PrzeglÄ…d prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: PrzeglÄ…d prasy

Postprzez adamos_6 2010-10-21, 1:48 pm

Ja uważam że jeśli prawdą jest to co mówi Stolpa, to jest to skandal i do takich sytuacji nie powinno dojść
Balował - dostał karę. I tyle
Natomiast na groźby i pobicia ja przynajmniej się nie godzę
adamos_6

Postprzez August 2010-10-21, 2:05 pm

adamos_6 napisał(a):Ja uważam że jeśli prawdą jest to co mówi Stolpa, to jest to skandal i do takich sytuacji nie powinno dojść
Balował - dostał karę. I tyle
Natomiast na groźby i pobicia ja przynajmniej się nie godzę

Zgadzam się, ale w przypadku groźby i pobicia jest odpowiednia ścieżka. Jeśli Adamczyk pomagał komuś w "przekonywaniu" Stolpy do odstąpienia od zgłoszenia na Policję to niech to równiez zgłosi do odpowiednich organów ściagania.
Natomiast kompletnie nie podoba mi się to, że facet poleciał do gazety użalać się w praktyce w odpowiedzi na oficjalny komunikat klubu w sprawie, w której - jak sam twierdzi - dobrowolnie przyjął karę finansową. A jeśli mu się nie podoba w klubie to niech po prostu rozwiąże kontrakt za porozumieniem stron.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez adamos_6 2010-10-21, 2:36 pm

Ciekaw jestem faktycznie roli prawdziwej Adamczyka w tej sprawie
adamos_6

Postprzez maniek-75-75 2010-10-21, 3:11 pm

jeśli balował i dostał karę to jest OK...jesli faktycznie chcieli Go napaść nawet mimo że spożywał to dla tych ludzi miejsca w Sosnowcu nie ma... zachowanie godne gks-u ....żenada.pl
maniek-75-75

Postprzez NHK12 2010-10-21, 3:27 pm

NHK12

Postprzez django 2010-10-21, 7:06 pm

Stolpa zagrał w 3 meczach, w żadnym przez pełne 90 minut, strzelił 0 bramek. Jest chyba największym niewypałem transferowym ostatniego okienka. Podobno nie gra, bo jest kontuzjowany. Jak kontuzja nie przeszkadza mu w łażeniu po barach, to myślę, że nie ma już dla niego miejsca w Zagłębiu. Zresztą po zacytowanej tu wypowiedzi widać, że grę w Zagłębiu traktuje jak zło konieczne. Przez zwykły szacunek dla klubu, który go przygarnął, azerski gwiazdor powinien zachowywać się troszkę inaczej. W każdym razie krzyżyk na drogę, nikt tu po nim płakał nie będzie. Plus z tej sytuacji jest taki, że może grajki pomyślą dwa razy, zanim pójdą balować.
django

Postprzez August 2010-10-22, 7:16 am

django napisał(a):Jak kontuzja nie przeszkadza mu w łażeniu po barach, to myślę, że nie ma już dla niego miejsca w Zagłębiu.

I to jest clou jeżeli chodzi o kwestię Stolpy. Mam również nadzieję, że Prezes też wyciągnie wnioski jeśli chodzi o przygarnianie byłych kolegów z boiska.
August

Postprzez LucasUSA 2010-10-23, 12:42 pm

No i za sprawa Stolpy trafilismy na glowna strone gazeta.pl - przerazajacy tytul GLOWNEGO artykulu (z olbrzymim zdjeciem)

Kibole z Sosnowca pobili piłkarza swego klubu. Prezes to widział i go wyrzucił

- Napadli i pobili mnie "kibice" mojego klubu. Na treningu grozili połamaniem nóg w obecności prezesa. Ten nie reagował - pisze w oświadczeniu piłkarz drugoligowego Zagłębia Sosnowiec Tomasz Stolpa. W piątek wyrzucono go z drużyny

Zaczęło się od wizyty w sosnowieckiej kręgielni. 27-letni napastnik bawił się w niej po meczu z Górnikiem Wałbrzych, który odbył się 25 września.

Działacze drugoligowego (czyli trzecioligowego) Zagłębia dowiedzieli się o wizycie i ukarali piłkarza za "niesportowe prowadzenie się, godzące w wizerunek klubu i zawodowego sportowca".

Nieoficjalnie - musiał zapłacić 1 tys. zł grzywny.

- Tworzymy klub na profesjonalnych zasadach. Dlatego, jeśli chcemy osiągnąć sukces, musimy wymagać od zawodników również profesjonalnego podejścia do swoich obowiązków - wyjaśnił decyzję na oficjalnej stronie klubu prezes Marek Adamczyk. - Czułem się winny naruszenia regulaminu klubu i dlatego przyjąłem dobrowolnie karę - stwierdził piłkarz.

Ale Stolpa w oświadczeniu, jakie wysłał do "Gazety Wyborczej", opisał również, co wydarzyło się podczas wieczoru na kręglach. I co działo się później.

Według niego został tam "napadnięty przez - jak się później okazało - kibiców klubu". Pobicie zgłosił na policję. Trwa postępowanie w tej sprawie.

Dalszy ciąg nastąpił 14 października.

Wtedy na trening Zagłębia przyjechało kilkunastu kiboli. - W obecności prezesa Adamczyka, który zabrał mnie z treningu na rozmowę z przedstawicielami kibiców, wielokrotnie grożono mi połamaniem nóg, jeśli nie wycofam sprawy z policji. Ubliżano mi wulgarnie, nazywano "konfidentem" - pisze Stolpa. - Prezes Adamczyk dopuszcza, aby grupa "bandytów" była w stanie przerwać trening i grozić jego pracownikowi. O takim zdarzeniu powinien powiadomić organy ścigania. [...] Nie mogę pogodzić się z tym, że na nasz klub tak wielki wpływ mają pseudokibice.

Klub zareagował swoim oświadczeniem. - Na decyzję zarządu nie miała wpływu jakakolwiek zewnętrzna ingerencja.

Prezes Adamczyk zaprzecza, że zainicjował spotkanie kibiców z zawodnikiem. - Dla dobra postępowania śledczego zarząd nie zamierza wdawać się w szczegóły sprawy, gdyż nie jest stroną w sporze - napisano w klubowym oświadczeniu.

W piątek piłkarz został wezwany do siedziby klubu i wyrzucony.

- Jeżeli kontrakt został rozwiązany, to jednostronnie. Żadnego dokumentu w tej sprawie nie podpisywałem - powiedział piłkarz. Jego umowa obowiązywała do końca rundy jesiennej.

- Nie poczuwam się do winy. Argumentacja, że oczerniałem klub, jest moim zdaniem nietrafna. W oświadczeniu napisałem prawdę, a w trudnej sytuacji, w której się znalazłem, oczekiwałem wsparcia od pracodawcy - powiedział Stolpa. - Zdawałem sobie sprawę z konsekwencji pełnego opisania zdarzeń. Ale gdybym miał zrobić drugi raz tak samo, nie zawahałbym się. Chodzi o to, żeby każdy człowiek mógł czuć się w Polsce bezpiecznie. To, co mnie spotkało mogło przecież spotkać każdego - powiedział Stolpa.

Do prezesa Adamczyka nie mogliśmy się w piątek dodzwonić."

Caly link - http://www.sport.pl/pilka/1,64946,85565 ... ojego.html

Gazeta jak zwykle ukrecila farmazon, mozna odniesc wrazenie, ze bili go na oczach Adamczyka.
Stolpa jednak przerosl Ujka. Mlyn na wode Wyborczej.
LucasUSA

Postprzez Szakal 2010-10-23, 1:49 pm

Nie ważne jak było, wizerunek klubu traci na tym - znowu nazwa Zagłębie Sosnowiec kojarzy się negatywnie...
Szakal

Postprzez August 2010-10-23, 3:56 pm

No to pięknie. Wyszło na to, że za to iż Tomuś bawił się kręglami, został pobity przez chuliganów a dodatkowo wyrzucony przez Prezesa, który (zapewne) trzyma z nimi. Takie jest wydźwięk tego co napisała Wyborcza. Czyli już nie Katowice by night w "Spiżu" tylko przytulna kręgielnia zapewne dla grzecznych dzieci. I pewnie to było przed Dobranocką. No i o tym, że sam Stolpa się przznał sie do złamania regulaminu ni chu chu. mam nadzieję, że Prezes - o ile to, co napisano w GW jest nie do końca prawdziwe - nie popuści Stolpie i sprawa znajdzie swoją drogę sądową.
Brawo panie wychowanek.
August

Postprzez jondek 2010-10-23, 4:33 pm

A szmatławce dalej polują na sensacje bo sprzedaż spada :redface: A miało być normalnie po łodzkiej tragedii :twisted: OLAĆ MEDIA :kiepsko:
jondek

Postprzez Szakal 2010-10-23, 7:33 pm

Tomek Stolpa dzisiaj był na meczu, nie wygladał na zastraszonego czy tez pobitego - na widok transparentu byl wyraznie zdumiony/zaskoczony
Szakal

Postprzez LucasUSA 2010-10-23, 8:53 pm

Dokladnie August, mam nadzieje, ze prezes "przetestuje" ta kancelarie prawnicza, ktora miala byc zakontraktowana, i bedzie bronil dobrego imienia klubu. Mam nadzieje, ze nie bedzie tak jak za czasow Hytrego, kiedy kazdy mogl bezkarnie pluc na nasz klub.
Stolpa - wychowanek, dostal 1 tys. kary, zamiast zabrac sie do roboty, zabral sie za wysylanie oswiadczen do prasy.
LucasUSA

Postprzez adamos_6 2010-10-25, 6:30 pm

zapewne Adamczyk przetestuje adwokata, ale o ile Stolpa nie miał racji
ja się jednak boję że było tak jak mówi Stolpa
i to on jest górą
a powtórzę raz jeszcze - jeśli tak było, to takie sytuację są niedopuszczalne
adamos_6

Postprzez patrios91 2010-10-25, 8:49 pm

25 października 2010, 16:20:15 - slady
eME U-19: Polska 2-0 Finlandia

Reprezentacja Polski do lat 19 wygrała 2-0 (1-0) z Finlandią w pierwszym meczu rozgrywanego na Węgrzech turnieju eliminacyjnego do mistrzostw Europy. Gole dla "biało-czerwonych" strzelali Michał Żyro i Rafał Pietrzak.

25 października 2010, 14:30 - Telki
Polska 2-0 Finlandia
Michał Żyro 23, Rafał Pietrzak 82

Polska: 1. Filip Bednarek - 2. Julien Tadrowski, 3. Rafał Janicki, 5. Marcin Kamiński, 4. Filip Modelski - 8. André Dej (75, 16. Paweł Wszołek), 7. Wojciech Golla, 6. Piotr Mroziński, 10. Rafał Pietrzak - 11. Michał Żyro (57, 18. Bartosz Bereszyński), 9. Bartłomiej Pawłowski (82, 17. Szymon Sołtyński).

Finlandia: 1. Jesse Joronen - 2. Elja Heiskanen, 6. Johannes Nordström, 7. Lum Rexhepi, 9. Janne Saksela (66 Sergei Korsunov) - 10. Santeri Ahola, 14. Santeri Mäkinen (60, 5. Kalle Kauppi), 15. Carl Jenkinson, 16. Juho Lehtonen - 17. Nikolai Alho, 18. Tim Väyrynen.

żółte kartki: Golla, Bereszyński - Jenkinson.

sędziował: David McKeon (Irlandia).

Kolejnym rywalem Polaków będzie Mołdawia. Spotkanie to zostanie rozegrane 27 października o godz. 14:30.

W drugim dzisiejszym meczu Mołdawia pokonała Węgry 1-0 (1-0).

Grupa 6:

1. Polska 1 3 2-0
2. Mołdawia 1 3 1-0
3. Węgry 1 0 0-1
4. Finlandia 1 0 0-2
-> http://www.90minut.pl/news/138/news1385 ... andia.html
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników