Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez wojtaszko 2025-01-11, 8:24 pm

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=29188
Warta odmówiła sprzedaży Juria Tkaczuka
wojtaszko

Postprzez robus1906 2025-01-13, 6:17 pm

I mamy Reklasa
robus1906

Postprzez hanson 2025-01-18, 6:56 pm

Testujemy kogoś, czy to koniec "wzmocnień"?
hanson

Postprzez petromar 2025-01-22, 1:05 pm

hanson napisał(a):Testujemy kogoś, czy to koniec "wzmocnień"?

s[pokojnie , ja myślę ,że Marcin dopiero się rozkręca - koncem okresu transferowego kilku kalekich młodych 35 latków do nas dołączy
petromar

Postprzez Adam1906 2025-01-22, 5:26 pm

petromar napisał(a):kilku kalekich młodych 35 latków do nas dołączy

O ile dostaną urlopy z roboty na budowie w Eisenhüttenstadt lub innym Bambergu 8)
Adam1906

Postprzez petromar 2025-01-23, 7:50 pm

Adam1906 napisał(a):
petromar napisał(a):kilku kalekich młodych 35 latków do nas dołączy

O ile dostaną urlopy z roboty na budowie w Eisenhüttenstadt lub innym Bambergu 8)

i będzie można za nich wycignąć lewiznę do podziału :))
petromar

Postprzez novack 2025-06-11, 11:52 am

Równie ważne jak to, kto latem pojawi się w "przychodzących" jest to, ilu pojawi się w "odchodzących", a tu wciąż cisza, a kandydatów do tej rubryki jest ogrom.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Adamek182 2025-06-11, 1:10 pm

No tak. Najlepiej wyebac syckich i od nowa budować. Jak co roku. Potem się zdziwić że ciągle w szambie się zapadamy niżej. Głębiej. Przypominam że ta kadra bardzo dobrze zaczęła sezon. To nie kadra jest problemem tego klubu. Wymienisz kadrę co sezon. Potem płaczesz że karmią agentów i innych pośredników. Powiedz których młodych chcesz zostawić? Pawlusinskiego? Dobre ostatnie pół sezonu. I Uchnast, dobre pierwsze pół sezonu. Tylko.... Nie mam pojecia gdzie on jest teraz, dalej jest naszym zawodnikiem? O reszcie zbytnio nie ma się co rozpisywać. No, Checinski jeszcze. No gdy wylaczysz cała niechęć, zawiść i jad, i trzeźwo porównasz go do reszty obrony to okaże się że wcale najgorszy nie był. Czy więcej bramek zawalil od Janiszewskiego? Czy więcej od Niewulisa? A kontrakt na bank dużo niższy. Pomyślcie kurFa trochę zanim mądrości wypiszecie.
Adamek182

Postprzez hanson 2025-06-11, 2:10 pm

Mnie wróbelki zaćwierkały że istnieje problem związany z wpływem osoby, która formalnie nie pełni już żadnej roli w klubie, ale zarządza agencją menadżerską. Osoba ta ma podobno dyktować warunki dotyczące występów zawodników – zwłaszcza młodych talentów. Wychowankowie klubu, którzy nie podpiszą umowy z tą agencją, mają być odsuwani od pierwszego zespołu, niezależnie od ich potencjału sportowego.

Konsekwencją tej sytuacji jest to, że utalentowani młodzi piłkarze, choć gotowi do gry na poziomie pierwszej drużyny, nie debiutują w niej a co najwyżej grają w rezerwach bądź są wypożyczani do innych klubów. Jeden z takich zawodników wkrótce odejdzie z klubu za darmo, gdyż kończy mu się kontrakt. klub otrzyma jedynie ekwiwalent za wyszkolenie piłkarza, co możliwe jest dzięki niedawnym zmianom w przepisach. Mimo zainteresowania klubów z pierwszej ligi i chęci samego zawodnika do gry, nie zostanie w naszym klubie.

Podobna sytuacja miała miejsce wcześniej z naszym wychowankiem, który wyraził chęć gry w klubie, gdy drużyna z ekstraklasy Wisła Kraków miała problemy finansowe. Mimo to został w klubie zignorowany - ktoś tam od nas jest jego sąsiadem i o tym pisał.

Dodatkowo zasłyszałem , że trenerzy pierwszego zespołu nie mają pełnej autonomii w ustalaniu składu na mecze a to by znaczyło że firmują tylko swoim nazwiskiem decyzje innych osób. Rzekomo pierwszy zespół trenuje w podzielonych grupach, co skutkuje brakiem zgrania drużyny na boisku. Taka organizacja pracy mogłaby tłumaczyć słabe wyniki, ciągłe zmiany trenerów i brak poprawy stylu gry drużyny. Nie wiem czy to prawda, taką informacje zasłyszałem i chętnie zapytałbym Adama, czy potwierdza takie rewelacje? ;)
hanson

Postprzez Tom 2025-06-12, 12:45 pm

https://www.beloviamedia.com/zawodnicy/
W stajni byłego prezesa MJ są min:
Mateusz Matras, Łukasz Uchnast, Kamil Bębenek, Kacper Siuta
Tom

Postprzez petromar 2025-06-12, 5:22 pm

hanson napisał(a):Mnie wróbelki zaćwierkały że istnieje problem związany z wpływem osoby, która formalnie nie pełni już żadnej roli w klubie, ale zarządza agencją menadżerską. Osoba ta ma podobno dyktować warunki dotyczące występów zawodników – zwłaszcza młodych talentów. Wychowankowie klubu, którzy nie podpiszą umowy z tą agencją, mają być odsuwani od pierwszego zespołu, niezależnie od ich potencjału sportowego.

Konsekwencją tej sytuacji jest to, że utalentowani młodzi piłkarze, choć gotowi do gry na poziomie pierwszej drużyny, nie debiutują w niej a co najwyżej grają w rezerwach bądź są wypożyczani do innych klubów. Jeden z takich zawodników wkrótce odejdzie z klubu za darmo, gdyż kończy mu się kontrakt. klub otrzyma jedynie ekwiwalent za wyszkolenie piłkarza, co możliwe jest dzięki niedawnym zmianom w przepisach. Mimo zainteresowania klubów z pierwszej ligi i chęci samego zawodnika do gry, nie zostanie w naszym klubie.

Podobna sytuacja miała miejsce wcześniej z naszym wychowankiem, który wyraził chęć gry w klubie, gdy drużyna z ekstraklasy Wisła Kraków miała problemy finansowe. Mimo to został w klubie zignorowany - ktoś tam od nas jest jego sąsiadem i o tym pisał.

Dodatkowo zasłyszałem , że trenerzy pierwszego zespołu nie mają pełnej autonomii w ustalaniu składu na mecze a to by znaczyło że firmują tylko swoim nazwiskiem decyzje innych osób. Rzekomo pierwszy zespół trenuje w podzielonych grupach, co skutkuje brakiem zgrania drużyny na boisku. Taka organizacja pracy mogłaby tłumaczyć słabe wyniki, ciągłe zmiany trenerów i brak poprawy stylu gry drużyny. Nie wiem czy to prawda, taką informacje zasłyszałem i chętnie zapytałbym Adama, czy potwierdza takie rewelacje? ;)

a tu banery JAROSZEWSKI MUSI WRÓCIĆ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
petromar

Postprzez novack 2025-06-12, 5:38 pm

Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna