PUCHAR POLSKI 2015/16 - NASZA DROGA DO PÓŁFINAŁU

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: 1/4 PP: Cracovia - ZAGŁĘBIE Sosnowiec

Postprzez novack 2015-11-21, 10:58 am

kizoj napisał(a):Trzeba wierzyć w trenera Derbina.Potrafi dotrzeć do świadomości naszych graczy i odpowiednio ich ustawić na boisku.Wchodzi Wilk,nowy zawodnik,a gra jak by się znali od dawna.To trzeba mięć niucha,a Stanek z Łuczywkiem go uzupełniają.Brawo,brawo trenerzy!!!! :brawo: :-) :niezle:

A moim zdaniem, to Derbin i Stanek swoją charyzmą uzupełniają intelekt i warsztat Łuczywka, ale nie spierajmy się o szczegóły, liczy się efekt ;)
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2015-11-21, 11:07 am

Adam1906 napisał(a):To już 36 lat.

Sam czekałem tyle lat na te chwile. I już zaczynałem wątpić czy doczekam. Fajnie by było pojechać po tylu latach znowu na finał PP. Ale to co już osiągnęli to bardzo dużo. Po prostu chapeau bas.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tomcjo 2015-11-21, 11:15 am

Ostatnie nasze transfery to sa juz ludzie na ekstraklasę . Do tego dochodzi kilka nazwisk zawodników którzy juz u nas grają i prezentują gre na poziomie dolnych rejonów ekstraklasy . No i kolejnych pare nazwisk które maja szanse podnieść swoje umiejętności . Oczywiście nie codzień jest święto i PP . Nasi jeszcze sa za słabi żeby co tydzień grać na takim poziomie i to w ekstraklasie . Ale od czasu odejścia Smyly notujemy stały progres w grze drużyny . Jest to postęp bez zrywów . Najciekawsze jest to ze w drużynie nie ma praktycznie kontuzji pomimo ciężkiej pracy na treningach . To świadczy o dużej umiejętności w przygotowaniach i ze zawodnicy nie sa ani zmuszani do jakiejś katorgi ani sami nie próbują przedobrzyć bo ufają trenerom . A przecież taki as jak Skorza zajechał Lecha . Przyszłość Zaglebia wykuje sie zima . Jesli nasz trenerski triumwirat tak przygotuje zespół jak dotychczas to wiosna bedzie nasza .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez novack 2015-11-21, 11:16 am

Mnie udało sie jeszcze jako dorastającemu smarkaczowi być na meczu Zagłębia w Pucharze Zdobywców Pucharów, rok 1977 i porażka na Ludowym 0:2 z greckimi Salonikami, ale pokolenie pamietające takie mecze na żywo wymiera ze starości, a i mnie też już w gnatach łamie, więc pora na nowy rozdział, może jeszcze na starym Ludowym :)
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2015-11-21, 11:29 am

novack napisał(a):Mnie udało sie jeszcze jako dorastającemu smarkaczowi być na meczu Zagłębia w Pucharze Zdobywców Pucharów, rok 1977 i porażka na Ludowym 0:2 z greckimi Salonikami

Też na nim byłem. Choć od samego meczu bardziej zapamiętałem zakład dwóch gości, z których jeden zadeklarował, że jeśli nasi strzelą choć jedną bramkę to pobiegnie na waleta dookoła korony stadionu ;-)
August

Postprzez Tomcjo 2015-11-21, 11:30 am

Ja juz planuje urlopy na 30 marca lub 20 kwietnia i obowiązkowo 2 maja . :lol: pochód drugomajowy ulicami Warszawy mi sie marzy .
Tomcjo

Postprzez RUDI 2015-11-21, 1:13 pm

novack napisał(a):rok 1977 i porażka na Ludowym 0:2 z greckimi Salonikami, ale pokolenie pamietające takie mecze na żywo wymiera ze starości,

Jeszcze trochę nas żyje :-)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2015-11-21, 3:09 pm

Ja chciałbym dożyć chwili gdy ujrzę Zagłębie na podium rozgrywek ekstraklasy. Od ostatniego razu minęły bodajże 42 lata. A ja wtedy na kupę papu mówiłem. Ech...
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2015-11-21, 4:43 pm

Szanowni Panowie - o czym Wy mówicie ale podium w Extra to kwestia
max 3 lata - to przecież Seniorzy myślą ze spokojnie doczekają Zagłębia
na podium. Idąc równolegle po AWANS i Puchar to jest jednak ciężka
sprawa ale jest możliwa - tego nam prawdziwym Sympatykom Zagłębia
potrzeba za te lata upokorzenia inni lody kręcili i się śmieją.
Myślę sobie i bardzo chciałbym aby tych TRZECH CHŁOPAKÓW z Sosnowca
pokazało co znaczy być Zagłębiakiem tak jak to zrobił Włodzimierz Dudek
w 1955. Trzymam kciuki za nasze TRJO.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez kriss68 2015-11-21, 7:22 pm

novack napisał(a):Mnie udało sie jeszcze jako dorastającemu smarkaczowi być na meczu Zagłębia w Pucharze Zdobywców Pucharów, rok 1977 i porażka na Ludowym 0:2 z greckimi Salonikami, ale pokolenie pamietające takie mecze na żywo wymiera ze starości, a i mnie też już w gnatach łamie, więc pora na nowy rozdział, może jeszcze na starym Ludowym :)

Kurcze novack jesteś z mojego rocznika ale nie spodziewałem się że też już bywałeś na Ludowym.
W mojej pamięci, dla mnie to mecz debiut (na który zabrał mnie ojciec) , utkwił mi bo siedziałem obok barwnej grupy kibiców przyjezdnych z trabkami, bębenkami i tamburynami.
kriss68

Postprzez novack 2015-11-21, 8:50 pm

Ja debiutowałem na Ludowymw 73, lub w 74 roku z Wisłą Kraków. Pamiętam wynik 1:1, sprawdziłem na 90 minut, że w obu sezonach w tamtych latach z Wisłą na Ludowym było 1:1 to niestety nie wiem ktory to był konkretnie sezon.
novack

Postprzez RUDI 2015-11-21, 11:34 pm

kriss68 napisał(a):utkwił mi bo siedziałem obok barwnej grupy kibiców przyjezdnych z trabkami, bębenkami i tamburynami.

A ja pamiętam jeszcze dziwne flagi z czarnym orłem (ich) i próbę "wymiany " mojej trójkolorowej "machajki"(uszytej przez dziewczynę brata), próba udaremniona przez dużo starszych kibiców ,autobus z kibicami Salonik przegoniony ,pewnie nie była to tzw próba "skrojenia"(według dzisiejszego nazewnictwa) barw tylko "zabranie na pamiątkę" ;-) ,ale dobrze pamiętam tych dziadków (wtedy, dla mnie :redface: ) którzy obronili smarkacza przed utratą flagi,wtedy też chyba byli już"kibole" ;-)
Ps Siedziałeś? ja kojarzę że ledwo stałem z flagą ;-) , taki był ścisk w okolicach dzisiejszego młyna a kibice Salonik chyba w większości byli ulokowani(i chyba też nie siedzieli) tam gdzie dzisiaj jest stoisko z piwem,mniej więcej (odkryta) ,ale może się mylę ,bo w takich drobiazgach pamięć może zawodzić :redface: .I oczywiście nie myśl że to z mojej strony jakieś "szpilki" ,trzeba sobie odświeżać pamięć(miłą) .Pozdrawiam 8)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Re: 1/2 PP: LECH Poznań - ZAGŁĘBIE Sosnowiec

Postprzez Adam1906 2015-12-17, 9:30 am

W dniu 16 grudnia 2015r. na Stadionie Miejskim we Wrocławiu odbyło się losowanie 1/2 finału Pucharu Polski.

1/2 finału - terminy 30 marca 2016 i 20 kwietnia 2016

Lech Poznań - Zagłębie Sosnowiec
Legia Warszawa - Zawisza Bydgoszcz

Gospodarzami pierwszych meczów są drużyny wymienione jako pierwsze.

Finał rozgrywek zostanie rozegrany 2 maja 2016r. na Stadionie Narodowym w Warszawie.
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2015-12-18, 10:36 pm

No urwa jaja sobie robią . Jak ja mam zaplanować urlop żeby trafić na mecz .
18 grudnia 2015, 20:49:15 - mogiel
PP: Nowe terminy półfinałów Pucharu Polski

Polski Związek Piłki Nożnej ustalił nowe terminy meczów półfinałowych Pucharu Polski.

Pierwsze mecze zostały zaplanowane na 15 i 16 marca (wtorek-środa), a spotkania rewanżowe na 4 i 5 lub 6 kwietnia (poniedziałek-wtorek lub poniedziałek-środa). Termin drugiego rewanżowego spotkania jest zależny od losów rywalizacji Zienita Sankt Petersburg z SL e Benfica w 1/8 finału Ligi Mistrzów. W przypadku awansu Zienita kolejne spotkanie Rosjanie rozegrają 5 lub 6 kwietnia i, jeśli będzie to spotkanie domowe, odbędzie się ono o godz. 18:00, co blokuje możliwość rozegrania w tym terminie meczu Pucharu Polski.

Puchar Polski 2015/2016
Tomcjo

Postprzez Tomcjo 2015-12-18, 10:45 pm

Kręcą lody jak sie patrzy . Losowanie wyglądało podejrzanie bo musiał stac sie cud żebyśmy trafili na Zawiszę . Teraz te zmiany terminów a ich uzasadnienie kupy sie nie trzyma . W meczu Lecha z Błękitnymi sędzia zrobił wszystko żeby to Lech awansował . W poprzednich terminach przed meczami pucharowymi graliśmy z Pogonią i Sandecja . Teraz Miedz i Rozwój . Oj będziemy mieć pod górkę ale tym większa bedzie radość jak sie uda .
Tomcjo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna