że admin forum także anuluje mi ostrzeżenie za te posty
Pisałem całą prawdę,która niestety była bolesna.
Z takimi najemnikami jak Lachowski,Ujek a na dodatek ścierwami które
sprzedawały Nasz klub daleko nie zajdziemy.
Trzeba oczyścić Nasz klub z takich gnojów.
I zabrać Tochelowi to na co nie zasłużył.
Mam tylko nadzieję że mój znajomy ze szkoły,Dawid Skrzypek,nie jest w to
zamieszany.Bo jeśli jest to będzie wielka tragedia dla Naszego klubu!!!
Arek W

Postprzez NHK12 2007-08-03, 11:36 am

Jak Pan Szatan przejął klub zapewniał że nie zostawi Zagłebia czy to w 2 czy 3 lidze .
Jak podaje dzisiejszy PS " Na razie pozostaje właścicielem klubu, ale ostateczną decyzje podejmę za kilka tygodni- powiedział godzinę po wyroku Wydziału Dyscypliny właściciel Zagłębia Sosnowiec Krzysztof Szatan"

Jak sie to wszystko teraz rozleci to znowu bedziemy tkwic w bagnie kilka lat.

POZDRAWIAM
NHK12

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna