prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Postprzez August 2014-08-19, 2:04 pm

Co ciekawe, w bodajże siódmym roku kiszenia się w trzeciej lidze kolejny Prezes Zagłębia mówi:"My jesteśmy na początku tej drogi".
Cały ten wywiad to przede wszystkim demagogia. No i możemy być pewni że bytomski Kapello jet nie do ruszenia. Ciekawe że można odnieść wrażenie że el Prezesso nie berze od uwagę scenariusza z kolejnymi wtopami Mając nadzieję że jednak Kapello zdoła podnieść zespół to nie chciałbym być w skórze Prezesa jeśli runda dalej tak będzie wyglądać.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Adam1906 2014-08-19, 4:25 pm

Dziwne. Prezes twierdzi, że po porażce w Legionowie wszedł do szatni i oświadczył piłkarzom, że nie będzie ich krytykował, podczas gdy podobno zapowiedział im, że jak przegrają następny mecz z Okocimskim to na własny koszt pojadą na wyjazd do Stargardu Szczecińskiego (wraz z opłaceniem hotelu). A że informacja ta pochodzi z klubu to ja tutaj czegoś nie rozumiem: albo się wali pięścią w stół i po kieszeniach piłkarzy, albo ich głaszcze po główkach...
Adam1906

Postprzez August 2014-08-19, 5:03 pm

Jeśli to prawda to jak to nazwać? Niekonsekwencja? Dwulicowość ? Z pewnością ma to to coś ze słabością Prezesa. A to nie będzie działać przeciwko nam - kibicom. Jeśli grajki i trenerzy wyczują czy wyczuli że na gadaniu się kończy to go będą wozić jak będą chcieli. Tak czy owak taka postawa wcześniej czy później obróci się przeciwko Gwieździe z osiedla Piastów
August

Postprzez Anakin 2014-08-29, 10:50 am

Artykuł już trochę nieswieży, bo z początku wakacji ale w odniesieniu do poczynań Prezesa można go przypomnieć bo chyba nie był prezentowany:
Wojciech Todur: Jest jeszcze szansa na Zagłębie w ekstraklasie?

Tomasz Służałek: W najbliższym sezonie? Żadnej. Władze Sosnowca tak to rozegrały, że nie mamy już czasu na to, żeby sprostać wymogom licencyjnym Tauron Basket Ligi. Zabraknie na to czasu. Przetrzymano nas do ostatniej chwili i za pięć dwunasta poinformowano, że nic z tego nie będzie. Kilka miesięcy ciężkiej pracy poszło na marne.

Do kogo ma pan największy żal?

- Do prezydenta Kazimierza Górskiego. Za to, że mnożył przed nami różne wymagania, a gdy je spełnialiśmy, to sięgał po kolejne. Na koniec nie chcieliśmy już od miasta pieniędzy, tylko miejsce w hali. Tego też się nie udało załatwić. Miasto woli gościć w hali na Żeromskiego siatkarzy MKS-u Banimex Będzin, którzy przecież Sosnowca promować nie będą. Od ekstraklasowej koszykówki ważniejsze były też sekcje koszykówki kobiet i piłkarzy ręcznych grające w ligach, które dziś w żaden sposób z Tauron Basket Ligą nie mogą się równać.

W ostatnich czasie starano się przypiąć panu łatkę pieniacza, który tak naprawdę nie ma pieniędzy na klub, a chce je wyciągnąć od miasta.

- Większej bzdury nie słyszałem! W kilka miesięcy udało się skupić wokół naszego projektu sponsorów, którzy już teraz gwarantowali budżet na poziomie przekraczającym pół miliona złotych. Tak naprawdę mogliśmy jednak liczyć na ponad 900 tysięcy. Co ważne, prowadziliśmy też rozmowy z firmą, która w Tauron Basket Lidze chciała nas wesprzeć kwotą sięgająca nawet miliona złotych. Dzięki decyzji władz miasta wszystko poszło na marne... Czy w Sosnowcu jest dziś drugi klub, który potrafi zgromadzić taką kwotę? Miasto chwytało się różnych sposobów, żeby mnie ośmieszyć. Zarzucono mi kłamstwo, bo niby nie powiedziałem, że przed ligowymi meczami z hali przy Żeromskiego będą musiały - w ramach treningu - korzystać także drużyny przyjezdne. Nikt jednak nie zadał sobie trudu, aby sprawdzić, że rywale korzystaliby z naszych godzin treningowych.

Co dalej?

- Generalnie mam dość. Najchętniej bym tym wszystkich rzucił. Są jednak wokół mnie osoby, które mówią, że szkoda tej pracy. Sponsorzy namawiają mnie, żebym zgłosił klub do I ligi. To kosztuje 15 tysięcy złotych. Warunki licencyjne nie są tak restrykcyjne, więc łatwiej byłoby je spełnić. Bez pomocy miasta. Tyle, że wciąż nie mamy hali. Naprawdę nie sądziłem, że dożyję czasów w których Sosnowiec nie będzie chciał Zagłębia! W tym tygodniu jestem umówiony na rozmowy z prezydentem ościennego miasta. Może tam nas przygarną?
http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1 ... owiec.html

Jeśli to prawda a na to wychodzi bo Zagłębie ma wystartować o szczebel niżej to jak wyglądają starania Pana Prezesa Jaroszewskiego. Ilu przez ponad rok przyciągnął sponsorów ? Ile ci sponsorzy przeznaczyli pieniędzy ? Jak widać, da się. Nie sposób co prawda przyrównać kosza do piłki ale na korzyść tej ostatniej, mimo 3 ligi, przemawia zdecydowanie większa popularność.
Anakin

Postprzez fan78 2014-09-04, 2:58 pm

Czy ktos z tu piszacych byl na spotkaniu z prezesem? Mozecie strescis w skrocie o czym byla mowa?
fan78

Postprzez jls 2014-09-06, 6:35 am

Panowie szkoda o to pytać, bo jest to wstydliwa tajemnica klubu.
Zakończmy ten temat. Szkoda wysiłku umysłowego na te bzdury.
jls

Postprzez lesław1 2014-09-06, 1:54 pm

o defensywnej grze, o koszulkach w sklepie i jak co miesiąc o kasie, nowym stadionie i co nieco o zawodnikach, jeśli przeszkadza wam gra, i chcielibyście przedstawić swoje racje trenerowi Smyle to za miesiąc będzie obecny na spotkaniu
lesław1

Postprzez fan78 2014-09-06, 10:12 pm

lesław1 napisał(a):o defensywnej grze, o koszulkach w sklepie i jak co miesiąc o kasie, nowym stadionie i co nieco o zawodnikach, jeśli przeszkadza wam gra, i chcielibyście przedstawić swoje racje trenerowi Smyle to za miesiąc będzie obecny na spotkaniu

za miesiac? ja mam nadzieje ze jutro go odesla do bytumia
fan78

Postprzez werty2 2014-09-06, 10:27 pm

Kto go odeśle? Proszę Cię... Zrobili k***a z tego Klubu pośmiewisko. Od 7 lat kompromitacje sportowe, organizacyjne, co chwila...Ile można?

Rok pan jest na stanowisku panie dziennikarzu...I co?
werty2

Postprzez LucasUSA 2014-09-06, 10:46 pm

fan78 napisał(a):
lesław1 napisał(a):o defensywnej grze, o koszulkach w sklepie i jak co miesiąc o kasie, nowym stadionie i co nieco o zawodnikach, jeśli przeszkadza wam gra, i chcielibyście przedstawić swoje racje trenerowi Smyle to za miesiąc będzie obecny na spotkaniu

za miesiac? ja mam nadzieje ze jutro go odesla do bytumia

Czy 91 jeszcze jezdzi do bytumia? Zrzucmy sie na bilet :) W jedna strone.
LucasUSA

Postprzez roxy 2014-09-06, 11:07 pm

LucasUSA napisał(a):Czy 91 jeszcze jezdzi do bytumia? Zrzucmy sie na bilet W jedna strone.
LucasUSA

bilet? nie potrzeba, pojedzie klubową toyotą, a jutro wróci.
roxy

Postprzez STACH PL 2014-09-07, 11:55 am

Od grupy decyzyjnej czy szybkiego reagowania zwał jak zwał, domagam się sprowadzenia do naszego klubu trenera fachowca :!: Nawet nie wymagam jakiegoś trenera z nazwiskiem,tylko fachowca który po siedmiu latach wkońcu awansuje bo z tym składem to powinna być przyjemność pracować :!:
STACH PL

Postprzez Anakin 2014-09-08, 10:29 am

Zwróćcie uwagę na wypowiedzi prezesa dla katowickiego sportu jeszcze przed meczem z Rozwojem.
Facet mówi o tym że dorobek 10 punktów w 6 meczach to dorobek który trzeba szanować . Do soboty Zagłębie zdobyło 10 punktów na 18 możliwych. To daje 55,5% możliwych do zdobycia punktów. Po 7 kolejce wskaźnik spada do 47,6%. Czyli po 7 kolejkach mamy mniej niż połowę możliwych do zdobycia punktów.
Następnie facet mówi: „ cały czas utrzymujemy kontakt z miejscami, które w ostatecznym rozrachunku zagwarantują satysfakcję. Nikt nam nie uciekł, a sami notujemy progres”.
Pierwsza sekwencja gościa jeszcze broni bo do miejsc 2-4 są (jeszcze?) 3 pkt. Ale Kluczbork na tę chwilę można śmiało napisać że uciekł. 8 pkt przewagi po 7 meczach to raczej sporo.
Mówi tez ze: 'Wychodziliśmy na rywali odważnie , ale okazał się, ze oni maja swój potencjał i ambicje”. Kogo ma na myśli. Legionovię i Okocimskiego którzy na szybko musieli sklecać skład od nowa ? Czy może Limanovię która o mało w sosnowcu nie zremisowała a u siebie dostała z Kotwicą ?
Kolejna złota myśl” „ Nasze możliwości w ofensywie nie są aż takie aby zawsze dominować tak , jak w meczu ze Stala Mielec”. Nie trzeba przypominać że z Mielcem dominacja trwała ledwo parędziesiąt minut. A w pozostałych meczach ? Istniało cos takiego jak dominacja ?
No i optymizm Prezesa” „ Po dwóch porażkach,gra obronna uległa zmianie i to zaczęło przynosić punkty. Wyciągnęliśmy słuszne wnioski, co w trudnej chwili pozwoliło nam utrzymać się na powierzchni”. Oczywiście, widoczne to było kiedy po stracie bramki Rozwój zaczął nas rozjeżdżać.

Następne odkrycie: „ kibice sami sobie muszą odpowiedzieć na pytanie, jak długo trwają rozgrywki. I czy aby nie jest tak, że oni nie mają innego Zagłębia, a my nie mamy innych kibiców.” Moim zdaniem wypowiedź skandaliczna, lekceważąca kibiców. A co do meritum. Sezon trwa tyle ile jest kolejek do rozegrania prezesiku z bożej łaski. A po 7 kolejce twoje słowa”Wygląda to dobrze” brzmią co najwyżej zabawnie.

Na koniec, szkoda że ze strony grup kibicowskich nie przedstawiono dla ogółu choćby ogólnej relacji przedstawicieli grup decyzyjnych z Prezesem i drużyną.
Anakin

Postprzez August 2014-09-08, 1:00 pm

C'est vrai
August

Postprzez Anakin 2014-09-08, 1:04 pm

Moja konkluzja: Interesujący się piłką nożną Marcinek dostał zabawkę. Teraz jest 'be" bo mu się przeszkadza w zabawie. Jeszcze trochę a zabawkę mu zabiorą. Oby się nie okazało że faktycznie nie będzie kolejnego sequelu 'Baczyński-reaktywacja' żeby posprzątać.
Anakin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna