Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Arek W 2007-07-28, 10:37 am

Gilardino napisał(a):http://www.sport.pl/pilka/1,65050,4347206.html

Mam nadzieje, że to już odrze z ostatnich złudzeń niektórych niedowiarków myślących, że tak pięknie dla Idei i Miłości do Zagłębia zawodnicy i nasz trener stulecia kupowali mecze bo chcieli dobra Klubu i awansu !!!

Okazuje się zgodnie z podejrzeniami niektórych, że również opierdolili parę ładnych meczów, żeby dorobić. A kibice jezdzą po całej Polsce i zdzieraja gardła... ech...
A swoją drogą to ciekawe własnie co z tymi klubami co kupowały czy ustawiały z Zagłębiem mecze pod buka.

Kuźwas Teresa jak się dowiem, że Ty też byłeś w działce dorabiających u buka to... wrrrr

I co???
Dalej mnie będziecie opiedzielać za moje sądy o Lachowskim???
Niech tacy ludzie jak on trzymają się z daleka od Naszego klubu
Arek W

Postprzez Łuki19 2007-07-28, 10:54 am

ciekawe to jest : Prawnik Listkiwicza broni Zagłębia

Tomasz Damięcki jest pełnomocnikiem Michała Listkiewicza, prezesa PZPN-u, w kilku procesach (m.in. przeciwko gazecie "Fakt). - Uprzedzałem prezesa, że będę reprezentował Zagłębie. Stwierdził, że nie widzi żadnego konfliktu. WD nie jest ciałem zależnym od PZPN-u - podkreśla.

Ciekawe czy to coś nam pomoże......
Łuki19
Obserwowany

Postprzez flex 2007-07-28, 12:33 pm

Prawnik na pewno pomoże. Jednak zastanawiam się czy te informacje o tzw. "mafii" w kadrze Zagłębia handlującej meczami nie staną się iskrą w beczce prochu.
Nie wydaje mi się aby osoby którym Zagłębie wytoczy sprawy z powództwa cywilnego nie pozostały dłużne i nie będą kontratakować. Może z tego powstać niezłe zamieszanie.

Zagłębiu jednak potrzeba oczyszczenia i zaprowadzenia normalności, więc co nas nie zabije to nas wzmocni.

Wygląda na to, że niektóre byłe i zapewne niektóre obecne sosnowieckie gwiazdy chciały sobie upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, nie zważając przy tym na konsekwencje swoich działań.
Premia za zwycięstwo lub kasa od przeciwnika + wygrana w zakładach bukmacherskich.
Co by się nie stało byli zabezpieczeni i kasa była.
flex
Administrator

Postprzez zag23 2007-07-28, 12:58 pm

http://sport.onet.pl/74331,1248675,1579 ... omosc.html

Od sierpnia 2003 do maja 2006 r. 19 ustawionych meczów klub z Sosnowca wygrał, trzy zremisował, ale sześć... przegrał - czytamy w "Gazecie Wyborczej".
- Proceder korupcyjny w Zagłębiu wyglądał tak: o sprzedaży lub kupnie meczu decydowali najważniejsi zawodnicy w porozumieniu z trenerem i jego asystentem. Najpierw ustawiali mecz, a dopiero potem szli do innych, niewtajemniczonych wcześniej piłkarzy i potrącali im za to z premii. Ustawiali mecze, by mieć pewność, że zarobią... na zakładach bukmacherskich - mówi mecenas Tomasz Damięcki, który reprezentuje sosnowiecki klub. - Stąd dziwne serie porażek zespołu, który miał wygrać drugą ligę - podkreśla.
W korupcyjny proceder było zaangażowanych 13 osób, ale - jak wynika z dokumentów - w tym gronie nie było członków zarządu.
- Co więcej, z zeznań osób zamieszanych w korupcję w Zagłębiu wynika, że jeżeli zarząd wiedziałby o ich działalności, natychmiast by zareagował! Przesłuchiwani w zeznaniach stwierdzili, że gdyby zarząd o tym wiedział, toby ich z klubu wyrzucił - dodał Damięcki.

Jestem w szoku, że tak ten proceder wyglądał i co niektórym piłkarzom nie zależało na awansie Zagłębia tylko na zbiciu kasy u bukmachera-skandal. Chodząc na mecze nie przypuszczałem, że co niektórzy piłkarze maja nas w dupie i chcą przegrać wygrany mecz i zarobic na tym. Oszukiwano nas cały czas, takich kopaczy bym wywalił na zbity pysk z klubu.
zag23

Postprzez Uruk 2007-07-28, 1:30 pm

Nie mogę doczekać się meczu z Bełchatowem. ujek czekamy!!!!! Powitamy cię lepiej niż baniaka.
Uruk

Postprzez rossoneri 2007-07-28, 5:09 pm

jakbysmy mieli malo tych problemow to jeszcze nas Prymula z Peskovicem olali ,zero stadionu ,ciagla niepewnosc ,granie w Wodzislawiu i jeszcze tacy zawodnicy, poprostu dno ,lepiej bylo nas zdegradowac w czwartek do drugiej ligi a tak jest wszystko do du.. i jeszcze niech dostana dzisiaj baty a raczej tak bedzie i gdzie sa Ci co tak sie cieszyli na te 1 lige
rossoneri

Postprzez Osman 2007-07-28, 5:17 pm

PRYMULA I PESKOVIĆ WYPIERDALA* z Zagłębia!!

My gwiazd nie potrzebujemy!!
Osman
Żółta kartka

Postprzez vixen 2007-07-28, 5:21 pm

rossoneri gościu jak masz pisać takie pierdoły to nie pisz wcale i co z tego że przegrają to dalej będzie mój klub któremu będę kibicował. Cieszę sie z 1 ligi w końcu będziemy mieli stadion który będzie spełniał wymogi licencyjne że obejrzę mecze Zagłębia z Wisłą Legią i innymi znanymi firmami. Najlepiej poddać sie na starcie niż walczyć o swoje co klub my kibice jesteśmy winni że paru sku....ów dbało o swoją kieszeń , mam nadzieję ze goście pójdą siedzieć a my musimy WIERZYĆ ZE WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE.
P.S
Więcej optymizmu
Pozdrawiam
vixen

Postprzez Schabu 2007-07-28, 5:26 pm

Podzielam opinię ,że jeśli zagramy z Bełchatowem to Ujka zniszczymy na boisku!!!
Zrujnujemy mu mózg.
Co do klubu,jeśli nie chcą grać Prymuła i Pesković to trudno.
Taki ich zawód.Szkoda bo i tak jesteśmy w tej lidze w opłakanej sytuacji.
Czy jest jakakolwiek szansa na lepsze czasy i spokój?
Schabu

Postprzez barthez 2007-07-28, 5:38 pm

Coś mi się wydaje że trzeba będzie zmienić tę grafikę ze strony głównej, wszak są na niej Lacha, Teresa, Boris i Prymula. Chyba najbardziej godni aby być wizerunkiem klubu są jego kibice.
barthez

Postprzez Uruk 2007-07-29, 7:21 am

Jak najbardziej barthez. Do tego może zawodnicy, którzy naprawdę coś znaczyli dla Zagłębia - Myga, Gałeczka, Bazan, Jarosik, Mazur.Tylko żeby ktoś nie wkleił przypadkiem ojca dyrektora.
Uruk

Postprzez Tomowitz 2007-07-29, 9:52 am

Czytaliście piątkowy "PS"? Wszystkie dziady w PZPN poza jednym oraz szefowie pierwszoligowych klubów jak Boniek i ten z Zagłębia Lubin są za grubą krechą od sierpnia przyszłego roku. Boniek to skurwiel jakich mało. Chcą karać tylko kluby na które do października przyśle materiały prokuratura z Wrocka a potem już nikogo, kto robił machlojki do października choćby nawet ich było dwa razy wiecej niż miała Łęczna i choć by to wyszło na jaw w listopadzie. Gdzie tu sprawiedliwość? Gdzie równość wobec prawa?
Tomowitz

Postprzez fan78 2007-07-29, 10:27 am

Tomowitz napisał(a):Czytaliście piątkowy "PS"? Wszystkie dziady w PZPN poza jednym oraz szefowie pierwszoligowych klubów jak Boniek i ten z Zagłębia Lubin są za grubą krechą od sierpnia przyszłego roku. Boniek to skurwiel jakich mało. Chcą karać tylko kluby na które do października przyśle materiały prokuratura z Wrocka a potem już nikogo, kto robił machlojki do października choćby nawet ich było dwa razy wiecej niż miała Łęczna i choć by to wyszło na jaw w listopadzie. Gdzie tu sprawiedliwość? Gdzie równość wobec prawa?
Ja czytalem wypowiedz Tomczaka ze WD na to nie pojdzie.Cala reszta moze sobie byc za bo WD jest niezalezny od PZPN.
fan78

Postprzez marcin___ 2007-07-29, 12:36 pm

niezalezne:D wierzysz w cuda;) jak dziadki sobie cos wymysla to to przepchna za wszelka cene i taka jest prawda a jacy ci ludzie sa skorumpowani to juz kazdy wie, ale miejmy nadzieje ze masz racje;) Gruba kreska bylaby wielkim dranstwem...
marcin___

Postprzez Tomowitz 2007-07-29, 7:07 pm

fan78 napisał(a):
Tomowitz napisał(a):Czytaliście piątkowy "PS"? Wszystkie dziady w PZPN poza jednym oraz szefowie pierwszoligowych klubów jak Boniek i ten z Zagłębia Lubin są za grubą krechą od sierpnia przyszłego roku. Boniek to skurwiel jakich mało. Chcą karać tylko kluby na które do października przyśle materiały prokuratura z Wrocka a potem już nikogo, kto robił machlojki do października choćby nawet ich było dwa razy wiecej niż miała Łęczna i choć by to wyszło na jaw w listopadzie. Gdzie tu sprawiedliwość? Gdzie równość wobec prawa?
Ja czytalem wypowiedz Tomczaka ze WD na to nie pojdzie.Cala reszta moze sobie byc za bo WD jest niezalezny od PZPN.

No właśnie ten jeden gościu był chyba z WD co był przeciw. Z tym, że i tak rządzi niewidzialna ręka Listka i jego leśnych kamratów.
Tomowitz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna