http://www.90minut.pl/kariera.php?id=29188
Warta odmówiła sprzedaży Juria Tkaczuka
Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
hanson napisał(a):Testujemy kogoś, czy to koniec "wzmocnień"?
petromar napisał(a):kilku kalekich młodych 35 latków do nas dołączy
Adam1906 napisał(a):petromar napisał(a):kilku kalekich młodych 35 latków do nas dołączy
O ile dostaną urlopy z roboty na budowie w Eisenhüttenstadt lub innym Bambergu
hanson napisał(a):Mnie wróbelki zaćwierkały że istnieje problem związany z wpływem osoby, która formalnie nie pełni już żadnej roli w klubie, ale zarządza agencją menadżerską. Osoba ta ma podobno dyktować warunki dotyczące występów zawodników – zwłaszcza młodych talentów. Wychowankowie klubu, którzy nie podpiszą umowy z tą agencją, mają być odsuwani od pierwszego zespołu, niezależnie od ich potencjału sportowego.
Konsekwencją tej sytuacji jest to, że utalentowani młodzi piłkarze, choć gotowi do gry na poziomie pierwszej drużyny, nie debiutują w niej a co najwyżej grają w rezerwach bądź są wypożyczani do innych klubów. Jeden z takich zawodników wkrótce odejdzie z klubu za darmo, gdyż kończy mu się kontrakt. klub otrzyma jedynie ekwiwalent za wyszkolenie piłkarza, co możliwe jest dzięki niedawnym zmianom w przepisach. Mimo zainteresowania klubów z pierwszej ligi i chęci samego zawodnika do gry, nie zostanie w naszym klubie.
Podobna sytuacja miała miejsce wcześniej z naszym wychowankiem, który wyraził chęć gry w klubie, gdy drużyna z ekstraklasy Wisła Kraków miała problemy finansowe. Mimo to został w klubie zignorowany - ktoś tam od nas jest jego sąsiadem i o tym pisał.
Dodatkowo zasłyszałem , że trenerzy pierwszego zespołu nie mają pełnej autonomii w ustalaniu składu na mecze a to by znaczyło że firmują tylko swoim nazwiskiem decyzje innych osób. Rzekomo pierwszy zespół trenuje w podzielonych grupach, co skutkuje brakiem zgrania drużyny na boisku. Taka organizacja pracy mogłaby tłumaczyć słabe wyniki, ciągłe zmiany trenerów i brak poprawy stylu gry drużyny. Nie wiem czy to prawda, taką informacje zasłyszałem i chętnie zapytałbym Adama, czy potwierdza takie rewelacje? ;)
Użytkownicy przeglądający ten dział: novack