Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez warchlak 2005-08-01, 10:24 pm

oceny wg super expressu(skala ocen 1-6)

Łuczywek - 2
ujek - 2
Drzymont - 4
Kubica - 4
warchlak
Prowokator

Postprzez mały 2005-08-02, 8:28 pm

Siwy i Ujo będą mieli ciężko w Bełchatowie. O wiele łatwiej jest wybić się z dobrej ekipy takiej jak ZAGŁĘBIE niz ze słabeuszy takich jak BEŁCHATÓW. Jeżeli pomocnicy nie podają to nawed najlepszy snajper nic nie zdziała. Jeszcze jedno w kwesti kasy jaką ponoc dostaje Ujek.
zarówno Ujo jak i Siwy podstawowej pensji dostają mniej niż w Sosnowcu . W Bełchatowie płacą za zwycięztwa. Tak więc argumenty , że Ujek poszedł do Bełchatowa dla kasy do mnie nie przemawiają bo w obecnym składzie Bełchatów ma małe sznasze na jką kolwiek wygraną w lidze !!

PS. Uwaga do super znających realia sztni ZAGŁĘBIA - Ujka nazywano "skarnikiem " bo zawsze w imieniu drużyny chodził rozmawiąć o premiach za wygrane mecze . I tyle w tym temacie. Nie róbcie z forum kibiców Zagłębia typowego ścieku internetowego!!

POZDRO !!
mały

Postprzez MarcelZS 2005-08-02, 9:30 pm

Po to jest forum,by pewne kwestie nie dokońca pewne sprecyzować :wink: , ale to ciekawe co piszesz Mały o wynagrodzeniach w Bełchatowie, mi osobiście się wydaje że coś tam wygrają - no i kaska będzie, ale przyprzegranych to rzeczywiście Ujo i Skrzypek mogą stracić, bo premia za awans dla Zagłębie jest podobno nie mała. (Choć trudno w to wierzyć, no ale tak być może.)
MarcelZS

Postprzez mały 2005-08-02, 9:39 pm

MarcelZS napisał(a):Po to jest forum,by pewne kwestie nie dokońca pewne sprecyzować :wink: , ale to ciekawe co piszesz Mały o wynagrodzeniach w Bełchatowie, mi osobiście się wydaje że coś tam wygrają - no i kaska będzie, ale przyprzegranych to rzeczywiście Ujo i Skrzypek mogą stracić, bo premia za awans dla Zagłębie jest podobno nie mała. (Choć trudno w to wierzyć, no ale tak być może.)
Ujo i Siwy !!
mały

Postprzez bankier 2005-08-03, 5:42 pm

No no no - na TVP3 w wiadomościach sportowych po głównym wydaniu Aktualności był wywiad z Marcinem Drzymontem. Dziennikarz chwalił naszego byłego gracza - wypominając jednoczesnie sosnowieckim kibicom gwizdy i buczenie przy okazji jesiennych wystepów Marcina. Sam piłkarz przyznał, iż nie potrafił utrzymać wysokiej formy w jesiennych meczach zaplecza ekstraklasy rok temu. Jednakże z perspektywy czasu swoje odejście ocenia pozytywnie. Powodem tego jest dobra gra w I lidze oraz propozycja gry w lidze portugalskiej. Na zakonczenie reporter życzył filarowi wodzisławskiej defensywy utrzymania wysokiej formy i kolejnych propozycji gry - w klubach o wyższej renomie niż ten z Portugalii.

ps. i była ładna wstawka "młyna" na Ludowym z flagami na kijach i racami :wink:
bankier

Postprzez crazeworm87 2005-08-03, 7:02 pm

Wiecie może co się dzieje ze Stolpą bo od dawna nic nie słyszałem na jego temat. Strasznie głucho o nim wszędzie :?
crazeworm87

Postprzez warchlak 2005-08-03, 8:15 pm

crazeworm87 napisał(a):Wiecie może co się dzieje ze Stolpą bo od dawna nic nie słyszałem na jego temat. Strasznie głucho o nim wszędzie :?

bo grzeje ławe :lol:
warchlak
Prowokator

nawet nie grzeje ławę

Postprzez Blajpios 2005-08-03, 10:10 pm

warchlak napisał(a):
crazeworm87 napisał(a):Wiecie może co się dzieje ze Stolpą bo od dawna nic nie słyszałem na jego temat. Strasznie głucho o nim wszędzie :?

bo grzeje ławe :lol:

nawet nie grzeje, bo nie ma miejsca na niej. Może teraz, bo po kolejnej porażce Tromsø jest już naprawdę na dnie i szuka rozwiązania przez zmianę trenera. Być może wtedy większe będzie miał T. Stolpa na odbicie się.
Mnie natomiast, to ciekawi to jedno - czemu to taką "dziką frajdę" sprawia to, że jakiś Zagłębiak nie może przebić się gdzieś. Bo jak śmiał próbować, jak śmiał chcieć więcej coś osiągnąć? Choćby nawet i talentu za mało - to naprawdę warto cieszyć się z niepowodzenia Zagłębiaka?
Blajpios

Postprzez twari 2005-08-03, 11:23 pm

A najciekawsze jest to ze (jesli mnie pamiec nie myli) gdy Tomek przechodzil do Tromso to ten klub walczyl chyba w pierwszej trojce!! A teraz slysze ze jest na dnie... pilka jest okragla. Mimo wszystko powinnismy mu zyczyc powodzenia. Uwazam ze dobrze zrobil ze stad poszedl bo u nas i tak nie mial by miejsca w skladzie. Pomimo ze byl najlepszym strzelcem to pamietam jak te bramki zdobywal... jego glowna (a moze i jedyna) zaleta bylo to ze umial sie znalesc pod bramka i wepchnac ta pilke do bramki. Ale sam raczej nic nie wypracowywal. O ile na nasza III lige to wystarczalo o tyle w Norwegii to o wiele za malo. Ba - nawet u nas na II lige to chyba za malo.
twari

Postprzez Sajni 2005-08-04, 12:28 am

No no no - na TVP3 w wiadomościach sportowych po głównym wydaniu Aktualności był wywiad z Marcinem Drzymontem. Dziennikarz chwalił naszego byłego gracza - wypominając jednoczesnie sosnowieckim kibicom gwizdy i buczenie przy okazji jesiennych wystepów Marcina. Sam piłkarz przyznał, iż nie potrafił utrzymać wysokiej formy w jesiennych meczach zaplecza ekstraklasy rok temu. Jednakże z perspektywy czasu swoje odejście ocenia pozytywnie. Powodem tego jest dobra gra w I lidze oraz propozycja gry w lidze portugalskiej. Na zakonczenie reporter życzył filarowi wodzisławskiej defensywy utrzymania wysokiej formy i kolejnych propozycji gry - w klubach o wyższej renomie niż ten z Portugalii.

ps. i była ładna wstawka "młyna" na Ludowym z flagami na kijach i racami

i zdaje się, że jeszcze życzył mu bardziej przychylnych kibiców.. (w domyśle: ..niż ci z Zagłębia)
Sajni

Postprzez DaMi 2005-08-05, 8:59 pm

Ujek tak się podpalał tym że zagra w meczu przeciwko (L) i ... nie zagrał :lol:
DaMi

Postprzez olo69 2005-08-05, 9:07 pm

W komentarzach do meczu Bełchatów-Legia na stronie 90 minut wychodzi prostota i kompleksy - żałosne :( Jeśli ktoś wpisuje się na jakimś forum i z tresci jego wpisu wynika, że jest kibicem Zagłębia to powinien się troche zastanowić co pisze i czy zasługuje na to aby nazywać się kibicem drużyny z Sosnowca
olo69

Postprzez MarcelZS 2005-08-05, 9:43 pm

Ale jak ktoś wolał grać przeciw Legi i Wiśle i się pokazać w ekstraklasie, no to się płóki co przesilił.
A pozatym ja mam gdzieś gości napalonych na kasę, niech grają gdzie chcą, a efekty już widać, to jest opowieść "od bohatera do zera".
No do zobaczenie Panie Ujek w drugiej lidze - choć mam nadzieję że Zagłębie awansuje i będzie grało lepiej niż GkS Bełchatów.
MarcelZS

Postprzez bankier 2005-08-05, 10:54 pm

Może nie na temat - ale wyniki beniaminków (Arka, Korona i Bełchatów) pokazuja jak duża jest przepaść między I a II ligą. Zawodnik ("skarbnik")który zmienił trykot Zagłębia na rzecz Bełchatowa mógł byc "gwiazdą" zaplecza ekstraklasy... Szkoda Tomka Łuczywka - choc początki zawsze bywaja trudne.
bankier

Postprzez lukes 2005-08-05, 11:35 pm

w Belchatowie mielismy okazje porozmawiac z Siwym.
Bardzo zalowal ze nie moze wystapic przeciwko Legii, na warunki panujace w Belchatowie nie narzeka chociaz..
jak sam powiedzial brakuje mu naszego "klimatu kibicowskiego" 8)
Obiecał jutro pojawic sie w Łodzi :D

a Ujo? Coz. Rozgrzewal sie w przerwie ale nie dane mu bylo ustapic w tym spotkaniu. Szkoda. Legia cieniutka :?

pozdrawiam
lukes
no spin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna