Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Lars 2007-07-21, 9:10 pm

ktoś na siłę chce dokoptować do grona pierwszoligowców płocką wisłe. tak mi sie wydaje, bo najpierw narobili zamieszania z ruchem, nieudalo sie. nam juz przyznali licencje wiec cofnac tego nie moga, ale zawsze moga nas ukarac za korupcje i zwolnic miejsce dla plocka.
mam tylko nadzieje ze jednak wystartujemy w tej pierwszej lidze, bo chodzby sezon spedzony w tej klasie rozgrywkowej sprawi ze nasz stadion i boisko wkoncu bedzie bardziej 'normalne' a wtedy przyszlosc Zagłebia bedzie bardziej pewna, w przypadku kary-degradacji mozemy znowu przez nastepne 15 lat miec przejebane.
pozdro...
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Stasiek Cięciur 2007-07-21, 9:10 pm

niech się wezmą za ukaranie milionerów z KGHM

na co czekają?
Stasiek Cięciur

Postprzez robson_77 2007-07-21, 9:16 pm

Wypowiedź tego Zabłockiego może być w przyszłości bardzo cenna dla naszych prawników bo świadczy o tym, że PZPN wydaje wyroki przed otrzymaniem materiałów na temat korupcji w Zagłębiu. Materiały mają być przekazane z prokuratury w poniedziałek, a dzisiaj mamy sobotę. Dzięki temu naszym prawnikom będzie łatwo podważyć obiektywizm PZPN przy wydawaniu kary. W PZPN są sami idioci i całe szczęście na to nie wpadli :-)

Zresztą, żeby nas wykluczyli ze struktur PZPN to musielibyśmy kupić chyba z 1000 meczów. A gdbyśmy kupili z 1000 meczów to byśmy byli w ostatnich paru latach mistrzami Polski. A skoro mistrzami Polski nie byliśmy to chyba nie jest tak najgorzej.

A te przecieki faktycznie wyglądają na kontrolowane, mające wywrzeć presję na działaczy Zagłębia. Ale nie ma co pękać. Od decyzji PZPN będzie można się jeszcze odwoływać.
robson_77

Postprzez mario999 2007-07-21, 9:19 pm

dlatego pisalem ze oni nie wiedza co robia i jak kluby maja dobrych prawnikow to pzpn moze isc z torbami.
mario999

Postprzez Schabu 2007-07-22, 7:20 am

W związku z niejasnościami dotyczącymi składu pierwszej ligi piłkarskiej.Ekstraklasa SA dopuszcza możliwość przesunięcia zaplanowanej na 27 lipca inauguracji rozgrywek.
Już teraz na prośbę Wisły Kraków p[rzełożono jej mmecz z Górnikiem.Wisła wyjeżdża na turniej do USA.Decyzje odnośnie pozostałych spotkań pierwszej kolejki Orange zostaną podjęte na początku tygodnia.

"W związku z przedłużającym się procesem licencyjnym,toczącym się przed organami PZPN dotyczącym klubów Ruch oraz Polonia,możliwością wstrzymania orzeczenia dyscyplinarnego PZPN w sprawie dotyczącej degradacji klubu GÓRNIK ŁĘCZNA,jak również zapowiedzianymi na najbliższy czwartek decyzjami Wydziału Dyscypliny w sprawie ZAGŁĘBIA SOSONOWIEC,Ekstraklasa SA iformuje,iż istnieje realne zagrożenie,że ustalona na dzień 27 lipca inauguracja rozgrywek nie odbędzie się w zapalanowanym terminie"

Bardzo nie ciekawe wiadomości i na dodatek Łęczna???????
Schabu

Postprzez robertkozlowski5 2007-07-22, 9:33 am

temat Łecznej to konserwa gdyby go otworzyli to zrobili by sobie prawdziwa puszke pandory!!!Łeczna odpada bo gdyby ja przywrocili to lige musieliby chyba nie tylko przesunac ale zawiesic co najmniej na pol roku,bo dopiero zaczeloby sie dziac!
A my, wieze ze z np. tymi -10 punktami bedziemy potrafili wyjsc ponad poziom i zajmiemy kolo 13 miejsca.Mysle ze powinnismy spokojnie byc lepsi niz Polonia Bytom,Odra Wodzislaw czy ŁKS.
I oby tak sie stalo!
robertkozlowski5

Postprzez Osman 2007-07-22, 10:27 am

kara -10 pkt zdecydowanie by byla najniższym wymiarem :D

W końcu to nie degradacja! A poza tym nawet jak nie daj Boże by sie nie udało utzrzymać to i tak wszystko zyskamy! :)
Stadion, będziemy już czyśći z korupcji i co najważniejsze chociażby będziemy sie mogli poemocjonować tą I ligą :)

Ale mysle że i tak byśmy sie utrzymali :P
Wiem że ten zespół stać na to, tylko potrzebują własnie takiego kopa adrenaliny :)
Osman
Żółta kartka

Postprzez mily 2007-07-22, 11:09 am

Osman napisał(a):kara -10 pkt zdecydowanie by byla najniższym wymiarem :D

W końcu to nie degradacja! A poza tym nawet jak nie daj Boże by sie nie udało utzrzymać to i tak wszystko zyskamy! :)
Stadion, będziemy już czyśći z korupcji i co najważniejsze chociażby będziemy sie mogli poemocjonować tą I ligą :)

Ale mysle że i tak byśmy sie utrzymali :P
Wiem że ten zespół stać na to, tylko potrzebują własnie takiego kopa adrenaliny :)

nic dodać nic ująć.
mily

Postprzez marcin___ 2007-07-22, 3:04 pm

Duzy szacunek dla zarzadu w zwiazku z tym ze cala dyszka pojdzie na oprawe;) widac ze nie maja w dupie kibicow bo bylo wiele glosow by ta kasa poszla na oprawy no i wzieli nasze zdanie pod uwage jak widac wiec jak dlam nie bardzo ale to bardzo wielki plus dla wladz klubu;)
marcin___

Postprzez mario1 2007-07-22, 3:41 pm

A moze by tak nasi kibice skasowali extra za wjazd pismakow z fucktu (oczywiscie zartuje choc na pewno sie zjawia)zarzad-respekt :DD :diabel2:
mario1

Postprzez LucasUSA 2007-07-22, 3:44 pm

marcin___ napisał(a):Duzy szacunek dla zarzadu w zwiazku z tym ze cala dyszka pojdzie na oprawe;) widac ze nie maja w dupie kibicow bo bylo wiele glosow by ta kasa poszla na oprawy no i wzieli nasze zdanie pod uwage jak widac wiec jak dlam nie bardzo ale to bardzo wielki plus dla wladz klubu;)

Dokladnie. Widac, ze nowy Zarzad pragnie miec bardzo dobre stosunki z kibicami, a nie traktowac ich jak to bywalo w przeszlosci jak piate kolo u wozu. Oby tak dalej!
LucasUSA

Postprzez lololo 2007-07-23, 9:36 am

Ej no za 1 posta nie mogłem pisać przez 30 dni.I wszystko to za ,,kupe'' :056:
lololo

Postprzez YOOSHKY 2007-07-23, 9:42 am

lololo napisał(a):Ej no za 1 posta nie mogłem pisać przez 30 dni.I wszystko to za ,,kupe'' :056:
Powinno Ci to wyjść na dobre a jak nie to następne 30 dni lub "wieczność". Nie rozmywaj już. Twoja przyszłość a raczej przeszłość nie ma związku z tematem.
YOOSHKY

Postprzez lololo 2007-07-23, 10:49 am

Oks Yooshky sorry. Przez te 30 dni miałem wiele czasu na przemyślenia swojego dotychczasowego zachowania.Proces resocjalizacyjny przebiegał prawidłowo , chociaż szczególnie na początku łatwo nie było.Najważniejsze , że powróciłem już do społeczeństwa. Jestem teraz zupełnie innym człowiekiem. Kara spełniła więc swój cel.
Pozdro dla oddziału 2 , w szczególności celi 2,3,4.
lololo

Postprzez turku 2007-07-23, 11:05 am

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,75920,wid, ... 184955.451

Gazeta Wyborcza | 2007.07.23 09:37 W przyszłym tygodniu Zagłębie Sosnowiec nie zostanie zdegradowane za korupcję tylko dlatego, by nie było jeszcze większego bałaganu. Ma zacząć sezon z minus 10 pkt i zapłacić wysoką grzywnę - pisze "Gazeta Wyborcza".

"W poniedziałek przekażemy WD część dokumentów ze śledztwa dotyczącego Zagłębia" - mówi Krzysztof Schwartz, rzecznik wrocławskiej prokuratury apelacyjnej.

"W czwartek zdecydujemy, jak ukarać klub z Sosnowca i nadamy tej decyzji rygor natychmiastowej" - tłumaczy Michał Tomczak, przewodniczący Wydziału Dyscypliny.

Z naszych nieoficjalnych, ale bardzo wiarygodnych źródeł wiemy, że Zagłębie raczej na pewno nie zostanie zdegradowane do II ligi. Rozpocznie sezon najprawdopodobniej z dziesięcioma ujemnymi punktami i zapłaci dużą grzywnę.

Więcej w "Gazecie Wyborczej

Sądzę iż te 10 pkt może nas uziemic i sprowadzic do II ligi w przyszłym sezonie ale jeśl grajki sie postaraja to moze IOE wybrnonimy.

Chociaż to rozwiązaie jest i tak najlepszym możliwym.
turku

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna