Piotr Mandrysz były trener Zagłebia!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Piotr Mandrysz nowym trenerem Zagłebia!

Postprzez Tomcjo 2016-11-29, 10:19 pm

Lubię Urbana . Jest dobrym trenerem choc nie genialnym . Czy jest w stanie nam pomoc . Teraz to nawet Alex Ferguson miałby problem . Drużyna po raz drugi przed zima ma kryzys . Jest duże prawdopodobieństwo ze wiosna bedzie słaba . Problem w tym ze Zagłębie potrzebuje przemeblowania tylko nikt nie potrafi powiedzieć jak dużego . Nawet jak kupimy czterech dobrych obrońców to nie od razu będziemy mieć obronę . Po za tym jesli chcemy grać w ekstraklasie to potrzebujemy zmian pod ten poziom rozgrywek . A szanse na awans sa małe . Z tego składu wiecej nie wyciśniemy a nowi beda potrzebować czasu . Bywa i tak ze nagle wszystko wypali i drużyna idzie jak walec ale jak czesto to sie zdarza . Mniej niż 10% i takie sa nasze szanse .

http://www.polsatsport.pl/film/podbeski ... u_6414213/
A tu cała prawda o Zagłębiu , o Dudku . No moze trochę prawda jaka chcielibyśmy widzieć w meczu ktory zadecyduje o awansie .
Ostatnio edytowano 2016-11-29, 10:21 pm przez Tomcjo, łącznie edytowano 1 raz
Tomcjo

Postprzez August 2016-11-29, 10:19 pm

django napisał(a):myślę, że zyska akceptację Seby

Dudek z Dudkiem? :lol: -widzę szansę na nić sympatii
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Blajpios 2016-11-29, 10:23 pm

django napisał(a):
Adam1906 napisał(a):Polski trener i były piłkarz, występujący na pozycji obrońcy lub pomocnika, znany głównie z występów w Odrze Wodzisław i Legii Warszawa, obecnie mieszkający w Sosnowcu, mąż lekarki wybranej na najseksowniejszą Panią doktor w Polsce, pracujący jako II trener w Śląsku Wrocław, brat Jerzego...

...swego czasu przymierzany do sztabu szkoleniowego Legii :) , kolega Jaroszewskiego z gry w ślunskich oldbojach, oskarżany przez byłą żonę o to, że zostawił ją dla jakiegoś masażysty...

Z załączonego obrazka nie wygląda mi na takiego, co się lubi wpier... więc myślę, że zyska akceptację Seby. Pod warunkiem, że nie przyprowadzi ze sobą masażysty.

no i pod warunkiem, że nie będzie się upierał, że litera D (od Dariusz) jest przed S. w alfabecie... Marzący o karierze - ponoć - trenera S. Dudek, mając świadomość, że obecnie to raczej w środowisku ma przechlapane wejście, przynajmniej już chyba tego zapewne zaczyna się tego domyślać: to chyba z entuzjazmem zgodzi się na ten eksperyment. Było nie było - już będzie mowa, że Dudek kapitanem ale i Dudek trenerem. I jak by co,to może nawet uda się medialną operację przeprowadzić, że to ten do litery D. Dudek robił tę wiochę z krytyką trenera. Za parę lat, wielu pewnie zapomni...
A ogólnie, to smutno jest. Niezależnie od tego, w co akurat można uwierzyć z tego wywiadu, w którym M. Jaroszewski mówił, bo tak lubi weszło, że w ogóle do mediów nic, ale dla nich mały wyjątek...
Blajpios

Postprzez Michał_Wwa 2016-11-29, 10:30 pm

Ja powiem tak: bardzo dobrze, że ta runda już się skończyła. Po meczu w Siedlcach pojawiła się okazja żeby usiąść we własnym gronie, jak ktoś wspomniał wyżej może być przy czymś z % (prezes, trener Mandrysz ze sztabem szkoleniowym i starszyzną drużyny tj, Dudek, Markowski, może jeszcze Matusiak który pełnił funkcję kapitana w ostatnich meczach czy Nowak) i wyjaśnić sobie nieporozumienia we własnym gronie.
A tymczasem prezes zamiast skorzystać z tego że mamy przerwę i można ochłonąć wyskakuje i zaczyna nap...lać wszystkich (i Dudka z ekipą i trenera). Ja osobiście jestem w stanie zrozumieć tę pierwszą decyzję - kara finansowa za niewyparzoną gębę zawodnika i złamanie niepisanej zasady "pierzemy swoje brudy we własnym gronie". Decyzja o odsunięciu trenera (na ile? na zawsze? na tydzień?) od prowadzenia drużyny kompletnie niezrozumiała - wysyłamy sygnał w świat że "banda Dudka robi w tym klubie co chce". Przyjdzie np taki Urban i co, też ma się przed nimi płaszczyć? Mandrysz był po prostu za grzeczny i taktowny. Równolegle powinien pójść zatem komunikat o dymisji prezesa - czytaj " nie panuję nad tym burdelem".
Żeby być obiektywnym - Dudka w drużynie brakowało, dobitnie pokazała to końcówka rundy jesiennej ubiegłego roku, gdy złamał rękę w Poznaniu - gra drużyny totalnie się rozsypała, był wtedy zawodnikiem absolutnie kluczowym. Podobnie tej jesieni, bez niego pogubił się np. taki Łysy.
Jednak w tym sezonie pojawił się nowy lider drugiej linii - Tomek Nowak i to wg mnie największy "+" rundy jesiennej. Do samego końca rozgrywek ciągnął grę do przodu, dawał z siebie 100% nie oglądając się na gierki na linii trener-część zawodników. Tego samego nie można niestety powiedzieć o Matusiaku, który był cieniem samego siebie w ostatnich meczach.

Reasumując - gdybyśmy żyli w idealnym świecie, wszyscy powinni się pogodzić, Dudek i Udovicic powinni wrócić po pierwszej jedenastki. Manewr z Wilkiem na lewej obronie wyszedł słabiutko, Łuczak udowodnił że nadaje się co najwyżej na jokera, a Matić do podawania bidonów. Markowskiego bym puścił w pizdu bez żalu, dużo młodsi Wiktorski i Najemski nie są wcale gorsi.
Niestety nie żyjemy w idealnym świecie i wygląda na to, że musimy wybierać między Dudkiem a Mandryszem. I ja się opowiadam po stronie tego ostatniego. Jeżeli prezes J. podpisał z nim kontrakt na 2 lata i obiecał wzmocnienia po rundzie jesiennej ( o ile będzie szansa na awans) to powinien być konsekwentny i umożliwić mu zbudowanie drużyny wg własnej wizji, przepracować okres przygotowawczy, dokupić zimą tych 2 stoperów i prawego obrońcę, bo Sierczyński mimo zwyżki formy w końcówce nie ma konkurenta, może jeszcze bramkarza i napastnika. Z całym szacunkiem dla "zawodnika pełniącego funkcję kapitana" Sebastiana D., dziękując mu za to co zrobił dla Zagłębia, nie może być tak, że on będzie wybierał trenerów i stroił fochy! Może jeszcze trener powinien wysłać mu kwiaty i przeprosić przed kamerami w programie "wybacz mi" za posadzenie na ławie? Celebryci p..doleni się znaleźli!!!

Myślę, że przy okazji można pokusić się o małe podsumowanie rundy jesiennej. Plusy to idąc od przodu Sanogo, Pribula, Nowak, Szumski (rzutem na taśmę w ostatnich meczach mnie przekonał). Znak zapytania, choć mimo wszystko podstawowi zawodnicy to Ryndak, Matusiak, Dudek, Bartczak, Udo, Wiktorski, Najemski, Sierczyński, Budek (czterej ostatni obrońcy powinni zostać jeśli na ich miejsce nie znajdziemy zimą lepszych), podobnie Fabisiak. Fidziukiewicz mam nadzieje że wróci do dawnej formy i stworzy groźny duet z Sanogo, przydałby się zmiennik dla nich. Matić, Łuczak, Handzlik, Wilk, Markowski - definitywnie out. I więcej szans dla naszej młodzieży np. taki Mularczyk w rezerwach wygląda bardzo dobrze (powinien dostawać szansę na 15-30 min na pozycji nr 10 za Fidziukiewicza) podobnie Klama czy Krzykowski w obronie, zwłaszcza w takich meczach jak np przy 0-2 czy 0-3 w Tychach gdy jest już po ptokach, albo w drugą stronę gdy prowadzimy min 2-0. Aha jest chyba jeszcze Ninković, co z nim? zdrowy? Ma szansę na polskie obywatelstwo? Należałoby się zastanowić czy może grać na lewej obronie w miejsce Udo. Jeśli nie, to też out.
Michał_Wwa

Postprzez jacmar 2016-11-29, 10:31 pm

Gdzie w tym wszystkim jesteśmy MY czyli KIBICE bez których klub nie istnieje straciliśmy co najmniej cztery punkty bo w zakładzie pracy jest konflikt między przełożonym a pracownikami czy ktoś powie nam przepraszam chociaż dla mnie te przepraszam to niech sobie w dupę wsadzą
jacmar

Postprzez August 2016-11-29, 10:41 pm

Blajpios napisał(a):w co akurat można uwierzyć z tego wywiadu, w którym M. Jaroszewski mówił

We wrześniu Prezes przy setce osób dementowal, że Urban w ogóle był brany pod uwagę podobnie jak Mandrysz. Po czym po jakimś czasie zatrudnił Mandrysza a teraz twierdzi, że rozmawiał z Urbanem. Chłop by chociaż spisał swoje wersje.
August

Postprzez maniek-75-75 2016-11-29, 10:49 pm

August napisał(a):Chłop by chociaż spisał swoje wersje.

kochaneczku - na tym polega sztuka mediacji . ale co ja tam wiem ... jak nie winny treneiro / choć ja czułem że ten okular rozjebie drużynę/ to winny prezes .. ja nie chce nikogo bronić ALE . który za ostatnich 10 lat ?? miał więcej sukcesów w sensie dźwigania naszej piłki??
maniek-75-75

Postprzez August 2016-11-29, 10:54 pm

maniek-75-75 napisał(a):kochaneczku - na tym polega sztuka mediacji

No popatrz. A ja myslałem, że facet tradycyjnie wali z kibicami w zielonego krasnala
August

Postprzez maniek-75-75 2016-11-29, 10:57 pm

August napisał(a):A ja myslałem, że facet tradycyjnie wali z kibicami w zielonego krasnala

bo może , jest On tam a nie Ty ....
maniek-75-75

Postprzez django 2016-11-29, 11:00 pm

maniek-75-75 napisał(a): kochaneczku - na tym polega sztuka mediacji

Warto odróżniać pewne pojęcia i nie nazywać manipulacji mediacją. Czekam na kolejne spotkanie, po którym stu chłopa wyjdzie zadowolonych jakby te pół godziny spędzili z Jenną Jameson
django

Postprzez maniek-75-75 2016-11-29, 11:03 pm

django napisał(a):Czekam na kolejne spotkanie, po którym stu chłopa wyjdzie zadowolonych jakby te pół godziny spędzili z Jenną Jameson

nie byłem bo tyrałem . i nigdy nie byłem zadowolony ... inaczej - byłem jak byłem gówniarzem , kopalnie dawały hajs i jak nie piłka to hokej albo siata robiły robotę ...
maniek-75-75

Postprzez August 2016-11-29, 11:04 pm

django napisał(a):

Warto odróżniać pewne pojęcia i nie nazywać manipulacji mediacją. Czekam na kolejne spotkanie, po którym stu chłopa wyjdzie zadowolonych jakby te pół godziny spędzili z Jenną Jameson
django napisał(a):

Ja bym to nazwał okłamywaniem w zywe oczy. No niestety ma klakierów, którzy go będą utwierdzali w przekonaniu, że robi dobrze.
August

Postprzez maniek-75-75 2016-11-29, 11:09 pm

August napisał(a): No niestety ma klakierów

że niby ja??
chłopie , cały temat to wielka kaka . ja mimo że mało piszę to czytam wypociny najbardziej udzielających się ... kto tu rok czy 2 lata temu klaskał na temat wspólpracy z legła? ja??
kto tu chciał treneiro z pożal boże łaski , ja?
tak czytam i widzę że lubicie taka karuzele - te same nazwiska jak nie tu to tu , spec od awansów itp ..
jaroszewski / specjalnie piszę z małej litery/ bogiem nie jest , ale jako nie liczny coś tutaj za ostatnie 25? lat zrobił . i tak jest zły - to tak jak gadać o polityce z Wami , ktoś wybrał pisorców ale jak co to żaden łapki nie podniesie....
maniek-75-75

Postprzez August 2016-11-29, 11:15 pm

maniek-75-75 napisał(a):
August napisał(a): No niestety ma klakierów

że niby ja??
chłopie , cały temat to wielka kaka . ja mimo że mało piszę to czytam wypociny najbardziej udzielających się ... kto tu rok czy 2 lata temu klaskał na temat wspólpracy z legła? ja??
kto tu chciał treneiro z pożal boże łaski , ja?
tak czytam i widzę że lubicie taka karuzele - te same nazwiska jak nie tu to tu , spec od awansów itp ..
jaroszewski / specjalnie piszę z małej litery/ bogiem nie jest , ale jako nie liczny coś tutaj za ostatnie 25? lat zrobił . i tak jest zły - to tak jak gadać o polityce z Wami , ktoś wybrał pisorców ale jak co to żaden łapki nie podniesie....

Tu as raison
August

Postprzez maniek-75-75 2016-11-29, 11:17 pm

August napisał(a):Tu as raison

i po temacie ze mną :-/
maniek-75-75

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna