Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez mariusz76 2010-10-06, 12:53 pm

Ja znalazłem ciekawy artykuł:
Oddzielną grupą są ci, którzy w dość niecodzienny sposób przeżywają ostatnią ligową porażkę. Zanim jeszcze wszyscy kibice opuszczą stadion, polskie gwiazdy są już wystrojone w modną koszulę, eleganckie lakierki i wsiadają do taksówki, która zawiezie ich do ulubionej dyskoteki. Tam, w towarzystwie znajomych z boiska lub przypadkowo napotkanych atrakcyjnych dziewcząt, zamiast analizować błędy z ostatniego meczu, piją alkohol i oczywiście wesoło skaczą po parkiecie, jak gdyby przegrana sprzed godziny nie zrobiła na nich zupełnie wrażenia.

Normalnie jak by pisali o naszych gwiazdeczkach!!! :czerwona:

Cytat z kibicenet
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez August 2010-10-06, 12:59 pm

emdżej napisał(a):http://www.90minut.pl/news/136/news1367875-Kary-finansowe-dla-pietnastu-zawodnikow-Wisly-Plock.html
Zarząd Wisły Płock nałożył na piętnastu zawodników pierwszego zespołu wysokie kary finansowe.

Powodem tej decyzji była niewłaściwa postawa piłkarzy na boisku w tym brak zaangażowania w grę oraz nierealizowanie założeń taktycznych określonych przez sztab szkoleniowy.

Brawa dla zarządu Wisły!

O to mi właśnie chodziło kiedy pisałem o ewentualnych karach po co niektorych meczach i braku reakcji naszego Prezesa.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez nexus7777 2010-10-13, 10:28 am

Wielka obława CBŚ. Zatrzymano "czołówkę" pseudokibiców
26 PIŁKARSKICH CHULIGANÓW W RĘKACH POLICJI
Ponad 200 policjantów z Centralnego Biura Śledczego i innych jednostek wzięło udział w przeprowadzonej nad ranem akcji wymierzonej w środowisko pseudokibiców. W sumie zatrzymano 26 osób z Bydgoszczy i okolic.
Policjanci Centralnego Biura Śledczego, wojnę pseudokibicom wypowiedzieli już na początku tego roku, kiedy to rozbili grupę "kiboli" z Poznania.
"Maras", "Osa", "Małolat"...
Teraz zajęli się rozpracowaniem podobnie działającej bojówki kibicowskiej w Bydgoszczy. W środę rano funkcjonariusze CBŚ wspierani przez policjantów z Bydgoszczy, Poznania oraz grupę bojową z Biura Operacji Antyterrorystycznych weszli do mieszkań w Bydgoszczy i w pobliskich miejscowościach. Zatrzymano 26 osób. Wśród nich jest Marek G. pseudonim "Maras" uznawany za przywódcę pseudokibiców bydgoskiej drużyny piłkarskiej. Poza nim w ręce policjantów wpadli jego najbliżsi koledzy: "Kruszyna", "Długi", "Chuligan", "Neo", "Osa", "Małolat", "Bokser" i wielu innych. Za udział w bójkach grozi im kara do 3 lat więzienia.

Śledztwo w sprawie tak zwanych ustawek pseudokibiców piłkarskich prowadzi Prokuratura Okręgowa w Poznaniu. Centralne Biuro Śledcze zajmowało się tą sprawą niemal dwa lata. Początkowo policjanci interesowali się procederem handlu narkotykami. Napływające informacje wskazywały, że w Poznaniu działa dość dobrze zorganizowana grupa handlarzy narkotyków. Szybko okazało się, że w tej grupie są także osoby kojarzone z tzw. "hooligans", widywane na trybunach piłkarskich. Zasadniczym celem działalności tej grupy było jednak organizowanie i udział w bójkach z pseudokibicami klubów piłkarskich z innych miast.

Bitwa na 140 osób

W czasie dzisiejszej akcji policjanci uzyskali informacje i dowody na ustawioną bójkę pseudokibiców poznańskich z pseudokibicami z Bydgoszczy, do której doszło 6 września 2008 roku. Grupa kibiców bydgoskiej drużyny piłkarskiej, jadąc autobusem do Słubic na mecz z miejscowym klubem, zatrzymała się w Grabach. Do tej miejscowości kilkunastoma samochodami dotarła umówiona wcześniej grupa kilkudziesięciu bojówkarzy z Poznania. Doszło do regularnej bitwy, w której udział brało około 140 mężczyzn.

Zatrzymani dzisiaj mężczyźni, zdaniem oficerów CBŚ, to "czołówka" piłkarskich chuliganów. Część z nich była zatrzymana 11 września br. po zamieszkach, do których doszło na meczu Zawiszy Bydgoszcz z Widzewem Łódź. Większość z zatrzymanych wielokrotnie była notowana w rejestrach policyjnych za bójki, pobicia a nawet napaści na policjantów.

bgr//gak

http://www.tvn24.pl/-1,1677596,0,1,wiel ... omosc.html
nexus7777

Postprzez August 2010-10-20, 10:14 pm

Ludzie, coście narobili temu "bidnemu" Stolpie:

Piłkarz Zagłębia odpowiada na zarzuty zarządu klubu, który ukarał go finansowo za "niesportowe prowadzenie się godzące w wizerunek Klubu i zawodowego sportowca"

- Tworzymy klub na profesjonalnych zasadach, dlatego jeśli chcemy osiągnąć sukces, musimy wymagać od zawodników również profesjonalnego podejścia do swoich obowiązków - poinformował na oficjalnej stronie klubu prezes Marek Adamczyk.

Oto odpowiedź piłkarza: - "Jestem rozczarowany postawą Prezesa Adamczyka, który moją sprawę przedstawił na forum publicznym, w dodatku w sposób nierzetelny i nie wskazując, iż jest to jedynie fragment większego zdarzenia, którego konsekwencją jest prowadzone przez Policję śledztwo. Prawdą jest, że w późnych godzinach wieczornych przebywałem w lokalu, ale nie "balowałem", jak informuje treść kilku artykułów prasowych. W tym zakresie czułem się winny naruszenia regulaminu klubu i dlatego przyjąłem dobrowolnie karę pieniężną.

W trakcie pobytu w lokalu zostałem napadnięty przez, jak się później okazało, "kibiców" Mojego klubu. Sprawę zgłosiłem na Policję. Poprzez przedstawicieli klubu kibice próbowali dotrzeć do mnie i wymusić wycofanie sprawy. Na trening w dniu 14 października 2010 roku przyjechała grupa kilkunastu kibiców .W obecności prezesa Adamczyka, który zabrał mnie z treningu na rozmowę z przedstawicielami kibiców wielokrotnie grożono mi połamaniem nóg, jeśli nie wycofam sprawy z Policji, ubliżano mi wulgarnie, nazywano "konfidentem". Dziwią mnie słowa prezesa Adamczyka w oświadczeniu dotyczącym ukarania mnie za naruszenie regulaminu klubu o rzekomym "tworzeniu klubu na profesjonalnych zasadach" jeżeli jednocześnie dopuszcza, aby grupa "bandytów" była w stanie przerwać trening i grozić jego pracownikowi.

Osobiście uważam, że o takim zdarzeniu sam Prezes powinien powiadomić organy ścigania.

Dzisiejsze artykuły przedstawiają moją osobę w bardzo niekorzystnym świetle, z czym nie mogę się zgodzić. Mam wrażenie, że dla przedstawicieli Mojego klubu ważniejsze są słowa pseudokibiców, niż moja wersja wydarzeń. Nie mogę pogodzić się z tym, że na nasz klub tak wielki wpływ mają pseudokibice".

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z12w5BfGAI
August

Postprzez yahaya 1906 2010-10-20, 10:31 pm

August napisał(a):Ludzie, coście narobili temu "bidnemu" Stolpie:

Piłkarz Zagłębia odpowiada na zarzuty zarządu klubu, który ukarał go finansowo za "niesportowe prowadzenie się godzące w wizerunek Klubu i zawodowego sportowca"

- Tworzymy klub na profesjonalnych zasadach, dlatego jeśli chcemy osiągnąć sukces, musimy wymagać od zawodników również profesjonalnego podejścia do swoich obowiązków - poinformował na oficjalnej stronie klubu prezes Marek Adamczyk.

Oto odpowiedź piłkarza: - "Jestem rozczarowany postawą Prezesa Adamczyka, który moją sprawę przedstawił na forum publicznym, w dodatku w sposób nierzetelny i nie wskazując, iż jest to jedynie fragment większego zdarzenia, którego konsekwencją jest prowadzone przez Policję śledztwo. Prawdą jest, że w późnych godzinach wieczornych przebywałem w lokalu, ale nie "balowałem", jak informuje treść kilku artykułów prasowych. W tym zakresie czułem się winny naruszenia regulaminu klubu i dlatego przyjąłem dobrowolnie karę pieniężną.

W trakcie pobytu w lokalu zostałem napadnięty przez, jak się później okazało, "kibiców" Mojego klubu. Sprawę zgłosiłem na Policję. Poprzez przedstawicieli klubu kibice próbowali dotrzeć do mnie i wymusić wycofanie sprawy. Na trening w dniu 14 października 2010 roku przyjechała grupa kilkunastu kibiców .W obecności prezesa Adamczyka, który zabrał mnie z treningu na rozmowę z przedstawicielami kibiców wielokrotnie grożono mi połamaniem nóg, jeśli nie wycofam sprawy z Policji, ubliżano mi wulgarnie, nazywano "konfidentem". Dziwią mnie słowa prezesa Adamczyka w oświadczeniu dotyczącym ukarania mnie za naruszenie regulaminu klubu o rzekomym "tworzeniu klubu na profesjonalnych zasadach" jeżeli jednocześnie dopuszcza, aby grupa "bandytów" była w stanie przerwać trening i grozić jego pracownikowi.

Osobiście uważam, że o takim zdarzeniu sam Prezes powinien powiadomić organy ścigania.

Dzisiejsze artykuły przedstawiają moją osobę w bardzo niekorzystnym świetle, z czym nie mogę się zgodzić. Mam wrażenie, że dla przedstawicieli Mojego klubu ważniejsze są słowa pseudokibiców, niż moja wersja wydarzeń. Nie mogę pogodzić się z tym, że na nasz klub tak wielki wpływ mają pseudokibice".

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z12w5BfGAI

"Gratulację" dla was panowie! brak słów...
yahaya 1906

Postprzez Qcu20 2010-10-20, 10:50 pm

Brawo dla kibiców.. :czerwona: :czerwona:

Teraz Stolpa się obrazi..
Qcu20

Postprzez maly__kibic 2010-10-20, 10:56 pm

co chcieli Ci 'kibice' osiągnąć? bo oprócz problemów to chyba nic innego nie osiągnęli..
maly__kibic

Postprzez Martool 2010-10-20, 11:23 pm

jeżeli chodzi o tych "pseudokibiców" z Bydgoszczy, to policja strasznie nagłośniła tą sprawę a tak naprawdę niektórzy z nich nie powinni być w ogóle nachodzeni przez nich czyli przez CBŚ czy antyterrorystów.. więc nie wiem kiedy nasza polska władza tak na prawdę zacznie brać się za tych co powinna i to bez wielkiego szumu w TV. więc czekam z niecierpliwością co panowie w mundurach powiedzą następnym razem w tej sprawie.
Martool

Postprzez LucasUSA 2010-10-21, 1:32 am

nexus7777 napisał(a):
Bez menedżera masz szanse na pół etatu w markecie

Tomasz Stolpa, który przez ostatnie lata konsekwentnie pracował na miano piłkarskiego obieżyświata, wrócił do Zagłębia Sosnowiec. Zawodnik przyznaje, że łatwiej znaleźć mu klub za granicą niż w Polsce.

- Postawiłem wszystko na jedną kartę. Postawiłem na Polskę. Przez pierwszy miesiąc szukałem klubu sam. Zacząłem jednak tracić cierpliwość, bo okazało się, że zderzam się z obojętnością, układami i znajomościami. Byłem bezsilny - wspomina.

- Wtedy dotarło do mnie, że bez menedżera to w Polsce załatwię sobie co najwyżej pół etatu w Castoramie - uśmiecha się napastnik, który postawił na Arkadiusza Klimasa. - Okno transferowe już się wtedy zamykało. Trenerzy zgrywali drużyny. Zabrakło czasu, żeby znaleźć coś sensownego - wyjaśnia Klimas.

Wojciech Todur, Gazeta Wyborcza Katowice

http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnow ... kecie.html

No, panie Stolpa, czas sie "przeprosic" z Castorama. Moze na pol etatu wezma. Stolpa zamiast siedziec cicho, rozdmuchal sprawe i juz zaczyna klubowi robic kolo piora, wielki gwiazdor. Komunikat klubu byl stonowany i nie ujawnil zbyt wiele.
LucasUSA

Postprzez flex 2010-10-21, 10:10 am

LucasUSA napisał(a):No, panie Stolpa, czas sie "przeprosic" z Castorama. Moze na pol etatu wezma. Stolpa zamiast siedziec cicho, rozdmuchal sprawe i juz zaczyna klubowi robic kolo piora, wielki gwiazdor. Komunikat klubu byl stonowany i nie ujawnil zbyt wiele.

Ciężko powiedzieć jakby się każdy z nas zachował jakby mu grozili w taki sposób.
Dla mnie ta cała sytuacja jest chora.
flex
Administrator

Postprzez GrubyPerez 2010-10-21, 11:07 am

flex napisał(a):
LucasUSA napisał(a):No, panie Stolpa, czas sie "przeprosic" z Castorama. Moze na pol etatu wezma. Stolpa zamiast siedziec cicho, rozdmuchal sprawe i juz zaczyna klubowi robic kolo piora, wielki gwiazdor. Komunikat klubu byl stonowany i nie ujawnil zbyt wiele.

Ciężko powiedzieć jakby się każdy z nas zachował jakby mu grozili w taki sposób.
Dla mnie ta cała sytuacja jest chora.

Niech spier**la ! Dorwali go nasi późną nocą w knajpie w której mleka i odżywek nie podają, jak to gwiazda kozaczył, więc dostał. Nie pochwalam przemocy fizycznej wobec Zagłębiaków, nawet tych chwilowych [;)], ale wiem też że nie ma skutku bez przyczyny. Gdyby Stolpa w zaciszu domowych pieleszy przygotowywał się psychicznie do porannego poniedziałkowego treningu krzywda żadna by mu się nie stała.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez LucasUSA 2010-10-21, 11:24 am

Flex, jak narazie to ta "przerazajaca" historia z lamaniem nog to wersja pana Stolpy. Nie jestem zwolennikiem rozwiazan silowych. Kazdy ma tez prawo do spedzania wolnego czasu, ale nie uwazam, ze siedzenie w nocy po dyskotekach w srodku sezonu to zajecie dla pilkarza-profesjonalisty. A potem wojenka medialna - od razu przypomina mi sie Ujek. Kilka klubow karalo ostatnio zawodnikow, jakos nikt z ukaranych nie pyskowal swojemu prezesowi na lamach prasy.
LucasUSA

Postprzez jondek 2010-10-21, 11:32 am

Mało mamy problemów,to jeszcze ten "wrzód na dupie".Wywalić go z klubu i niech wraca paść barany.
jondek

Postprzez Darian 2010-10-21, 12:06 pm

Ja napiszę tak widząc to co ogladam podczas meczów i widząc takiego grajka bądź treneiro zabawiającego sie czy to w klubie czy zarabiającego u buka mógłbym faktycznie zareagować nerwowo. Pamiętam Ujka czy Tochela jak grali w bukmacherze (przed wybuchem afery korupcyjnej), nie podobało mi się to ale nie reagowałem bo broniły ich wtedy wyniki. Ale dzisiaj już takiej tolerancji nie miałbym dla żadnego z piłkarzy czy sztabu szkoleniowego. Nazbierało by się im i to zdrowo.

A Stolpa niech szuka sobie innego klubu skoro lubi rozrywkę, najlepiej na Grenlandii albo Alasce. Jednocześnie życzę mu połamania nóg w nowym klubie. :lol:
Darian

Postprzez August 2010-10-21, 12:57 pm

Oświadczenie klubu w sprawie Stolpy. Wziąłem akurat z GW:

Klub odpowiada na oświadczenie Tomasza Stolpy
"W związku z oświadczeniem zawodnika zatrudnionego w Zagłębie S.A. Tomasza Stolpy, które uderza w dobre imię klubu Zarząd wydaje komunikat:

Tomasz Stolpa został ukarany za złamanie § 21 pkt. 2 Regulaminu Klubowego Drużyny Seniorów, do czego przyznał się w swoim oświadczeniu opublikowanym w dniu 21/10/2010 na łamach serwisu gazeta.pl. Na decyzję Zarządu nie miała wpływu jakakolwiek zewnętrzna ingerencja, co może sugerować informacja wydana przez zawodnika. W związku z tym, iż Prezes Zagłębia S.A. wiedział, iż trwa postępowanie karne, wydany komunikat o karze nie zawierał szczegółowych informacji o przyczynach nałożenia kary.

Jednocześnie Prezes Marek Adamczyk zdecydowanie zaprzecza, jakoby zainicjował spotkanie kibiców z zawodnikiem. Dla dobra postępowania śledczego, Zarząd klubu nie zamierza wdawać się w szczegóły sprawy, gdyż nie jest stroną w sporze".

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... &width=120#ixzz12zfRkMM5
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna