przez eric 2007-08-03, 8:37 am
Nic nie zmieni faktu, że przygoda z pierwszoligową piłką jest dla mnie negatywnym przeżyciem. Starałem się znaleźć jakieś pozytywy ale jest ich bardzo mało i znikomej wartośći.
Przede wszystkim jekiemu 'najemnikowi' będzie zależało na tym czy Zagłębie spadnie do II czy do III ligi tzn do I lub II :)
Cały rok będziemy pod obstrzałem mediów, które żywią się naszym nieszczęściem.
Poza tym postawa naszego zarządu, nie mogę pozbyć się myśli, że jesteśmy w OE tylko ze względu na kasę a nie dla tego by się w niej uczyć.
Jak byłem dumny z naszego zarządu tak teraz wkładam głowę pod zimną wodę bo nie dawno się już przejechałem.
C+ poinformował dzisiaj w radiu, że nie ma zamiaru płacić zespołowi skorumpowanemu i to jest nie moralne - będą walczyć.
Pan Szatan (z tego co wiem z własnej inicjatywy) odłożył karę w zeszłym tygodniu tylko po to by w tym tygodniu zaproponować degradację (tego już w ogóle nie pochwalam).
Pozostaje mi myśleć tak, że w tym sezonie budujemy zespół, który w przyszłym sezonie będzie walczył o OE (czyli poszukiwanie zawodników, którzy zadeklaruja chęć pozostanie w klubie po spadku), ale nie ukrywam, że ekipy na utrzymanie się w OE na razie nie mamy.
Ktoś tam stawia za nami Odre i ŁKS (!) Śmiechu warte. Odra gra od 10 lat (?) w OE. Mają stabilną i mocną kadrę i niezbędne dośwaidczenie (wszystko przemawia za nimi), ŁKS ?! ŁKS cały czas się wzmacnia i pokazał w pierwszej kolejce, że raczej nie będą chłopcem do bicia (nie przypominam sobie by u nas grał ktoś z doświadczeniem i umiejętnościami Tomka Kłosa).
Ruch pokazał, że utrzymać się utrzyma. Więc pozostała Polonia i Jaga i trzecie miejsce barażowe. Z czego my mamy ujemne 4 pkt.
W II lidze walczą Arka, Polonia, Wisła. Jak trafimy w barażach na kogoś z tej trójki to nie dobrze.
Nie którzy zagalopowali się z oceną naszych możliwości na walkę w OE i to ostro. Jestśmy beniaminkiem z jedną z dwóch najsłabszych kadr w OE. Mamy minus 4pkt i zawodników-najemników, którzy w dupie mają dobro Zagłębia (poza niektórymi wyjątkami, ale te wyjątki to akurat nie są mega potentaci naszej drużyny) i na prawadę będzie kurewsko ciężko.
I tak tak, piszcie, żeby przestać marudzić i kibicować :)
Ja będę kibicował ale w serduchu nie będzie tak jak powinno być, bo nie k***a zasłużyliśmy na to jebane OE czy tego chcecie czy nie, a teraz jesteśmy pasożytów co się przyczepili jak skóry wieloryba :)
Szkoda ale byłem pełen obaw a teraz to wszysto się potwierdziło i to jeszcze w najgorszym ze scenariuszy czyli gra bez sportowej i czystej rywalizacji gdzie 'prawie' wszytsko jest wiadome z góry, bo nie wiemy tylko czy I czy II liga za rok.
Szok !!