TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Krawiec 2004-07-11, 6:18 pm

twari napisał(a):Qba bo Ci tu zaraz wkleje zdjecia z Ludowego z II ligii! :) Mielismy wtedy 4 sektory siedzace i obok sektor stojacy (dla kiboli) gdzie teraz masz krzeselka!! Stojacy rozni sie tylko tym ze niema krzeselek a sa barierki!! A cement pozostaje ten sam!! :D Ale nie klocmy sie o sklad chemiczny cementu i strukture podmurowki! :D

Twari te stojące sektory dla młyna były przerobione. Kiedyś było tam 28 rzędów , dzisiaj jest 18. To o czym mówicie to są drobiazgi , ważne żeby w UM zwyciężyła koncepcja , nazwijmy ja "droższa" tzn. budowy "trybuny Baczyńskiego", a nie tanszej prowizorki typu Victoria Jaworzno.
Krawiec

Postprzez kl@kot 2004-07-11, 8:53 pm

Wydaję mi się że mało wierzymy w Prezydenta jest to gość który wie co robi i mam nadzieje że zrobi dobrze, ponadto trzeba wierzyć zapewnieniom włodarzy naszego klubu że współpraca z Urzędem Miejskim układa się wzorowo co w takiej sytuacji trzeba wiecej. Myślę że wszystkie okoliczne kluby chciały by mieć taki układ jak My. A niech zazdroszczą!!!
kl@kot

Postprzez Albion 2004-07-11, 9:28 pm

kl@kot napisał(a):Wydaję mi się że mało wierzymy w Prezydenta jest to gość który wie co robi i mam nadzieje że zrobi dobrze, ponadto trzeba wierzyć zapewnieniom włodarzy naszego klubu że współpraca z Urzędem Miejskim układa się wzorowo co w takiej sytuacji trzeba wiecej. Myślę że wszystkie okoliczne kluby chciały by mieć taki układ jak My. A niech zazdroszczą!!!

Słowa słowa i tylko słowa. Gdzie jest ta wspólpraca? Nic się nie układa tak jakbyśmy chcieli. Gdzie jest mowa o choćby modernizacji? Na dzień dzisiejszy nie dzieje się nic ..albo prawie nic. Mam nadzieje że jak przyjdzie ponad 10.000tys, ludzi na mecz i część z nich nie wejdzie nie z własnej winy ale dlatego że pojemność stadionu nie pozwoli na to, to wtedy "władze" zastanowią się nad dalszą modernizacją Ludowego. Po prostu mamy za mały stadion na ten "głód" ligi w naszym regionie. Przykład , Śląsk
Albion

Postprzez IQ 2004-07-11, 9:30 pm

kl@kot napisał(a):Wydaję mi się że mało wierzymy w Prezydenta jest to gość który wie co robi i mam nadzieje że zrobi dobrze, ponadto trzeba wierzyć zapewnieniom włodarzy naszego klubu że współpraca z Urzędem Miejskim układa się wzorowo co w takiej sytuacji trzeba wiecej. Myślę że wszystkie okoliczne kluby chciały by mieć taki układ jak My. A niech zazdroszczą!!!

Multikino, AquaPark, plac po targowisku na Szklarnianej, remont wiaduktu kolejowego (Piłsudskiego) - On wie co robi ???? Za tej kadencji NIC dobrego dla Sosnowca nie zrobiono.

Kl@kot - weź sobie rowerek, popedałuj na Ludowy i napisz jutro na forum jak ci się podoba remont Ludowego na 3 tyg przed II ligą.
Widziałem Górskiego na 1 meczu (tym ostatnim) na Ludowym i mogę stwierdzć jedno - piłka nożna go nie rusza, był na Ludowym bo musiał. Dużo lepiej jest z viceprezydentem Jaskiernią - nawet ja nie był "u władzy" pojawiał się na Ludowym. Jestem pewien jednego - Górski zrobi coś dobrego dla Stadionu Ludowego TYLKO JAK BĘDZIE MUSIAŁ.
IQ

Postprzez adek 2004-07-11, 10:28 pm

Cholera, nie wiem czy dobrze widze, moze przeczytaj to co napisales. :shock:
adek

Postprzez lukes 2004-07-12, 12:23 am

:shock: :D :D :D :D

gratuluje poczucia humoru
mam nadzieje ze w nastepnych wyborach wyborcy pokazą mu gdzie jego miejsce
kl@kot zostalo 19 dni do pierwszego meczu a na Ludowym cisza - powiedz mi gdzie sa te efekty wzorowej wspolpracy z Urzedemi Miejskim ?

zastanawiam sie czy Gorski pamieta o tym co mowil 9.06 na Ludowym :?

ja tam roczarowany nie jestem - po Gorskim niczego dobrego sie nie spodziewalem :cry: :?
lukes
no spin

Postprzez Asja 2004-07-12, 8:34 am

Normalnie po przeczytaniu takiego posta, to sie zaczełam zastanawiać czy aby myślimy o tym samym mieście i tym samym UM nie mówiąc o prezydencie...
Bo może i rzeczywiście UM robi coś dobrze ale napewno nie ma to związku z działalnością na rzecz klubu. Oczywiście trudno żeby Zagłębie Sosnowiec było priorytetem w działalności władz i zajmowali się tylko klubem, ale jeżeli uważasz, że budowa jakiejś hali szermierczej od wyremontowanie stadionu jest dobrym działaniem i Górski podejmując takie działania wie co robi , no to gratuluje.... :roll:
Asja
Gwiazda

...

Postprzez Krawiec 2004-07-12, 11:02 am

Remont będzie postępował , z informacji które posiadam na pewno znajdą się na to pieniadze . Pytanie brzmi kiedy będzie ukonczony i co powstanie w efekcie ?

Nie skupiałbym się wyłącznie na prezydencie. To co napisał klkot to oczywiście bzdura . Tak jak powiedział IQ Górski nie bedzie pomagał jeśli nie zostanie zmuszony. On ma inne priorytety tj stadion lekkoatletyczny, górka, hala. W zwiazku z tym będzie on dążył do realizacji swoich pomysłów , a stadion tak on jak i ludzie związani z tzw współpracą na linii klub - um, będzie remontowany najtańszym kosztem - by sprostać warunkom PZPN.

W efekcie jeśli stadion zostanie wyremontowany , to powstanie cos co od dawna burzy sie w UE - nawet w Bułgarii czy Rumunii buduje się nowocześniej.

Jak słyszeliśmy na spotkaniu w UM oraz na spotkaniu z komisja ds sportu i bezpieczeństwa UM i UW przeznaczy na ten cel kilkanaście mln złotych ale warunkiem jest awans.

Na szczęście są radni, którzy są przeciwni prowizorce i naciskają na zarząd i pozostałych radnych by w budżecie na 2005 i 2006 rok znalazły sie pieniądze na trybunę (której projekt budowlany za 100 tys zł leży w UM) . Nazwijmy ją umownie "trybuną Baczyńskiego", bo to głównie Leszek spowodował ,że zrobiono coś takiego.

Moge powiedziec ,że oprócz 4 radnych będących zdecydowanie za porządnym remontem (opcji oczywiście nie będe wymieniał), jeszcze kilku pozytywnie ustosunkowało się do opcji trybuny z prawdziwego zdarzenia. Niestety - skoro padło już to nazwisko - nie ma wśród nich pana Jaskierni.

Więc nie pozostaje nic innego jak stworzyć lobby : kibice, media, radni
(na klub chyba nie ma co liczyć - zadowolą się okruchami ze stołu tych , którzy mają inne priorytety infrastruktury sportowej w mieście).
Krawiec

Postprzez WAB 2004-07-12, 8:29 pm

Delikatnie rzecz ujmujac, wiekszosc z was nie ma pojecia o czym pisze. Moze którys z piszacych zerknalby najpierw do ustawy samorzadowej, pozniej przejechal trzy ostatnie budzety Sosnowca i dopiero pózniej silil sie na komentarze. Temat jest zbyt powazny. No a IQ prosze zeby nie zajmowal sie plotkowaniem, bo duzemu chlopcu nie wypada. Moze jakies konkrety, dlaczego jestes pewien, ze Górski nic nie zrobi jezeli nie bedzie musial. Pijesz z nim wódke i ci powiedzial? Byl bo musial? Moze jakies zródlo tej informacji. Skoro Krawiec sie zaangazowal w promowanie projektu nowej trybuny, to moze by tak nie przeszkadzac. Gosc wie co robi, chocby na podstawie tego co powyzej napisal. Bo ja ci gwarantuje, ze plotkami to wiecej zlego zrobisz. Co myslisz, ze w UM nie czytaja tego watku? Masz ochote uprawiac kampanie, to pod wlasnym nazwiskiem i wlasciwym adresem a nie tutaj. A kolega Krawiec niech nie powtarza bzdur po IQ, bo widac ze zamiast uprawiac WAKACJE Z TRUNKAMI, niebezpiecznie trzezwieje. :lol:
WAB

re

Postprzez Qba 2004-07-12, 11:00 pm

hehehehe :D

dobra wracam do tematu.. ok Krawiec byly przerobione.. ale dam sobie glowe uciac, ze koszt sie zwiekszyl...
wiesz moje rozumowanie jest proste... jak ma byc fuszera, to lepiej w ogole... niech zrobia raz, a porzadnie, chocby to zajelo dlugo i kosztowalo drogo..
pozdrawiam
Qba

Postprzez IQ 2004-07-13, 12:00 am

WAB - :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Czy ktoś tu prowadzi jakąś politykę, kampanię ????, plotki ????, skąd mam informację ????? :shock: :shock: :shock: Takie pytania to zadawano na teatralnej (UB) jak się zwracało paszport po powrocie z zagranicy. Wybacz ale nie podam Ci nawisk osób od których wiem co się dzieje "u władzy" chyba, że mnie wezwiesz :D :D :D

Suche fakty - awans pewny od maja a mamy połowę lipca - skoro jesteś zadowlony z postępu prac na Ludowym to napisz laurkę do Górskiego.
Jeśli ktoś nic nie robi to mam siedzieć cicho bo Pan Prezydent Górski przeczyta, że nie wszyscy go kochają i się obrazi i nie zadecyduje, żeby pieniądze między innymi z MOICH PODATKÓW (bo nie są to pieniądze prezydenta, radnych tylko wszystkich tych co płacą podatki) wydać na jakiś remont. Nie jestem zwolennikiem lewicy ale za czasów poprzednich władz naszego masta (lewicowych zresztą) remonty zaczynały się i kończyły w trakcie przerwy między rozgrywkami - była dobra wola której teraz nie ma. Napiszę Ci to raz jeszcze - Górski nie jest fanem piłki i tyle. Nie ma do tego serca (niestety dla nas i Zagłębia).

I na koniec WAB - to nie ustawa samorządowa ani budżet decyduje tylko ludzie !!!
"..........Masz ochote uprawiac kampanie, to pod wlasnym nazwiskiem i wlasciwym adresem a nie tutaj............" może ty mnie z kimś mylisz :shock: :shock: :shock: :shock:
IQ

Postprzez IQ 2004-07-13, 12:42 am

I jeszcze jedno - o co my się niby spieramy - to że stadion Ludowy to ruina który przynosi wstyd naszemu miastu to chyba powinien każdy wiedzieć. Wstyd dla kibiców, dla Zagłębia i dla władz Sosnowca. Żeby było ciekawiej to w II lidze światła już mają: ŁKS, Arka, Ruch, Polkowice, Bełchatów, Kszo, Widzew, Świt: czyli 14 klubów z ekstraklasy (Cracovia już buduje) + 8 z drugiej ligi + Odra Opole i Stal Rzeszów z III - to gdzie my jesteśmy z tą walką o kilka sektorów ??? Co najmniej 24 kluby piłkarskie w Polsce mają już oświetlenie - u nas o oświetleniu to nikt nawet nie próbuje wspomnieć - a my kruszymy kopie o gówniany remont paru sektorów.

Mam pytanie do wszystkich: Co zrobiono na Ludowym od 2003 roku ???
Z tego co ja zauważyłem i słyszałem to wymieniono jakieś instalacje (tego nie widać) oraz pomalowano dach nad krytą :D (to widać) czy coś jeszcze ????
IQ

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2004-07-13, 4:37 am

IQ napisał(a):I
Z tego co ja zauważyłem i słyszałem to wymieniono jakieś instalacje (tego nie widać) oraz pomalowano dach nad krytą :D (to widać) czy coś jeszcze ????

Pomalowano bramki na boisko na zolto :) a co do dachu nad kryta to po co go malowali jak i tak zostanie on rozebrany ?? :?
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez WAB 2004-07-13, 8:38 am

Ja moge byc dla kolegi IQ ubekiem, wcale mnie to nie obraza. Ale twoja odpowiedz, ze ktos ci cos powiedzial jest wlasnie potwierdzeniem rozsiewania plotek. Bo gdybys napisal ze ci sie wydaje iz Górski nic nie zrobi, to nie ma sprawy, masz prawo do wyobrazen. Ale skoro napisales ze jestes pewien, to czekam na racjonalny argument, skad to wiesz. Tylko nie pisz, ze ktos ci powiedzial. Bo jezeli chcesz byc wiarygodny, to mozesz sie powolac tylko na samego Górskiego, albo na biuro prasowe UM. Innych mozliwosci nie ma. Ja nie chcac nikogo dotknac ( co ostatnio bylo mi zarzucane), ale wyobrazenie wiekszosci piszacych tutaj jak nic pasuje do powiedzenia o Malym Kaziu i jego postrzeganiu wielkiego swiata. Jak ktos mysli, ze mozna sobie z niczego wykroic pare baniek na remont stadionu, to pozdrawiam i koncze. Warto jednak siegnac do ustaw i budzetow.
PS. Zeby bylo jasne-Górski mi ani brat ani swat.
WAB

Re: :)

Postprzez adek 2004-07-13, 8:46 am

^m@rcin^ napisał(a):
IQ napisał(a):I

Pomalowano bramki na boisko na zolto :) a co do dachu nad kryta to po co go malowali jak i tak zostanie on rozebrany ?? :?

Masz swoje lata, wiec powinienes wiedzec, ze to sie nazywa polska gospodarnosc.
adek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna